Fluanxol plusi un mīnusi

Aizsāka Sundaya 

Fluanxol plusi un mīnusi
21.02.2017 21:44
Sveiki, gribu lūgt zinātāju padomu - kādi ir reālie Fluanxol plusi un mīnusi. Kam veselībā būtu jāuzlabojas un kādas blaknes biežāk parādās no preparāta lietošanas?
Re: Fluanxol plusi un mīnusi
21.02.2017 22:13
Par ķīmiskajiem medikamentiem to nevar pateikt -- jāskatās pašiem. Psihotropiķi jau nu it sevišķi katrā rumpī uzvedas ļoti atšķirīgi.

Tas ir neiroleptiķis ar antidepresīvu darbību. Ja viss strādā kā iecerēts, vajadzētu zust depresijai un baiļu sajūtām, ko tagad glauni sauc par trauksmi. Tas pats ar uzmācīgām domām, ja tādas bijušas.

Ar viņu var diezgan viegli uzēsties, jo cilvēkam paliek forši, un vico tik vaļā.
Re: Fluanxol plusi un mīnusi
21.02.2017 22:36
Pozitīvās lietas izklausās labi. Vai pārmērīga miegainība, muskuļu nepatvaļīgas kustības, kkāds muskuļu nemiers - varētu būt kā blakne?
Re: Fluanxol plusi un mīnusi
22.02.2017 11:28
Tās ir tradicionālās neiroleptiķu blaknes, kas ne visiem izpaužas, bet var būt.
Re: Fluanxol plusi un mīnusi
22.02.2017 15:22
Saprotu.
Vai tas nozime, ka jāmeklē ir cits AD no kura tās blaknes tādas nav vai jāpielāgojas, jālieto papildus citas zāles šo blakņu novēršanai?
Re: Fluanxol plusi un mīnusi
22.02.2017 20:12
AD jau parasti ir pirmā izvēle. Neiroleptiķu blaknes novērš ar ciklodolu, bet neesmu dzirdējusi, ka viņu vajag, lietojot Fluanxol. Jārunā ar ārstu, varbūt labāk AD.
Re: Fluanxol plusi un mīnusi
22.02.2017 23:28
Jā, dīvaini, ka no Fluanxol tik stipras blaknes ar to muskuļu nespēju ilgstoši palikt mierā. Blaknes arī tiek novērstas ar ciklodolu, bet saprotu ka no tā milzu miegainība. Vai tā miegainība ir no abiem :(
Jārunā ar ārstu.
Re: Fluanxol plusi un mīnusi
23.02.2017 18:54
Izklausās pēc akatīzijas, ko tiešām var mēģināt novērst ar ciklodolu vai jāmēģina samazināt devu. Acīmredzot, tāpat kā es, slikti panes neiroleptiķus.

Kādā devā un cik ilgi dzer fluanksolu?
Re: Fluanxol plusi un mīnusi
23.02.2017 20:47
Fluanksols tiek injicets uz nedēļu, apmēram 1,5 mēnesi.
Re: Fluanxol plusi un mīnusi
26.02.2017 19:09
Tātad ir psihotiska rakstura slimība, biju iedomājies, ka tiek lietots pret depresiju.
Tādā devā noteikti būs Tevis aprakstītie simptomi, jo tikai minimālās devās tam ir antidepresīvs/stimulējošs efekts. Pie tam flupentiksols ir tipiskais neiroleptiķis, tipiskajiem ir spēcīgāk izteiktas blaknes, nekā atipiskajiem.
Re: Fluanxol plusi un mīnusi
26.02.2017 20:54
crucial333, forumā nevar zināt un noteikt diagnozes. Man viena druška kārtīgi apbimbājās pie psihiatra pēc šķiršanās, un viņai arī iegrūda injicējamo fluanksolu. Psihiatri taču nerunā ar cilvēkiem, kaut kas nav, kā viņi gribētu -- un bāc!

Pēc tam visi draugi gājām viņai palīgā tikt galā ar bērnu, ēst uztaisīt, uzlikām sistēmu, lai ātrāk vadās laukā.

Nekādas psihozes, paldies Dievam, nav un nebija arī toreiz. Vienkārši cilvēks nebija zinājis, kas ir psihologs un kas psihiatrs. Kam negadās.
Re: Fluanxol plusi un mīnusi
26.02.2017 22:19
Njā, psihiatriem dažkārt patīk izmantot neiroleptiķus, lai pacients paliek tāds apātisks un mazāk sūdzās par problēmām, bet prolongētās neiroleptiķu injekcijas nepsihotiskiem slimniekiem ir riktīgs "perebors".
Re: Fluanxol plusi un mīnusi
03.03.2017 22:46
Par psihotiska rakstura slimību īsti nezinu, konkrēta diagnoze nav noteikta. Pa laikam uznāk dusmu lēkmes, ar sadzīves priekšmetu mētāšanu. Vai tas skaitās psihotiska rakstura slimība?
Re: Fluanxol plusi un mīnusi
04.03.2017 14:16
Tas var būt arī no depresijas.
Re: Fluanxol plusi un mīnusi
05.03.2017 18:21
Vai ir iespēja atšķirt vai cilvēkam ir depresija vai šizofēnija vai kāda cita psihiska saslimšana?
Re: Fluanxol plusi un mīnusi
05.03.2017 22:35
Ir jau nu gan, bet ne 15 minūtēs pie psihiatra -- kādu gan diagnostiku tur var gribēt. Tur vajadzētu kādus psiholoģiskos testus, bet par tiem ir atsevišķs stāsts -- arī nav nekādi drošie. Slimnīcās ir viens vai divi ārsti uz nodaļu -- tas arī nav optimistisks risinājums.

Ar šizofrēnijas diagnozi, manuprāt, pārāk daudz un viegli aizraujas. To vajadzētu diagnosticēt uzmanīgi un pakāpeniski.

Turklāt man pašai ir diezgan filosofiska attieksme pret diagnozēm, jo psihoterapijā uz to visu skatās citādi. Depresija tās ietekmē var mainīties, šizofrēnijas pacienta stāvoklis -- uzlaboties. Neirotiskie traucējumi bieži zūd pilnībā vai daļēji, bet ar zālēm un diagnozēm vien cilvēks būs pilnīgā purvā.
Re: Fluanxol plusi un mīnusi
06.03.2017 08:59
Saprotu, ka pareizākais ceļš šādos gadījumos būtu psihoterapeits? Vienīgi kā `aizdabūt` cilvēku tādā stāvoklī pie psihoterapeita?
tautā klīst runas,ka nav jēgas no AIZDABŪŠANAS pie psihoterapeita...vēlmei ,izlīst no bedres un kko mainīt, ir jānāk no paša cietēja...
Re: Fluanxol plusi un mīnusi
06.03.2017 10:06
Vai gadījumos, ja ir psihiska saslimšana, vai arī depresija - vai cilvēks pats ir spējīgs izlīst no bedres? Vai ir spējīgs atrast motivāciju sameklēt speciālistu un `aizvilkt` sevi pie tā?
Re: Fluanxol plusi un mīnusi
06.03.2017 11:37
Kā kurš cilvēks. Depresija var būt cerīgāka, bet šizofrēnijas gadījumā nez vai (ja tiešām ir šizofrēnija), jo tas jau liecina, ka cilvēks ir jo dziļā bedrē.

Es ļoti šaubītos par "aizdabūšanu" pie psihoterapeita. Neviens no tiem, kam ir veiksmīga pieredze ar psihoterapiju, kurus zinu vai kuru pieredzi esmu lasījusi, nav tur "aizdabūts". Var tikai censties motivēt, bet tas ir citādi.

Vērts arī atcerēties, ka nevajag traucēt citiem jukt prātā. Centieni "aizdabūt" runā par paša tarakāniem. Tāpat visi, kas grib, drīkst dzer un nodzerties. Palīdzēt var tikai līdz kaut kādai pakāpei bez savas gribas uzspiešanas.
Sandaya...Par ko Jūs uzskatat psihoterapeitu?viņš taču nav nekāds brīnumdaris....kā Jūs domājat?pie terapeita aizvelk cilvēku,kurš pats to nemaz negrib,nevar ,neatzīst,ka tam ir problēmas utt...ko terapeits var izdarīt???da neko,tur tikai psihiatrs... bet ,ja sasirgušais tomēr saprot,ka tā turpināt nevar,ka tomēr jāmeklē izeja,tad tā jau ir pavisam cita lieta...terapijā nav brīnumu,tur dziedina ar vārdiem,izskaidro procesus,palīdz saprast sevi,slimības rašanās mehānismus utt...terapeits klienta vietā nevar izlīst no depresijas,terapeits var palīdzēt slimajam pašam to izdarīt...

Es pilnībā piekrītu Runcenes teiktajam,nevajag traucēt citiem jukt prātā...Patiešām palīdzēt var tikai tad,kad Jums lūdz pēc palīdzības....savādāk tikai tādas spēlītes...
Re: Fluanxol plusi un mīnusi
06.03.2017 13:14
Saprotu - ir laiks ar saviem tarakāniem censties tikt galā. Paralēli to sapratu, rakstot šeit.
p.s. teikšu godīgi - ir ļoti grūti noskatīties kā miesīgs bērns iet postā. Iepriekš ar ko tādu neesmu saskārusies tāpēc arī nezinu kā rīkoties - neko nedarīt vai darīt kko.
Es atvainojos par tik personisku jautājumu,bet vai tas cilvēks,kuram Jūs cenšaties palīdzēt ir Jūsu dēls?un kāds vecums ir cietējam?
Re: Fluanxol plusi un mīnusi
06.03.2017 14:46
Mammai pašai derētu psihoterapija. Tad nāks viedums, kā un ko palīdzēt bērnam.
Re: Fluanxol plusi un mīnusi
06.03.2017 14:56
Paldies, meklēšu palīdzību. Slēdzam tēmu.
Sorry, you can't reply to this topic. It has been closed.