Vai ir iespējams ārstēt nevēlamas seksuālas tieksmes (fetiši utml.)?

Aizsāka Kaut_kas 

Vai ir iespējams tikt vaļā no dīvainām seksuālām tieksmēm? Kādas ir metodes un kur vislabāk meklēt palīdzību?

Runa nav par hetero vai homo seksualitātes dažādiem paveidiem un aktivitātēm, bet vairāk par fetišiem un uzmācīgām fantāzijām. Tas nav nekas bīstams vai maniakāls, tomēr pašam traucē un šķiet pilnībā bezjēdzīgs un lieks.

Varētu meklēt problēmas psihē (uz šo to jau mazliet ir aizdomas), taču no otras puses, tā ir pamata zemapziņas tieksme un vai to vispār ir iespējams mainīt, it īpaši jau pēc 30?

Vai ar seksualitāti nav tā, kā piemēram, ar garšas sajūtu? Ja kādam nu ļoti garšo ķiploki un gribas tos ēst visu laiku, pat ja tas var radīt kādas veselības problēmas (ķiploki tomēr ir asi) vai nepatikt apkārtējiem (tomēr ir specifiska smaka), vai būtu iespējams izmainīt tieksmi tā, ka zūd kāre pēc ķiplokiem?

Jeb seksuālās tieksmes ir kaut kas ļoti atšķirīgs no garšas tieksmēm un ir iespējams tās izmainīt?
Protams, var sevi ierobežot un nesekot tieksmei, taču tas nemaina faktu - tieksme rodas pati par sevi, "automātiski" un rada nepatīkamu spriedzi ikdienā.

Gribētos dzirdēt vai palasīt kādus "veiksmes stāstus", derētu arī krievu, angļu valodās, bet diemžēl cilvēki par šādām tēmām parasti kautrējas runāt..
Varbūt ir tā, ka Tev ir kādi kompleksi par šīm tieksmēm, kāpēc Tev tās liekas nevēlamas. Ir jāmēģina tie pārvarēt.

Ir seksuāli fetiši, uz ko daļa sabiedrības skatītos ar smīnu vai bailēm (vai arī tā tikai liekas), bet tam nebūtu pamata, ja nevienam tie netraucē un nekaitē. Nav jēgas tos novērst un vairot aizspriedumus. Ir jāpieņem sevi, kāds esi, un jācer, ka pasaulē būs vairāk saprotošu cilvēku.

Vēl ir tāda lieta kā hiperseksualitāte un pastiprināta seksuālā dziņa, kas liek pārāk daudz par to domāt, bet tā jau ir pavisam cita problēma.



Edited 3 time(s). Last edit at 13.04.2017 00:27 by Synapscape.
Kompleksi no pašas tieksmes diez vai, jo tā tieksme ir lielā mērā par kaut ko tādu, ko reāli dzīvē nemaz nav iespējams izdarīt, taču tai pat laikā iespēja redzēt objektus, kas to tieksmi izraisa, ir diezgan liela.

Līdz ar to tā rada neērtu kombināciju - no vienas puses seksuālās sajūtas ir patīkamas, bet no otras puses - fakts, ka šī konkrētā tieksme nav fiziski reāla, rada nomāktību. Naktī sapņos tas ir iespējams (līdz pat "noplūdei"), bet no tā pamostoties ir vēl grūtāk, jo ir skaidrs, ka reāli dzīvē nekas tāds nav iespējams.

Protams, tur pamatā, ļoti iespējams, ir psiholoģiskās lietas, taču tik un tā paliek jautājums - vai to pašu tieksmi kā tādu vispār var iznīcināt?
Ir tāda Freida grāmata,ja nemaldos,ar nosaukumu ''Seksuālā dzīve''...cik atceros tur bija aprakstīts par to kā rodas seksuālas novirzes...varat mēģināt meklēt atbildes tur...bet ļoti grūti lasāma viela...
Re: Vai ir iespējams ārstēt nevēlamas seksuālas tieksmes (fetiši utml.)?
13.04.2017 11:18
Manuprāt, nevar iznīcināt, tas viss ieliekas cilvēkā apmēram līdz 18 mēnešu vecumam. Tā vismaz domā psihoanalītiķi, kas šai jomā, manuprāt, ir zinošākie.

Es piekrītu Synapscape.

Var konsultēties ar sev tīkamu psihoterapeitu.
Nesen te palasīju par neiroplasticitātes tēmu, gadījās viena laba grāmata angliski "The brain that changes itself". Tur bija apskatīti dažādi gadījumi no dzīves, kā ar atjautīgiem paņēmieniem, izmantojot gan zinātni, gan iztēli, ir iespējams "pārprogrammēt" zemapziņu. Protams, 100% tam visam uzticēties nevar, ir arī skeptiķi, taču kopumā viss šķita tīri loģiski.

Diemžēl gan tas prasa arī iesaistīt ne tikai psihoterapeitus, bet arī nervu sistēmas speciālistus, un Latvijā diez vai kāds nodarbojas ar tāda veida eksperimentiem.

Papildus meklējumi par neiroplasticitātes tēmu man deva atbildi uz kādu citu, nesaistītu, bet interesantu jautājumu - kāpēc mazgājot savu "mazo draugu" es bieži jūtu it kā tirpoņu pie kājas pirkstiem. Izrādās, ka tās nervu zonas, kas atbild par erogēnajām sajūtām un par pēdām esot smadzenēs diezgan tuvu blakus. Nez, vai tā tas tiešām ir... Daži pat to min kā pamatojumu, kāpēc daudziem ir fetiši saistīti ar kājām un kurpēm (kas gan nav mans gadījums) :D

Jebkurā gadījumā viela pārdomām par medicīnu - ka var iegūt interesantus rezultātus, savienojot dažādas medicīnas nozares un pieejot problēmai gan radoši, gan arī tīri tehniski. Kas zina, varbūt kaut kad nākotnē būs vairāk šāda veida efektīvu risinājumu un varēs arī palīdzēt tādiem kā es. Bet nez, vai es to sagaidīšu...
Domāju, ka nav iespējams ārstēt...to var nolikt citā plauktiņā, kamēr nodarbini prātu ar kko citu...sports, māksla utt. Bet, kad apslēptais spiežas ārā, tad 3x spēcīgāk. Tāpēc ideāli, ja atrodi līdzīgi domājošu partneri! Vai arī jāizliek fantāzijās!
Re: Vai ir iespējams ārstēt nevēlamas seksuālas tieksmes (fetiši utml.)?
17.04.2017 19:05
Piekrītu Nsss.

Var rakstīt dienasgrāmatu un vēlāk pārlasīt. Tā ir viena iespējama pašterapijas metode.
Re: Vai ir iespējams ārstēt nevēlamas seksuālas tieksmes (fetiši utml.)?
20.04.2017 09:54
Varbūt to vajag nevis ārstēt bet baudīt. Parastā seksuālā dzīve ir garlaicīga, tāpēc daudzi cilvēki slepus mēģina kādus fetišus. Vajag priecāties par to, ka Tev jau tie ir zināmi.
Izbaudīt, ja tas neietekmē apkārtējos! Virinātāji, pedofilija, zoofilija utt.
Ja tas ir fetišs uz nez..kurpēm..nopērc pārīti mājās un izdari ko vajag
Ja tas ir BDSM..meklē partneri..kkā tā
Es domāju ir jāmeklē dziednieks-jo tā var būt apsēstība ar ļaunajiem gariem.Jebkurā gadījumā tas nav arstejams ar zālēm.
Sambo...atjēdzies jel
Kas citam šasmīgs, citam nekas nav.



Edited 1 time(s). Last edit at 25.04.2017 18:48 by Synapscape.
Nsss, neņem viņu nopietni, tas ir kāds ar narkotiskām apsēsts trollis no dažādiem nikiem; vakar veselas 4 tēmas "pacēla" pēc kārtas.
Jā.to beigās sapratu.jo palasīju viņa tēmu komentārus:D
Re: Vai ir iespējams ārstēt nevēlamas seksuālas tieksmes (fetiši utml.)?
25.04.2017 20:54
Par dziedniekiem šādā griezumā kāds te pa laikam ierunājas...

Mēs varētu specializēties un piedāvāt garu izdzīšanas pakalpojumus. Baisi daudz cilvēku viņiem tic, it sevišķi, ja runa par seksualitāti.
Esmu apsēsta;p dziedniekam labāk netuvoties.paslīdēs kāja:)

Nē.nu normāli jau nav kkas ar tām smadzenēm.kkas pa daudz vai pa maz saslēdzies vai atslēdzies.ja tā nopietni. Tas arii sava veida invaliditāte(lai neteiktu kroplība).tikai smadzenēs?!
vai tad dziednieks strādā ar ļaunajiem gariem?...dziednieks tak sāli ,cukuru ,ūdeni uzlādē ar labajiem vārdiņiem...un dzerot to ūdeni,pacients cer ,ka tieksmes pazudīs....
ļauno garu izdzīšana ir mācītāja lauciņš....
Re: Vai ir iespējams ārstēt nevēlamas seksuālas tieksmes (fetiši utml.)?
26.04.2017 16:10
Tur šīs līnijas ir diezgan nekonkrētas.

Dziednieki arī mēdz to darīt, tikai viņiem citas "teorijas".

Bet, ja nopietni, tur labāk netuvoties. Savulaik vienas RPNC nodaļas daktere stāstīja, kādus cilvēkus pēc tam pie viņiem atved. Nekādu garu nav, un viss, tikai krāpnieku izklaides uz visādu traucētu un arī lētticīgu cilvēku rēķina.

Viena man mazliet zināma sieviete, kura cieta no depresijas, bija dziedniekam aiznesusi visus uzkrājumus un pārdevusi visus traukus, rotaslietas, kas saglabājušās no omes. Pēc tam psihiatri viņu turēja slimnīcā, kamēr nokārtoja invaliditāti, jo viņai nebija, ko ēst. Mātei kaut kāda minimālā pensija...
Kad sieviete kaut cik atkopās un sakārtoja galvu, viņas izmisums par padarīto tiešām bija liels.

Zinu arī mācītājus, kas visu ko sastāsta, iedzenot cilvēkus vēl dziļākā depresijā, pilnībā atrunā no ārstiem utt.



Edited 1 time(s). Last edit at 26.04.2017 16:11 by Runcene.
Nekādu garu nav -senās indiāņu ciltis gan tā nedomāja...ir arī vēl tagad tādas vietas ,kur tā nedomā....un pilnā nopietnībā kādas tik dejas nedejo gariem un kādus tik rituālus neizpilda....

Jā par mācītājiem arī esmu dzirdējis un arī redzejis interesantas lietiņas...
Uz baznīcām neeju.bij pieredze..man svēto vakarēdienu neiedeva..pajautāja visu priekšā vai esmu no luterāñu draudzes.teicu ka nē..atteica man un maniem bērniem pagāja garām...bljāviens.kad metu naudu tai maišelē.tad neviens par to neinteresējās:D..maza bazniciña.visi izskatijas kaa sektā.raudāja.dziedāja.ñēmās eiforijaa...un mācītājs jau visu messi skatijas tā jokaini uz mani.likās.ka viñs paziist visus kurus jau apstrādājis!

Kas tie par debiliem baznicu likumiem.ka vienkarši nevar ieiet un dabūt mieru un svētību?!

Nez.man kā medmāsai savā profesijā nav ienācis prātā šķirot kādu.kam ko palidzet...kaut citreiz sit uz augšu.
Re: Vai ir iespējams ārstēt nevēlamas seksuālas tieksmes (fetiši utml.)?
26.04.2017 20:15
Tādi LELB ir likumi...

Ai, šitie man ir pazīstami no bērna kājas, tur rets ir cilvēcīgs.

Amerikas pirmiedzīvotāji un viņu reliģijas ir pavisam kaut kas cits, es pat nesāktu salīdzināt -- gan vieduma, gan brieduma ziņā. Kad biju ASV, iznāca satikt. Bet viņiem reliģija ir savīta kopā ar dzīvesveidu, dzīves gudrību un pieredzi, tur tā no malas grūti uzreiz visu saprastu.
es ar reiz Z-svētku vakarā aizgāju uz baznīcu.Stāvu un klausos,stāvu un klausos....itkā mācītājs runā smuki un pareizi....nu tjip ,ka materiālas vērtības nav tik svarīgas utt...un visu laiku tiek uzsvērts,ka meteriālais nav svarīgs,svarīgāk ir palīdzēt vienam otram utt....un Dievkalpojuma beigās nez no kurienes izlien 6 onkuļi ar groziņiem un apstaigā visus un smuki savāc naudiņu(ziedojumi)...man no malas tas izskatījās ,ka cilvēki tiek ievesti kautkādā transā un pēc tam viņi reāli atdod naudu....

a no otras puses,tautā runā,ka 10 tiesa no ienākumiem jāziedo kkam...tāpēc neņemos spriest vai tas ir pareizi vai nē...un ja baznīca palīdz dzīvot,tad kāpēc ne?bet konkrēti man tas izskatījās pēc smaga ap.....na!
Man ar to māciitāju vēl nācās sastapties..pa telefonu bij bljad utt...un tik daudz par viņu saklausījos kas notiek viņa paša ģimenē utt. Plus kā viņš uzkrītoši vienā sludināšanā (neminēśu kādā sakarā),bet nācās viñu klausīties kā visas publikas priekśā konkrēti maucās man tieši virsū..pieejot velak klāt un jautājot ..jūs te jauniņā?kas jùs esat ? Un izģèrba ar aciim...mjaa.priekštats par viñu skaidrs..nekā no svētā tēva tur nebij;D
Tā.ka zem tā skafandra tiirākie izdzimteñi.kuri uzbudinās ka viñiem visi pakĺjautie:/
pirmais jautājums - nevēlamas kam? ja tas ir kaut kas krimināli sodāms, tad, protams, labāk meklēt psih.palīdzību.
un otrais - tikpat kā nē. vieglāk ir sevi pieņemt un par to sarunāties ar partneriem.
https://www.quora.com/Is-it-possible-to-rid-yourself-of-a-fetish
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 16 pieskaita 4?
Ziņa: