Ambulatorais centrs „Veldre”

Aizsāka sjidE 

Labvakar visiem,
īsumā - esmu sapratis, ka ir pienācis laiks / esmu saņēmies, apmeklēt psihiatru. Dzīvē ir uznākusi kārtējā melnā strīpa, aizgāju no darba, sataisīju daudz problēmas un ir zudis dzīvesprieks, motivācija jebko darīt, ir parādījies milzīgs apetītes zudums un vientulības sajūta, jau vairākas dienas neesmu izgājis no mājas un no gultas izkāpju tikai, lai aizietu uzpīpēt. Neatceros, pat kad pēdējoreiz normāli paēdu.
Man ir 23 gadi, neesmu līdz šim nevienu ārstu apmeklējis un vēlos to darīt pēc iespējas pozitīvākā vietā ar normālu attieksmi, jo lasot atsauksmes par tvaika ielu es labāk neeju vispār, nekā eju tur. Pēc atsauksmēm, ko atradu šeit un citur internetā, Ambulatorais centrs „Veldre” likās tāds, kas itkā visam atbilst, tapēc vēlējos noskaidrot atsauksmes no Jums, kas tur ir bijuši un, protams, gaidīšu arī kādu labāku ieteikumu.
Re: Ambulatorais centrs „Veldre”
30.06.2017 12:00
Gan Veldres ielā, gan Tvaika ielas ambulatorajā daļā, gan Ļermontova ielas ambulatorajā daļā strādā valsts finansēti psihiatri. Šaubos, vai ir liela atšķirība, katrs cilvēks ir citāds, pacientu daudz, noslogojums liels, pierakstam atvēlētas 15 min. Veldres ielas centrs nav privātklīnika. Tvaika ielā cilvēkiem parasti nepatīk slēgtās nodaļas. Veldres ielā ir atvērtā tipa neirožu nodaļa, kas savulaik bija Tvaika ielā. Atšķirība, ka pacienti nav tik smagi, līdz ar to vide patīkamāka.

Ārsti kā cilvēki visās 3 vietās ir dažādi, turklāt viņi ļoti bieži mainās. Viss tāpat ir zem RPNC.

Tvaika ielas ambulatorā daļa gadiem nav remontēta, Veldres ielā un Ļermontova ielā viss ir renovēts. Manuprāt, tā ir galvenā atšķirība.
Tēmu, kā skatos, raksta gados jauns (23 g.) cilvēks. Nesaprotu, ko tādam darīt pie valsts psihiatriem, it īpaši šajslaikos, kad i-neta vidē pieejami plaši resursi, kā spēt palīdzēt pašam sev, kā saprast sevi u.c., kas pietrūkst "pilnai laimei"... Ja nu galīgi ķermeni nav iespējams izdabūt laukā no gultas, arī tad lietderīgāk meklēt psihoterapeitu/s.
Pie valsts psihiatriem tikai papīrus sasmērēsi, jo nokļūsi uzskaitē. Bez tam, psihiatrs nav psihoterapeits, līdz ar to uzsēdinās Tevi uz tabletēm un tad patiešām varēsi slimot - pētīt medikamentu anotācijas un salīdzināt, ko tie dara ar pašsajūtu.
Psihiatrija, pa manam, domāta tikai smagiem gadījumiem, kā piem. šizofrēnijai, kad ir nopietna personības dalīšanās ar balsīm galvā vai dažādiem citiem nopietniem traucējumiem, kur bez zālēm neiztikt.
Visos citos gadījumos labāk meklēt kādas alternatīvas. Nevienam nav burvju nūjiņa, bet pašajūtas uzlabošanu uzticēt medikamentiem - tas nav labākais variants.

Kas vēl ir tas, ko var darīt... Iekopēšu linku par rakstīšanas terapiju (no žurnāla "Ko Ārsti Tev Nestāsta"):
http://jauns.lv/raksts/veseliba/68962-psihoterapeitu-kusetites-vairs-nav-mode-arvien-popularaka-rakstisanas-terapija


p.s. ieteiktu mēģināt atrast sevi interesējošus hobijus, labus draugus/paziņas... tas tā, lai pārmērīgi neiegrimtu sevī...
Veiksmi!
Re: Ambulatorais centrs „Veldre”
30.06.2017 14:52
Piekrìtu zivei.bet lai bùtu pàrliecìba.ka nenodarbojies ar paśdarbìbu.ieteiktu paralèli sevis pašiedvesmai tomèr arii prof.palìdzìbu.jo nevar zinàt cik trausla tà robeža un cik paśiedvesmas resursi jums vèl atlikuśi!
Re: Ambulatorais centrs „Veldre”
30.06.2017 15:21
Veldres ielas nodaļa tika veidota ar tādu mērķi. Tur ir dienas stacionārs ar savu ārstu, kur sākumā bija dažādi psihologu pakalpojumi bez maksas. Diemžēl valsts mums izzagta, un tam naudas maz, kaut vairāku vidējās un jaunās paaudzes psihiatru entuziasms bija liels, jo viņi nebija ieinteresēti sirdzējus no VD un depresijas sēdināt uz zālēm.

Veldres ielas centra un diennakts stacionāra nodaļas vadītājs ir dakteris Māris Taube. Ja nav atvaļinājumā, es nebaidītos, ka viņš "indēs" bez vajadzības. Ar viņu noteikti var izrunāt jautājumu par turpmāku psihoterapiju. Agrāk viņš šad tad sestdienās pieņēma ambulatoros pacientus. Uz abiem stacionāriem ir rinda, un var nākties gaidīt. Ja depresija ir gultas režīma līmenī, ir jābūt kādai palīdzībai. Man pašai tādā situācijā bija apkārt visādi pozitīvi iedvesmotāji un atbalstītāji, bet es biju sevi izsūkusi. Tāpēc ir jāuzmanās ar cenšanos, kad spēku vairs nav.

Tāpēc arī nevaru konkrēti pateikt, kā tieši rīkoties, bet, ja psihoterapeitu var atļauties (tas nebūs vienas dienas pasākums), tad, protams, labāk tādu sameklēt un iet vispirms pie viņa. Kopā būs iespējams izlemt, kas vislabāk pašlaik var palīdzēt, bet lemšana vispirms ir katra cilvēka darīšana.

Ja naudas līdzekļi ir ierobežoti, tad valsts psihiatrija vismaz mums vēl ir.

Veldres ielā vairs nav agrāko iespēju, bet vismaz kaut kas ir saglabājies, ko var noskaidrot piezvanot.

Katru sestdienu pieņem dežūrārsti.



Edited 2 time(s). Last edit at 30.06.2017 15:26 by Runcene.
Nevajag dramatizēt...
Kādu laiku atpakaļ, ka reizi noskatījos video, kur Katie Byron palīdz kādam jaunam cilvēkam, kurš..., arī nezin, ko darīt ar savu dzīvī (nezin, kā tālāk būt)...
Vajag meklēt, visu ko var atrast, bet jāstrādā pašiem sirdzējiem (ar saviem prāta un emociju radītiem blokiem jab "nespēkiem"). Enerģija mums visiem ir pietiekama... ;)
Te video:
https://www.youtube.com/watch?v=VmmLhkKD8_o&t=218s
Re: Ambulatorais centrs „Veldre”
30.06.2017 16:44
Tu pati 23 gados arī visu tā zināji? :)

Es nē. Vēlāk, protams. :)

Man daudz ir devušas sarunas arī ar psihiatriem, ja vien viņi ir no runātīgajiem.
Tak loģiski, ka savos 23 neko prātīgu nezināju... Skumjāk, ja citi neko prātīgu nezin arī 83 gados...
Es te vēl Ekhartu Tolli pārklausījusies..., ta teikt, aizmiegu kopā ar Ekhartu Tolli... ;)))
p.s. jā, nu sākuma info gūzma bija lielāka nekā mans "ķobis" spējīgs apstrādāt... ;))), bet kad daleca, tad daleca vairāk, neka pati biju cerējusi... ;)
Liels paldies, ka uzklausījāt un vienkārši nerakstījāt stulbus komentārus, kā to dara citi lietotāji citos postos, to tiešām nebiju gaidījis :D
Pa lielam darbs man šobrīd nav, aprīlī aizgāju no NBS, tapēc arī finanses šobrīd man ir ļoti ierobežotas. Kā jau noprotat, armijā stājoties pildīju arī psiholoģiskos testus un viss bija ok, pat vieni no labākajiem rezultātiem no mana kursa. Iespējams, pats darbs un vienība, kurā dienēju mazliet sabojāja nervus, jo uzdevumi speciāli bija veidoti, lai dzītu maksimālā stresā, nulle miega, nulle pārtika un ļoti daudz uzdevumu, ko saprātīgs cilvēks pat nemēģinātu veikt.
Pašam sev palīdzēt būtu ļoti grūti, jo kaut palasot internetā slimību simptomus, es sapratu, ka man varētu būt, gan ADHD, gan kāds depresijas paveids, bet protams to neņemu īsti nopietni, jo tur izlasot gripas simptomus var sev uzstādīt vēža diagnozi, bet palasot vairāk par medikamentiem, man šķiet ir vajadzīgs kāds stimulants, piemēram, Ritalin, kas ļautu man darīt ikdienas darbus vismaz palielinot koncentrēšanās spēju vai vēlmi vispār kautko līdz galam pabeigt, taču no otras puses liekas, ka ir dienas, kad vienkārši nav nekāda motivācija celties no gultas kautko darīt, jo neredzu tam pilnīgi nekādu jēgu un vajadzētu kādus vieglus AD, lai vismaz nomāktu to pretīgo sajūtu.
Iespējams, vienkārši jāatrod kāds cilvēks ar līdzīgām sajūtām un jāmēģina meklēt pozitīvo kopā. Ar pretējo dzimumu viss ir pilnīgi ok, bet vienkārši liekas, ka esmu savādāks.
Un iespējams, ka šīs nomācošās sajūtas varētu būt arī no lielas alkohola un citu vielu lietošanas, jo vienkārši vairs nejūtos savā ādā.
Un iespējams, ka šīs nomācošās sajūtas varētu būt arī no lielas alkohola un citu vielu lietošanas, jo vienkārši vairs nejūtos savā ādā. (c)

Domas, tātad, iespējams traucē uzmācošas, negatīvas domas? Ja tā, tad kā reizi, mācies meditēt (par to, kā reizi, runā Ekharts Tolle), nevis ar alko aizliet veselo saprātu... Izproti sevi, mēģini saprast, kas notiek ar Tevi...

Labi, es off...
Ā, un vēl... Sāksim ar vieglāko... Atgādināšu filmu, kuru ir, manuprāt, visiem, kas nav redzējuši, ir vērts noskatīties... Filmas nosaukums "Mierīgais kareivis" (Peaceful Warrior) (filma balstīta uz reāliem notikumiem)...
Nu labi, pagaidām viss. Līdz citiem laikiem!
Re: Ambulatorais centrs „Veldre”
30.06.2017 17:35
Edij, es domāju, ka Tev nepieciešama atpūta un pārtika, nevis stimulatori, jo tā Tu savu nodzīto ķermeni vari iztukšot vēl vairāk.
Re: Ambulatorais centrs „Veldre”
30.06.2017 17:57
Runcene vèrìga:D

Tieśi manas domas..izdedzis
laicurc
Re: Ambulatorais centrs „Veldre”
01.07.2017 07:44
Ritalin vai jebkurš cits spēcīgs stimulators galīgi neder. Teikšu konkrēti - būs pilnīgā dirsā, nevarēsi no gultas izlīst. Tas ir gandrīz tas pats, kas amfetamīns. Īstenībā pat niknāks. Un neļauj sevi apmānīt ar to, ka tas taču tik tādas vien tabletes, ko ārsti pat bērniem izraksta. Stimulatori - tās ir narkotikas. Aizņemies no rītdienas savu enerģiju un dzīvesprieku, rīt aizņemies jau no 3. un 4. dienas - apmēram tādā pieaugošā secībā. Pie tam pastāv diezgan liels risks, ka EGO tā uzpūtīsies, ka kļūsi agresīvs un sabojāsi attiecības ar apkārtējiem cilvēkiem. Par stimulantu psihozi un suicidālajiem "athodņakiem" gan jau arī kaut ko esi dzirdējis. Trakie amerikāņi gan retumis izmanto viņu ne tikai ADHD ārstēšanā, bet arī kā augmentāciju pie parastajiem AD depresijas gadījumā. Ideja jau nav slikta, bet smadzenes neapmānīsi un toleranci nenovērsīsi, sanāk vien tāds amerikāņu kalniņš - strauji uz augšu, bet vēlāk tikpat strauji uz leju un daudz zemāk par sākuma punktu.
Re: Ambulatorais centrs „Veldre”
01.07.2017 10:24
Tas ir ļoti atkarīgs no devas un lietošanas paradumiem. Tas, kā LV nariki šņauc cauru nakti, nedomājot par rītdienu, rada attiecīgās sekas. Principā ievērojot veselīgu dzīvesveidu, lietojot mazās devās un īslaicīgi, kā ārsti paredzējuši, abstinences sindromam jābūt vieglam un novēršamam, gluži kā ar benzodiazepīniem.
Es gan neticu, ka kāds tēmas autoram šīs zāles izrakstīs, ja vien viņš tās nedomā dabūt nelegāli.
Piekrītu arī, ka tas ir nepareizais variants šajā gadījumā.
nonon
Re: Ambulatorais centrs „Veldre”
01.07.2017 10:48
Ritalin ir niknāks par amfetamīnu- īsa iedarbība, farmakoloģiski tuvāks kokaīnam, bet to nekad nav reklamējušas pretnarkotiku organizācijas, tāpēc tam sabiedrībā nav slikta slava.
Tas ir populārs daudzās valstīs, jo tā aktīvā viela pirms zāļu laišanas apgrozībā nebija narkotiku sarakstā, atšķirībā no amfetamīna. Farmācijas kompānijām mazāk formalitāšu, daudz vieglāk pārbaudīt un laist apgrozībā. Lai gan dažus gadus pēc tam arī amfetamīnu ļāva vieglāk, bet Ritalin jau bija ieguvis savu vietu.
Re: Ambulatorais centrs „Veldre”
01.07.2017 11:00
Ķìmija negàja. Kokaìns niknàks par amfetamìnu?!
Anna (segvārds)
Re: Ambulatorais centrs „Veldre”
25.01.2019 12:44
Labdien! Esmu ļoti pateicīga par šo centru! Pēc pieredzes varu teikt, ka ar zālēm un to devām šeit ārsti ir uzmanīgi. Svarīgi ir arī tas, cik saprotošs, zinošs un patiess ir pats pacients, sniedzot ārstam informāciju par sevi. Par 20.nodaļu varu teikt tikai labu, Iespējas arī ir normālas. Diemžēl, redzēju, ka daudzi neizmanto tās, neuzskatot par derīgām. Dažādas terapijas iespējas ir ļoti derīgas un labi (pat īsā laikā!) iezīmē to, ko vēlāk katrs pats var darīt savā labā. Paldies!
...pabiju slimnīcās vairākas reizes, un šajas slimnīcās var nokļūt jebkurš,no tā nevaram apdrošināties...,pēdējo reizi spēcīgi nogļukoja,,(tā būs saprotamāk),sākumā domāju kā tas var būt, un jā ,,noķēru,,....,pirms tam ilgi bija ok, gadu dzēru zāles, itkā viss bij savās vietās,izņemot nespēju rēķināt
galvā, tad gan sāka galva sāpēt...,domāju izķepurošos,bet nē,uznāca pamatīgs ,,gļuks,,..., pabiju slimnīcā,atbraucu mājās,vis bij ok 7.dienas naktī pēc slimnīcas norāvu vēl vienu
pamatīgu ,,gļuku,, ...un kartējo reizi naktī...
ārstus sazvanīt nevaru, vai arī esu līdz ,,brošai,, viņiem...
nezinu kas notiks uz priekšdienām,zāles dzeru...,vispār nezinu ko darīt, domas arī noklemmē bieži...salasijos par tvaika ielas slimnīcu ,negribas tur braukt..., Veldres 1a biju,
Jelgavā biju, tiklīdz ko sāc stāstīt dakterim kas pa vainu,viņam jau apnīk, mūk prom....,bet zāles jau jadzer....
...zāles nevienam neiesaku dzert,jo tā ir aptieku turpmākās dzīves klients,nebūtu mēs tādi slimie,ārstiem būtu jamaina profesija, attieksmē ārsti aizmirsuši Hipokrāta zvērestu, un māsiņas māsu ētikas kodeksu. Diemžēl...
Sāp jau tikai viņiem...
Reāliste
Re: Ambulatorais centrs „Veldre”
02.02.2023 22:10
Par ģintermuižu jelgavā piekritīšu viņiem neinteresē pacients,vienaldzība,rupjība un ko tu čuksti ir daudzu no viņiem vizītkarte,arī šizofrēnijā,kur nans radinieks nokļuva,piepiespiedu kārtā,labuma nebija iznāca ārā mirgojošu,agresīvs,ģīmi šķibošs,neadekvāts un pilnīgi bezkonekontaktējams... bet slimnīcā viņi tēlo ideālus,bet dzīvē tikai murgi at telefonā sūtīja saviem vecākiem. Lūdzu nesae j aties ar garīgi slimajiem vismaz ne ar šizofrēniķiem alkoholiķiem utt cilvēku nevar izmainīt ja viņš pats to nevēlas un šie to negrib vienīgais sabojāti savu dzīvi ar varmāku...
Re: Ambulatorais centrs „Veldre”
18.02.2023 02:16
He man menti zin ka es i invaļitka, bet mani parasti pālī ved uz mājām jau kuro reizi, bet nesaprotu, kāpēc citus dullos, kā dzēruši, tā pataisno uz psiheni ved :)
Reāliste
Re: Ambulatorais centrs „Veldre”
19.02.2023 09:07
Bet zāles dabūji?par veldre ielu esmu pat dzirdējuši,ka bez maksāšanas viņi tur neko nedarot tā ir?patiešām?es tā jautāju,jo visām šādām slimnīcām ir zīme knab ka ja viņi pieprasa maksāt,viņus par to var sodīt,šāda veida pacientiem ārstēšana pienākas un ir par velti,naudu nav tiesību prasīt.tas ir pret likumu arī tas ka viņi nepalīdz,viņi tur nesēž tāpat vien,viņi saņem milzīgas algas tūkstošos.un no šāda veida slimnīcām neviens tiešām nav pasargāts
.

Enfuego ja tu esi piedzēries un neadekvāti uzvedoes:traucē citiem uz ielas vai mājas,taisi skandālus esi vardarbīgs tad jā izsauc ātros vai policiju un nogādā tevi slimnīcā,it īpaši ja esi bīstams un agresīvs,savādāk nē
Kāpēc, lai alkašus vispār vestu uz Veldres ielu? Tam ir citas iestādes.
turkupupa
Re: Ambulatorais centrs „Veldre”
03.03.2023 21:38
X Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Kāpēc, lai alkašus vispār vestu uz Veldres
> ielu? Tam ir citas iestādes.


Un kāpēc ne?
Manas atmiņas par Veldres centru ir pozitīvas. Bija vasara, dispanserim ir skaists pagalms ar ābelēm un pļavu, teritorija nav slēgta, ir iespēja, tiem kuri spēj, iet uz tuvējo ezeru peldēties, sauļoties, izstaigāt Juglas privātmāju rajonus, apmeklēt veikalus un kafejnīcas. Tas, kas mani mulsina un nav saprotams, ir fakts, ka tiklīdz ierodies,saņem sauju zāļu. Kad stāvoklis ir slikts, protams, nav spēka iedziļināties kas ir kas un kāpēc, jo neviens neapgrūtina tevi ar skaidrojumu - šī rozā miegam, šī balta mieram, šī oranžā vēdera izejai utml...Nākamajā rīta, kad esi to sauju zāļu pārstrādājis un jūties kā gultā ielikts runkulis, tevi 6os jau rauj augšā, jo jāmērī tak temperatūra obligāti, tad pa galvu kaklu tiek sadalīti grupiņās uz izmeklējumiem. Man vismaz tajā rītā prātiņš tā apstrādāts ar zālēm, ka vienīgais ko manī varēja atrast, bija "nereaģē ne uz ko". Tad interesanti likās tie aizjūras ievedumi - mūzikas terapija, mākslas, vingrošana... Slikti tas nav, bet problēma viena - katra nodarbība ir konkrētā laikā, tu nevari atslābt, tev vislaik jāsaņemas, jādomā, jāpaspēj, jākomunicē ar citiem. Mūzikas terapijas depresistu grupai uzliek Ščedrinu, ja nu kādam pārāk labs noskaņojums. Grupas vadītāja vērīgi pēta sejas, kad atraujas no savu nagu izpētes. Sejas izteiksme lik domāt - re ko jums muļķīšiem sagādāju, noteikti nekad neesat pat dzirdējuši un vairs nedzirdēsiet! Izturēšanās un atbildes sagaidīšana ir līmenī līdz 2.klasei, ja pasaki ko sarežģītāku...mjā šim galvā sviets. Nu jā....un kā tad izpaužas ārstēšana? Man patiktos, ja man uzdotu jautājumus pēc būtības. Vai tiešām tāpēc, ka sāku smēķēt savos 50+gados tāpēc, ka bija neizturami slikti,mediķa secinājums - "jums slikti, jo smēķējat"! Iespējams, ka kopumā nav tik slikti, iespējams, ka daudziem palika labāk un cilviņi ir atgriezušies dzīvē pie virpām, pārskatiem, tiesām. Padalieties, lūdzu, ar pozitīvo! Taubīte lai tik neraksta, es jau zinu, ka mūsu nākotne ir palikt bez darba un dzīvot patiltē...viedi, uzmundrinoši un mūžīgi atmiņā paliekoši vārdi!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 14 pieskaita 22?
Ziņa: