Memantīns

Aizsāka VitaRX 

VitaRX
Memantīns
12.09.2017 12:07
Sveiki!
Vai kādam ir pieredze ar šo līdzekli psihisku slimību ārstēšanā?
Man ir tā sauktā Treatment-Resistant Depression (reāli F32.2 - Smagas depresijas epizode bez psihotiskiem simptomiem). Neviens līdzeklis līdz šim nav bijis efektīvs, tad ārsts izņēmuma kārtā izrakstīja Polmatine (aktīvā viela - memantīns). Zāles it kā izmantojot Alcheimera slimības āstēšanai, bet viņam ir bijuši pacienti, kam tās labi strādājušas arī uz depresiju. Lai gan sakot, ka depresijai tās nemaz nedrīkstot izrakstīt.
Dzeru pati tikai 2 nedēļas un jūtos tik labi, kā neesmu jutusies vairākus gadus. It kā smags akmens visu laiku uz krūtīm bijis, kas spiedis uz leju, bet tagad tā nav. Bez jebkādas piepūles varu iet uz darbu, darīt mājas darbus un visu pārējo, kas parastiem cilvēkiem likās saprotami, bet man nāca ar lielām grūtībām.
Ja kāds ir dzēris Polmatine vai citas memantīnu saturošas zāles, vai ir kādas blaknes ilgtermiņā? Vai pēc zāļu pārtraukšanas depresija kļūs vēl smagāka? Šīs ir pagaidām vienīgās zāles, kas man palīdz, bet uztrauc, ka tās parasti neizmanto pret depresiju. Ārsts arī tās sauc par "eksperimentālām".
sāp
Re: Memantīns
25.09.2017 00:46
Vai vari padalīties ar savu epastu?
Foxins
Re: Memantīns
07.11.2017 11:41
Es ari labprat gribetu uzzinat vai memantīnu drikst lietot depresijas gadijuma,jo mokos jau 17 gadus ,antidepresanti palidz periodiski.
Re: Memantīns
07.11.2017 15:33
Psihiatrija bieži tiek praktizēta šī "off label use", kad medikamentu lieto citam mērķim.

Ja tiešām zāles vajag, es ieteiktu nebaidīties.

Par konkrētajām gan nepateikšu, bet man pašai pret panikas lēkmēm savulaik labi palīdzēja viens pretepilsepsijas preparāts.
Glos
Re: Memantīns
29.11.2017 08:56
Neviens vairs nav mēģinājis memamtīnu depresijas arstēšanai?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 12 pieskaita 11?
Ziņa: