Pamostos no pilnīga elpas trūkuma, trīcošas rokas

Aizsāka Andža 

Sveiki! Ir sakrājušās pāris veselības problēmas un gribētos tās risināt.
Pāris gadus jau redzu, ka ir tāda problēma. Reti gan tas notiek, bet notiek.
Varu mierīgi gulēt un pamosties no tā, ka plaušas ir pilnīgi iztukšotas un ieelpot vairs nevar. Piemetos sēdus un mēģinu kaut kā ieelpot gaisu, paralēli tā kā klepojot...
Internetā lasu, ka izskatās pēc VD, bet tādu VD es sev nejūtu. Nav man panikas lēkmes.
Nesen biju pie Ģimenes ārstes, pats to nemaz nemanīju, bet viņa man pievērsa uzmanību uz manām trīcošajām rokām. Uztraukuma man nekāda nebija. Asinsspiediens gan augsts.
Pierakstīties pie neirologa?!
25g / 180cm/76kg
Vēl varu pierakstīt tādu lietu, ja man neredzot kāds pieies klāt un kaut ko vaicās, vai pieskarsies vāji, varu tā noraustīties, ka maz neliekas. Tie arī laikam nervi. Tas man jau no bērnības.
Gudrs puika esi, pats būsi uzminējis, ka simptomi liecina par VD.
Runājot par vieglu panikas lēkmi - kas tad cits, tā piemešanās sēdus un klepošana, būtu, ja ne viegla panikas lēkme.
Piebildīšu, ka gaisa jeb skābekļa trūkums ir tikai izjūta, kuru pavada šī te paniskā mešanās sēdus un klepošana.
Sāku vairāk lasīt un laikam tā būs "miega apnoja" un tā jau rodas no asinsspiediena,sirds vai bronhu problēmām. Par cik ir problêmas ar asinsspiedienu un sirds biezhi klauvê,pierakstijos pie kardiologa.
Starpcitu,nomodā man nav ne lēkmju,ne elposanas problêmu, tāpēc vd laikam atkrīt? Vai arī pagaidām vieglā formā.
Nav tik svarīgi visi tie medicīniskie nosaukumi. Svarīgi ir tas, kā jūties. Nez vai aiz prieka lec no miega sēdus un klepo...
Gan jau, ka tie simptomi ir nepatīkami un mokoši. Ne velti Tu tiem esi sācis meklēt skaidrojumus, bet, ne no tā gala meklē.
Jautājums, kas varēja būt provocējošie iemesli, kāpēc vienā jaukā dienā Tev radās šādi dažādi simptomi?
Kāds ir fons - kādas ir attiecības ar tā sauktajiem tuvākajiem, ar vecākiem, vienaudžiem, pretējo pusi? Kā paiet lielākā ikdienas daļa, proti, vai apmierina darbs? Kas aizņem lielāko daļu jūtu, domu un emociju pasaulē? Vai ir iespējams gūt sapratni un atbalstu no līdzcilvēkiem? utt
Ka ar stressu, vai pietiekama uzturs, atpūta, izklaides?

Te tas nav viss jāraksta. Kā saproti, gan jau ir kādi iemesli, kāpēc tik jaunam un, jādomā, fiziski spēcīgam vīrietim... nepatīk tas paaugstinātais asinsspiediens.
Nu neko, apstaigā ārstus, lai tie uztaisa izmeklējumus un analīzes, lai ir skaidrība, kāda tieši palīdzība vajadzīga, kādus speciālistus meklēt.

p.s. pie VD arī var būt pilnīgi visi tie simptomi, gan sirdsklauves, gan paaugstināts asinsspiediens.

Būs japamaina kaut kas dzīvē... Kaut arī saki, ka esi mierīgs, kas to lai zin, varbūt ta ir tikai tāda ārēja aizsargpozīcija...

Padomā par situācijām no savas dzīves, kurās esi juties lieliski.
Lai Tev izdomās sakārtot veselību!
Kaut ko Jūs nedaudz laikam nesaprotat no manis rakstītā. VD ir VD un miega apnoja ir miega apnoja. Te jaaiziet līdz neirologam un jāizstāsta šīs lietas. Bet tas, ka ir problēmas ar veselību, tas ir fakts. Paldies par Jūsu komentāriem.
Tā ir, nezinu gan, kas ir miega apnoja. Tikko paskatījos googlē... Aha, nu, skaidrs...
Man vienai paziņai VD izpaužas ar smakšanas sajūtu, kura ir iedomāta, bet viņa mēdz tvert skābekli tā, it kā tiešām smaktu nost, tāpēc biju iztēlojusies, ka Jums varbūt kaut kas līdzīgs, bet jā, tas nav viens un tas pats.
Jebkura gadījumā, lai veselība!
Paldies Jums un Jums tāpat! Bet tas protams galīgi neizslēdz to, ka man varētu nebūt tā pati VD. Vai VD viens no galvenajiem simptomiem ir smakšana nomodā?
Par VD var runāt tad, ja neatrod organisku saslimšanu un izpausties tā var dažādi, bet viens no galvenajiem simptomiem, šķiet, tomēr ir panika (stipras bailes). Tur var palīdzēt AD (antidepresanti) un savas "slimības" iepazīšana.
Re: Pamostos no pilnīga elpas trūkuma, trīcošas rokas
20.12.2017 22:39
Īstenībā mēs jau te drusku vienkāršoti runājam. VD nav tas pats, kas somatoforma veģetatīva disfunkcija, tur ir savas nianses. Kas tas ir, var pateikt psihoterapeits. Un no nosaukuma tāpat nav nozīmes, jo ir tā, kā zive saka -- kaut kas dzīvē noteikti ir jāmaina, bet to neviens cits nevar pateikt.

Vispirms ir nepieciešama laba izmeklēšana, lai liktu visus šitos VD un SVD. Diemžēl ir gadījumi, kad cilvēkam ir kāda fiziska kaite.

Neirologs, manuprāt, derētu. Bet, lai izslēgtu visu organiku, jārēķinās ar diezgan daudziem izmeklējumiem un naudu.

Iespējams, ka ir arī kaut kādi neirotiski elementi, bet tas var nebūt viss.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 2 pieskaita 18?
Ziņa: