kā izmainīt diagnozi?

Aizsāka littlebitofsmt 

littlebitofsmt
kā izmainīt diagnozi?
02.10.2020 17:30
Pie diagnozes uzrakstīts noverošanas laiks mazāks par gadu. Tgd ir f 20.80. jūtu ka nav tādas. Vai es varu to izdarīt nevis pie rpnc psihiatriem(tur bija uzstadīta) bet pie privāta vai vnk cita psihiatra. Man ši diagnoze trauce dzīvot. Nevaru ar šo sadzīvot. Ārsti mēdz arī kļūdities...

Kādus soļus jāizdara?
matrix 4
Re: kā izmainīt diagnozi?
02.10.2020 20:02
Mainot POV jeb slatupunktu jeb attieksmi.
aum
Re: kā izmainīt diagnozi?
03.10.2020 14:39
nevar gan tik vienkārši noņemt diagnozi. Arī ne privāts psihiatrs, vai kāds cits ārsts kkur citur. Nekur

ja jau pats gāji pie psihiatra RPNC ietvaros vai gulēji tur nodaļā, tad nu kkas īsti labi jau nebija droši vien.

diagnozi viņi uzliek un tā tas arī paliek papīros. Viņi neko nemainīs un nost neņems. Datubāzē viss iet iekšā un arī slimības lietā papīra formā. bet kā tev tā diagnoze kas ierakstīta papīros traucē? Man netraucē.

un vēl kas - psihiatram prātā ir iekārtots tā - ja tu noliedz, kas esi slims un gribi cīnīties par diagnozes noņemšanu, tā ir pašas slimības izpausme. Vai arī ja tu vēlāk ārstam saki, ka par saviem simptomiem sameloji un īstenībā viss ir ok, ārstam tas ir tikai viena no slimības izpausmēm. Tiklīdz viņi tevi kā saka aiz astes noķēruši, tik viegli vaļā nelaidīs. Statistiku viņiem vajag, slimniekus vajag, lai katru gadu no budžeta prasītu vairāk naudas

Papīros tā diagnoze paliek uz mūžu. Arī tavam ģim ārstam tiek nosūtīta informācija par tavu diagnozi
hmmmm
Re: kā izmainīt diagnozi?
03.10.2020 14:49
"Arī tavam ģim ārstam tiek nosūtīta informācija par tavu diagnozi"

Tā ir taisnība?
aum
Re: kā izmainīt diagnozi?
03.10.2020 15:11
tā ir taisnība - ģim ārsts saņem info. Tas laikam ir oficiāla info aprite, jo ģim ārsts skaitās primārās aprūpes ārsts, un viņam jāzina par šādām diagnozēm, ja uzstādītas.
Arī tad, ja ir psihiatriska diagnoze un šāds cilvēks kādreiz izsauc "ātros", pie ierašanās viņi uzreiz sistēmā pēc personas koda un uzvārda pārbauda, vai cilvēks ir vai nav RPNC uzskaitē un ar diagnozi. Lai saprastu kā adekvātāk apieties ar šo cilveku, tā teikt. Varbūt "slimības paasinājums" un tad ved uz Sarkandaugavu
aum
Re: kā izmainīt diagnozi?
03.10.2020 15:14
ģim ārsts saņem info vienīgi tad, ja esi gājis pie valsts psihiatra (bezmaksas) RPNC un uzstādīta šizo diagnoze.

Ja esi gājis pie PRIVĀTA psihiatra par maksu, tad gan tas nenotiek.
hmmmm
Re: kā izmainīt diagnozi?
03.10.2020 16:44
Tik tiešām, pat e-veseliba atradu savu diagnozi.
Re: kā izmainīt diagnozi?
08.10.2020 14:51
Ģimenes ārstam tagad ir jāsūta pieprasījums uz RPNC, ja Tu viņam neko nestāsti, viņš nevar uzminēt. Es pirms laika gribēju, lai mana psihiatre iedod izziņu ģimenes ārstam par to, kādas zāles es lietoju, kāda diagnoze (man skaitās rekurenti depresīvi traucējumi), jo var taču kādreiz gadīties, ka pie psihiatra netieku, bet zāles beidzas (saslimstu vai tml.). Mana psihiatre teica: "Nedrīkstu. Es varu izrakstīt tikai tādu izziņu, kur rakstīts "Pēc pacienta pieprasījuma"." Tādu arī esmu dabūjusi un pati varu izlemt, kam rādu.

Bet rakstīt pieprasījumu ģ.ā. var, tāpat gan neviens viņam neko nesūta.

E-veselība citiem nav pieejama, kaut kādus kodētus datus RPNC dod VM un NVD, jo ir jāprognozē budžets kompensējamām zālēm un arī iespējamai invaliditātei.
aum
Re: kā izmainīt diagnozi?
09.10.2020 14:59
bet ja jau automātiski nesūta, tad kā var izskaidrot faktu, ka mans ģim ārsts visu zināja? Un arī manā poliklīnikas kartiņā (kam ar ģim ārstu nav saistības), bija attiecīgas ziņas? Tiešām gribētos zināt ???????
Re: kā izmainīt diagnozi?
09.10.2020 15:25
Varbūt radi pateica, varbūt viņam radās aizdomas un viņš nosūtīja pieprasījumu.
Vai šajā poliklīnikā nepieņem arī ģiemenes ārsts?
Re: kā izmainīt diagnozi?
03.12.2020 06:25
Es joprojām cīnos ar tiem psihiskās slimnīcas iedotām dieagnozēm, kā viņi var noteikt dieagnozi, ja ierodas pie tevis istabā tikai 2 reizes nedēļā, un hujarī tev zāles, es joprojām palieku pie Somataformas veģetatīvās disfunkcijas, bet man ierubīja F21 šizoptiskie traucējumi, trauksme abās diagnozēs ira! Kā tad to viņi var noteikt!
Ar tām diagnozēm ir kā ir. Uzstāda bieži vien pat bez iedziļināšanās. Man uzstādīja diagnozi F60.6 , kas pēc klasifikatora ir Trauksmaina [izvairīga] personība , un aprakstā rakstīts: "Personības traucējumi, kam raksturīgs sasprindzinājums un bažas, nedrošība un mazvērtības sajūta. Pastāvīgi ir tieksme izpatikt un tikt pieņemtam, pārmērīgs jūtīgums pret atraidījumu un kritiku, ierobežoti cilvēciskie kontakti. Ir tendence izvairīties no noteiktām nodarbībām, aiz paraduma pārspīlējot iespējamās briesmas vai risku ikdienas situācijās." Bet tas tikai tāpēc, ka es vērsos pēc palīdzības jo netiku galā ar stresu, trauksmi, nebiju nedēļu gulējis un jutu, ka atstiepšu kātus. Vēlāk lasīju par savu diagnozi un man izņemot trauksmi un stresi citu simptomu nebija. Likās kaut kāds sviests esam. Es saprastu, ja uzstādītu diagnozi rekurenti depresīvi traucējumi, varētu pat pieļaut BPD vai bipolāros, nu kaut kas no tiem B klastera simptomiem ir, bet kad es runāju ar psihiatru - kā pret sienu. Attieksme tāda : "Respect my authority" , nav vietas šaubām. :D
Bet visu rezumējot - nevaru atbildēt uz Tavu jautājumu. Man šķiet, ka šādas iespējas nav. Ja nu vienīgi slimnīcā , ar konsīliju. Tikai ārsts var citu ārstu apstrīdēt. Tas ko Tu teiksi ir mazsvarīgs.
aum
Re: kā izmainīt diagnozi?
09.12.2020 11:00
brīnos, ka ko tādu eksotisku kā F60.6 vispār uzstāda.

Pats tādu iedziļināšanos nebiju pieredzējis.

Visiem uzstāda vai nu depresiju, vai šizo vai bipolāros. Tā viņiem vienkāršāk.

Pat par Aspergera sindromu vai kādiem minimāliem autiskiem traucējumiem psihistri tikai skeptiski pasmīn. Vismaz pieaugušajiem neko tādu negrib diagnosticēt
Grūti pateikt. Varbūt, kā Tu saki - "eksotiskas diagnozes" bija šā psihiatra hobijs.:D
Tikko atcerējos. Šis psihiatrs bija kungs gados, tā ap 60. Iespējams, šo diagnozi uzstādīja, jo samulsināja mana atbilde. Viņš man jautāja par daudzus jautājumus, tai skaitā par attiecībām un seksuālo dzīvi. Es viņam teicu, ka tādas man nav un gadiem nav bijis, sekss mani nekad nav īpaši interesējis, jo esmu aseksuālis. Un pāris attiecību mēģinājumos tas bija milzīgs apgrūtinājums, no kura es centos izvairīties, kas arī abās reizēs bija iemesls kāpēc mani pameta un aizgāja pie cita. Tas ārstu ļoti samulsināja.
Re: kā izmainīt diagnozi?
11.12.2020 16:15
Esmu dzirdējusi no LGBT kopienas ļaudīm, ka aseksuālu pāru esot gana daudz. Viņi vairāk tai burbulī cirkulē. Bet tiklīdz esi aizgājis pie psihiatra, tā, protams, viņam jau ķitelis mugurā. :)

Esmu jutusi un manījusi, ka viņi sevišķi daudz nezina, kā dzīvo dažādi ļaudis un kā ar to visu tiek galā. Arī ne visi tipa šizoīdie iet pie psihiatra. Dažiem tādiem ir ļoti labi apmaksāti darbi un viņi ir apmierināti ar to, kā dzīvo. Turklāt viņi to visu ļoti normāli māk izskaidrot darba devējam, un tad jau cilvēkus parasti pieņem.

Sabiedrība pieņem vieglāk nekā psihiatrs, Izvairīga personība tiešām ir eksotika.
matrix 4
Re: kā izmainīt diagnozi?
12.12.2020 07:28
Sabiedriba ir diezgan trula. No normaliem un derigiem savejiem taisa bojatus un nederigus. Tacu nesanaca. Dazi izdzivoja.
Re: kā izmainīt diagnozi?
14.12.2020 00:27
Kad nezin kādu diagnozi iedot tad ierubī pārsvarā kādu no šizofrēnijas diagnozēm!
Runcene, man pieredze saskarsmē ar LGBT kopienas cilvēkiem ir - diskriminācija. Un tas šķita kā paradokss - cilvēki kuri tiek diskriminēti - diskriminē citus. Tiesa, tas bija pirms gadiem, varbūt tagad jau ir citādāk. Cilvēki izglītojas. Mani īsti nepieņēma un tad radās neizpratne - kur tad es īsti iederos. Un tad nav brīnums, ka psihiatrs gados ko tādu arī uztver kā eksotiku.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 4 pieskaita 11?
Ziņa: