Vai šizo?

Aizsāka PB 

Vai šizo?
22.10.2020 02:15
Kārtējais izmisums.Nevienaa darba ,skola ilgi neturos..Nu jau pus otru gadu nestradaju ,ienākumu patstāvīgu nav . Nespēju iet ārā no mājām,domas tikai par miršanu un to ka tpt ne no kā nav jēgas . Bail runāt ar cilvēkiem pa tel un dzīve vairs nerunāju ka agrāk.maz vārdu ,nespēju izrādīt emocijas cilvekiem.dzila apātija.draugu nav . Ir dzīves biedrs,kuram agri vai vēlu tas pieriebsies,ka sezu mājas un viņam uz kakla . Medikementus nepanesu,psihiatrs beigās pasaka,ka es normāla esmu ,ja jau man zāles nelīdz. Lai eju pie psihotersp,bet man tak nav naudas pat tam.Viena cita ārste teica ,ja neiešu pie terapeita,tad es nodzersos vai nonarkošos.
Es jūtu,ka drīzāk pakarsos!!!!
Tvaicene gulēt arī nav jēgas,esmu tur gulejusi kādas 3x ,bet tikai pa 3-5dienam.
Diagnoze stāv bipol.trauc.ar depres.videji smagu.
Bet man liekas ,ka man attīstās šizo jo nav gribas ,nav vēlmes,nav prieka,gribas mirt ...ik pa brīdim paranoja liekas,ka cilvēki par mani smējās un runā sliktu vai zin ko es domāju un speciāli saka man lietas,lai man sapetu.
Brīžiem nāk histērijas lēkmes un ļoti liela agresija. Naids pret svešiem cilvēkiem uz ielas.....
Ir bijušas sizo psihozes,bet tas bija pēc vielu lietošanas,sen jau nelietoju.
Divainakais,ka no antidepr.man bija vizualas halucinācijas,paranoistiskas. Kad nometu pārgāja.
Gribas saprast vai man ir jau f.20 ,bet domāju,ka ārsti man pateiks ,ka man tak viss ok.lai es vnk nomierinos.
Negribas ne ar vienu runāt ,jo vieni saka,ka neesmu īsti normāla ,vieni saka ,ka esmu un lai sanemos vnk.un lielākā daļa vnk mani ienīst par to ka es vsp esmu un saku,kā es jūtos un kāpēc nespēju darīt ikdienišķas lietas kā visi citi .
aum
Re: Vai šizo?
22.10.2020 17:09
Izlasot par visiem simptomiem, lai gan neesmu ārsts (tomēr pats esmu šajā ārstēšanās sistēmā daudz ko pieredzējis), varbūt ka tiešām ir kkāda F20 sākumstadija, jo ne jau visiem ir halucinācijas un murgu idejas. Izskatās pēc tā saucamās "neirozveidīgās šizofrēnijas", lai gan Latvijā šādu terminu psihiatri nelieto. Mani uzmanīgu dara atzīšanās, ka nav draugu un tie izjusts naids pret cilvēkiem uz ielas, kā arī ir nespēja izjust prieku, nespēja kaut ko gribēt. Tas daudz ko izsaka un labam psihiatram būtu jāspēj saprast kas ir kas - vai tikai depresija vai varbūt šizoīda personība, kas nebūt uzreiz nenozīme, ka ir F20.

Es ieteiktu Tev pajautāt savam psihiatram, lai iedod nosūtījumu uz pilnu psiholoģisko diagnostiku (jāaizpildaļoti garš tests un ir citi uzdevumi, kas pārbauda atmiņu, domāšanu utt). Tā nav 1 stunda, bet aptuveni 3. Šādas diagnostikas rezultāts ļoti uzskatāmi norādīs uz problēmu būtību. Tur var būt jāgaida rindā vairāki mēneši, ja grib par valsts naudu. Ja maksā pats (ap 60 eiro), var tikt ļoti ātri.

Vēl es ieteiktu palūgt psihiatram nosūtījumu uz galvas EEG (elektroencefalogrāfiju).

Ja Tavam psihiatram būs psiholoģ. diagnostikas rezultāti + EEG, ar to pietiek, lai domātu par konkrētu diagnozi un piemeklētu atbilstošas zāles, kuras nevis rada ciešanas un apgrūtina dzīvi, bet maigākā veidā palīdz dzīvot.

Es pats ilgus gadus it kā ārstēju depresiju pie dažādiem psihiatriem, taču, kad veicu psiholoģisko diagnostiku un uztaisīju EEG, ārsts uzreiz spēja saprast, ka vaina nav depresija, bet gan kas cits. Un manas dzīves kvalitāte manāmi uzlabojās, jo lietoju zāles, ko tiešām vajadzēja un mazās devās.

Lai veicas!
koko69
Re: Vai šizo?
22.10.2020 22:04
PB Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Kārtējais izmisums.Nevienaa darba ,skola ilgi
> neturos..Nu jau pus otru gadu nestradaju
> ,ienākumu patstāvīgu nav . Nespēju iet ārā
> no mājām,domas tikai par miršanu un to ka tpt
> ne no kā nav jēgas . Bail runāt ar cilvēkiem
> pa tel un dzīve vairs nerunāju ka agrāk.maz
> vārdu ,nespēju izrādīt emocijas
> cilvekiem.dzila apātija.draugu nav .

Izklausās pēc manis, bet man tā ir visu laiku. Piešķirta diagnoze "sociālā fobija" ar vieglu depresiju. Pati domāju, ka varbūt viegla autisma forma, bet to jau Latvijā nediagnosticē. Ir viss, ko rakstīji, ar paraboju. Nespēju izveidot emocionālu saikni ar cilvēkiem, citiem nešķietu interesanta. Nevaru veidot normālas sarunas.
astral
Re: Vai šizo?
23.10.2020 07:40
Man arī ir kaut kas līdzīgs, tikai nav dzīvesbiedra.
aum
Re: Vai šizo?
23.10.2020 11:15
liela problēma ir tā, ka Latvijas psihiatriem pamatā eksistē tikai 3 diagnozes: - depresija; - bipolārie traucējumi; - šizofrēnija.

Dziļāk mūsu psihiatri negrib vai nevar parakties. Personības traucējumus viņi negrib diagnosticēt.

Visu, ko nevar "paslaucīt apakšā" zem depresijas vai bipolārajiem, karina klāt birku šizofrēnija.

Bet varbūt ir nevis šizo, bet tikai nedaudz autisks cilvēks ar šizoīdas personības iezīmēm. Nespēj iekļauties sabiedrībā, bet psihiatri uzreiz grib likt virsū F20
Re: Vai šizo?
23.10.2020 14:11
Biju taisīt psiholoģisko testu pirms 2.mēnešiem,kad atnācu pie psihiatra,viņš tik dažas lapas apskatījās un pateica.Nu ko,izskatās ,ka tev ur viss slikti,neko negribas utt.Tas arī bija viss.
Savukārt,arī EEG taisīju 2 gadus atpakaļ,aiznesu ''slavenajai'' dr.Surģeniecei un viņa man pajautāja -'' Jūs māte nav ar galvu bērnībā kkur nometusi? '' Es sabrinijos pat to jautajumu :D Saku,nē itkā nav. Viņa man pēc tam pateica,ka man tur kkādi alfa vai beta viļņi bija pazemināti un tas arī viss.Vairs neko,pateica,ka neesmu traka un varu izitikt bez zālēm varbūt.
Izrakstīja man toreiz pirmās zāles no kurām gandrīz kātus atmetu-paroxetinu. Nedzēru nemaz tālāk.Un tā es turpināju mocīties,gāju ik pa laikam pec palidzibas pie psihiatra vai tiku stacioneta dēļ kārtējiem pašnāvības mēģinājumiem.un katru reizi mani vnk laida ara,majas, dzert kartejos antidepresan.un neiroleptikus kurus es nemaz nepanesu.Tāpēc mokos ikdienā,jo nav pat zālu,kas man līdzētu.
Biju pie privātā arī gājusi,izrakstīja man 4 zāles-venlaxoru,mirtazen,lomatrix,lorafen. Es 3.nedeļā sāku ķert smagas halucinacijas,man bija slikti ka elle,asinspiediens sakapa ,kratijos un atkal gandriz pekas atmetu. Beidzu visu to kokteili dzert,pargaja.Tikai pec taa man ir palikusas veselibas sekas...paaugstinats asinspiediens un sašaurinats galvas asinsvads,sirds klauves.Un neviens par to nevelas uznemties atbildibu. Un man ir tikai 22 gadi,bet ārstiem pohuj. ;/
Re: Vai šizo?
23.10.2020 16:40
Aizej pie dr. Taubes uz Veldres ielu.
Re: Vai šizo?
23.10.2020 18:07
Varbūt ir kāds rekomendējams no tvaika ielas? Man kartiņa tvaikā ielā pašlaik,jo tepat blakus dzīvoju.
Locust
Re: Vai šizo?
23.10.2020 18:33
Te forumā bieži esmu redzējis diskusijas "vai man šizofrēnija?".

Diemžēl īstā šizofrēnijā pamatā slimnieks savu stāvokli aptver pēdējās, kad jau tuvākie ir sapratuši, ka kaut kas nav kārtībā. Ja šķiet, ka jūc pati prātā, bet tuviniekiem liekas viss ok, tad gan jau runa ir par ko citu. Paranoja un halucinācijas ir simptomi daudzām psihiskām slimībām, praktiski ir pie jebkura pārmērīga psihes uzbudinājuma.
Locust
Re: Vai šizo?
23.10.2020 18:34
Jo nu šizofrēnija jau ir attālināšanāa no realitātes. Kad vairs nesaproti, kā ir jābūt patiesībā. Kaut kas šķiet normāls, kas īstenībā nav.
Re: Vai šizo?
24.10.2020 20:40
Tvaika ielā ambulatorās nodaļas vadītāja Diāna Neperte, bet būs grūti tikt, pieņem reizi nedēļā un pieraksts visu laiku pilns.
Re: Vai šizo?
11.03.2021 12:13
Nu jau lietas aizgāja pavisam šķērsām...decembrī izslimoju kovidu,nebija garša un smarža.Bet tad tgd pirms mēneša sākās prikoli.....es visur jūtu beznīza,puvušu olu,vecu zeķu utml smaržu un garšu. Varu ieēst tikai piena produktus,saldumus,retāk gaļu vai graudaugus.Dārzeņi un augļi garšo pēc totālas ķīmijas. Kopšanas līdzekļus nevaru lietot,visi smird,mazgājos tīrā ūdenī.Un pēkšņi strauji redze sāk pasliktināties.Psihiatrs nosūtīja uz mag.rezon.galvai. Tik ļoti baidos vai man nav šizofrēnijas sākumstadija....gribu dzirdēt vai kādam ir kas tāds bijis. Pagaidām gan psihiatrs neko neteica....bet nedaudz straucās par šito visu.
Nikolajs
Re: Vai šizo?
11.03.2021 16:32
Varetu but ,ka ir šizo sakusies.ar zalem cerams aties.
Re: Vai šizo?
11.03.2021 17:07
visiem kaput, visiem šizo :)
Re: Vai šizo?
12.03.2021 16:38
Nu ko smej,nav smiekligi....tgd gruti laiki,bet nenozime,ka visiem shizo...
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 24 pieskaita 15?
Ziņa: