MIRZATEN 15mg( Mirtazapunum) un ESTAN10mg( Escitalopramum) atsauksmes

Aizsāka liora 

MIRZATEN 15mg( Mirtazapunum) un ESTAN10mg( Escitalopramum) atsauksmes
20.11.2020 00:31
Lūdzu jūsu atsauksmes par šiem medikamentiem.
Šodien man ir uzrakstīti divi jauni medikamenti Depresijas ārstesanai
Pirms tam lietoju Citalopramu 7 mēnešus un pārtraucu, jo vairāk nejutu uzlabojumus. Bet pēc 6 nedēļu pārtraukuma sākas kārtējā depresijas epizode un saprat, ka bez medikamentiem neiztikšu. Esmu daudz lasījusi par Mirzaten iedarbību un godīgi sakot, dēļ šīm blakus parādībām baidos šo medikamentu lietot.
Man arii izrakstija mirzatenu STULBS AARSTS. KURŠ redzejis ka man jau bez mirzatena veders ka it kaa esmu stavoklii

Labi ka lasit instrukcijas es protu
Re: MIRZATEN 15mg( Mirtazapunum) un ESTAN10mg( Escitalopramum) atsauksmes
21.11.2020 19:19
Svara pieaugums mani nebiedē tik ļoti, kā viss pārējais. Gulēšana pa 16 h un vates ķermenis nākamajā dienā. ES negribu būt dārzenis, lai kā arī tur būtu...ar miegu man viss ir ok varētu tikai samainīt iemigšanas un pamošanās laikus...no 2 naktī lidz 14 dienā uz 23 vakarā lidz 8 rīga. Un mazliet uzlabot garsravokli, kā glāze vīna....nevis ripas visu mūžu....kas tas ir?
Ir dzerts tas mirzaten, nekas tāds traks nebija. Bet ar to depresiju neizārstēsi...
Re: MIRZATEN 15mg( Mirtazapunum) un ESTAN10mg( Escitalopramum) atsauksmes
22.11.2020 16:30
Vai to vispār var izārstēt? Varētu aprunāties ar kādu, kuram tas izdevies.
Mirzaten ir draņķis. Kā jau te kāds saka - nenormāli aug svars arī.

Ieteiktu Sertralīnu. Mani labi saaktivizēja, kad tāds efekts bija vajadzīgs.

Biju lietojis citalopramu un pēc tam escitaloprams vairs neko daudz nepalīdzēja.

Un godīgi sakot, tiešām sajūtamu efektu uz prātu no antidepresanta lietošanas sajutu tikai pašu pirmo reizi, kad iepriekš dzīvē nekas tāds nebija lietots. Jebkurš AD izmaina smadzeņu bioķīmiju un pēc tam var dzert daudz ko un mainīt zāles, bet lielas jēgas var arī nebūt. Tas no manas pieredzes
pašreizējā situācijā pusei valsts psihiatri būtu gatavi diagnosticēt depresiju, taču realitātē tā ir tikai nomāktība un stress un nespēja kontrolēt savu dzīvi. Mainītos sadzīves apstākļi un daudzi justos labāk.

Īstā depresija ir tad, kad no gultas nevar izkāpt un zūd spēja pat nomazgāties. Un guļ visu laiku vai neguļ nemaz. Ka arī ēd ļoti daudz vai neēd nemaz.

Īstā depresija ir tikai nelielam skaitam cilvēku un viņiem antidepresanti arī lieliski palīdz.

Bet mūsdienās AD tiek izrakstīti pa labi un pa kreisi. Cilvēks atnāk un pasaka - viss apnicis, neko negribas, jūtos apātisks un psihiatrs raksta AD. Neko jau citu psihiatri arī nevar piedāvāt, jo ilgstošu sarunu terapiju (psihoterapiju) lielākā daļa nevar atļauties finansiāli
Re: MIRZATEN 15mg( Mirtazapunum) un ESTAN10mg( Escitalopramum) atsauksmes
22.11.2020 19:19
Aum. Tur jau tā lieta....man bija saasinājusies depresija ( krīze) jo sakarā ar COVID ierobežojumiem nevaru strādāt un nav zināms, kad tas vispār būs iespējams. Tas arī uzsauca saasinājumu, aizsteidzos pie ārsta un protama man izrakstīja zāles. Neesmu sākusi tās lietot, jo jūtos labāk gan miega, gan nomāktības, gan ēstgriba ziņā, plus baidos no blaknēm vairāk, kā no tā, ka varētu kļūt sliktāk....
Kā jau Tu teici dzert antidepresantus tikai aiz bailēm, ka kļūs sliktāk nav racionāli...
Vai VARAM sarakstīties pm?
Depresija var izpausties dažādi, ne tikai kā apātija. Man mamma jau 20 gadus mokās, ir mēģinājusi lērumu dažādu zāļu, bet rezultātu īsti nav.

Viņai traucē arī raksturs, reizēm šķiet, ka viņai derētu psihoterapija, bet diemžēl viņa tādai "parunāšanai" netic un arī dzīvojam tālu no jebkurām iespējām. Arī fiziski viņa neko nespēj ieplānot; katra diena ir kā pārsteigums - vai šonakt aizmigs 12 vai 6 no rīta? Vai no rīta pamostoties spēs piecelties, saģērbties un tikt līdz autobusam, vai arī rokas un kājas drebēs un nāks raudiens?
Man ir izdevies izārstēt, bet tās metodes ir savādākas..ar to jārēķinās. Ja gribi parunāt, tad jaizdoma kur, kurā platformā, es maz ko lietoju..
5 gadus jau vairs neko nedzeru, ir ļoti labi.
Re: MIRZATEN 15mg( Mirtazapunum) un ESTAN10mg( Escitalopramum) atsauksmes
23.11.2020 20:22
Aha, varam parunāt caur epastu liora@inbox.lv tad varam mēģināt arī, kā citādi.
Par mirzaten neko nepateikšu, bet Estan izraisa nopietnu svara pieaugumu. Kamēr lietoju, pieņēmos svarā par 8 kg. Kaut kā vielmaiņu ietekmē. Ņem to vērā. Varbūt uz zāļu lietošanas laiku maini ēdienkarti, lieto vairāk šķiedrvielas, lai nav pēc tam pus gadu jāmokās lai dabūtu riepu nost. Man svara pieauguma rezultātā parādījās citas problēmas klāt pie depresijas - drēbes nederēja, nepatika kā izskatos, bija grūti kustēties, grūti pieliekties. Nesaprotu, kāpēc tādas joprojām izraksta labi zinot blaknes, jo jaunās paaudzes medikamentiem šādas blaknes ir samazinātas līdz minimumam.
Re: MIRZATEN 15mg( Mirtazapunum) un ESTAN10mg( Escitalopramum) atsauksmes
11.12.2020 16:38
Esmu mēģinājusi jaunos, bet ir dīvaina pašsajūta. Escitaloprams vismaz man visu ļoti labi ir nolicis vietās. Nav arī tā, ka es būtu kā sazombēta, vienkārši ir lielāks miers.

Bet svara pieaugums ir no sāta trūkuma, tur kaut kādi signāli nestrādā. Vispirms skaties, ko pērc un ēd. Es grēkoju ar saldumiem, cīnos ar to.
Re: MIRZATEN 15mg( Mirtazapunum) un ESTAN10mg( Escitalopramum) atsauksmes
14.12.2020 00:36
Man tagad ir Mirzaten, teicu kautgāda apātija un nevēlēšanās neko darīt vispār un nekāda prieka par kautko, uzlabojums ir tāds, ka vienkārši es ar mirzaten ar tām problēmām samierinos nevis viņas man salabo tās problēmas!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 24 pieskaita 3?
Ziņa: