xanax = murgs

Aizsāka Ksanariks 

Ksanariks
xanax = murgs
08.12.2020 20:58
Neiesaku nevienam šīs zāles lietot ilgtermiņā!! Labi, šeit arī esmu daļēji pats vainīgs, jo nebija nekad izrakstītas, bet bija iespēja dabūt caur čomiem.

Aptuveni pirms 3 gadiem sāku lietot. Sākumā tīri "jautrības pēc",bet tad jau katru vakaru(1-2 tabletes), jo zem tām jutos ļoti labi, un beidzot prāts bija mierīgs(jo man vienmēr ir bijis tā, ka prāts satraukts un grūti koncentrēties ilgi uz lietām).

Ēdu tās arī tusiņos, jo alkohola efekts kopā ar tām likās patīkamāks. Tieši šo pēdējo 3 gadu laikā lēnām, bet pamanāmi sāka tas domu sajukums galvā palikt arvien intensīvāks un intensīvāks, līdz tagad jau pat neesmu spējīgs normāli funkcionēt ikdienā, bieži daudz kas kaitina un zudusi interese uz daudzām lietām, kas interesēja agrāk. Agrāk pirms gulētiešanas bija iespējams arī fantazēt, lai iemigtu, bet tagad vienu domu galvā ir grūti noturēt ilgi, tā pārtrūkst un vienmēr pieķeru sevi aizdomājoties par kaut kādām dzīves problēmām. Tāda sajūta, ka man būtu tā saucamais "Bad trip" jau vismaz pēdējo pusgadu(kad situācija kļuva trakāka).

Agrāk likās, ka pie vainas ir alkohols, bet vēlāk jau sāka pārņemt doma, ka es vienkārši jūku prātā un tur neko nevar vairs darīt. Kāpēc esmu pārliecināts, ka pie vainas ir tieši xanax? To sapratu salīdzinoši nesen(tagad metu to visu nost, nelietoju jau otro nedēļu to draņķi (Jā, un es zinu, ka jākāpj nost pakāpeniski, to dariju). Tātad, salīdzinoši nesen uzzināju no ārzemju forumiem par to kā daudzi cīnās ar xanax "athodiem" un cik traki tie ir.. nezināju, ka arī no 1-2 tabletēm dienā tā var notikt, bet forumos rakstīja pat tādi, kas ilgstoši lietojuši vien 0.5mg. Uzzināju arī to, ka nometot xanax, visas iepriekšējās psihiskās problēmas izpaužas ar trīskāršu spēku. Un tā patiešām ir.. tagad, kad nelietoju, tāda sajūta, ka viss paliek nedaudz trakāk. Bet, cik lasīju forumos, tad šis viss ir pārejoši un pēc kāda laika nervu sistēma atkopsies(var būt pat 1-2mēneši jāgaida)
Tagad dzeru Nervostrong, cerams, ka tas šo procesu nedaudz paātrinās.

Varbūt kādam vēl ir pieredze ar ilgstošu xanax lietošanu? Kā jūs tikāt ar to galā? Kā atmetāt?
Re: xanax = murgs
09.12.2020 10:42
Nepadodies! Xanax ir iedarbīgas zāles, bet izraisa ļoti spēcīgu pieradumu. Man pat pēc 0,5mg dienā bija grūti "nokāpt" , jo nemiers, grūtības iemigt. Ja pats netiec galā, vērsies pie ārsta psihiatra - narkologa, jo ir medikamenti, kas palīdz. Bet sākumā gan pamēģini sakārtot savu dienas režīmu, ievēro miega higiēnu (izvairies no stimulantiem pirms miega - TV, kafija, tabaka, alkohols, saldumi.... + guli tumsā), lieto magniju palielākā devā (saka ka vislabāk absorbējas magnija glikonāts) ar B grupas vitamīniem un katru dienu veic kardiotreniņu (staigāšana, soļošana, lēns skrējiens, velo...), lieto Omega 3 (es izvēlos grauzt maltas linsēklas un bieži ēst zivis nevis rīt kapsulas) . Man tas palīdzēja, ceru ka palīdzēs arī Tev.
aum
Re: xanax = murgs
09.12.2020 11:11
nu es nebrīnos, ka 3 gadus lietojot Xanax + alko, ir tāds iznākums kā apraksti. Viss uzrakstītais kā pēc mācību grāmatas.

Viegli atmest nebūs, tas ir skaidrs. Psihiatrs var palīdzēt, jo kaut ko izrakstīt vajag, lai nomierina ķermeni/prātu, kamēr atkarības simptomi pāriet.

Piekrītu, ka B vitamīnu komplekss ir laba lieta. Plus ārsts var izrakstīt Noofenu. Mēnesi to vajadzētu palietot
Ksanariks
Re: xanax = murgs
09.12.2020 13:56
Paldies par ieteikumiem!

Xandri, cik ilgs lietošanas periods Tev bija ar 0.5mg ?
Re: xanax = murgs
11.12.2020 16:36
Man ir uz nakti 1 mg fenazepama, jau gadiem + 25 (vasarā) vai 50 (tumšajos gadalaikos) mg kvetiapīna + antidepresants escitaloprams.

Man nekas pašsajūtā nav mainījies, vienīgi ir svara pieaugums. 25 gadi ar pārtraukumiem, bija mēģinājumi atcelt, bet neizdevās, atgriezās depresija un svārstīgs garastāvoklis. Viena negulēta nakts, un pilnīgs pī. Bet vajag arī saprast, kāpēc tā vajag tās zāles. Esmu diezgan ilgi gājusi pie psihoterapeita, tas palīdzēja kārtīgi sevi iepazīt. Netiksim, ka tas mani absolūti izārstēja, bet es vismaz sevi labi pazīstu, uzmanos no situācijām, kas var izsaukt saasinājumus (neizgulēšanās, pārstrādāšanās, alkohols, nepaēšana). Cenšos nemaisīties, kur nav mana darīšana, tas ļoti atvieglo dzīvi. Nepinos tukšos kasiņos, kaut katram jau gadās iekrist. :) Esmu piedevusi tiem, kam jāpiedod. Ja nebūtu psihoterapijas, būtu iebraukusi niknākās zālēs, jo tāds virziens bija sācies.

Šitā var ieberzties tikai tad, ja pucē kopā ar alkoholu. Ar to nopietni jāuzmanās. Zinu dažus, kas tagad pamatīgi mokās.

Aizej pie psihiatra un pasaki, ka vienkārši neguli un ir depresija. Antidepresants parasti pāris ned. laikā to visu savāc - ja vien ir īstais atrasts, ar to reizēm nav viegli.
Re: xanax = murgs
14.12.2020 01:35
xanax tādas konfektes vien ir, man vispār nekādu problēmu nebija.

P.S.
Runcen, man to fenazepāmu deva, man no viņa slikti tikai palika!
ksanariks
Re: xanax = murgs
18.12.2020 13:07
Vai psihiatram drīkst stāstīt visu to, ko esmu lietojis, jo tas varbūt palīdzēs saprast, kāda zāles vajag man? vai labāk nevajag, vēl ieliks kaut kādā narkomānu uzskaitē ..?
Re: xanax = murgs
20.12.2020 15:39
ksanariks

Ja pats uz savu galvu, tad klusē, un arī vēsture klusēs. :)

Ja psihiatri ir centušies atrast atbilstošās zāles, izrakstīdami gan to, gan to, tad tas ir sīkums, tā dara viņi visi.
Re: xanax = murgs
24.12.2020 01:03
Kuru interese?
Re: xanax = murgs
26.12.2020 04:18
Runcene Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Ja psihiatri ir centušies atrast atbilstošās
> zāles, izrakstīdami gan to, gan to, tad tas ir
> sīkums, tā dara viņi visi.

Es otrādi speciāli lielījos kādas zāles esmu dzēris un cik daudz un to ka viņi ar mani netiks galā tikai es pats.

Ar psihiatriem ir tā, man iznāca neliels strīds par Carbomazepīnu un Klonazepāmu. Es zināju, ka man Carbomazepīns neaizstāj klonazepāma iedarbību, bet psihiatre uzsvēra, ka tā nevar būt un to, ka karbomazepīns aizstāj klonazepāma iedarbību. Pēc 9 gadu pieredzes man liekās, ka jāsāk mācīt psihiatrus!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 13 pieskaita 1?
Ziņa: