kaka

Aizsāka lea 

lea
kaka
12.09.2005 11:08
Eedienkartee nekas dizhi mainiijies nav..tachu kaka ir kljuvusi kaa mazam beernam ( dzeltena)..un taa jau paaris nedeeljas....kas tas??
Re: kaka
12.09.2005 11:11
Bilirubiins?
Varbuut akna jaapaarbauda?
lea
Re: kaka
12.09.2005 13:54
tas liek domaat ka amn vareetu buut probleemas ar niereem?
anu
Re: kaka
12.09.2005 13:54
Gaisa kaka, tumss urins---tas man skiet bija pie Botkina. Gan jau kads gudraks par mani zinas teikt.:-)
lea
Re: kaka
12.09.2005 14:42
analiizees uzraadaas-bilirubiins- negatiivs..tad tomeer nebuus aknas...
Re: kaka
12.09.2005 18:21
Kâpçc nepiecieðama aknu attîrîðana jeb detoksikâcija?



Mûsu dzîve ir atkarîga no mûsu aknu darbîbas. Aknu stâvoklis lielâ mçrâ nosaka mûsu organisma veselîbu kopumâ. Tieðâm, aknas ir brîniðíîga íîmiska rûpnîca, kurâ viss, ko mçs çdam, ko elpojam un uzòemam caur âdu, tiek pârveidots dzîvîbai nepiecieðamâs vielâs. Aknas ir nozîmîgâkais asins rezervuârs, kurâ veidojas un uzkrâjas eritrocîti, kurâ ar âtrumu 1 litrs asiòu minûtç tiek filtrçti toksîni.



Aknas izstrâdâ dabîgos antihistamînus, lai uzturçtu augstâ lîmenî organisma imûnreakciju. Bez aknâm gremoðanas procesi nebûtu iespçjami, nenotiktu arî barîbas pârveidoðanâs dzîvâs ðûnâs un enerìijâ. Aknas ir galvenais orgâns olbaltumu, taukvielu un ogïhidrâtu vielmaiòâ. Tâs sintezç un izdala þulti – vielu, kas ne tikai nodroðina labu barîbas vielu asimilâciju, bet kurai arî ir nozîmîga loma toksînu izvadîðanâ no kuòìa-zarnu trakta.



Asinis tieði no zarnu trakta nonâk aknâs, tâdçjâdi toksiskâs vielas, kas nâk no barîbas, var tikt neitralizçtas vai izmainîtas, pirms tâs vçl ir izplatîjuðâs pa íermeni. Asinis atgrieþas atpakaï aknâs, vçl un vçl izvadot toksînus caur limfâtisko sistçmu, kamçr tie izvadâs caur þulti vai nierçm.



Aknas ir viens no svarîgâkajiem orgâniem, kuriem ir liela loma daþâdos fizioloìiskos organisma procesos. Jûsu aknas, piedaloties vairâk kâ 500 bioíîmiskâs reakcijâs, palîdz organismam veikt:





Ogïûdeòraþu vielmaiòa. Aknâm ir îpaði svarîga loma normâla cukura lîmeòa uzturçðanâ asinîs.


Lipîdu vielmaiòa. Aknas saðíeï taukskâbes (beta oksidâcija), sintezç lipoproteînus, holesterînu un fosfolipîdus; samazina zemâ blîvuma holesterîna lîmeni, izvada lipîdus no íermeòa.


Olbaltumvielu metabolisms. Aknas saðíeï olbaltumvielas, lai organisms iegûtu enerìiju.


Atindçðana. Aknas ir visu veidu detoksikâciju pamats, lîdzsvaro hormonus, piemçram, paaugstinâtu estrogçnu lîmeni. Atindç organismu no pârmçrîgi lietotiem medikamentiem un citâm kaitîgâm vielâm, izvadot tâs no organisma.


Vitamînu uzkrâðana. Aknas piedalâs taukos ðíîstoðo vitamînu (A, D, E, F, K) absorbcijâ un uzkrâðanâ, kâ arî minerâlvielu piemçram, dzelzs un vara, deponçðanâ.


Aktivizç vitamînu D.


Asinis. Aknas filtrç un uzkrâj asinis.


Aknas izstrâdâ þulti, kura uzkrâjas þultspûslî un ir nepiecieðama gremoðanas procesos un lipîdu ðíelðanâ.


Raþo asins recçðanas faktorus, kâ arî antikoagulantus, piemçram, heparînu.


Imûnsistçma. Sekmç pilnvçrtîgu imûnâs sistçmas darbîbu.



Tâpçc aknas ir tik nozîmîgas un tâpçc jums tâs jâuztur veselas.



Kâdâ veidâ aknu darbîba ietekmç íermeòa svaru?



Galvenâ aknu funkcija ir pârveidot barîbas vielas enerìijâ, raþot noteikta íîmiska sastâva vielas un enzîmus, kas nepiecieðami lipîdu sadedzinâðanai (oksidçðanai). Aknâs deponçjas vitamîni, dzelzs, arî citas minerâlvielas. Aknâs veidojas þults barîbas sagremoðanai. Tâs arî raþo holesterînu.



Tâs filtrç un atindç alkoholiskos dzçrienus, organismam kaitîgas vielas, uzkrâj enerìiju glikogçna veidâ, izvada ieelpotâs indes un toksînus.



Jûsu aknas ir galvenais orgâns, kas atbild par taukvielu ðíelðanu.

Vispârzinâms fakts, ka vairumam cilvçku, kas cieð no lieka svara, ir aknu darbîbas traucçjumi.



Aknas raþo þulti, kas ir asins filtrâcijas rezultâtâ radies blakusprodukts. Þults pa þultsvadiem atstâj aknas un uzkrâjas þultspûslî.



Ja mçs esam ieçduði taukvielas, tad no þultspûðïa izdalâs þults porcija, lai emuïìçtu taukvielas sîkâs pilîtçs.



Bez þults nav iespçjama taukvielu saðíelðana.



Tâ kâ aknas ir galvenais orgâns, kas atbild par taukvielu saðíelðanu, jums jâcenðas uzturçt aknas veselas, ja vçlaties zaudçt lieko svaru.



Jûs varat rûpçties par aknâm sekojoði:

1. Izvairîties no nevajadzîgu medikamentu lietoðanas.

2. Izvairîties no alkoholisko dzçrienu lietoðanas.

3. Nejaukt alkoholu ar narkotikâm un zâlçm..

4. Bût uzmanîgam, lietojot tîrâmos lîdzekïus aerosola veidâ, kad iespçjams, valkâjiet masku.

5. Palieliniet savâ çdienkartç ðíiedrvielâm bagâtas barîbas daudzumu, piemçram, svaigus augïus un dârzeòus, pilngraudu produktus.

6. Izvairieties no trekniem deserta çdieniem, uzkoþamajiem un dzçrieniem.

7. Izvairieties no steroîdiem, jo tie veicina aknu taukaino distrofiju.



Âjurvçdas pieeja aknu traucçjumiem.



Milzîgajâ bioíîmisko reakciju tîklâ aknas kontrolç organisma iekðçjas vides lielâko daïu. Daþas no aknu galvenajâm funkcijâm ir ogïhidrâtu, taukvielu, olbaltumvielu metabolisms, vitamînu un minerâlvielu produkcija un deponçðana, steroîdu konjugâcija un izdalîðana, organisma atindçðana no zâlçm un citiem toksîniem. Starp daudzajâm aknu funkcijâm var pieminçt daþas: tâs ietekmç normâlu íermeòa augðanu un attîstîbu, auglîbu, sirds un asinsvadu sistçmas darbîbu, kaulu stiprumu.


Diemþçl, bieþi aknas ir visvairâk skartais mûsu íermeòa orgâns. Tâs apdraud alkohols, narkotikas, medikamenti, daþâdi vides kaitîgie faktori, tostarp arî pesticîdi, visas ðîs vielas noslogo ðo dzîvîbai svarîgo orgânu. Ðie kaitçjumi bieþi norit nepamanîti aknu milzîgo reìenerâcijas spçju dçï un arî tâdçï, ka aknu traucçjumi izpauþas it kâ ar aknâm nesaistîtâs íermeòa daïâs. Pârslogotas aknas var vâjinât savu atindçjoðo spçju un var izpausties kâ ar aknâm nesaistîti simptomi, piemçram, dispepsija, vispârçjais vâjums, galvas sâpes, neregulâras mçneðreizes, kaulu sâpes, muskuïu stîvums. Ja bojâtâs aknas precîzi nevar veikt savas funkcijas, íermenis tiek pakïauts toksînu iedarbîba, tiek traucçta tâ vielmaiòa.



Ar aknâm saistîtâs problçmas beigu beigâs var novest lîdz nopietnai slimîbai, piemçram, hepatîtam, cirozei, aknu toksiskai distrofijai, biliarai cirozei. Aknu slimîbu simptomiem raksturîga dzeltenîga âdas un acu gïotâdu nokrâsa, tumðs urîns, pelçkas, dzeltenîgas vai gaiðas fekâlijas, slikta dûða, vemðana un/vai apetîtes zudums, asiòu atvemðana, vçdera izeja ar asinîm, melnas fçces, uztûcis vçders, ilgstoða ìeneralizçta nieze, neparastas íermeòa svara izmaiòas, sâpes vçderâ, miega traucçjumi, prâta apmulsums, nogurums vai izturîbas zudums.



Aknu traucçjumi: dzeltenâ kaite jeb hepatîts.

Visizplatîtâkâ starp aknu slimîbâm. Tâs rezultâtâ pieaug þults pigmentu un bilirubîna daudzums asinîs, pieðíirot âdai un gïotâdâm dzeltenîgu nokrâsu. Âjurvçdâ to sauc par "Kamala".



Simptomi

Galçjs nespçks

Spçcîgas galvassâpes

Aizcietçjumi

Slikta dûða

Dzeltena acu, mçles, âdas un urîna krâsa

Trulas sâpes vçderâ labajâ paribç

Iespçjama visa íermeòa nieze



Cçloòi

Pârmçrîga Pittas (þults pigmentu) cirkulâcija asinîs. Rodas gadîjumâ, kad ir jebkura veida nosprostojums þults ceïos vai aknu disfunkcija, arî pie pârmçrîgas eritrocîtu sabrukðanas.

Tâdas slimîbas kâ tîfs, malârija, dzeltenais drudzis, tuberkuloze zinâmâ pakâpç iespaido aknu stâvokli.

Vîrusu infekcijas.



Optimâla aknu darbîba – atslçga organisma sistçmu vispârçjai integrâcijai



Tâ kâ mûsdienâs tradicionâlâ medicîna pievçrð arvien lielâku vçrîbu integrçtai slimîbu ârstçðanas pieejai , savas visaptveroðâs veselîbu veicinoðâs iedarbîbas dçï atkal tiek pçtîti aknu funkcijas ietekmçjoðie dabîgie produkti un atseviðías drogas. Nozîmîgâkie no izpçtâmiem ârstniecîbas augiem un uzturvielâm ir íiploki (Allium sativa), kurkuma (Curcuma longa), Kajenas pipari (Capsicum annuum), mârdadzis (Silybum marianum), flavonoîdi (kvercitîns un rutîns), B grupas vitamîni, vitamîns C un proantocianidîni. Papildus ârstniecîbas augiem no senatnes dârgumu lâdes Âjurvçda piedâvâ daudz jaunu fitoíîmisku vielu, kuras var pielietot pie aknu darbîbas traucçjumu gadîjumos gan profilaktiski, gan ârstnieciski.


Âjurvçdas medicînas tradicionâlie speciâlisti atklâjuði, ka aknu funkciju normalizçðana ir svarîga visa organisma veselîbas stâvoklim. Âjurvçdas sistçma galveno uzmanîbu pievçrð aknu atindçðanas funkciju uzlaboðanai un to aizsardzîbai pret turpmâkajâm negatîvajâm ietekmçm. Ârstniecîbas augus izvçlçjâs un sakombinçja, òemot par pamatu to tradicionâlâs pielietoðanas sfçras – organisma sistçmu lîdzsvaroðanu, aknâm nepiecieðamo barîbas vielu piegâdi, kâ arî gremoðanas procesu un þultskâbju sekrçcijas veicinâðanu.

Aknu slimîbu gadîjumos parasti tiek lietotas ârstniecîbas augu formulas, kas sastâv no vairâkiem ârstniecîbas augiem, no kuriem katrs ir apveltîts ar daudzâm îpaðîbâm. Ir zinâms, ka vairumam zemâk uzskaitîto ârstniecîbas augu piemît vairâkas bioíîmiskâs iedarbîbas, kuras vienlaicîgi ietekmç vairâku orgânu darbîbu. Ðî ârstniecîbas augu sastâva ieguvums ir tâ spçjâ iedarboties uz organismu kopumâ, sniedzot atbalstu daudzâm orgânu sistçmâm, lai gan galvenâ iedarbîba ir vçrsta uz aknâm.




Âjurvçdas piedâvâtie ârstniecîbas augi aknu veselîbas uzlaboðanai.


LIVEROL STRONG™

Augu—minerâlu reìeneratîvs aknu aizsarglîdzeklis



SASTÂVS: (Katra kapsula satur):

Navayas Lauh.

Arogyavardhini Ras

Arjun (Terminalia arjuna)

Guduchi (Tinospora cordifolia)

Katuki (Picrorhiza kurroa)

Punarnava (Boerhavia diffusa)

Bhringaraj (Eclipta alba)

Kalmegh (Andrographis paniculata)

Rohitak (Amoora rohitak)



FARMAKOLOÌIJA:



Navayas Lauh: tâ ir klasiska âjurvçdiska mikstûra, kuras sastâvâ ir daþâdas dabîgas vielas, piemçram, amla, haritaki, bibitaki, Chitrakmool, Kalimarich, Indijas garais pipars, Mustaka, vîriðíâs papardes sakne, ingvers un Lauh Bhasma. Tas ir ïoti iedarbîgs ançmijas ârstçðanâ, kura radusies ilgstoðu aknu darbîbas traucçjumu dçï.



Arogyavardhini Ras: tâ ir klasiska âjurvçdiska mikstûra, kuras sastâvâ ir Gandhak, Lauh Bhasma, Tamra Bhasma, haritaki, bibitaki, amla, mûmija, Chitrakmool un citas vielas. Tas mazina þultsvadu tûsku un nodroðina þults novadi gremoðanas traktâ dzeltenâs kaites gadîjumâ. Vîrusu hepatîta gadîjumâ tas uzlabo apetîti, normalizç aknu izmçru , âtri samazina ASAT un ALAT, kâ arî bilirubîna lîmeni asins serumâ.



Ardþuna (Terminalia arjuna): labvçlîgi iedarbojas un stiprina sirdi.



Guduèi jeb tinospora (Tinospora cordifolia): aizkavç fibrozes attîstîbu, nodroðina aknu parenhîmas reìenerâciju.



Katuka (Picrorhiza kurroa): glikozîds pikrosîds pasargâ aknas no alkohola, galaktozamîna, paracetamola un karbontetrahlorîdu radîtiem bojâjumiem.



Punarnava (Boerhaavia diffusa): ekstraktam piemît spçcîga pretiekaisuma darbîba. Auga ekstrakts ûdenî (alkaloîdi) paaugstina aknu ATF un fosfohidrolâzes aktivitâti.



Bhringaradþa (Eclipta alba): tas samazina ASAT un ALAT, novçrð mirstîbu no karbontetrahlorîdu radîtiem aknu bojâjumiem. Histoloìiski mazinâs aknu parenhîmas bojâjums.



Kalmegh (Andrographis paniculata): andrografolîds, kuru satur ðis augs, nodroðina aknu aizsardzîbu pret hepatotoksiskâm vielâm, piemçram, alkoholu, galaktozamînu un paraceptamolu.



Rohitaka (Amoora rohitak): uzlabo apetîti, pielieto pie palielinâtiem limfmezgliem, aknu un liesas saslimðanâm, pie aptaukoðanâs.


INDIKÂCIJAS:

Akûts un hronisks vîrusu hepatîts.

Aknu bojâjums alkohola un medikamentu lietoðanas rezultâtâ, dzeltenâ kaite, hepatomegalija un pirmscirozes stâvokïi.

Toksiski metaboliski aknu bojâjumi, piemçram, aknu taukainâ infiltrâcija u.c.)

Anoreksija, dispepsija, nepietiekama baroðanâs.

Prettuberkulozes medikamentu lietoðana.

BLAKNES: Nelabvçlîga ietekme nav novçrota.



LIETOÐANA: Pa vienai kapsulai trîs reizes dienâ pirms çdienreizes vai atbilstoði ârsta norâdîjumiem.



IEPAKOJUMS: 60 kapsulas.
Re: kaka
12.09.2005 18:22
Un kur luudzu links uz kaadu mediciinisku peetiijumu attieciibaa uz sho produktu? =)
kirurgs
Re: kaka
12.09.2005 22:06
no tavas kakas kad kakaa izkakaa ap vienu piekdallu mikrobu,-flora mainijusies-esi ticis pie jaunas draudzenes,vaicitu kaku laiziiji
Re: kaka
12.09.2005 22:07
Vienkaarshi mazaak luuri podaa peec d......., tad nenaaks praataa tik stulbi jautaajumi!
Re: kaka
12.09.2005 23:58
koko kakaa :(
zeds
Re: kaka
13.09.2005 14:45
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 8 pieskaita 25?
Ziņa: