Slimnîcâ tur 10 dienas un tad- vâcies?

Aizsāka Jappi 

Nu jâ, mamma atrodas slimnîcâ ar iekaisuðâm kâjâm - èûla, kas struto un rada ðausmîgas sâpes. Kâjas piepampuðas un viòa daþreiz pat netiek lîdz tualetei,jo tik ïoti sâp. Daktere saka, ka situâcija ir ðausmîga... Bet tajâ paðâ laikâ viòa saka ka desmitajâ dienâ viòa no slimnîcas bûs ârâ. Ilgâk neturçs, jo nevarot turçt...Bet slimnîca nav pârpildîta!!!!!!

Kâ tâ var neturçt, ja viòai ir tik ïoti smags stâvoklis, ka kâjâs neturas un pat lîdz tualetei netiek????????
Vai sakot, ka gribu, lai viòa tur paliek vçl 10 dienas, viòi turçs???? Viòiem tak jâtur ilgâk,vai ne???? Ðodien daktere nav slimnîcâ un mani ðis jautâjums moka.

Varbût esat saskâruðies ar ko lîdzîgu??? Piebildei-tâ ir viena no rajona slimnîcâm.
Vai tâ vienkârði var pârvest uz Rîgas slimnîcam? Vai tas tad maksâ savâdâk?

Kopumâ- ar konkrçtu diagnozi valsts apmaksâ konkrçtu dienu skaitu slimnîcâ. turçt jau ilgâk var, tik par to slimnîcai nemaksâs. Kopumâ- to paðu var veikt mâjâs, tik arî tas pie mums nekâdi nav labi noorganizçts.
Ko tad turçs, ja nespçj palîdzçt? Ja ir pârlieciba, ka Rîgâ palîdzçs- ved, bet tad uz ielas "jânokrît", jâsauc âtrie un jâmelo, ka nupat palicis briesmîgi slikti. Tad ieliks slimnîcâ, piepièkâs ar antibiotikâm, pretsâpju lîdzekïiem, lai pa tâm valsts paredzçtajâm dienâm tiek uz kâjâm, un tâ pat atlaidîs problçmu neatrisinot. Diemþçl medicînâ mums tâ situâcija ðobrîd tâda:- slîcçju glâbðana, paðu slîcçju rokâs. Jâmeklç vien paðiem kâ un ar ko ârstçties, slimnîca vien novçrð asos simptomus.

Jâ, labâk no domas, ka paðai bûs jaârstçjas, man nepaliek.Viòa jau veca un sevi apkot nemaz nevar.
NAv jau tâ ka viòai ir spriedums gatavs-tikai kâjas iekaisuðas, kas struto, tur jau var visâdas zâles laist iekðâ, tîrît, skalot no iekðienes un vçl sazin ko... Mâjâs tad to darît nav iespçjams.
Jâiet pie dziednieces.
Tikai jâzina, pie kuras.
Nu kaut kâ dziedniecçm neticam, un ir tâ, ja netic, tad palîdzçt ðîs nevar!
Ja jau pietiek ar ticîbu, tad priekð kam vçl dziedniece?:)
Manam tçtim èulas ârstçja bez panâkumiem daudzus gadus. Bet tad Dzelzceïnieku slimnîcâ uzsmçrçja kaut ko pavisam vienkârðu un èûlas sadzija. Nezinu, kas tas bija, bet tâ slimnîca ir laba. It seviðíi, ja maksâ.
Ko par naudu nevar sarunât:-)))
Uzsmçrçja kaut ko??? Kas tas bija????
Cik ir jâmaksâ, lai viss bûtu labi?????
1) jâzin kas tâs par èûlâm
2) atkarîbâ no tâ arî jâarstç- medikamentozi, operatîvi- kâ nu kurâ gadîjumâ.
Dusma no cita pc
Re: Slimnîcâ tur 10 dienas un tad- vâcies?
02.10.2005 23:53
Èûlas rodas no sliktas/nepietiekamas asinsrites!

Neefektîva ir cîòa ar sekâm, ja nemçìina novçrst cçloòus!
Mçìiniet ârstçties no otras puses!
Patiesîbu sakot neesmu redzçjusi, ka èûlas ârstçtu tikai no èûlas puses. Tas pats par sevi ietver arî asinsvadu kaiðu ârstçðanu un operâciju, ja vajadzîgs.
Dusma no cita pc
Re: Slimnîcâ tur 10 dienas un tad- vâcies?
03.10.2005 00:07
Manai labâkajai draudzenei ome tieði tâ arî aizgâja - nogura no gadiem ilgajâm sâpçm, kas ir tâdu èûlu pavadonis!
Ârstçja visi iespçjamie Latvijas ârsti, zâles vienas par otru dârgâkas, bet viss bez rezultâtiem.
Bija neizturâmi skatîties!:(
Teorijas ïoti skaistas, uzspodrinâtas lîdz riebumam, bet ...
Mçs savu mammu aizvedâm uz Apdegumu centru Biíernieku slimnîcâ pie Monikas Savickas. Lai gan stâvoklis bija traìisks- no èûlâm abâs kâjâs bija gandrîz pliki kauli redzami... turklât tas jau nebija apdegums... Tomçr daktere pârstâdîja âdu un viss sadzija. Lîdz tam gadiem ârstçjâs ar smçrçm, slimnîcâs, utt.. Braucâm individuâli un parunâjâmies, daktere bija ïoti pretimnâkoða un kompetenta.
Vçl ar panâkumiem ârstçjot Jûras akadçmijas slimnîcâ, bet tur bija pretîga attieksme... Nebija nosûtîjuma un pat nerunâja ar mums...
Mçìiniet un lai Jums veicas!
Èûlas nav jâârstç slimnîcâ.
Jâ tieðâm daudzi Latvijas ârsti no èûlu ârstçðanas neko nesaprot un grib tikt no tâm va'jâ.
Cik zinu venozu èûlu ârstçðanas algoritms ir diagnostika (duplex US), kompresijas terapija (zeíes un saites), tikai pçc tam lokâla th.
Bez kompresijas terapijas nekâda rezultâta nebûs.
Cik zinu to problçmu vairâk vai mazâk sekmîgi ârstç VC4.
Viòai viss sâkâs at to, ka dabûja ievainojumu kâjâ, viòa vçl piedevâm slimo ar cukura diabçtu, kas ðo stâvokli vçl pasliktina. Izskatâs, ka pilnîgais bezcers.... nekad nesadzîs...
Jappi, lûdzu uzraksti man individuâli, man ir ko tev piedâvât- lçti un pietiekami âtri sajutîsiet, vai der. Margaritaangel@inbox.lv

interesanti..
Re: Slimnîcâ tur 10 dienas un tad- vâcies?
03.10.2005 14:57
„Radot uztura bagâtinâtâjus, parasti tiek ievçroti pârtikas raþoðanas noteikumi. Galvenais, lai tie nesaturçtu pesticîdus un smagos metâlus. Ðo produktu lietoðana ir – ja tâ drîkst sacît – patçrçtâja un raþotâja savstarpçjâs uzticîbas jautâjums. Citâdi notiek ar zâlçm. Apmçram desmit gadus tâs klîniski pçta, uzskaita blakusparâdîbas, izvçrtç un tikai tad, kad apstiprinâs – jâ, medikaments cilvçka veselîbai nekaitç, turklât ir ar ârstniecisku efektu -, to reìistrç, atïauj raþot un pârdot. Lai medikamentu tirgotu konktçti Latvijâ, tas jâreìistrç Zâïu aìentûrâ. Savukârt uztura bagâtinâtâju nekaitîgumu apliecina Pârtikas un veterinârais dienests, kam ir citas prasîbas.

Protams, nav runa par to, ka uztura bagâtinâtâjos varçtu bût kaut kas veselîbai kaitîgs, kaut gan... pçdçjâ laikâ pasaulç tieðâm sâk runât arî par uztura bagâtinâtâju droðumu. Ðîm bailçm ir pamats – vismaz Patçrçtâju intereðu aizstâvîbas klubs savâ mâjas lapâ informç par pçtîjumiem, kuros atklâjies, ka, piemçram, uztura bagâtinâtâjs Ma hung izraisa sirdsklauves, psihozes, sirdslçkmes un pat trieku. Par laimi, Latvijâ tâds „brînums” nav reìistrçts. Cilvçkus, kas orientçjas medicînâ, ðeit vairâk uztrauc kas cits: maldinoðâ informâcija – propaganda, ka ar uztura bagâtinâtâjiem var ârstçt (un galvenais arî izârstçt) visas kaites. Diemþçl Latvija pieder pie valstîm, kur uztura bagâtinâtâjiem joprojâm piedçvç brînumainas spçjas (vismaz lasot anotâcijas, tâ sâk likties): krampji pâries, nogurums pazudîs kâ ar roku atòemts, sirds bûs atkal jauna, sirmie mati mçneða laikâ kïûs melni... Ja ðâdi brînumlîdzekïi patieðâm bûtu, mçs neviens neslimotu, ârstus varçtu atlaist un aptiekas aiztaisît. Visvairâk raiþu rada tieði nelegâlie ievestie uztura bagâtinâtâji un tie, kurus tirgo nevis oficiâli aptiekâs, bet – „no rokas”. Ticiet man, cilvçks, kas preci piedâvâ, ïoti labi pârzina pârdoðanas psiholoìiju, taèu – pirmkârt, viòð ne vienmçr zina, ko îsti pats pârdod, un, otrkârt, jûs par ðo produktu vairâkkârt pârmaksâsiet, jo parasti lîdzîga sastâva, ne sliktâku uztura bagâtinâtâju var nopirkt arî aptiekâ un – daudz lçtâk.

Uzmanîgi izvçrtçjiet arî solîjumus par jaunîbas atgûðanu, organisma brînumaino attîrîðanu no sâròiem vai âtru atbrîvoðanos no íermeòa liekâ svara! Uztura bagâtinâtâji no zâlçm ar to arî atðíiras, ka satur daudz, daudz mazâkas bioloìiski aktîvo vielu devas un uz organismu ievarbojas TIKAI fizioloìisko normu robeþâs. Tas nozîmç – profilaktiski. Ja cilvçks apzinâs, ka ikdienâ çd vienveidîgi, un vçlas savu uzturu uzlabot (un ja viòð zina, ar ko tieði tas viòam jâpapildina), uztura bagâtinâtâjiem nav ne vainas. Gluþi otrâdi! Taèu, ja ir jau kâda konkrçta veselîbas problçma, uztura bagâtinâtâji vairs nelîdzçs un bûtu jâlieto zâles – tie paði vitamîni un minerâlvielas, tikai daudz lielâkâs devâs un ârsta uzraudzîbâ.”

Ìimenes aptiekas Nr. 11 vadîtâja Lîga Tauriòa (þurnâls „Ieva”, 2003. gada 6. augusts)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 9 pieskaita 3?
Ziņa: