hep c antivielas

Aizsāka jam 

jam
hep c antivielas
05.10.2005 14:28
Ðorît mani atðuva no asins nodoðanas, jo lûk 2000. gadâ, kad nodevu asinis, esot atklâtas hepatîta C antivielas. Cik tas ir nopietni un ko darît?
Izza
Re: hep c antivielas
05.10.2005 15:07
Tas ir nopietni. Dodies uz Linezera Infektoloìijas centru un piesakies uz konsultâciju. Paðas antivielas vçl neko nenozîmç, tikai to , ka tavs organisms ir saskâries ar C hepatîta vîrusu. Tev ir jânoskaidro, vai ðis vîrus ir kïuvis aktîvs un vai nav jau sâkuðies aknu bojâjumi. Vispârçja izsmeïoða info ir www.hepatits.lv
jam
Re: hep c antivielas
05.10.2005 15:11
vai antivielas var ðo vîrusu nokaut pirmajâ saskarðânâs reizâ, vai arî antivielas izveidojas pçc tam jau, kad notikusi inficçðanâs?
Izza
Re: hep c antivielas
05.10.2005 15:28
Antivielas neko nenokauj. Viòas tikai analîzçs norâda par vîrusa klâtbûtni esoðu vai bijuðu.
jam
Re: hep c antivielas
05.10.2005 15:44
nuja. Ja jau tâs ir antivielas, tad jau pats nosaukums norâda, ka viòas ir lai anti darîtu :)
lauma
Re: hep c antivielas
05.10.2005 16:15
Manam vîram ir antivielas asinîs, bet C hepatîts ir hroniskâ formâ, lîdz ar to ârstçðana nav vajadzîga, tikai kontrole 1x gadâ, jo vîruss jau ir baigi riebîga lieta - pie tam labvçlîgiem apstâkïiem, tas var pâriet arî akûtâ formâ.

jam:
Bet vispâr jau lîmenî - Tev jau 2000.g. atklâja antivielas, bet Tu neko nezini??? Kruta...
jam
Re: hep c antivielas
05.10.2005 16:26
nezinu, neviens nemeklçja, nezvanîja un tajâ laikâ arî nepainteresçjos pats.
jam
Re: hep c antivielas
05.10.2005 16:28
Bet man arî nekâdas veselîbas problemas ðo gadu laikâ nav bijuðas, izòemot parasto saaukstçðanos vai vçdera gripu, kâdu izslimoja visi. Esmu palasîjies daþâdus saitus par pazîmçm. Ðo piecu gadu laikâ tak vajadzçja kaut kam notikt, ja ir vîruss, vai ne?

Kâ tavs vîrs atklâja, ka ir hepatîts? Bija kâdas stâvokïa pasliktinâðanâs?
lauma
Re: hep c antivielas
05.10.2005 22:56
jam:

Nç, nebija nekâdu pazîmju, vnk viòð nodeva parastâs asins analîzes un es teicu, ka vajag pârbaudîties vismaz 1x mûþâ uz visu pârçjo arî :)))

Tu zini, kad saòçmu viòa analîþu rez., kuros bija rakstîts HCV pozitîvs, mani gandrîz trieka íçra!
Pçc tam braucâm uz Infektoloìijas centru, òçma vçl papildus analîzes, HCV RNS analîzi (paplaðinâtâ) un finâlâ konstatçja, ka vîruss ir hroniskâ formâ, ârstçties nevajag, bet jâveic 1x gadâ kontrole, plus jâsaudzç aknas. Vçl man bija brînums, ka atklâja, ka arî ar B hepatîtu ðamais ir slimojis, viòð to pat nezinâja :))

Parasti jau, ja vîruss ir aktîvs, tad ir stipri paaugstinâti aknu râdîtâji - ALAT, ASAT un no ðitiem râdîtâjiem tad arî var noprast, ka kaut kas nav labi.
jam
Re: hep c antivielas
06.10.2005 09:08
vai paplaðinâtâ analîze bija vienkârðâ asins seruma pârbaude?
aste
Re: hep c antivielas
06.10.2005 10:53
tajâ hepatîta web lapâ lasiju, ka ar hepatîtiem var infizcçties arî dzimumsakaru ceïâ... vai ar hepatîtu B arî var tâ inficçties?
jautâjums laumai - vai tu arî esi inficçjusies ar HCV - es domâju no vîra dzimumsakaru ceïâ...
lauma
Re: hep c antivielas
06.10.2005 12:54
jam:
paplaðinâtâ analîze bija no asins seruma HCV RNS íçde, kas parâda kâdâ formâ ir vîruss.

aste:
Nu nç, taèu, neesmu es inficçjusies :)
B hepatîtu var vieglâk dabût sex kontaktu ceïâ, ar C hepatîtu nav tik traki, dzimumsakaru ceïâ to var pârmantot 3-5% gadîjumu. Kâ man skaidroja dakteri Infektoloìijas centrâ, arî ginekologi, ka, ja hepatîts ir hroniskâ formâ, tad sex ceïâ to dabût praktiski nevar, lielâkoties tikai caur asinîm. Tas nozîmç, ka sex ceïâ var pârnest, ja ir sekss mr laikâ, kâ arî traumatisks, brutâls sex, kur iespçjami kâdi noberzumi.
Es arî sâkumâ biju nobijusies lîdz ârprâtam, bet viss Ok. Protams, jâbût piesardzîgam ar visâdiem puðumiem u.t.t., bet kâ man dr. LIC teica, ka, lai mani inficçtu, bûtu jâpârlej vîra asinis, tâ kâ lai es nesatraucos. To, ka viòam ir antivielas, mçs uzzinâjâm pirms 2 gadiem, bet reâli varçtu bût jau 4 gadi, tos 2 gadus mçs nemaz nezinâjâm, i bija sex mr laikâ u.t.t., bet nu viss ir labi :) Mçs vçl mazuïus plânojam :))
aste
Re: hep c antivielas
06.10.2005 14:56
mjaa... a mani jau ðitais jautâjums nomoca labu laiciòu - kaut kad bçrnîbâ pârslimoju hepatîtu B... bet nu cik saprotu - asinîs tas paliek - un domâju varbût esmu infocçjusi vairâkus cilvçkus dzimumsakaru ceïâ... bet nu pçc tevis stâstîtâ - tas ir diezgan nereâli...
fuuu....
lauma
Re: hep c antivielas
06.10.2005 16:45
aste:

Protams, ka ja ir izslimots ar B hepatîtu, tad asinîs antivielas paliek, bet Tu jau nevienu inficçt vairs nevari, Tu jau esi pârslimojusi un viss.
Manam vîram bija tâ, kad nodeva Gulbî analîzes uz B un C hepatîtiem, tad B râdîjâs negatîvs, C pozitîvs. Infektoloìjas centrâ taisîja paplaðinâtâs analîzes gan B gan C un parâdîjâs, ka viòð ir slimojis arî ar B hepatîtu!!!, paðam nemaz nezinot :)

Tad padomâ pati - mçs esam kopâ jau 8 gadus, tad jau es sen bûtu to B hepatîtu dabûjusi, bet nebija gan, pçc tam gan nopotçjos pret to :)

Tâ kâ esi mierîga, lai veicas!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 7 pieskaita 13?
Ziņa: