psiho palidziiba-greizsirdiba nomoka mani un manu draugu...

Aizsāka dace 

Es varis nezinu kur likties ar savu greizsirdibu.. moku sevi un moku savu draugu... Pati apzinos savu problemu, bet galaa netieku.. telefona, meila uc parbaudishana.. bet piekjeru sevi tikai tad, kad ir jau noticis kartejais skandals (manis veidotais)... nespeju pat atljaut savam puisim vienam aiziet atpusties ar draugiem (ta ka vinjs jauns-gribas vinjam aiziet atpusties biezhi diezgan).. man muuzhiigaas slimiigaas domas - vinjs tur to un shito... un, ja vinjs padejo ar kadu meiteni, tad ir... arprats.. jaa, tad ir arprats... un galvenais, ka visu to apjedzu, kad ir noticis skandaals.. pamats jau visam ir tas, ka vinjs bija mani krapis gadu atpakalj un tam netieku pari.. netieku un viss... ko man darit. KO??? Vinjs vienkaarshi panjems un aizies no taadas histeerikjes kaa es. Ka vinjs visu laiku man parmet - ko es vinju visu laiku uzmanot un vakteejot, ka vinjam jau tas galiigi apnicis..
KO lai es daru - psihologi/pshoterapeiti.. Kas shajaa gadijuma var man palidzet izarstet manu slimigo greizsirdibu, kas tik ljoti moka mani un manu draugu?
PS-man 19, draugam 22, esam kopa jau gandriz 3 gadus, kopa nedzivojam.
Un vel - cik tadi psiho-terapteiti, -logi maksaa?? Esmu stradajosh studentinjs, krsh parak daudz naudas tadam lietam atljauties nevar. Bet galaa tak ar to IR jatiek...
Par psihologiem nezinu, psihoterapeiti ðíiet vidçji Ls10-15 par reizi jâmaksâ. Ja lçtâk- var griezties Grçcinieku ielâ 34, Psihosomatiskâs medicînas katedrâ, tur topoðie speciâlisti pieòem par mazâm naudiòâm. Kaut kad bija 1-3 lati par reizi.
Bet-vai vinji maz spes man palidzet....?
Dace, ðíiet ka tev steidzami jâatveseïojas paðai, un tikai pçc tam vari domât par kâdu attiecîbu uzsâkðanu.
Iesaku palasît - www.angelfire.com/ab8/pab_riga
Es vismaz ceru, ka lielakais solis uz manu atveseljoshanos ir tas, ka pati esmu apzinajusies savu problemu... Partraukt tas nevelos ljoti ljoti, tapec ari vershos pec palidzibas...
Cerams, bûs labi. No pieredzes zinu ka atveseïoðanâs prasa ilgu laiku, bet nu ,sâkums jau tev ir...
Man jatiek pashai ar sevi galaa visiem iespejamiem lidzekljiem. Aizvakar garamejot iegaju Katedralee (lai gan esmu luterane, bet tam nav nozimes) noliku 2 svecites - par sevi un par draugu, lai mums viss butu kartibaa, lai nedusmotos viens uz otru, lai butu miilji, es nebutu greizsirdiga un atriebiga.. Un ticiet vai ne - man palika vieglak. Taa ir - iedarbojas arii uz psihologjisko... Un tieshi, izejot no baznicas, es saku savu atveseljoshanos, patiesi saaku apzinaties savu problemu (lai gan ari pirms tam to saku jau apzinaties), bet aizvakar es saku tai pa istam kjerties klat. Gruti, ljoti ljtoti gruti, bet es vareshu....:D
Dacei

Sveika Dace! Tas ir loti nozomiigs solis, ka esi apzinajusies, ka taa Tev ir probleema. Tas noziime, ka Tu jau redzi taas lamatas, kuraas Tu iekriti. Tas gan nenoziime, ka taalaak Tu vairs tajaas neiekritiisi, bet naakamreiz Tu jau zinasi, ka tas ir lamatas, ka taa ir Tava greizsirdiiba. Sava butiibaa cilveeks ir jauka un miila buutne, bet apsoluuti nav ideaala un visu laiku ir maacibu procesaa, lai sevi pilnveidotu un harmonizeetu. Tapec jau katram cilvekam ir kaadas negatiivaas iipasiibas ar kuram vinam jaastraadaa izprotot to ceelonus un mainot siis iipasiibas uz labaam!
Greizsirdiiba = neuzticeesanaas = mazveertiibas kompleks! Tavaa draugaa nav atsleegas par Tavu greizsirdiibu, taa ir Tevii. Taas ir bailes:''vins mani nemiil, kas ar mani notiks, ka mani nemiilees, kaa es dziivosu taalaak utt." Taas ir arii baileem sekojosas dusmas par nespeeju ietekmeet notikumu gaitu, nespeeju izkontroleet lietas, kuras tiesi neietekmeejam!
Pasu saakumu Tu jau esi ieraudziijusi, tas ir loti, loti, loti labi! Nebaidies spert naakamo soliiti. Tev ir jaapacel sava pasapzina. To nevar izdariit ar ''gribu un pacelu''! Nopeerc kaadu graamatu par so teemu saakumam (piem. ''Tici sev'' - iisti neatceros nosaukumu, bet ja Tevi tas interese, tad paskatiisos maajaas, tad atstaaj savu e-pastu un aizrakstiisu) un izlasi 5 lappuses dienaa.

Es arii esmu bijis greizsirdiigs, es esmu domaajis, ka tas ir labi, ka esmu greizsirdiigs, bet izraadiijaas savaadaak.

Jebkuraa gadiijumaa, priecaasos, ja Tev noderees kaada kripata no manis teiktaa! Veiksmi un izdosanos Tavaa dziivee!

es arî esmu greizsirdîga uz savu draugu... bet nedomâju, ka esmu vainîga pie tâ - viòð bija tas kurð mani krâpa... viòð laida pa kreisi vairâkas reizes - kâ lai tic tâdam cilvçkam??? pçdçjâ krâpðanas reize bija pirms gada - itkâ jau sen... bet vajag taèu laiku lai sâktu ticçt - viòam jâpierâda, ka varu uzticçties... nevis man jâskrien pie psihoterapeitiem... ja man bûs vienalga ar ko viòð satiekas un ko dara - tas nozîmçs, ka viòu nemîlu....
taa tak ir taa pati, kas pirms kaada laika te kaut ko ljerksteeja a la gribu pamest draugu, bet esmu pieradusi pie vinja naudas.
Re: psiho palidziiba-greizsirdiba nomoka mani un manu draugu...
06.10.2005 11:09
Gh - tieðâm ir tâ, ka ir tik maz uzticîgu cilvçku. Nevajag nemaz tâlu meklçt - paskatos kas notiek darbavietâ. Greizsirdîbai ir pamats, tikai tâ neko neatrisina un nedod. Man arî ik pa reizei uznâk tâda greizsirdîba, ka apzinos, ka zaudçju veselo saprâtu. Tad cenðos kaut kur pazust un nomierinâties. Daþreiz aizbraucu pie mammas un tad mçs abas kaut ko èabinâmies. Bîstami savas izjûtas uzticçt draudzençm, jo viòas cenðas bût objektîvas un aizdomas - greizsirdîbas barîbu tikai pastiprina. Es arî kâdreiz domâju iet pie kâda speciâlista pçc palîdzîbas, bet nav man îstas ticîbas tâdiem.



madara
Man greizsirdiba skiet kaut kads mazvertibas, jeb sevis nenoverteshanas komplekss.
P.S. tada veida skandali un neuzticeshanas tieshi veido augsni krapshanai!
ehhh, lasot ðîs rindiòas...gribu pajautât vai ir vçrts sevi un citus mocît ar greizsirdîbu?:(
Re: psiho palidziiba-greizsirdiba nomoka mani un manu draugu...
06.10.2005 13:27
Manuprât, tâ problçma ir tâ, ka greizsirdîgie apzinâs, cik tas ir muïíîgi un nevajadzîgi, ka tas neko nerisina un nedod un tajâ paðâ laikâ nevar ar sevi neko izdarît. Varbût to var salîdzinât ar tâdu kaiti kâ urîna nesaturçðana. To taèu neviens negrib apzinâti, bet tas notiek. Un tâ bûtu ârstçjama lieta. Un manuprât, tas bija daces jautâjums - vai un kâ to var ârstçt medicîniski, vai kâdam ir pieredze.



madara
es arii esmu slimiigi greizsirdiiga!es zinu to sajuutu.bet mans draugs man neparmet to. man vieglaak paliktu tad, ja vinjsh man pateiktu- AIzVERIES VIENREIZ-KAA TU NESAPROTI,KA TU MAN ESI VISSVARIIGAAKAA SHAJAA PASAULEE UN TIESHI TAAPEEC ES ESMU AR TEVI KOPAA!!!!-ne vienmeer sanaak to dzirdeet taadaa salikumaa. bet tas kaut kaa paliidz nolaist tvaiku un pacelj pashapzinju.mans draugs arii ir mani piemaaniijis un taapeec es vinjam nevaru vairs uzticeeties.dace rakstîja:

Maacekli - ludzu - iesaki kadu gramatinju pashapzinjas celshanai
greizsirdiiba mazaas devaas ir pat nepiecieshama, bet tikai mazaas devaas. Pilniiga partnera ignoreeshana var novest pie taa, ka vinjsh saaks kraapt. viens no panjemieniem, ir izsaukt greizsirdiibu otrm, un izjust to uz savas aadas, tad arii daudz jauna paraadaas attieciibaas, un slimiigaa greizsirdiiba leenaam izzuud...
Dacei

Sergejs Mamontovs ''tici sev''
Gramataa izskaidroti cilveka uzvedibu celoni un ir ietverti psihologiski trenini. Iesaku - kaa jau mineeju lasiit 5 lpp. dienaa vai vienu nodalu dienaa. Noteikti, pat ja liekas nevajadziigi un passaprotams rakstiitais, veikt psihologiskos treninus.
Es zinu cilveku, kurs stradajot ar so gramatu izmainijas taa, ka par vinu teica - ''nevar buut, ka tas ir tas pats cilveeks, tas nav iespeejams, ka tik iisaa laika periodaa var taa izmainiities''(protams uz labo pusi) - pats dzirdeeju!
Greizsirdîba rodas no tâ, ka mums ir bail otru zaudçt vai, ka viens otram neuzticamies.

Iemesls var bût arî zema paðapziòa.

Nevajag turçt to, kas neturâs.

Nevajag sevi mocît, ja reiz izjûtam greizsirdîbu.

Ir jâsaprot, ka mçs nevaram otram pavçlçt darît to, ko viòð nekad nedarîs.

Greizsirdîba ir vçlme otru pakïaut, jo paði savâ dzîvç jau kaut ko reiz dârgu esam zaudçjuði, bçrnîbâ pietrûkusi vecâku mîlestîbas, mamma mûs pârâk maz ir mîlçjusi, tâpçc baidâmies, ka mîïotais cilvçks lîdzîgi kâ mamma bçrnîbâ atkal var mûs pamest. Nç, mums paðiem ir jâbût stipriem, tad arî otrs mûs mîlçs. Otrs nav ne mamma, ne tçtis. Otrs ir otrs!!!
Macekli-es 5dien, vel nesagaidijusi Tavu atbildi, nopirku gramatu - N.V.Piils "Pozitiivaas domaashanas speeks". Un tur ari ir vesela nodalja - "tici sev". Saak ulasiit tagad arii Bibeli-tapat vien. Zini-PATIESHAM palidz!! Mes pat vakar ar draugu bijam vesi dienu Siguldaa un visu dienu es nekaskejos. Trenejos kontrolet savas emocijas (nevajadziigaas emocijas). Jo citas ir nevajadzigas. Piemeram - sedeju mashiinaa, gribeju piezvanit no vinja telefona savai draudzenei. Pus pa tiishi pus pa netiishi ieraudziju,ka vinjam bija zvanijusi viena meitene, uz kuru esmu greizsirdiga. Gribeju atkal "avert savu plaushu valjaa" un saakt aurot, bet tad savacos un mierigi pajautaju-kapec zvanija. Viss izradijies ljoti vienkrashi
Histçriíe. Ko darîsi vçl pçc pâris gadiem, kad no tiesas bûs iemesls uztraukties? Draudçsi ar kârðanos?
Lasot ðîs rindiòas man kïûst þçl to meiteòu, kuras piedod tiem cûkâm - krâpçjiem! Nu viòi taèu nemîl jûs. Kâpçc vçl tâ maitât savu dzîvi viòu 'dçï?
loveholisms.
patîk meitenei ciest un pie reizes citus mocît. nav tam nekâda sakara ar mîlestîbu. tik vien kâ atkarîba un bailes
Vçl var arî palasît - Robina Norvuda "Sievietes,kas mîl par daudz". Internetâ ari ir, krieviski -
http://www.alanon.narod.ru/texts/Norwood.txt
Nu jaa, ari es vinju esmu krapusi, gadiijaas. Un, paskatoties atpakalj, uzskatu, ka tas nav ietekmejis manu milestibu uz vinju. Un es nevaru teikt, ka vinju nemilu. Ari tak , galu galaa, mammai ari esmu darijusi daudz pari - vai tada gadijuma es vinju nemilu?? Teiksiet - mamma tak ir mamma. Nee - cilveks paliek cilveks. Clveks, kuram sap, kursh priecajas, kursh skumst... Neticu, nudien neticu ka ir tik daudz te cilveku, kas nav ne apkrapti un kas nav krapushi!! Ja nekraps, tad dzers tas vecis, ja nekraps un nedzers, tad vel kaut ko izdomas - piem., majaa neko nedaris. Nu nav ideaalu-NAVA..Un, ja saaksim skirties katra siika iemesla deelj, tad ari neiemacisimies piedot. Un es tagad ari to censhos macities - piedot sev un citiem. Visi pieljauj kljudas. Vinjam ir citas ipashibas, kuras varbut tiem uzticigajiem nav. Diemzhel nav idelau cilveku - ari es neesmu ideaala, un vai tapec man visu muzhu palikt vecmeitaas, nu ne tak!
Jautajums ir par to-ka pashai ar sevi tikt galaa, kaa aprvaret savu greizsirdibu, ka iemacities piedot, kaa paaugstinat savu pashapzinju, nevis spriedeleshana - vai vinju pamest, vai nee.
Nu pati pateici- nepalikt tak vecmeitâs. Tâtad precçt da jebko, ka tik ne vecmeitâs. Ai, jaunâ paaudze...
Paaudzies un tad par precîbâm domâ. Ar kâdu, kurð ir tâ vçrts.
Un es jau vel ar shito neprecos
Man bija konkret jautajumi, un no dazhiem cilvekiem es tos sanjemu. Sakuma vajag savest sevi kartiba, un tad jau bus vieglak izdomat-but shiim attieciibaam vai nebut. Man ir jaredz situacija ar skaidru pieriiti
dacei :)

tavs komentars 21:53jas bija ljoti, ljoti iedvesmojoshs :)) butu jauki, ja vairak cilveku ta domatu.

ari es uzskatu, ka cilveks nav leta rotaljlieta, kuru var nomainit, ja kaut kas nedaudz ir sabeidzies.
Dacei

Nu re, Tu jau dabuuji savu graamatu! Ja taa Tev bija, kas pirmaa iekrita rokaas, tad taa arii ir vispareizaakaa saakumam! Dziive pati mums ieliek rokaas pareizos instrumentus atbilstosi muusu gataviibas pakaapei tos lietot!
Veiksmi!
Yappp - jaa, tad jau es butu sen izmesta jau septiitajaa meeslainee, jo man arii ir neskaitamu sliktu iipashibu, bet ir ari neskaitaamu labu... bet tapec neesmu aaraa metama:)
Paldies liels:)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 5 pieskaita 23?
Ziņa: