Bezmiegs, satraukuma sajûta, murgi

Aizsāka nav svarîgi 

Viss sâkâs ar to, ka 3 mçneðus atpakaï atmetu smçíçðanu (nosmçíçti bija 18 gadi), jo bija drausmîgs klepus, slikta paðsajûta un radâs aizdomas, ka man ir kâda slimîba, par ko aizvien bieþâk sâku uztraukties, it îpaði naktî. Gadîjâs, ka daþreiz pamodos un bija grûti iemigt. Izgâju visus ârstus, nekâdas problçmas neatrada. Laikâ, kad staigâju pie ârstiem, gadîjâs, ka ejot no medicînas centra, sâka tirpt pirksti, sâka trûkt elpas, likâs, ka sirds stâjas. Centos tikt lîdz mâjâm, bet paiet nebija iespçjams. Izsaucu no mobilâ âtros. Aizveda uz slimnîcu, uztaisîja kardiogrammu, analîzes, nekâdu vainu neatrada. Pçc pâris dienâm gadîjâs atkal tas pats, taèu âtros vairs nesaucu, aizbraucu ar taksometru uz mâjâs.

Ar laiku viss it kâ normalizçjâs un tâdi brînumi vairs nenotika. Taèu ar katru dienu kïuva grûtâk iemigt, radâs pastâvîga trauksmes sajûta, muskuïu sasprindzinâjums, liekas, ka neredzamas rokas visu laiku saspieþ un atlaiþ íermeni. Normâli neguïu jau ilgu laiku. Laba ir nakts, ja pamostos kâdos 7-8 no rîta. Parasti pirmo reizi jau pamostos kaut kur ap 4 un iemigt vairs nav iespçjams, kaut gan neprâtîgi nâk miegs un ir drausmîgs nogurums. Ja iemiegu, parasti ilgâk par kâdâm 10 - 30 minûtçm nenoguïu. Liekas, ka visu laiku virsû uznâk tâds kâ vilnis, saspieþ visu íermeni, pçc tam pamazâm atlaiþ, rodas karstuma sajûta. Pa ðiem îsajiem periodiem, kad iemiegu, râdâs murgaini sapòi - tîrâs ðausmu filmas. Turklât, ja gadâs, ka 5x iemiegu un pamostos, katrâ iemigðanas reizç redzu citu murgu.

Nezinu, ko lai dara - ir nenormâls pârgurums, gribas izgulçties, atpûsties, nesanâk. No nakts jau vienkârði baidos.

Dîvaini, ka pirms tam daudzas reizes mçìinâju atmest smçíçðanu, bet nekas nesanâca. Ðoreiz atmetu vienâ dienâ un dîvainâkais tas, ka smçíçt negribçjâs un negribas vispâr. Varbût tas saistîts ar to?
Gruuti teikt vai tas buutu saistiits ar atmeshanu, jo ne tu pirmais, ne peedeejais, kas atmet peec tik ilga staazja.
vai esi meegjinaajis/usi padzert pierms miega kaut ko nomierinoshu?
Man kâdâ laika sprîdî bija tâdas paðas problçmas.
Vairogdziedzeri pârbaudîji?
Tepat forumâ kâds bija iemetis ðâdu adresîti: http://dklubs.tripod.com/depresijasklubs/id22.html
Pameklç meklçtâjâ veìetatîvo distoniju un atrodi labu ârstu! Lai veicas!
Paldies par atbildçm. Nç, vairogdziedzeri nepârbaudîju.
Man ir izrakstîtas kaut kâdas zâles, bet tâs nedzçru, jo likâs, ka viss iet uz labo pusi. Vienu brîdi sâku labâk gulçt naktîs un vairâkas naktis nemodos. Pçc tam darbâ bija daudzas problçmas vienlaicîgi un ðis stâvoklis saasinâjâs nez cik reizes. Tagad jau 2 reizes iedzçru tâs zâles, nezinu, kâ bûs. Noguruma sajûta pastiprinâs, drausmîgi grauþ acis :(
Aizej pie psihoterapeita. Labak jau bez arsta zinas nedzer nekadas zales, un ja tas bus no nesmekesanas tad ari psihoterapeits spes palidzet.
Nç, nu zâles man ârsts izrakstîja:

Spitomin
un
Metoprolol-ratiopharm.

Tâs otras laikam ir tâpçc, ka laiku pa laikam uznâk, ka drausmîgi sâk sisties sirds.
Tieðâm izskatâs, ka tev ir trauksmes lçkmes.
Spitomin var dzert drosi, nekada atkariba neveidojas. Ta pati distonija vien ir. Bez trauksmes nomierinosam zalem tapat gala viss netiksi. Nevajag baidities padzert, tas tomer palidz. Un kad naktis nak si sajuta, tad vienkarsi gandriz vai skala balsi sev sacit- nomierinies, viss ir labi, viss ir kartiba, nav par ko uztraukties. Burtiski sevi tada veida mierinat. Un vel - es nedomaju, es gulu.t.t. Nu man vismaz tada veida pasiedvesma palidz.
Iesaisties ilgâs fiziskâs aktivitâtçs pârgâjieni, braukðana ar velosipçdu, slçpoðana u.t.t. Redzçsi bûs pçc tam labâk
es arî atmetu smçíçðanu vienâ dienâ - man gan tagad mazliet pâri 23, bet biju nokûpinâjusi gadus piecus. Kopð tâs dienas ir nenormâls riebums pret cigaretçm un to smaku, bet veselîbas problçmas sâkâs kâ vilnis... staigâju pie visiem ârstiem, bet nekâ. Pus gadu padzçru zâles (labâk neminçðu kâdas) un ir ok, lai gan daþas sûdzîbas vçl joprojâm ir.

Un varu ieteikt tikai vienu - psihoterapeitu un paðiedvesmu - mani tas nolika uz kâjâm tik tâlu, lai varçtu normâli dzîvot un guïu tagad kâ zîdainis ;)) galvenais iemâcîties sev regulâri iestâstît labas domas, to, ka viss ir pilnîgâ kârtîbâ pat tad, kad liekas, ka mirsti nost. Man tas tieðâm palîdzçja. Uzreiz miega traucçjumi sâk mazinâties. Kad naktîs palika slikti tâ, ka tirpst viss íermenis, galvâ notiek kaut kâds murgs un liekas, ka vispâr ir beigas, tad vienkârði jânoguïas, jâatslâbina viss íermenis, jâsaka sev, ka viss ir ok. Palîdzçja arî svaigs gaiss, var atvçrt logu, ieslçgt tv. Daþreiz pat paòçmu kaut ko un palasîju kâdas 5min un pçc brîþa jau gulçju kâ beigta. Tas viss ir baigi grûti, bet to var izdarît ;)) lai veicas
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 2 pieskaita 21?
Ziņa: