vinjsh juuk praataa!!!

Aizsāka miiljaa 

manam draugam (kopdziive divi gadi vinja vecums 22) saak braukt prom jumts. Vinjsh tagad ir shkjirts no manis un muus shkjir juura un tagad vinjsh nespeej tikt ar sevi galaa jo nevar paardziivot atshkjirtiibu vinjsh nespeej straadaat, ilgi skataas vienaa punktaa un domaa par mani, nevar pamosties no sapnjiem, jo sapnjo par mani un muusu beerniem kurimums veel nav, kameer nesaak sist roku pret sienu lai saaktu sajust saapes un pamostos, diivainaakais ir tas ka taa nebuut nav pirmaa reize kad vinjsh ir juuraa! ES nesaprotu kaa vinjam paliidzeet, es pati esmu nobijusies, jo saprotu ka tas nav normaali! Ko man vinjam teikt? Kaa man vinjam paliidzeet? Es vinju no visas sirds miilu un nespeeju pieljaut ka kaut kasslikts ar vinju vareetu notikt. Ceru sagaidiit kaadu psihaloga padomu!

alko
Re: vinjsh juuk praataa!!!
23.10.2005 20:19
Mierinât tu viòu vari, bet tas ir VIÒA psiholoìiskais stâvoklis un cçloòi ir viòâ paðâ. Nezinu - varbût viòam emocionâlâ atkarîba no tevis. Vai varbût kâdas citas problçmas, smags psiholoìiskais stâvoklis, un viòð domâ ka tikai tava klâtbûtne ir izeja.... bet varbût tâ nav îstâ izeja..
un ja taa buutu emocionaalaa atkariiba taa kaa to noveerst?
Dusma no cita PC
Re: vinjsh juuk praataa!!!
23.10.2005 20:39
Nu jûrâ (ja pareizi saprotu), tas ne tas vien skaitâs normâli!
alko
Re: vinjsh juuk praataa!!!
23.10.2005 20:44
Emocionâlâ atkarîba ir tikpat nopietna kâ pârçjâs atkarîbas no vielâm vai procesiem (alkohola, azartspçïu uc). Tâ ir, varetu teikt atkarîba no cilvçka. Tâ sakòojas bçrnîbâ, ja bçrnam nav bijuðas apmierinâtas emocionâlâs vajadzîbas - pçc mîïuma, glâstiem, droðîbas, mammas klâtbûtnes un rûpçm utt.
Tas nozîmç ka turpmâkajâ dzîvç ðâds atkarîgs cilvçks meklç emocionâlo vajadzîbu piepildîjumu kâdos aizvietotâjos; citâ cilvçkâ; ðajâ gadîjumâ tevî (ja viòð patieðâm sirgst ar atkarîbu). Raksturîgas ir bailes - kâdam cilvçkam tuvoties un tad tikt pamestam. Bailes ir tâs kas liedz novçrtçt reâlo situâciju (apzinâties savu atkarîbu).

Novçrst var tikai atkarîgais cilveks pats - pçc tam kad ir apzinâjies kas viòam patieðâm kaið. Tu vari varbût palîdzçt un atbalstît.
nu bailes tikt pamestam nekad neesmu pamatiijusi vinjaa un vinjsh ir shausmiigi komonikabls un draugus ieguust uzreiz, taa kaa ceru ka tas ir kautkas cits, un veelreiz atkaartoju shii nebuut nav pirmaa reize kad vinjsh iet juuraa un prom ir tikai apmeeram meenesi.
Bet paldies par atbalstu!!!
eredisfunks
Re: vinjsh juuk praataa!!!
24.10.2005 08:33
Nevajag ar ðo katru dienu èatot, tad viss nostâsies savâs vietâs. Moþ ðis vçl lai tev izpatiktu drusku uzspçlç, un pçc tam tâ spçle ðo pâròem tâ, ka ðis neatðíir kur ir îstenîba, kur teâtris.
Tâ, ka òemiet atvaïinâjumu uz daþâm dienâm viens no otra :)
yappp
Re: alko
24.10.2005 10:44
cien. alko,

mana psihoterapeite, runajot par emocionalo atkaribu, isi un skaidri nodefineja - ikviena milestiba ir emocionala atkariba.

saproti ka gribi.
yappp
Re: vinjsh juuk praataa!!!
24.10.2005 10:45
jaa, un vel vinja teica, ka gadijuma, ja cilvekus vieno patiesa milestiba, tad milzigas cieshanas abu cilveku atskjirtibas laika ir tikai normalas.
alko
Re: vinjsh juuk praataa!!!
24.10.2005 13:12
Yappp - Mîlestîbu daþadi cilvçki saprot un definç daþâdi.

Man izskatâs ka tava psihoterapeite nepazîst citu mîlestîbu kâ vien pieíerðanos vai piesaisti vai varbût iemîlçðanos.

Cieðanas tajâ izpratnç ko tu minçji ir emocija. Emocija ir reakcija uz kaut ko kas ielauzies mûsu organisma miera stâvoklî. Ðajâ gad. tas kas cilvçku traumçjis ir atðkirtîba jeb zaudçjums (uz laiku). Un ir dabîgi ja organisms reaìç - izjûtot cieðanas.

Emocijas ir dotas no dabas katram cilvçkam. Tâs nevar iznîcinât, tâs vienalga bûs. Vislabâkais ko var ar tâm darît - atpazît, pieòemt kâ savçjâs, samierinâties ar konkrçto emociju un pçc tam atvadîties no tâs.

Ja ðo procesu cenðas sasteigt vai vispâr no tâ izvairîties, emocijas uzkrâjas un moka mûs visu dzîvi.
gudrelis ibio
Re: vinjsh juuk praataa!!!
24.10.2005 13:20
ak, nu lai tak jûk. :) nepievçrst nekâdu uzmanîbu.

man ir pamatotas aizdomas, ka pârbaudît, vai tâ ir tipa emocionâla atkarîba, vai teijâteris, var ïoti vienkârði - nepievçrðot uzmanîbu viòa "jukðanai" un cieðanu pilnajam skatam sienâ. ja no uzmanîbas trûkuma simptomi izbeigsies, tad teijâteris, ja saasinâsies - slimîba.

bet man ir arî pamatotas aizdomas, ka autore nepârbaudîs savu mîlçtâju ðâdâ veidâ, jo viòai tik ïoti patîk un glaimo tas, ka viòð cieð. kaut kâda nodarboðanâs arî ir...

:D :D :D
man tieshaam liels prieks "gudreli" ka speej sevi sheit uzjautrinaat, kaa saciit laime citu nelaimee, kas var buut jaukaaks, ne???
Paldies alko, par padomu!!!!!!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 18 pieskaita 19?
Ziņa: