mentâli slimie

Aizsāka aiga 

mentâli slimie
27.10.2005 10:58
kâds ir mediíu viedoklis ,vai ar ðizofrçniju slims cilvçks ir tiesîgs audzinât bçrnu,vai tas atkarîgs no slimîbas formas?????
...
Re: mentâli slimie
27.10.2005 11:03
atkarîgs no slimîbas formas. Tikai,j agalîgi nespçj pats sevi aprûpçt var lemt par ievietoðanu slimnîcâ un vecaíu tisîbu atòemðanu (kâ nu to juridiski pareizi sauc). A tâ- ðizofrçnija nav pamats atòemt bçrnu.
maakonis
Re: mentâli slimie
27.10.2005 11:07
piekriitu "..."!!!!
Taa diemzheel ir....
pat ja slimniekam naak "gljuki" virsuu...... tam jaabuut ljoti biistamam apkaarteejiem, lai to vareetu bez vinja pashas piekrishanas ievietot slimniicaa...... kur vel beerni..........
Normâls Latvietis
Re: mentâli slimie
27.10.2005 11:12
NEKÂDÂ GADÎJUMÂ, JA VIÒÐ TIEÐÂM IR SLIMS!
...
Re: mentâli slimie
27.10.2005 11:16
Nav tâdas likuma normas
Bernadeta
Re: mentâli slimie
27.10.2005 11:18
Man ðíiet, ka tad, ja atòemta rîcîbspçja. Un tas nav tik vienkârði, tur caur tiesu garð pasâkums.
audra
Re: mentâli slimie
27.10.2005 11:32
Cik zinu, vairumâ gadîjumu ðizofrçnijas slimniekiem netiek atòemta ne rîcîbspçja, ne tiesîbas audzinât bçrnus.
Manu paziòu lokâ ir sieviete, kam rîcîbspçja ir atòemta un bçrnam ir iecelts aizbildnis, taèu bçrnu (10. g.v.) viòa tomçr pamatâ audzina pati. Samçrâ labi viòu pazîstu un zinu arî kâ izpauþas viòas slimîba saasinâjumu brîþos - tieðâm ar pilnu pârliecîbu varu teikt, ka bçrnu viòa nekâdâ veidâ neapdraud. Protams, bçrnam tâ ir trauma, ka mâte ir garîgi slima, bet galu galâ dzîves realitâte un tur neko nevar darît. Droði vien nebûtu labi pilnîgi bez uzraudzîbas atstât ar ðizofrçniju slimu mâti un mazu bçrnu lîdz kâdam, nu, nezinu, 4 gadu vecumam, lai gan neesmu dzirdçjusi par gadîjumiem, kad ðizofrçnijas slimnieks bûtu bçrnam ko nodarîjis vai kaut vai, piemçram, aizmirsis pabarot.
Ezitis
Re: mentÄ?li slimie
27.10.2005 11:35
Mans teva bralis bija sizofreniki un biezi mani pieskatija, kad biju mazs. Un es vinu atceros tikai ar pasu labako un vienmer uztraucos, kad vinam kluva slikti. Ja ir vel kads vecaks, tad kapec liegt tiesibas rupeties. Protams noteikti ir iznemumi.
Re: mentâli slimie
27.10.2005 12:01
vai ir zinâma kâda organizâcija ,kas aizstâv mentâli slimo intereses?
slimniece
Re: mentâli slimie
27.10.2005 12:23
Normâlais Latvieti, kâpçc gribi diskriminçt mûs - ðizofrçniíus? Mçs sliktâki par despotiskajâm mâtçm, psihoþu, neiroþu slimniekiem, piedzçruðajiem tçviem kas sit sievu/bçrnus?
KikakiK
Re: mentâli slimie
27.10.2005 12:43
Paziistu vienu shizofreenijas slimnieku, kursh ne tikai audzina beernu, bet arii straadaa par shoferi. Izgliitiibas gan vinjam nav, jo nevareeja maaciities, bet autovaditaaja aplieciibu bija speejiigs ieguut.
Re: mentâli slimie
27.10.2005 12:47
Aiga- no kâ vajadzçtu aizstâvçt mentâli slimos ? No valsts, kura izsaimniekota un nav pat jauni palagi, ko slimnîcâm nopirkt, par zâlçm nemaz nerunâjot ? Kaut kad viena organizâcija bija un vâca naudu , es jautâju kâdam nolûkam, ok, vajagot aizstâvçt slimniekus pret ârstu vardarbîbu. Jautâju kâ tad izpauþâs tâ ârstu vardarbîba - veselus cilvçkus liekot slimnîcâ un ar varu ârstçjot un laukâ nelaiþot. "Ðausmîgi" tie bija noilgojuðies pçc kaut kâ "tâda skaïa". Esmu dzirdçjusi, ka tâdas organizâcijas, piemçram, raksta sûdzîbas, ka slimnîcu nodaïâs nav krçsli, kur apsçsties, ka ir tikai palâtas ar 10 gultâm utt. Vispâr par mentâlo veselîbu runâjot, nezinu, slimo ir daudz daudz vairâk kâ domâjam.
Nesen gaidîju transportu pieturâ, viens pîpç, paeju nost, lai nepûð dûmus virsû, stâvu, te uzreiz atkal viens pûð no otras puses, ðkrobe - tamborçjos pa to pieturu kâ vecs tantuks, kas vairs nezin, ko grib. Es aizliegtu sabiedriskâs vietâs smçíçt, tikai speciâlâs vietâs.

KikakiK
Re: mentâli slimie
27.10.2005 13:08
Maiga, Tu esi ZANUDA.
ridaika
Re: mentâli slimie
27.10.2005 19:09
maiga:

nevaru izsekot tavu domu: mentâlo pacientu aizsardzîba un >>> smçíçtâji pieturvietâs ??
Re: mentâli slimie
28.10.2005 09:32
runa iet par konkrçtiem gadîjumiem,kad mâtçm,kuras ir slimas ar ðizofrçniju,neskatoties uz to,ka dzîvo kopâ ar cilvçkie,.kuri 24 stundas diennaktî uzrauga bçrnu un mâti,slimnîca bçrnu(jaundzimuðo neatdod), nelikumîgi,bez bâriòtiesas lçmuma,sakiet,ko iesâkt?Kam var deleìçt ðos strîdu jautâjumus???Un mâte,pçc tam,kas bçrns vardarbîgi atòemts un aizvests uz bçrnu slimnîcu(pilnîgi vesels bçrns) kïuva nemierîga un Stradiòa slimnîcas dzemdîbu nodaïa izsauc Aptiekas ielas bºigâdi.Bçrnam uzreiz uzrodas diagnoze un to nogâdâ Gaiïezerâ,jo bçrnu namâ nevar,nav bâriòtiesas lçmuma.Sakiet, kas var sniegt juridisku atbalstu tâdâ situâcijâ.Un tâdas mâtes mums ir daudz,ðis gadîjums ir interesants ar to,ka soc.dienests ieinteresçjâs par to,savâdâk viss tiktu nodarîts klusiòam un miers.Es ðos variantus atbalstu tikai tad, ja mâte dzîvo viena un nevar bût droði viòu atstât ar bçrnu vienu.un kâda ir attieksme Stradiòu dzemdîbu nodaïâ dakterei ozoliòai,viòai vajadzçtu strâdât policijâ!
Re: mentâli slimie
28.10.2005 09:53
Ridaika, Tev taisnîba, komentus rakstu pa vidu darba lietâm, un tad ir tâ, ka domas skrien pa priekðu tam, ko spçju noformulçt un uzrakstît. Pati daþreiz pârlasu un sev saku, beidz murgot, bet tad atkal gribâs iejaukties un kaut ko uzrakstît. Centîðos laboties, bet nevaru apsolît.
Galvenais, ko gribçju pateikt, ka aizsardzîba ir vajadzîga ne tikai slimiem, bet arî veseliem, kurus apdraud slimie un atkarîgie. Iejutîgâkai un saprotoðâkai vajadzçtu bût visai sabiedrîbai kopumâ. Par aigas gadîjumu, ir grûti spriest, jo mçs jau zinâm tikai viena cilvçka viedokli.

Aivars.Gedroics
Re: mentâli slimie
28.10.2005 10:12
Ðiziíus vajag stelirizçt, lai viòiem bçrnu nebûtu!
ridaika
Re: mentâli slimie
28.10.2005 10:42
aivars:

sterilizçt te vajadzçtu tikai tevi, pie tam vislabâk autoklavâ.
alko
Re: mentâli slimie
28.10.2005 13:34
Aiga, neesmu mediíis, bet domâju ka bçrniòam ir ïoti traumçjoði tikt atrautam no mâtes.
Tevis aprakstîtâ mâte ir nonâkusi lielâs grûtîbâs un laikam bezspçcîbâ. Laikam vajadzçtu nezaudçt cerîbu un pacietîbu, lai nezaudçtu prâtu. Ja cilvçks ðâdas grûtîbas tomçr pârcieð, viòð kïûst stiprâks.... Tai mâtei noteikti noderçtu kâds atbalsts; varbût krîþu centrâ "Skalbes" vai kas tml.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 7 pieskaita 19?
Ziņa: