Jautâjums pediatram!

Aizsāka Evija 

Evija
Jautâjums pediatram!
07.11.2005 20:20
Ïoti priecâtos ja ârts izteiktu savu viedokli! Mana meitiòa ir 3mçn un 1 ned. veca, mums ir sekojoða problçma: Mazo nav iespçjams pabarot, viòa histçriski kliedz un neòem pudelîti, ar mokâm dienâ var iebarot 400 ml, tikai pa miegam. Esam mainîjuði daþâdus knupjus, daþâdus piena maisîjumus,daþâdas pozas, bet raud tâpat ïoti. Kad bija krûts pieniòð arî tâpat uzvedâs. Svarâ pieòemas 600-700 gr mçnesî,bet lai to panâktu ïoti cînamies un çdam par varîtçm. Hemoglobîns arî ir zems - 9,5, sâku dod dzelzi. Mûsu daktere neko lâgâ neiesaka, bet pieteiktâ vizîte pie gastoenterologa bçrnu slimnîcâ ir tikai uz 21 decembri. Neesam no Rîgas tâdçï pie mums tâda speciâlista nav.
ole
Re: Jautâjums pediatram!
07.11.2005 21:24
600-700 g mçnesî ir pilnîgi normâls svara pieaugums ði vecuma bçrnam. Barojot pa 400 ml diena tâdu pieaugumu nevar sasniegt. To laiku kamçr viòa ir ðâdi pieòçmusies, viòa ir arî pietiekoði uzòçmusi piena.
Kâds ir viòas dzimðanas svars un kâds tagadçjais svars?
Kâpçc pârtraucât krûts baroðanu?
Ieteiktu ieguldît visus spçkus lai atjaunotu krûts piena baroðanu, jo acîmredzot ðajâ laikâ kaut arî baroðana nevedâs viegli, tomçr rezultâts bija labs.
Ir parâk skopa informâcija, lai dotu patieðam adekvâtus padomus, un protams neredzot bçrnu var tikai minçt daþâdas versijas.
Varbût vairâk kâ gastroenterologa konsultâcija, bçrnam ir vajadzîga neirologa konsultâcija.
Evija
Re: Jautâjums pediatram!
08.11.2005 00:06
Tad kad viòa pieòçmâs svarâ par 600-700 gr, tad dienâ apçda 700ml,bet tagad vairâk par 400 nav iespçjams iedabût iekðâ,tâ jau ir gandrîz nedçïu. Pie tam neviens jau nesaprot kâds darbs ir jâiegulda lai viòa apçstu kaut tos 400ml.
Ar krûti vairs nebaroju,jo viòa sâka stipri raudât arî pie krûts,daktere izsecinâja ka trûkst pieniòa,lika dod klât maisîjumus,kâ sâku meitiòu barot ar pudeli,no krûts galîgi atteicâs un vairs neòçma, cik varçju atslaucu un devu no pudelîtes,tâ cînîjâmies gandrîz mçnesi,bet pieniòð pamazâm pazuda lai ko es darîtu.
Jâpiebilst ka daktere ieteica dod banânu biezenîti pa drusciòai ,jo to no karotîtes viòa çd labprât,bet kâ dod maisîjumu no pudeles tâ ir histçriska bïauða, ïoti grûti viòu nomierinât, kad iemieg,tad arî iedodas tos ml kaut cik dabût iekðâ.
Un vçl maziòâ tagad çd Aptamil AR,jo atgrûda dienâ pat divas reizes un ïoti daudz,domâju ka visu apçsto, no sâkuma domâjâm,ka tâ ir govs piena olbaltuma nepanesîba, devu sojas maisîjumu,biezpiena sûkalu maisîjumu,krûts pieniòu,visu atgrûda. Tagad ar aptamil AR ir labâk,atgrûst sanâk tikai 1 reizi nedçïâ.
Varbût varat ieteikt labu gastroenterologu vai neirologu?
nikija
Re: Jautâjums pediatram!
08.11.2005 08:20
vai nav mutes gïotâda sâpîga,ja bçrns zîþot raud varbût sâp
otrs varianta ja ciet deguns,zîþot trûkst gaisa un atkal jâraud
pamçîni pârbaudi gïotâdu un degunu
Ika
Re: Jautâjums pediatram!
08.11.2005 08:43
Evija, noteikti ved mazo pie cita ârsta! Ja tu par kaut ko ðaubies un domâ, ka jûsu pediatrs nedara visu vajadzîgo, droði prasi nosûtîjumu konsultâcijâm Rîgâ - kâ jau te ieteica - arî neirologa konsultâcija ir vajadzîga, man liekas, visiem bçrniòiem 3 mçn.vecumâ. Varbût mazajai nav labi attîstîts rîðanas reflekss? Un kâ gâja dzemdîbâs?
Par banâna doðanu tik mazam bçrniòam es brînos. kaut kur lasîju, ka banâns vispâr ir tas auglis, ko nav ieteicams dot. Kâ ar tçjâm - kumelîðu, fenheïa? Ir arî pilieni, ko dod bçrnam pirms çðanas, lai puncî neveidojas gâzîtes. Vai vçdera izeja ir normâla?
P.S. ja nav noslçpums, no kurienes tu esi?
Evija
Re: Jautâjums pediatram!
08.11.2005 11:44
Dzemdîbas bija 5 dienas pirms noteiktâ termiòa, dzemdîbu laikâ mazâ sarijâs augïûdeòus,kas bija nedaudz zaïgani, leikocîti bija paaukstinâti - 30,pie izrakstîðanâs jau 23,tagad ir normâli. Tomçr tagad ir zems Hb, bija 9,5 dzçrâm dzelzi,pçc 10 dienâm uztaisîjâm asinsainu, ir vçl zemâks - 9.
Vçderiòð mums iziet katru dienu, normâlas konsistences,bet tumði zaïð.
Tos pilieniòus esam mçìinâjuði - Sab Simplex un Babynos, neko îpaði tie nelîdz.
Mazajai iesniòu nav,ðad tad kâds puòíîts aizíeras,to izòemam ar vatîti un tad deguntiòð ir pilnîgi tîrs.
Par mutîtes gïotâdu nevaru îpaði spriest,grûti redzçt, bet ja parasto knupi viòa zîþ labprât, tad diezvai viòai sâp gïotâdiòa.
Pierakstîjâmies ðodien pie neirologa,bet arî tas âtrâkais ir uz 22 novembri.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 15 pieskaita 17?
Ziņa: