Nevaru piennemties svaraa

Aizsāka Jelena 

Nevaru piennemties svaraa
16.11.2005 09:19
Vai kâdam arî ir tâda problçma? kuòìis daþus produktus nepieòem. Kur griezties pçc palîdzîbas? Pie auguma 160 svars ir 43 kg.
Re: Nevaru piennemties svaraa
16.11.2005 10:23
Vai tieðâm nav neviens, kurð var ko lîdzçt? Man vçl viens jautâjums: ir tâda ðai forumâ jau apspriestâ slimîba - celiakija. Izpauþâs kâ glutçna nepanesamîba. Bet var bût tâ, ka alerìija jeb zarnu bojâjums ir no kâdas citas vielas. Proti, nevaru çst baklaþânus, kotletes (kaut gan karbonâdi un gulaðu mierîgi), íîplokus, svaigos sîpolus, medu.
paskaiti kalorijas cik videeji dienaa apeed. Un saac eest 500-1000kcal dienaa vairaak nekaa tagad. Es kad saaku uzbaroties (treninju vajadziiba) kcal pateerinju dubultoju. rezultaats bija aciim redzams jau peec 2meen
Ja tev sada starpiba starp augumu un svaru - visdrizak ta ir vielmainas ipatniba.Par celiakiju - priests te ir diez gan pamekle mekletaja.Par galas esanu - kotletes ari ir maize - miltu satuross ka saproti.ne vienmer sadi simptomi nozime celiakiju -celiakija ir nespeja parstradat miltu produktus.tacu tik pat labi ta var but kada alergija pret kadu konkretu produktu saturosu vielu...
Re: Nevaru piennemties svaraa
16.11.2005 13:59
Es arî nevaru pieòemties svarâ, man 1,65 m un 45 kg. Bet man gan ir izoperçts kuòìis. Esmu visâdi izdomâjusies, kâmçr beidzot nolçmu braukt pie kompetenta diçtas ârsta (jâatzîst, ka pie viena esmu bijusi, populârs, bet - nekâ). Ðo ârstu dzirdçju vienâ lekcijâ. Ja kas izdosies, tad varçðu ieteikt.
jurgita@navigator.lv
Vispirms izdzen cçrmes...
Re: Nevaru piennemties svaraa
17.11.2005 07:35
Vispirms pârbaudies uz parazîtiem, nâkamais- nodod analîzes uz vairogdziedzeri. Ja darbojas paâtrinâti, tas arî ir var bût iemesls.
Re: Nevaru piennemties svaraa
17.11.2005 09:48
Parazîtu nav, ar vairogdziedzeri viss OK. Ar svaru problçmas kopð skolas.
audra
Re: Nevaru piennemties svaraa
17.11.2005 10:42
Jelena, vai tad citâ tçmâ jûs nejautâjât par celiakiju? Ja ir celiakija, tad taèu pilnigi skaidrs, ka nepieòemsieties svarâ, kamçr zarnas nebûs "sadakterçjuðâs", kas var notikt tikai pie stingras diçtas.
Re: Nevaru piennemties svaraa
17.11.2005 10:47
Es vienkârði jau sâku domât, ka man ir celiakija, jo svara un kuòìa problçmas ir no skolas.
audra
Re: Nevaru piennemties svaraa
17.11.2005 11:35
Par celiakiju jau viegli noskaidrot - Gulbja laboratorijâ var uztaisît asins analîzi. Protams, ir arî grûti diagnosticçjamas formas, kad asinsanalîzç nekas neparâdâs, un asinsanalîze vçl nedod galîgo diagnozi, bet tomçr cerîba uz kâdu skaidrîbu. Bet nu, baklaþâniem ar celiakiju tieðâm nav nekâda sakara, un tas liek domât, ka tâ visdrîzâk nebûs celiakija. Lai gan tâ nereti var kombinçties ar daþâdâm alerìijâm un pârtikas nepanesîbâm.
Bet svara zudumam var bût daþâdi iemesli, pazîstu cilvçku, kam ir kaut kâda dîvaina vielmaiòas slimîba, bûtîbu vairs neatceros.
Ðâdos gadîjumos vissvarîgâkais ir atrast labu ìimenes ârstu, kam tieðâm ir interese par jûsu problçmu, nevis kas tikai pârbauda galvenos râdîtâjus, nekas nekaið, cauri, nâkamais lûdzu. Turklâr ârstu ar labu intuîciju. Jo nevar jau pats skraidît no speciâlista pie speciâlista, meklçjot iemeslu, labâk, ja ir uzticams ârsts, kas to visu procesu menedþerç. Labi terapeiti ir klînikâ Alma. Nu katrâ ziòâ - lai veicas un lai izdodas atrast iemeslu!
Ar "stingru diçtu" zarnas neviens "nedakterç" :)))
antra
Re: Nevaru piennemties svaraa
17.11.2005 13:31
Celiakijas gadîjumâ ar diçtu dakterç gan
mazâ
Re: Nevaru piennemties svaraa
17.11.2005 14:44
Uz augumu 1,60 ir 43kg - normaals slaids cilvçciòð. Es uz 1,68 esmu 48kg un nedomaaju, ka vajadzçtu pieòemties. Jâ, esmu tieva, bet tâda esmu no dzimðanas... Varbût tev nav problçmas, bet tu to meklç??? Ja analîzes normâ, tad tik dzîvo!
Re: Nevaru piennemties svaraa
17.11.2005 19:43
Vienîgâ diçta ir bezglutçna diçta
Bezglutçna diçtâ no uztura izslçdz: kvieðus, rudzus, mieþus, tas nozîmç: maizi, makaronus, putras un daudzus citus pârtikas produktus, kuru sastâvâ ir ðie graudaugi.
Ja iespçjams tad lieto speciâlo bezglutçna pârtiku –speciâlo bezgkutçna maizi, makaronus u.c. produktus, kuru sastâvâ ir kartupeïu, rîsu, kukurûzas, pâkðaugu u.c. milti.

Tomçr laikam jâpiekrît - kas gribçs sev ko atrast- atradîs!
... daþiem pat ir kauns ka ir veseli...
,,,
Re: Nevaru piennemties svaraa
18.11.2005 02:19
Un atkal jau UB bîdîtâjiemnav sajçgas par ko runâ.
jebðu ko nozîmç izteiciens "vienîgâ diçta ir bezglutçna diçta"???

(c)
Dieting

Most typically, "dieting" means eating in a carefully planned way in an attempt to reduce excess body fat and decrease bodily measurements, such as clothing size.
autorei jautajums - tas ( nespeja palielinat svaru) ir sagadajusas veselibas problemas vai vnk gribas pienemties svara????
mare
Re: Nevaru piennemties svaraa
20.11.2005 02:12
audra,

kas tâs par ''grûti diagnosticçjamâm formâm'' celiakijai ?????? nemusini prâtus.. vienkârði mçdz bût tâ, ka asinsanalîzes to neuzrâda un viss, vismaz tâ mums teikusi arste.. tev ir cita info??
audra
Re: Nevaru piennemties svaraa
21.11.2005 10:55
Mare, vienkârði esmu ïoti daudz par celiakiju lasîjusi internetâ - ja lasat, piem., angliski, atradîsiet tur nebeidzamus saitus par diagnostiku un simptomiem, forumus, kur cilvçki stâsta par saviem moku ceïiem, dignosticçjot celiakiju, utt. Visu to atstâstît jau nav ne laika, ne arî îsti vçrts. Ar ðo frâzi gribçju teikt pavisam vienkârðu lietu: ka teorçtiski iespçjami gadîjumi, kad ir celiakija, bet to ir grûti diagnosticçt, bet vairumâ gadîjumu to izdarît ir ïoti vienkârðiv un tçmas autorei nav vçrts mocîties neziòâ - ir vai nav, labâk doties pie ârsta un noskaidrot.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 21 pieskaita 24?
Ziņa: