Ïoti taukaina sejas âda

Aizsāka Sems 

Sems
Ïoti taukaina sejas âda
05.12.2005 16:08
Kas ir par iemeslu ïoti taukainai sejas âdai? Ir arî pumpas. Man 22 gadi. Ðâdas problçmas jau no 16 gadiem.

Dermatologi tikai vâvuïo par ìençtiku un iedzimtîbu, lai gan man ìimenç nevienam tâ nav. Man ir aizdomas, ka dermatologi ne velna nezina par to. Kur ir problçmas sakne? Apnicis lietot gadiem visus tos dermatoloìiskos sejas mazgâðanas lîdzekïus un krçmus, kas dod efektu uz 3 stundâm un tad atkal âda jau tik taukaina ka spîd.

Kur ir cçlonis? Kur meklçt? Arî ðinî forumâ izslavçtais dakteris Karls man tikai ieteica nogaidît, kamçr pats pâries un ka 22 gados tas esot tikai normâli. Sviests.
..
Re: Ïoti taukaina sejas âda
05.12.2005 18:12
Iekðas (kunìis, zarnu trakts utt) normâli strâdâ? Ja tur viss ir ok, tad nevajadzçtu bût pumpâm un ïoti taukainai sejas âdai.
kekss
Re: Ïoti taukaina sejas âda
05.12.2005 20:55
Sem -> aizej uz lâzerklîniku blakus LU centrâlajai çkai pie Dermotoloìes Inâras Stepânovas, paprasi lai tev izraksta Roaccutane un tavas bçdas beigsies ja ne pçc 2, tad pçc 3 mçneðiem toèna pçc diviem rezultâts bûss ïoti iepriecinoðs, ðîs zâles ir gan dârgas, gan mazbiðíiò kaitîgas :)), bet ja ir nauda uz gribçðana, tad efekts tevi iepriecinâs. Vari pameklçt kâdu citu lçtâku dermatoloìi, jo pie viòas jau pirmâ konsultâcija izmaksâs 10 Ls un pirmâs analîzes 8 Ls :)
,,,
Re: Ïoti taukaina sejas âda
05.12.2005 20:58
Te ir bijis gana daudz stipri negatîvu atsauksmju par Roaccutane
Roaccutane paliidz. + hormonaala kontracepcija, cikla regulaacija. Arii kosmetologs var daudz ko paliidzeet (AHA kiimiskie piilingi, jonoforeeze, utt).
+ hormonaala kontracepcija, cikla regulaacija - tas protams tiek domaats sievieteem :-) Sems, neapvainojies, ja esi viirietis.
Sems
Re: Ïoti taukaina sejas âda
06.12.2005 09:20
Es esmu viirietis un roaccutane esmu lietojis savus 2-3 gadus atpakalj 8-9 meeneshus. uz to laiku un peec tam aada bija ideaala. tagad viss ir atpakalj jau paaris gadus.

Jaa ar kungji ir probleema - ir paaugstinaats skaabuma liimenis, turklaat nenosleedzaas sfinkteris starp kunjgji un bariibas vadu kaa rezultaataa visa taa draza naak uz augshu.

Man arii ir versija, ka vainiigs ir tieshi shis te kkunjgjis, bet izslaveetais dermatologs Karls taa neuzskatiija. Gastroskopijas analiizhu izrakstu tikai neveeriigi apskatiija.

Riit ieshu pie gastroenterologa linezeraa un staastiishu vinjam visu to pashu.

Kas attiecas uz roaccutane - es vienkaarshi izmisiigi gribu vinju dzert, bet dermatologi tikai staasta, ka mans staavoklis luuk veel neesot tik tragjisks, "juus neesat roaccutane pacients". bljadj, man pusei sejas obligaati jaakriit nost lai es buutu roaccutane pacients? veel man viena dermatologje teica, ka aknu cirozi dabuushu, ja lietoshu roaccutane, lai gan manas aknu analiizes ir pilniigi normaalas.

Interesanti kaapeec tad pirms dazhiem gadiem vareeju, a tagad man piedraud ar cirozi.

Sviests.
kaza
Re: Ïoti taukaina sejas âda
06.12.2005 09:42
Nabaga dakteri vienmçr paliek sliktie. Ja nedod zâles, lai pasargâtu no blakusefektiem, ja dod pçc 10 gadiem dabûs bietç par nozâïoðanu.... Roacutane ir smagas blakusefekti, tas nu fakts un ir stulbi to noliegt. Ja tev ir pieredze, ka problçmas atgrieþas - ko tad visu atlikuðo mûþu dzersi? Jaunieðiem pie tam dikti raksturîgi saasinât savas problçmas.
Man, piemçram, ir ïoti taukaina sejas âda lîdz pat maniem 32-iem. Tas, protams, prasa lielâku uzmanîbu kopðanas ziòâ, jâpçrk samçrâ daudz un piemçroti kosmçtikas lîdzekïi, jâievçro diçta un veselîgs dzîvesveids.
Nu ko Karls varçja izdarît tavam kuòìim? Viòð nav gastroenterologs. Ej pie attiecîgâ speca, lai likvidç atvilni.
Sems
Re: Ïoti taukaina sejas âda
06.12.2005 09:45
kaza: Redzi shtelle taada ar to roaccutane, ka probleemas atgriezaas bet nesaliidzinaami mazaakas. Pirms roaccutane bija aarpraatiigi augonji, tagad ir pumpas, bet daudz mazaak, tomeer nav iipasha progresa to aarsteeshanaa.

Vai tad tieshaam roaccutane ir vieniigais liidzeklis uz pasaules kas speej mainiit aadas tipu no taukainas un normaalu?
li
Re: Ïoti taukaina sejas âda
06.12.2005 10:09
aizej pie endokrinologa- ja metas pumpas, tas norâda, ka kaut kas nefunkcionç kâ vajag-vai ar vielamiòu kâdas problçmas, vai hormoniem vai citi iemesli- ar to kâ reiz nodarbojas endokrinologi.

Jo uz âdas lielâkoties redzams tas, kas ir sekas kâdu iekðçjo orgânu darbîbas traucçjumiem. Diemþçl no savas pieredzes varu teikt- dermatologi visbieþâk nemçìina atrast slimîbas cçloni (Lai piedod, tie dermatalogi, kas gonprâtîgi strâdâ un ârstç), bet tikai raksta smçrîtes.

+ jâpadomâ, ko çd, vai kuòìis un zarnas strâdâ normâli.
Sems
Re: Ïoti taukaina sejas âda
06.12.2005 10:19
Vai kaads var ieteikt pie kaada endokrinologa griesties?

Kuraa aarstnieciibas iestaadee? Ir kaadas rekomendaacijas?
G.
Re: Ïoti taukaina sejas âda
06.12.2005 13:48
Pievienojos tam, kas teica - diçta (!!!) plus pareiza sejas kopðana (tai skaitâ ârstnieciskâs procedûras pie dermatologa kosmçtiskajâ kabinetâ). Ðîs problçmas ir ïoti izplatîtas un 99% gadîjumu ir diezgan bezjçdzîgi meklçt kâdas endokrinoloìisakas slimîbas, jo vienkârði nekas tâds nebûs. Varbût man pârmetîs, ka tâ saku, bet tâ nu tas praksç ir. Kuòìi gan jâsaved kârtîbâ neatkarîgi no âdas.
Sems
Re: Ïoti taukaina sejas âda
06.12.2005 14:46
Es needu neko asu, saaliitu vai marineetu. Nedzeru alkoholu, nesmeekjeeju, nelietoju saldumus. Aadu kopju peec dermatologu ieteikumiem jau peedeejos 2 gadus. Manai eedienkartei diez vai buus kur piesieties.
Sems
Re: Ïoti taukaina sejas âda
06.12.2005 14:52
Aizmirstu piebilst, ka es pat neko gaazeetu nedzeru.

Varbuut man veel ir jaastaigaa uz pirkstgaliem?
li
Re: Ïoti taukaina sejas âda
06.12.2005 15:07
Nu draudzene bezjçgâ cînijâs ar pumpâm, lîdz tika pie endokrinologa un uzzinâja, ka pie vainas ir pârâk augsts vîriðío hormonu lîmenis + vçl kaut kâdas nebûðanas ar veselîbu. Noregulçja hormonu lîmeni-pazuda pumpas. Labâk ir iztçrçt to 10-15 Ls par vizîti un analîzçm un pârbaudît veselîbu, nekâ pirkt kilogramiem zâïu un kosmçtikas, kas nepalîdz.

Endokrinologs ir Stradiòos, bet es eju poliklînikâ Via-Una (Katrînas dambî) pie dr. Purmales. Citiem gan ðî ârste nepatîk, jo runâ sareþìîtos terminos, bet man patîk, jo ïoti rûpîgi izmeklç, ïoti personîga attieksme un ir rezultâti ârstçðanai.
Bet Stardos varçtu bût lçtâk.
Sems
Re: Ïoti taukaina sejas âda
06.12.2005 15:20
li: thx, pierakstiijos pie Purmales. Redzees vai varees man kaa paliidzeet.
Re: Ïoti taukaina sejas âda
07.12.2005 16:52
Tev tieðâm vajag nogaidît kâdu laiku. Tas var bût no hormoniem.
ieskatos garâmejot
Re: Ïoti taukaina sejas âda
09.12.2005 19:24
vai esi pârbaudîjies uz helikobaktçriju? tad esot apgrûtinâta barîbas vielu uzsûkðanâs un varot bût arî pumpas
vçl ir tâds Acne BP, bezkrâsains losjons, smçrçjams uz sejas,bet par to ir daþâdas atsauksmes, zinu, ka tas stipri sausina. pajautâ ârstam, varbût tas tev der
Re: Ïoti taukaina sejas âda
10.12.2005 17:28
helikobaktçrija , taa ir riktiiga hernja, teica ka pat lipiiga esot
man ar bija taa probleema, tiinju gados ciinojos pat ar augonjiem, dzirdeeju kam bija trakaak tiem pat esot aasinis paarlietas.

sheit zemaak linkaa var palasiit, jau apstaastiiju kas daraams tiem kam ir probleemas ar kunji, heliobakteeriju un zjultspuushlja trauceejumiem
karoche iznaak taa ka pirmais kas ir ar to skaabumu no kunjgja ir heliobakteerija, deelj taas itkaa novaajinaas tie kunjgja vaarsti vai ka vinjus tur sauca bet tas kas sitas uz sejas vareetu buut zjults nepietiekamiiba prieksh paarstraades, neizfiltree beigaas visu labi un tas viss sitas uz seju araa

http://dr.lv/forums/read.php?f=3&i=125081&t=125056#reply_125081

es tev ieteiktu vispirms uz veselibas centru(Bazniicas ielaa), bet man ar 50 laashiem naacaas reekjjinaaties, ja izlem, tad tikai beigaas neparko nepiekriiti lai tev izraksta bariibas bagaatinaataajus, tie paaraak sherpi maksaa, un nedomaju ka ir vajadziigi



Ziòojums rediìçts (10-12-2005 17:38)
Vita
Re: Ïoti taukaina sejas âda
10.12.2005 18:15
Man ir 35 un pumpas ir joprojâm. Esmu izstaigâjusi visus iespçjamos ârstus, izrâdâs, ir Þilbçra sindroms, kas gan nekâdas nopietnâs komplikâcijas nerada, taèu taukainu sejas âdu un matus var dot. Izârstçt to nevar. Toties ko tik neesmu izmçìinâjusi! Secinâjums viens - jo vairâk tiek lietoti speciâli dermotologa ieteiktie taukainai sejas âdai paredzçtie kopðanas lîdzekïi (mazgâðanai, tonizçðanai, visâdi kremi un maskas), jo vairâk seja taukojas un spîd! Tagad lietoju tikai normâlai âdai paredzçtus sejas kopðanas lîdzekïus, un ir krietni vien labâk!
Sems
Re: Ïoti taukaina sejas âda
14.12.2005 09:40
Helikobakteerija bija. Taa tika izniicinaata jau apriilii. Oktobrii gastroskopija noraadiija ka viss ir kaartiibaa.

Linezera gastroenterologs un dermatologi Karls un Princeva abi apgalvo, ka taa esot luuk iedzimtiiba. Nesaprotu kaa pumpas var buut iedzimtiiba no radiniekiem, kurus es nepaziistu, jo nevienam manaa gjimenee taadu probleemu nav.

Pie endokrinologa veel nav sanaacis tikt, gruuti ar laikiem un darbu, bet noteikti aizieshu.
Re: Ïoti taukaina sejas âda
14.12.2005 10:35
es tev jau ieteicu, nafig tos visus aarstus-dermatologus, vinji nezin visbiezjaak pashi ar ko dariishana
aizej labaak uz veselibas centru
pumpas jau nu nav iedzimtiiba, tas vareetu buut arii no asins tiiriibas atkariigs, esi meegjinaajis noskaidrot vai tev asinis ir tiiras?
Sems
Re: Ïoti taukaina sejas âda
14.12.2005 12:16
devil: tiiras no kaa? kaa un kur to var noskaidrot?

ko tu domaa ar "veseliibas centru"?

kad prasiiju gjimenes aarstei par limfu un asiniim, vinja teica, ka asinis tiirot tikai narkomaaniem pie kaut kaadaam tur speciaalaam sisteemaam. un neko par asins tiiriibu vairaak neteica.

p.s. riit maukshu uz stradinjiem pie taa endokrinologa.
ieskatos garâmejot
Re: Ïoti taukaina sejas âda
16.12.2005 18:17
Sem, ieinteresçjos par tavu problçmu
uzraksti, kâ iet!
Sems
Re: Ïoti taukaina sejas âda
17.12.2005 10:00
Suudiigi. Kad buus analiizhu atbildes un endokrinologa atbilde, tad ierakstiishu sheit kaa man iet.
4.2 Devas un lietoðanas veids
Standartdevas
Atbildes reakcija uz Roaccutane terapiju un blakusparâdîbas ir atkarîgas no devas un daþâdiem
pacientiem atðíiras, tâdçï deva jâpielâgo individuâli, atkarâ no iedarbîbas un zâïu panesamîbas.
Terapiju ar Roaccutane jâsâk ar devu 0,5 mg/kg dienâ. Lielâkai daïai pacientu deva svârstâs robeþâs
no 0,5 – 1,0 mg/kg dienâ. Pacientiem ar ïoti smagu aknes formu, vai, ja izsitumi lokalizçjas uz
íermeòa, var bût nepiecieðamas augstâkas devas lîdz 2,0 mg/kg dienâ.
Ir pierâdîts, ka terapijas kursâ, sasniedzot kumulatîvo devu 120 mg/kg, pieaug remisijas ilgums un tiek
novçrsti recidîvi. Terapijas ilgums daþâdiem pacientiem atðíiras atkarîbâ no dienas devas. Vairumâ
gadîjumu pilnîgu vai gandrîz pilnîgu aknes remisiju sasniedz pçc 16-24 nedçïu terapijas kursa.
Pacientiem, kas slikti panes ârstçðanu, terapiju var turpinât ar mazâku devu un attiecîgi garâku
terapijas kursu.
Lielâkai daïai pacientu novçro pilnîgu aknes elementu izzuðanu pçc viena terapijas kursa. Ja novçro
slimîbas recidîvu, Roaccutane terapijas kurss jâatkârto ar tâdu paðu dienas devu un kumulatîvo kursa
devu kâ iepriekð. Tâ kâ aknes uzlaboðanâs turpinâs vçl 8 nedçïas pçc terapijas pârtraukðanas, atkârtotu
terapijas kursu neuzsâk âtrâk kâ 8 nedçïas pçc pirmâ kursa.
Kapsulas jâlieto çðanas laikâ vienu vai divas reizes dienâ.
Speciâli norâdîjumi par dozçðanu
Pacienti ar nieru darbîbas traucçjumiem
Pacientiem ar smagiem nieru darbîbas traucçjumiem terapiju jâsâk ar mazâkâm devâm (t.i. 10 mg/d)
un pakâpeniski devu paaugstina, atkarâ no panesamîbas.
4236-180504
2


Nekaa nesaprotu izlasiiju lietoðanas instrukciju un vairs nesaprotu cik daudz jaalieto jo aarts uzrakstiija pa 1 tableteiX3 dienaa bet tajaa instrukcijaa tik mazi cipari piemineeti ka neko nesaprotu un bail ir saakt lietot.
Tâtad jautâjums tâds vai ir jaadzer 3 tabletes dienaa vai nav.
kora
Re: Ïoti taukaina sejas âda
23.12.2005 16:34
Kad biju bçrns, arî metâs pumpas, augoòi, bija strutojoðas, tad veica tâdu procedûru - òçma no vçnas paðas asinis un dibenâ ðpricçja atpakaï, laikam tâ bija asiòu tîrîðana vai kas tamlîdzîgs. Palîdzçja un ïoti labi. Tagad jau laikam neko tâdu nepraktizç. Un vçl bija jâdzer rauga tabletes.
praktizeet praktizee pagaajuso gad arii gaaju taadu proceduuru itkaa paargaaja bet shogan no jauna augonji saaka mesties
Re: TURAMIES!!!!!!!
22.02.2006 19:55
Eu cilveecinji!Man arii ar pinneem ir loti liela probleema...bet tagad es kaut zinu iemeslu-hormonu hiperaktivitaate!!!!!!!zinu ka paliidzees tikai Roaccutane,jo 6 meeneshus,mana eedienkarte sastaaveeja no:
riits-auzu paarslas
diena-riisi vai griki
vakaraa-putra
.....un dienaa esmu dzeeris apmeram 5 litrus teeju...NEPALIDZEEJA!!!!!!!!!!!!!!!
ESMU ZAUDEEJIS 18 KG,BET NEESMU ZAUDEEJIS PINNES!!!!!!!!
...taapeec ja kaadam ir probleemas ar pinneem 18-19-20 gadu vecumaa,tad iemesls ir -hormoni!!!!!!!!Paliidzees Roaccutane,protams buus dazi blakusefekti,bet tas viss buus vienkaarshi nieks saliidzinishi ar to,ko mees paarciesham tagad!!!!!!!!!!tAUTA tURIES!!!!!!!!!Sems rakstîja:

> Kas ir par iemeslu ïoti taukainai sejas âdai? Ir arî pumpas.
> Man 22 gadi. Ðâdas problçmas jau no 16 gadiem.
>
> Dermatologi tikai vâvuïo par ìençtiku un iedzimtîbu, lai gan
> man ìimenç nevienam tâ nav. Man ir aizdomas, ka dermatologi ne
> velna nezina par to. Kur ir problçmas sakne? Apnicis lietot
> gadiem visus tos dermatoloìiskos sejas mazgâðanas lîdzekïus un
> krçmus, kas dod efektu uz 3 stundâm un tad atkal âda jau tik
> taukaina ka spîd.
>
> Kur ir cçlonis? Kur meklçt? Arî ðinî forumâ izslavçtais
> dakteris Karls man tikai ieteica nogaidît, kamçr pats pâries un
> ka 22 gados tas esot tikai normâli. Sviests.
Dace
Re: Ïoti taukaina sejas âda
23.02.2006 14:20
zini, man ir 29, un metas vçl pamatîgas pumpas!!!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 10 pieskaita 25?
Ziņa: