Masturbâcija

Aizsāka Kristîne 

Masturbâcija
19.12.2005 13:29
Pirms nepilna gada atklâju, ka mana 5 gadus vecâ meita, kad iet gulçt, gultâ mçìina sevi apmierinât. no sâkuma tam îpaðu uzmanîbu nepievçrsu. Pirms mçneða man to teica bçrnudârza audzinâtâja, ka viòa to arî dara regulâri dârziòâ, kad iet gulçt. Sâkâm iet pie psihologa, rezultâtu nekâdu îpaðo, pateica tkai to, ka varbût pa daudz mçs ar vîru strâdâjam, neskatoties uz to, ka mana darba diena ir normâla, no 8.30 - 17.00 un tad bçrns ir mâjâs un arî mîlestîbu cenðos izrâdît, pateikt labus vârdus. Lasîju, ka tas tâ varot bût ðajâ vecumâ, bet es pati laikam drîz sâkðu iet pie psihiatra, jo bçrnudârza audzinâtâjas no tâ ir sataisîjuðas veselu drâmu pa visu bçrnudârzu. Ko darît? Varbût kâdam ir bijusi lîdzîga situâcija?
daalija
Re: Masturbâcija
19.12.2005 13:39
kaa tad tik mazs beerns var sevi apmierinaat? ko tad iisti vinja dara? un rodas jautaajums- kur tad vinja to ir iemaaciijusies?
lilo
Re: Masturbâcija
19.12.2005 13:46
nu-jaa, bet tu pameegjini iejusties b/d audzinaataaju aadaa. jo-tas nav normaali tomeer. turklaat b/d ir arii citi beerni. ko dariit? varbuut kaads apries, bet, manupraat, shaados gadiijumos tas IR jaaaizliedz/varbuut jaakaunina, varbuut pat jaasit pa nagiem.. nezinu..iipashi, ja psihologs neko nav paliidzeejis
,,,
Re: Masturbâcija
19.12.2005 13:49
Jânoliedz, jâkaunina un bçrnam iespaids par seksu kâ slçpjamu/netîru nodarbi uz mûþu.
Nav man lielu zinâðanu ðâi jomâ, bet ðî noteikti nav izeja. Pameklç infu kaut internetâ, ir gana daudz rakstîts kâpçc bçrni to dara un kâ mçìinât to aizvietot ar citâm lietâm un tas ir normâli.
lilo
Re: Masturbâcija
19.12.2005 13:55
,,, nu nav taa! maziem beerniem ir tendence,piem., aiztikt un tad - kad mammas saka - neaiztiec, nedriikst - no taa, domaaju, nevienam veel nekaada trauma veelaakos gados nav radusies. nevajaga izdomaat par daudz visaada bulshita.
Re: Masturbâcija
19.12.2005 14:32
par kauninaashanu es piekriitu
bet te jau izskataas ka kaut kas buus iedzimts beernam, ja vinjsh to dara,
bet iespeejams arii ka tikai spelejaas, un nekas vairaak tur nav,
peec manaam domaam , lai arii cik taa laika ir veltiits beernam, bet vajag dadz vairaak runaat ar vinju, vienreiz parunats veel nenoziime ka beerns to njems par pilnu

par bernudaarza audzinataajaam, kadas vinjaam tiesiibas vispar ir ko teikt, noteikti nekaa nesaprot no beernu audzinaashanas, pienjemtas taadas uz sezonas darbu un tad gara laika peec sensacija par kaada nelaimi uztaisa
normala audzinataaja jaabuut kaa aarstam kas naaks vienmeer pretii, bet laikam taadu tagad maz palicis
,,,
Re: Masturbâcija
19.12.2005 14:44
Man domât tâ vairâk ir vecâku puritânisma problçma, ne bçrna nepareizîba.
med med
Re: Masturbâcija
19.12.2005 15:22
Es tâdas audzinâtâjas nekavçjoði atlaistu no darba.Vai viòas maz saprot ko ir izdarîjuðas. Jâpârbauda kâ viòas ir tikuðas pie diploma.
Iemesli bçrna darbîbâm var bût daþâdi. Kaut vai spalîði ,sçnîðu infekcija.
Ar bçrnu par ðo jautâjumu ir jârunâ pastâvîgi, bet nekâdâ ziòâ draudoði vai ar sodu pielietoðanu.
Bçrnam ir problçmas ar iemigðanu un nav , kas palasa pasaciòu kamçr viòð iemieg.
Bçrnu dârzâ acîm redzot ir problçmas ar bçrnu nodarbinâðanu (pastaigas svaigâ gaisâ,fiziskâs nodarbîbas. Un ,acîm redzot , arî psihiskâ atmosfçra kau kur klibo ,attiecîbâ pret bçrnu.
lilo
Re: Masturbâcija
19.12.2005 15:27
kaa tad - pie visa vainiigas audzinaataajas, lai gan vinjas tikai ir noraadiijushas uz probleemu, kas obligaati jaarisina. par draamas sataisiishanu - domaaju, ka juusu darba kolektiivs maz atskjiras no b/d kolektiiva...klachas ir visur un par to nav jaapvainojas.

pati zinu gadiijumu, kad b/d audzinaataajas bija shokaa - 5 gadiigam zeenam kraaniinsh kaa vecim + staav. puisiitis draaza visas miikstaas mantinjas. varbuut juus teiksiet, ka arii sheit vainiigas ir audzinaataajas, kas arii toreiz iztaisiija draamu?????
Re: Masturbâcija
19.12.2005 15:35
nekâdâ veidâ nedrîkst bçrnam draudçt vai kâ citâdi nosodît. jâmçìina vçl kâds speciâlists meklçt, kas varçtu dot padomu kâ rîkoties. kas kaut ko saprot no bçrna attîstîbas îpatnîbâm daþâdos vecuma posmos.

bet par audzinâtâjâm - paðas droði vien masturbç un jûtas aizskartas, redzot ka to kâds cits dara,:))) taisa traci un bçrns taèu ir neaizsargâts, viòð nevar nekâdi pretoties. patriekt tâdas audzinâtâjas, kas moka vecâkus kuri jau tâ jûtas bezpalîdzîgi. noteikti meklç vçl kâdu palîdzîbu.
lilo
Re: Masturbâcija
19.12.2005 15:43
dþeina, par Tavu textu var iereekt...kaads Tev augsts intelekta liimenis :)

jaa, beernam nepiecieshama paliidziiba/jaameklee risinaajums, bet audzinaataajas jau nav vainiigas...ka kaadam beernam ir probleema. un ko tad gribeejaat - lai audzinaataajs jums neko nesaka?
abudabii
Re: Masturbâcija
19.12.2005 18:37
audzinaataajam gan praatinna pirtruuxt, ja ssamaas sacell breeku pa visu daarzinnu!!!

kauninaat beernu nekaadaa gad. NEDRIIXT, jo tas var atstaat reetu beerna sexuaalajaa psihologgijaa uz visu muuzzu!!

man domaat, ka tas viss ir aiz miilluma truukuma ggimenee, gan attieciibaa uz beernu, gan vecaaku savstarpeejaas attieciibaas..
Re: Masturbâcija
19.12.2005 20:26
Nu vispaar esmu lasijis ka taa kaadreiz beerni dara i puikas i meitenes... Ir dzirdeeti taad gadieni un vai nu tas ir taa vnk imtreses peec speeleeshanaas ar saviem orgaaniem varbuut pamostas jau it kaa seksuaala nosliece kaut kas tieshaam iedzimts vai arii ir kaut kas redzeets jau...
Re: Masturbâcija
19.12.2005 22:24
nu nez, es arii ap kaadiem 5-7 gadinjiem atklaaju, ka sevi aiztikt, kaut vai gar segu riiveejoties ir loti patiikami. nu i riiveejos. peec laika aizmirsaas par to, un atsaaku jau tikai pubertates vecumaa, kad tas jau likaas vairaak aktuaali.
taa kaa domaaju, ka tas ir vienkaarshi attiistiibas posma iipatniiba, un labi vien ir, ka beerns to uzskata par kaut ko dabisku, nevis kaunaas un dara paklusiiteem...
(bet tomeer jaapaskaidro, ka daarzinja audzinaataaju priekshaa jaakautreejas buutu mazliet vairaak)
peezvans
Re: Masturbâcija
19.12.2005 22:39
ko tik no mâtes neiemâcîsies!
Re: Masturbâcija
20.12.2005 09:48
No pieredzes varu pateikt, ka tas nav no mîlestîbas trûkuma... Vienkârði meitiòa kaut kâdâ brîdî nejauði ir aizskârusi dzimumorgânus un ir raduðies patîkamas izjûtas...Sâkumâ tas notiek neapzinâti, bet vçlâk jau kad saproti kam, kur un kâ ir jâpieskarâs... Iespçjams, ka vakaros meitiòa nevar âtri aizmigt..., varbût no rîta ilglaicîgi paliek gultâ pçc pamoðanâs...
Tev ir jânodroðina, lai ejot gulçt meita uzreiz aizmieg, ja miedziòð nenâk palasi pasaku vai vienkârði pasçdi blakus, paglaudi galvu...samîïo..., lai peciòa aizmieg no siltâm, mîïâm izjûtâm... :)) Bet no rîtiem neïauj ilgi palikt gultâ. Ja viòa to ilgi nav "piekopusi" :), tad vajadzçtu aizmirsties..., bet nu kâ jau lielâkai daïai pusudþu gados, tas atgrieþâs...kaut gan mazliet savâdâk... :)
Vai tas ir slikti vai labi..., kas to lai zin, katrs mçs attîstamies savâdâk un ja kâds bçrnîbâ kaut ko dara ne tâ kâ citi viòa vecumâ vel nenozîmç, ka tas ir slikti un nepareizi....
Bet bârt vai kaut kâdâ citâ veidâ nosodît un kaunînât NEVAJAG, es pat teiktu NEDRÎKST!

Bet b/d audzinâtâjas ir kazas! Ja jau redz, ka bçrns kaut ko tâdu dara - pasaki vecâkiem un parunâ ar bçrnu, ka tâ b/d-â darît nevar....
Pajolis
Re: Masturbâcija
20.12.2005 20:23
Viss kârtîbâ...tikai vajadzçtu meitiòai paskaidrot,ka pirms to dara...rokas jânomazgâ...
Re: Masturbâcija
21.12.2005 09:38
Jaa varbuut skataa kaa dara mamma?
alko
Re: Masturbâcija
21.12.2005 10:01
Johan ko tu izdomâ. Íermenis pieder tikai cilvçkam paðam (nevis mammâm, tçtiem un audzinâtâjâm). Un izpçtît sevi, savas reakcijas bçrnam ir pilnîgi normâli! Citâdi viòð paliek aizkavçts attîstîbâ, un, kad bûs pieaugusi sieviete, uzvedîsies kâ maza meitenîte, stulbi!
Re: Masturbâcija
21.12.2005 11:35
Protams es jau neko nesaku ka nav normaali, labi varbuut arii nemaacaas bet beerni jau kaut ko neapzinaati parnjem no vecaakiem... Nu labi varbuut ne vienmeer... Es jau nezinu kaa ir shajaa gadiiumaa un ko tur daudz sprieduljot kaa nu kuram ir bet tas nu ir vinja jau ir atmodusiesm, seksualitaate kas gan esot jau no dzimshanas tikai taa ir taada apsleepta visu laiku
konfekte
Re: Masturbâcija
21.12.2005 12:45
Varu atzîties, ka es pati bçrnîbâ spçlçju ar meitençm dakterus, kad izìçrbâmies un viena otru pçtîjâm (pirms skolas vecumâ). Un vçl, varbût izklausâs dîvaini, taèu b/d pirms miega viens puika man ar spilvena spalviòu TUR kutinâja. Toreiz tâ bija spçle, kas drîz vien pârgâja. Biju to visu piemirsusi, tikai tagad atcerçjos izlasot ðo tçmu.
Un izaugu par normâlu seksuâlu bûtni. Viss tas ir dabîgi ko bçni dara, tikai vajadzçtu teikt, ka to nebûtu vçlams daît, kad apkârt ir daudz cilvçku.
Re: Masturbâcija
21.12.2005 12:49
Labi atceros, ka pirmâs seksuâlâs sajûtas bija ap 6 gadu vecumu (kas tas bija, protams, atpazinu vçlâk). Pusaudzes gados seksualitâtes lika mierâ...he, he sportiste, teicamniece u.t.t. Pçc tam gan pamodâs (vçlu, ap 20) îstâ seksualitâtes jau uz visu mûþu. Toties kvalitatîva:))
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 10 pieskaita 16?
Ziņa: