Ko darît/nedarît ar kakla spondilozi?

Aizsāka Atbilþu meklçtâja 

Atbilþu meklçtâja
Ko darît/nedarît ar kakla spondilozi?
05.01.2006 22:59
Tâ kâ pçdçjâ laikâ uznâca reibuma sajûtas, smaguma un spiediena sajûtas galvâ, galvas sâpes un stîvums plecu daïâ, nonâcu lîdz diagnozei kakla spondiloze. Man gan ir tikai 21 gads, tomçr esmu tikusi pie - kâ lasîju - vecâku cilvçku kaites. Neirologs ieteica masâþas, bet mani interesç - kâ vçl lai cînâs, lai no sliktajâm sajûtâm atbrîvotos? Vai vajadzçtu vingrot? Vai bûtu veselîgi iet, piemçram, uz aerobiku, jogu? Vai bûtu jâapmeklç ârstnieciskâs vingroðanas? Kur tâdas dabût - labas, bet ne pârâk dârgas? Varbût ir vçl kâdi ieteikumi, kâ no ðîs spondilozes mçìinât atbrîvoties? Un varbût ir ieteikumi, ko NEdarît, lai nepaliek vçl sliktâk?

www.dinasty.lv
piedod ?!...www.dynasty.lv !..pati eju tur uz masâþu un ârstniecisko vingroðanu :)...iespçjama arî slinga terapija un citas jaukas lietas !...bet jautâjums-kâ var tâdâ "vecumâ" nonâkt lîdz tâdai kaitei ?...Tev daudz bçrnu vai daudz liekâ svara ?
Atbilþu meklçtâja
Re: Ko darît/nedarît ar kakla spondilozi?
05.01.2006 23:25
Kas ir slinga terapija?

Jâ, mani arî nomoka jautâjums, par ko man tâds "gods" - ok, sanâk daudz laika pavadît pie datora - darbâ un brîvâ laikâ, taèu tâ ir lielâkajai daïai jaunieðu un ne-jaunieðu. Un nç, esmu slaida un no bçrniem arî vçl ne vçsts. :)
Pie ðîs diagnozes, lielâkais ienaidnieks ir tieði dators!!!! Tâ man teica mans ârsts. Lîdz minimumam ierobeþot, bet vçl labâk vispâr nestrâdât ar to. Ja darbs tâds, tad centies vismaz brîvâ laikâ pastaigâties, bet ne sçdçt pie tâ.
"Bet ideâlais variants esot - mainît darbu, mâjas izmest un aizmirst ka tâdi eksistç"- citçju savu dakteri.
Ar vingrojumiem uzmanîgi, tikai speciâlistu klâtbûtnç, jo varot kïut arî sliktâk.
Atbilþu meklçtâja
Re: Ko darît/nedarît ar kakla spondilozi?
06.01.2006 21:32
Nez, kur un pie kaadiem vingrojumu speciaalistiem lai veershas?

Par vingrojumu speciâlistiem nezinu, bet braucu pie ïoti laba daktera Ventspilî. Tikai rinda ir 1,5-2 mçn. garumâ !
Ir diezgan plaðas iespçjas!
Tev ir jâgrieþas pie fizioterapeitiem.
Atkarîbâ noo dzîvesvietas ir:

VC4
ARS
MC Elite
Biíernieku slimnîca
Stradiòu slimnîca
Pïavnieku veselîbas centrs
Jûras medicînas centrs
u.c

Visâs ðajâs vietâs ir pieejama gan ârstnieciskâ vingroðana, gan masâþa!

P.S.
Slinga terapija arî ir rehabilitâcijas metode.Tas ir tâds saiðu un gumiju aparâts ar ko darbojas fizioterapeits.Efekts labs.Esmu pati gâjusi.
Zinu, ka ar Terapi Master darbojas VC4, ARS un MC Elite.
Zvani uz reìistratûrâm un interesçjies!:)
Lai veicâs!
Atbilþu meklçtâja
Re: Ko darît/nedarît ar kakla spondilozi?
07.01.2006 16:04
Lielais paldies par apstaastiishanu! :))
Atbilþu meklçtâja
Re: Ko darît/nedarît ar kakla spondilozi?
08.01.2006 18:23
Vai kâds zinâtâjs nevarçtu pastâstît, vai ðîs kaites îpaðnieks drîkst nodarboties ar aerobiku un jogu - vai arî tas nebûtu ieteicams?
JOGA ir tieshi ieteicama, aerobikaa- ne visi vingrinajumi.
Re: Ko darît/nedarît ar kakla spondilozi?
09.01.2006 09:37
Kaklu uz atpakalju nedriikst liekt, arii slikta kustiiba ir piemeeram taada, kad aizkarus stiprina pie shtangas aakhirem, respektiivi kakls tiek nofikseets speeciigi uz augshu.
Ir jaavingrina kakls katru dienu 2X dienaa, bet vingrojumiem jakonsulteejas ar fizioterapeitu.
Lai ieskrienaad tie aarsti, kuri saka ka dators jaaizmet. Tie ir iesuukaataaji, kuri nekust liidzi laikam. Nu man arii ir shaadas taadas nobiides kakla skriemeljos, lai gan aarsti domaa, ka tas tikpatlabi var buut no treninjiem. Es ik pec 30min (lieku atgaadinaajumu plaukstdatoraa, jo preteejaa gadijumaa aizmirstu) pieceljos, pastaigaaju, izeju uz balkona paskatiities uz cilveekiem, kas staigaa, uztaisu teeju utm...kaadas 15min atpuushosun tad dodos straadaat taalaak. Un viss ir oki.

Tas, ka jauniem cilveekiem jau ir ostiohondrozeir ok, njemot veeraacik daudzlaika tiek pavadiits pie PC
Hm, var jau nemest ârâ datoru, bet pareizi sçdçt pie tâ, taisît pârtraukumus, pavingrot, tik vot kaut kâ nav matîts ka kads tos ieteikumus ievçrotu. Tad nu, ja grib tikt pie veselîbas, nekas cits neatliek kâ mest ârâ.

Un- tas, ka jauniem cilvçkiem ir spondiloze NAV ok.

Iesûkâtâji- tas bija smalki. Es pat teiktu- pieklâjîgi.
daudzpunktinjam par seedeeshanu pavingroshanu ir taisniiba.
Iesuukaataaji: taa ir realitaate... ja aarsts neiet liidzi laikam...vinjsh kriit aaraano apritesun neko pieklaajiigu par taadiem idiotiem,kas piemeeramman likapie ves probleemaam pamestsportu,neveelos teikt... saakaas tikai lielaaki suudi...aizgaaju pie cietiem aarstiem tie saak brekt virsuu kapeec es nometu sportu malaa, ka tasesot kaitiigi... skaisti ;)

Vairs es pie aarstiemneeju bez akuutaam probleemaam :D
liidz taadai kaitei var elementaari nonaakt, ja ir seedoshs darbs, vai daudz laika pavada seedot pie datora, galda utt. Tagad ar sho kaiti slimo aizvien biezhaak un jaunaaki cilveeki, ne tikai vecie.
Masaaazhas ir lielisks veids, kaa atvieglot sajuutas. Aarstnieciskaa vingroshana dikti laba un noderiiga lieta. 2x gadaa apmekleejot masaazhas un regulaari vingrojot, sho kaiti tik pat kaa nejuut
Likt izmest datoru ir maz sakara ar neieðanu lîdzi laikam. Tas ir radikâls solis veselîbas uzlaboðanas virzienâ. Nopietni. Darbs ar datoru- ir liels solis sevis bendçðanas virzienâ. Kad es redzu kâ mûsu bijuðâ darba datorists sçd pei datora savâ 21 gada vecumâ, man ir skaidrs kas ar viòu bûs pçc daþiem gadiem. Staigâs pa dakteriem un gaudos ku tie stulbi, nekâ nejçdz. A tas, ka paðâ saknç pats nejçdz ko sev nodara...
Un par sportu- ir starpîba starp "normâlo cilvçku sportu" un to ar ko nodarbojas Mateus (vismaz par ko ir radîjis priekðstatu)
es nodarbojos ar to, kas ir krietni veseliigaak, par vairaakuma dziivesveidu ;)
Atbilþu meklçtâja
Re: Ko darît/nedarît ar kakla spondilozi?
09.01.2006 14:59
Jâ, ir jau laba doma, ka ik pçc brîþa jâpastaigâjas un jâatpûðas no tupçðanas monitora priekðâ - bet ko lai cilvçks iesâk, ja nav sava atseviðía ofisa un priekðnieks tup aiz muguras un lûr uz pirkstiem? Nav iespçjams vienkârði pa brîdim paslaistîties, kur nu vçl tik bieþi! Un mûsdienâs arî reti kurâ darbâ iztiek bez datora... :-/
Oficiâli pat pçc darba aizsardzîbas vai kâdiem tur noteikumiem ðie starplaiki darbâ ar datoru pienâkas. Un labs krçsls arî. bet nu dzîvç tas bieþi vien ir nereâli, pçc Mateusa shçmas sanâk 1/3 daïu darbadienas nobumbulçt, ne katrs sçfs to pieïaus. Un tad nu jâizvçlas, kas svarîgâks- darbs vai veselîba.
Re: Ko darît/nedarît ar kakla spondilozi?
09.01.2006 17:08
To ,,,
A tu vispâr esi meìinâjis atrast sev darbu bez PC, ja esi grâmatvedis. Un interesanti, par ko tad var pârkvalificçties, lai nestrâdâtu ar datoru un saòemt tâdu paðu algu.
Man tâds nav jâmeklç, neesmu grâmatvedis.
Kâ saka- zinâji uz ko gâji, rçíinies ar sekâm. Vai arî dari max iespçjamo, lai ðîs sekas pçc iespçjas attâlinâtu.
Garâmejot
Re: Ko darît/nedarît ar kakla spondilozi?
10.01.2006 01:12
To: a
Ïoti izsmeïoðs padoms......! :D)))
Garâmejot
Re: Ko darît/nedarît ar kakla spondilozi?
10.01.2006 01:15
To: ,,,
Mateusa komentiem lieku "10" !
Un kas man no tâ?
Ja priekshnieks tup un luur uz pirkstiem lai ieluur darba likumaa!!! Tur ir skaidri un gaishi mineets shis un tas. Peec darba likuma janejaucu sanaak ka katraas 60 minuutees jaabuut 15minuuteem shiis te atpuutas (bet te nu jaapiemetina, ka atpuuta neskaitaas pljaapaashana ar koleegjiem, laikrakstu lasiishana, seerfoshana draugiem.lv utt). Un nobumbuleet sanaak 1/4 ;)
Tad ko iisti veel var iesaakt ar sho kaiti - masaazjas, aarstnieciska vingroshana, censties neseedeet ilgi pie datora un viss?
Ja ievçrosi nosaukto, jau bûs gana labi.
Kâdam nav izrakstîtas kaut kâdas zâles, piem., smadzeòu apasiòoðanai, lai nereibst galva (kâ avârijas lîdzeklis, jo pçc visa augstâkminçtâ rezultâts bûs pçc krietna laika)?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 18 pieskaita 8?
Ziņa: