viriesa un sievietes nevienliidziiba

Aizsāka meita 

meita
viriesa un sievietes nevienliidziiba
09.01.2006 15:34
es nevaru istureet viirieshus kas uzstaada baigaas prasiibas kaadai jaabuut sievietei. mani tas tracina. jo es abus dzimumus veerteeju vienliidz augsti. neuzskatu ka viirieshi sievieteem vareetu uzstaadiit baigaas prasiibas, bet viirietis var buut taads meerkakjis kaads vinjsh ir, runa nav tikai par sevis kopshanu(kaa besii shis vaards) bet arii par to ka sievietei jaavergo virtuvee, jaamazgaa dreebes, griidas...vispaariibaa-jaadara viss. kameer viirietis gulj un luur tv un veel atljaujas uzbljaut savai sievai, un kaa vinjsh var atljauties pateikt-nemuldi, iztriekshu no maajas?man tas taa saap. staasts nav par mani bet par maniem vecaakiem. miilu abus. bet nevaru iztureet ka teetis neko nedara bet mamma dara visu. abi straadaa, teetis protams pelna vairaak,jo viirieshiem redz maksaa vairaak par fizisku darbu, arii mammai ir fizisks darbs,bet nogurushi ir abi, vai vinjam ir tiesiibas taa istureeties pret manu mammu tikai taapeec ka vinjsh pelna vairaak????realitaatee mamma izdara daudz vairaak...
Re: viriesa un sievietes nevienliidziiba
09.01.2006 15:47
Nu nav vinjam taadas tiesiiba. Un ko tagad?
Eredisfunks
Re: viriesa un sievietes nevienliidziiba
09.01.2006 15:52
Nu tur tu neko nevari darît. Bet nu, kad tev bûs èalis vienkârði neïauj kâpt uz galvas :) Nedomâ, ka tavs tçvs ir ïauns, vienkârði mamma ir dikti piekâpîga. Sâkumâ viòð gan jau bija labs, mamma vienmçr par milimetru piekâpâs. Pieòemsim ka cilvçka personîba ir kvadrâtveida laukums, tad nu tçvs tavs bûdams biðíi stingrâka rakstura, katru gadu pa vienam centimetriòam ir nâcis pâri tavai mâtei. Tad kad ðie sagâja kopâ tad ðie laukumi stâvçja blakus, un tâ gadu no gada mamma pakâpeniski pa viena centimetriòam atdeva pozîcijas tçvam, ka pat ne viens ne otrs nepamanîja viens savu zaudçjumu, cits atkal ieguvumu. Tamdçï jau tie kaðíi vajadzîgi, lai iepriekðçjâs pozîcijas atjaunotu. Labprâtîgi pat pozîcijas atpakaï nav iespçjams atdot, tâs var tikai pa vienam vien centimetriòam atkarot, tikpat lçni vai pat vçl lçnâk, kâ tâs ir zaudçtas.
Bez tam cilvçku attiecîbas tiek risinâtas dzîvnieciskâ (arî emocionâlâ) lîmenî, un tur neskaitâs kas cik daudz ir izdarîjis. Kurð dzîvnieciski, emocionâli pârâks, tas arî vinnç. Lai cik gudrs cilvçks bûtu, ðis nespçj tâ vienkârði bez emocionâla pamata atdot savas pozîcijas. Pat ja atdos tâs pozîcijas, tad tâ atdoðana tiks sarîkota tik sâpîga, ka pozîciju ieguvçjs jutîsies vçl lielâks zaudçtâjs :)

Ðo lietu mums te neizdosies atrisinât, es pat domâju, ka tâ nav atrisinâma bez kompetentas, smalkjûtîgas un viedas (automâtiski arî dârgas) iejaukðanâs no malas :) Tâ ka kopumâ nespîd. Un arî citi cilvçki nekïûs savâdâki tikai tâpçc ka bûs izteikti pareizi aicinâjumi
Tavs teevs Tevi vienk sagatavo lielajai dziivei.. pierodi :D
Re: viriesa un sievietes nevienliidziiba
09.01.2006 16:19
vispaar jau viireishi neuzstaada, bet gan sievietes pashas paljaujas uz to ka viirietis saak slinkot un nepaliidzet maajas darbos
no otras puses atkal,
kas taisa remontu lai sieviete labi justos savaa ligzdinja, kas remontee vinjas mashiinu lai vinjai nebuutu jaakrataas uz darbu sabiedriskajaa transportaa, kas remontee ja kaut kas saluuzt? tak ne jau sieviete, sieviete pat pirkstu nepakustinas lai kaaptu uz savas mjas jumtu lai lai dakstinjus liktu , vai mashiinai reipu piepumpeetu ar rokaam
par agrakiem laikiem,>> kas zemi ara, kas maaju ceela, kas sievietes izaudzeetu cuuku kaava...ut.t taa var uzskaitiit bezgala daudz
shajos laikos sievietei ir atshkjiriiba tada ka vinjai pat slinkums aiziet iesviest un iznjemt no veljasmashiinas dreebes , uztaisiit eest kas praktiski aiznjem ne vairaak par pusstundu un nomazgaat traukus kas driizaak nav fizisks darbs,
bet protams ja viirietis ne pirkstu nepakustina tad taads ir jaadzen uz visaam chetraam

visvairaak aju besii par eest gatavoshanu, bljin nu neviens eediens neaiznjem daudz laika lai to pagatavotu, bet suudzas ka piekususi un veel nezin kas kaish, nu tad nav jaaed, var iztikt ar desmaizi, un lai iztiek paarejie arii, un vispaar ja viirs gribes eest pats uztaisiis , nav te jaacelj no kaut kaadaam dziivessituaacijam lielaako probleemu
mana mamma visu dara nesuudzoties. Teetis to neprot noveerteet!
Kas ïauj sev kâpt uz galvas, tam kâpj.
Re: viriesa un sievietes nevienliidziiba
09.01.2006 16:26
vo vo , , ,
zelta vaardi :))
Re: viriesa un sievietes nevienliidziiba
09.01.2006 17:10
Njaa - iisti mediciiniska teema :)
nee psihologjiska, un par psihologjiskaam teemaam te arii meedz runaat.. nez kaadeelj izsakaas tikai viirieshi?
Es nau vîriec.
bet teikt ta nav ko. tâ ir Tavu vecâku dzîve un dzîvo viòi to kâ paði izvçlçjuðies.
tâs ir vecâ tipa attiecîbas. tu vari vienîgi censties dzîvot citâdâk. jautajums jau nav tikai par darbu sadali, bet pret cieòu pret otru cilvçku, vai ne. un par bezizeju, kurâ tava mâte pati sevi ïâvusi iedzît, jo apòçmîgâks cilvçks jau sen aizietu prom vai citâdi mainîtu situâciju.
Eredisfunks
Re: viriesa un sievietes nevienliidziiba
09.01.2006 17:56
No sievieðu izteikumiem mazâk labuma kâ no vîrieðu. Pagaudîsies cik vîrieði ir slikti un ka tiem jâbût labâkiem, saprotoðâkiem, iejûtîgâkiem un viss. No tâ gudrâks un laimîgâks neviens nejutîsies.
Bet nu ðeit lasîtâjas laikam pulcçjas prâtîgâkas.

Nu re, tu pati arî pateici vainu, tava mamma nekurnçdama dara visu. Acîmredzot tâ ir viòai vieglâk, nekâ pateikt savu viedokli, savas sajûtas, ja viòai vispâr tâds ir.

Es domâju (no savas pieredzes vai plauktiòa), ka vienmçr vajag akceptçt otra viedokli. Uz ko tçmçju. Ja kâ saki, tavs tçvs "var atljauties pateikt-nemuldi, iztriekshu no maajas". Tad mîïajai sieviòai lçnâ garâ prâtîgi (nedçïas vai 1 mçneða laikâ) jâsapako mantas, jâsameklç, kur apmesties uz ilgâku palikðanu, un jâatbrîvo cietçjs vîrs no sevis savâ un paða vîra labâ. Tad var pieteikt ðíirðanos, un patiesâties par mantu, dzîvokli, utml, t.i. saòemt savu pçc likuma pienâkoðos daïu.

Gan jau, ka Tu esi gana liela, lai varçtu izaugt tâlâk bez tçva.

Tas uzskatâmi parâdîtu tavam tçvam, ka sievai ir paðcieòa, un ka tâ ir cienîjama. Vienkârði viòð tâ atïaujas teikt, tikai tâpçc, ka ir pârliecinâts, ka sieviòa nekur neies.

Lai nu kâ, mums te viegli pamâcît citus dzîvot. Acîmredzot tavai mâtei pacietîbas mçrs ir paliels, tâ ka nâksies viòai tâ arî turpinât. Lai gan ir redzams, ka ðî situâcija patiesîbâ nevienam nav laba, pat Tavam tçvam. Izskatâs, ka viòð to labprât pârtrauktu, tik drosmes, biðíi prâta un motivâcijas pietrûkst.
Dusma no cita PC
Re: viriesa un sievietes nevienliidziiba
09.01.2006 20:08
Kârtîba ìimenç ir tâda, kâdu to nosaka sieviete!
Un ja sieviete neprasa, lai viòu cienîtu, tad viòu neviens arî necienîs, jo tâ taèu ir çrtâk!
Manâ ìimenç mçs strâdâjam vienlîdz smagi un vienlîdz piekûstam un mâjas darbus dalam "brâlîgi" uz pusçm - daram vai nu nedaram, bet nekad neiespringstam uz to, ka kaut kas nav izdarîts!
îstenîbâ ðî tçma varçtu bût saistoða daudziem.. daudzâm laikam, ja precîzâk. piekrîtu ,,, un eredisfunkam.. labi teikts:)
bet ir arî otra puse - teiksim, tâdai Dusmai ir gan paveicies, gan paðas nopelns un gudrîba, viennozîmîgi, bet ir situâcijas, kad sieviete protestç pret esoðo, daþâdu iemeslu dçï iegâjuðos lietu 'kârtîbu', kurâ visus majas darbus dara tikai sieviete, bet tas neko nedod... jo, teiksim, apprecçjâs, piedzima bçrns, sieviete bija tâ, kas sâdçja mâjâs, darîja visu, tai skaitâ kopa bçrnu, aizsçdçjâs mâjâs vai kâ, bet iegâjâs tâ, ka vîrs uzskata, ka tâ jâbût, tipa tas arhaiskais murgs "sieviete-pavarda kûrçja''.. un sieviete var protestçt, bet jût, ka tas neiet cauri, nestrâdâ.. bûs tikai konflikti... un sieviete nav stulba, tieði pretçji... bet vai nu viòu vairs neciena, vai nedzird, vai uzskata, ka lielais bizness nav salîdzinâms ar mâjas darbiem.. un, lai cik pârteidzoði- nepatîkami tas bûtu, pat gudri un it kâ forði vîrieði tâdi paliek ..
un jo darît tâdâm?? arî laikam pakâpeniski pa centimetriòam jâradaina pie dzijumu lîdztiesîbas idejas.. kâ? ir kâdai pieredze? mani vienkârði tas interesç, vispâr dzimumu lîdztiesîba un draudzeòu bçdu stâsti...
Dusma no cita PC
Re: viriesa un sievietes nevienliidziiba
09.01.2006 23:02
Es neteiktu, ka man bûtu kâ îpaði paveicies, es precçjos ar vîrieti, kuram ir zinâms îpaðîbu kopums, kas tad arî noteica, ka es tieði ar viòu gribu saistît savu dzîvi!
Es nekad nesaistîtu savu dzîvi piemçram ar plenci, sievieðu nîdçju, nûìi vai tâdu, kuru nevarçtu "piedabût" pie vienlîdzîbas!:)
Galvenais ir vîrieti nepieradinât pie tâ, ka viòð drîkst dirnçt pie tv kastes un paìçrçt çdienu, uzsildîtas lîdz 60 grâdiem èîbiòas vai ko tâdu!
Ja sieviete kaut kâdu iemeslu pçc sçþ kâdu laiku mâjâs un vîrs stiepj medîjumu, tad viòa uzòemas lielâko mâjas rûpi, bet kad situâcija mainâs (sieviete sâk strâdât) sievietei ir jâpaskaidro, kas un kapçc mainîsies mâjas kârtîbâ. Daþreiz vîrietis dzird tikai pârmetumus, bet nedzird nevienu konstruktîvu priekðlikumu, kas tad bûtu un kapçc darâms/mainâms.
Ja gribi bût saprasts, runâ oponentam saprotamâ valodâ!
zakjis ir zakjis un vecis ir vecis. ja nesaprot, sado bietee,ja dura - aizmuks. normaala vecene zin savu vietu, labi kniebjas un iedvesmo savu veci. nafig tev kaukaadu duru?
Jociigi skan, bet sievietei cienja patieshaam ir jaizciina pashai...

Ja vinja sevi cieniis, tad pratiis to arii panaakt no citiem:)
seezen, tu sçdi klusu, parodija par vîrieti

ðermuïi skrien no ðitâda arhaiska sviesta ''zin savu vietu''
Normâls vîriðíis jau vismaz sâkumâ ir gana OK. Vot tik sieviðíim jâprotas ar savu izpatikt vçlçðanos neizlaist savu cienîto. Jo, ja pieradîs tikt aptekalçts, skaidra lieta, ka negribçs kârtîbas maiòu. Es ar protestçtu, ja man mçìinâtu atòemt pierasto komfortu.
es laikam ar protestçtu, ja iedomâjos sevi vîrieða âdâ ;) tâpçc piekrîtu ,,,
bet risinâjums ir Dusmas teiktais'' Ja sieviete kaut kâdu iemeslu pçc sçþ kâdu laiku mâjâs un vîrs stiepj medîjumu, tad viòa uzòemas lielâko mâjas rûpi, bet kad situâcija mainâs (sieviete sâk strâdât) sievietei ir jâpaskaidro, kas un kapçc mainîsies mâjas kârtîbâ.''


- pirmkaart laulaatajiem ir jaabuut labiem draugiem. Par to reti runaa, bet tas nosaka arii abu statusu gimene un atkriit taa muuziiga diskuteeshana par to
"vai tu mani miilesi, kad man vairs nebuus seshpadsmit..."
pirmkaart laulaatajiem ir jaabut vienaa intelektuaalajaa liimenii, citaadi taadi kaa moss iekjer bietee un raud,ka nava vienliidziibas.
moss: zelta vaardi ;)

Cik man apkaart ir gjimenes, visaas notiek vienkaarshi... kam ir vairaak briivaa laika tas dara. Un neshkjiro kas ko un kad... Man maajaas arii viss sameeraa vienkaarshi: es priecaajos un esmu pateiciigs, ka man sieva gatavo eest un tiira maaju, bet tai pat laikaa es saprotu reizes, kad vinja ir nogurusi (da no jebkaa un nav svariigi no kaa) un pats varu sev uztaisiit eest un nomazgaat traukus... kaa arii censhos palutinaat jamo cik nu es to protu.

Manupraat normaals gjimenes modelis: dara tas kam tai briidii ir briivs briidis! ;)

Bet autores apraxtiitais modelis: nu ja jau ta dziivo, tatad taa ir labi... kaada citiem tur dalja!? =)
BTW: es peec teemas nosaukuma biju domaajis, ka buus deministisks raxts :))))
,,, 23:29- kâ kulaks uz acs:-)))

Maitençm skolâ vajadzçtu lasît lekciju ciklu: Kâ neizlaist vîrieti un vçlâk turçt groþos:-)))
Mellene: To pashu var attiecinaat arii uz otru dzimumu un ar Tavu tekstu atkal pazuud autores doma: vienliidziiba ;))))

Es laikam nozuumeetu sievieti,kasgribeetu kautko turet grozhos... taas tad nebuutu attieciibas, bet gan truls idiotisms...kursh kuru...nu tad iedod katram mietu un ...kursh kuru... njefig buut kopaa ja nevar dziivot taa lai abiem ir vienkaarshi labi!
Gudra ir taa sieviete,kura tur viirieti grozhos,bet shameejais nemaz nemana:)))un domaa,ka ir situaacijas noteiceejs.Viirs ir galva,bet sieva kakls....
viirs ir galvasieva kakls: reaala postpadomija.... :/ skumji... taadaas attieciibaas viiri ap40 atjeedzas un maucpie jaunaakaam,kuras pashi var tureet grozhos... ikam tas vajadziigs?
Tomçr visâ visumâ sieviete ir vairâk noslogota nekâ vîrietis. Attiecîbas ne tikai ìimenç, bet arî citur nav lîdzvçrtîgas. Kaut vai darbâ: ja bûs iespçja pieòemt vîrieti- izvçle kritîs par labu vîrietim. Ne jau velti sievietes cînâs par savâm tiesîbâm.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 2 pieskaita 18?
Ziņa: