HEMOROÎDI !!!!!!

Aizsāka marlen 

HEMOROÎDI !!!!!!
01.02.2006 17:30
Vai hemoroîdiem var bût arî lielâka asiòoðana ne tikai uz papîra redzams?????? Vai audzçjs arî var bût lîdzîgi hemoroîdiem? Ðausmîgi no tâ baidos. Esmu pieteikusies pie proktologa, bet mçnesis jâgaida. Tagad nervozçju. Pastâstiet kâds....

Re: HEMOROÎDI !!!!!!
01.02.2006 17:34
Var buut no hemoroiidiem lielaaka asinjoshana. Bet tas vinjiem nav raksturiigi. Un cik ir lielaaka asinjoshana? Un audzeejs var buut liidziigs hemoroiidiem. Un abi reizee var buut.
Kalî
Re: HEMOROÎDI !!!!!!
01.02.2006 23:22
Man ir ïoti liela asiòoðana no hemoroîdiem, esmu izmeklçjusies, nav nekâda audzçja. Nomierinies!
Murkske
Re: HEMOROÎDI !!!!!!
02.02.2006 12:04
Varbuut smiekliigi, bet kaa var zinaat,ka vinji ir?Kaa izskataas?
Re: HEMOROÎDI !!!!!!
02.02.2006 12:17
;.;.;,lffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffy5e65ffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

Re: HEMOROÎDI !!!!!!
02.02.2006 13:35
Murkskei
nekâ jau no tâ izskata redzçt tikpat nevar, bet izjûtas - sâpes, asiòo...
Re: HEMOROÎDI !!!!!!
02.02.2006 15:07
Parasti jau ir taa ka redzeet var. Tie ir kaa saapiigi bumbuliishi uz anusa malinjas. Ja neko neredz un nevar sataustiit bet tomeer asinjo tad taa vareetu buut anusa plaisa vai kas sliktaaks.
laime
Re: HEMOROÎDI !!!!!!
02.02.2006 17:42
Asinjoshana var buut redzama arii tad, ja ir pliisums tuuplii(taa gadaas, pie novaardzinaatas imunitaates, vai cietaakas vedera izeejas, protams, arii anaalaa seksa laikaa), nesatraucies... var arii pashi hemoroiidi asinjot.
hidra1
Re: HEMOROÎDI !!!!!!
03.02.2006 07:42
Mçnesis pie proktologa nav jâgaida noteikti.
Piem Strados pat ar nosûtîjumu var tikt apmçram 1-2 nedçïu laikâ, var iet arî privâti (VC4) uni utt. Mçnesis - tas ir sviesc.
Re: HEMOROÎDI !!!!!!
03.02.2006 11:43
Atljaushos mazliet ielauzties shajaa diskusijaa par hemoroiidiem. Es esmu cilvis kas paspeejis savaa muuzhaa smieties par tiem kam ir hemoroiidi, pats vinjus dabuut, ciest no vinjiem, noorienteeties shajaa probleemaa un pilniigi izaarsteet vinjus bez aarsta paliidziibas. Paldies Dievam par to. Vaardu "pilniigi" jaasaprot ir ar zinaamu atkaapi. Lai vinjus izaarsteetu pilniigi vajag ne tikai veikt aarstnieciskaas darbiibas bet arii radikaali mainiit dziivesveidu. Bet taa kaa shis variants kaa likums nevienu neinteresee tad jaasamierinaas ar to ka reiz iemetushies tie nekad pilniigi nepazudiis. Taatad ir divi varianti. Viens ir mainiit dziivesveidu, taa riktiigi, aarsteet hemoroiidus un aizmirst par to kur atrodas dibens. Otrs ir buutiski nemainiit dziivesveidu, aarsteet hemoroiidus un neaizmirst par vinjiem liidz muuzha beigaam. Turpmaak runaasim par sho variantu. Un neticiet nevienam kas sola juus pilniigi un uz visiem laikiem atbriivot no shiis seergas. Pat kjirurgiem nee. Jo izopereejot vai nosienot mezglus miers buus tikmeer kameer izveidosies jauni. Un vinji noteikti izveidosies. Citaadaak buut nevar. Jo operaacija nenoveersh hemoroiidu ceeloni. Pat otraadaak, peecoperaacijas periods iipashi labveeliigs jaunu mezglu attiistiibai.
Es nekad neesmu vareejis saprast vienu lietu. Kaa tos hemoroiidus var novest liidz taadai stadijai ka vinji ir apseedushi visu anusu, iekaisushi, sapliisushi, asinjojoshi un nekas cits neatliek kaa vilkties pie aarsta un veikt radikaalu aarsteeshanu. Juus ko, bijaat pametushi savu kjermeni un kad atgriezaaties konstateejaat ka pakalja ir pagalam? Vinji tak neattiistaas vienaa dienaa. Man vismaz nedeelju bija taa stulbaa sausuma sajuuta anii pirms tas hemoroiids paraadijaas. Un tad es kljuvu ljoti nervozs jo nevareeja iisti ne paseedeet ne pastraadaat. Un kad saaka veidoties otrs es apgriezu rinkjii visu internetu lai saprastu kas tas ir un izdomaatu kaa ar to ciiniities.
Teikshu taa, uzzinaat kas tas ir nebija nemaz tik gruuti, bet ar ciiniishanos bija daudz sarezhghiitaak. Tiek piedaavaata kaudze ar liidzekljiem un metodeem bet neviens nevareeja iisti pamatot kaapeec jadara tieshi taa un ne citaadaak. Es gribeeju saprast kas no taa visa ir svariigs un kas nee. Hemoroidaalie mezgli attiistas no taa ka anusa veenaas ir asinis zem spiediena jo ir trauceeta asinju atpluushana no shiim veenaam. Turklaat veenu sieninjas nav pietiekami izturiigas un saak izstiepties veidojot raksturiigos bumbuljus. Taa ir taa pati varikoze kas meedz buut uz kaajaam. Mezgli bija ljoti saapiigi un pirmais ko es ieveeroju ir tas ka seezhot vai staavot mezgli saap vairaak bet ja apguljas uz veedera tad ir daudz labaak. Tas saistiits ar to ka staavot vai seezhot palielinaas spiediens anusa rajonaa. Taatad guleeshana uz veedera ir viena no metodeem ar ko uzlabot situaaciju. Skaidrs ka ilgi uz veedera nenoguleesi bet ja ir slikti tad to var izmantot. Iespeeja periodiski paguleet uz veedera ir laba lieta. It iipashi kad juutams spiediena pieaugums.
Tikliidz tas hemoroiids paraadijaas taa radaas doma ka vajadzeetu vinju ar kaut ko smeereet. Mekleeju, lasiju, domaaju un sapratu ka liidzeklja kas vareetu izaarsteet iekaisushu veenu kuraa apstaajusies asinsrite nav. Taada vienkaarshi nav un viss. Protams ir liidzeklji kas shkjiidina trombus bet tie darbojas ievadiiti asinsstraumee. Bumbulim ar sareceejushaam asiniim var seereet virsuu ko grib. Nekas no taa nemainiisies. Bet tomeer smeres paliidz. Turklaat ljoti labi. Eksperimenteejot ar dazhaadaam smeereem es sapratu vairaakas lietas. Pirmaa doma bija iesmeereet ar sintomiciina linimentu. Iista pamatojuma tam nebija bet tas paliidz. Tomeer izraadijaas ka shii smeere darbojas neilgi - kameer izzhuust. Noleemu smeereet ar augu ellju. Tas jau bija labaak. Ellja turaas daudz ilgaak bet tik labi nenomierin. Izdomaaju ka labi ir smeereet pamiishus. Vienreiz ellja otreiz sintomiciins. Protams ka galvenaa noziime ir tai taukainajai ziedei jo kopaa ar apgulshanos uz veedera vinja ljauj tiem mezgliem atsliideet atpakalj un tas buutiski atvieglo situaaciju. Shaadaa veidaa var paaris dienu laikaa noveerst akuuto periodu un taalaak atliek tikai ruupeeties lai tas nesaakas no jauna. Saakumaa gan jaasmeeree 5...10 reizes dienaa bet veelaak retaak. Veel izraadijaas taada lieta ka to mezglu iekaisumu baigi veicina kaku tliekas kas paliek anusa kanaalaa. Smeereeshanas procesaa kanaals iztiiraas un iekaisums vairs neprogresee un ar laiku nomierinaas pavisam. Smeereet vajag ar pirkstu un pasham smeereeshanas procesam ir liela noziime jo vienlaikus tiek maseets anus un uzlabojas vinja asinsrite. Tas arii ir galvenais liidzeklis hemoroiidu kontrolei. Ja paraadaas raksturiigaa sausuma sajuuta - vajag sasmeereet. Rezultaataa izdodas ieguut dibenu bez jeb kaadiem mezgliem un vajadziiba smeereet ir kaut kur robezhaas no 1 reizes dienaa liidz 1 reizei nedeeljaa. Jo ilgaak ieveero shaadu rezhiimu jo retaak jaasmeeree bet tas protams mainaas. Uzskatu taadu rezultaatu par labu un nedomaaju ka nemainot dziivesveidu var ieguut ko labaaku. Patreiz lietoju smeeri Posterisan. Leeta vinja nav bet taa kaa tagad jaasmeere maz tad tuubinja pietiek vairaakiem meeneshiem. Peec iipashiibaam taa smeere itkaa apvieno ellju un sintomiciinu. Tobish ljoti draudziiga dibenam :) Vel jaanjem veeraa ka hemoroiidus veicina aizcieteejumi. Tas ka kaka ir cieta veel nav nekas traks. Pats sliktaakais ir variants kad kaka visu laiku staav taisnajaa zarnaa un spiezh uz anusu. Tad noteikti kaut kas jaadara lietas labaa. Var taisiit klizmas bet akuutajaa periodaa ar taam aizrauties nevajag un ja vajag tad jaataisa nelielas klizmas jo ilgstosha seedeeshana un kakaashana peec lielas klizmas situaaciju var veel vairaak pasliktinaat.
Garâmejot
Re: HEMOROÎDI !!!!!!
03.02.2006 13:23
To: ku!

Pareizi,ka hemoroîdi rodas 1)- no tâ, ka vçnu sieniòas nav pietiekami izturîgas, tikai tad ir noteikti jârûpçjas( saprâtîgi-visu mûþu), lai asinsvadu sieniòas bûtu stipras (zinu cilvçkus, kas daþus gadus atpakaï mocîjâs ar vçnu varikozi kâjâs un reizç arî ar hemoroîdiem. Ârstçjot kâjas, izzuda arî hemoroîdi). Viss jau bûtu labi- tâs smçrçðanas- to var darît, kad hemoroîdi jau ir, bet-2)- kâ jau tu pats teici-hemoroîdus veicina arî aizcietçjumi, tas ir pareizi. Bet tad jâsâk no pareizâ gala-lai nerastos aizcietçjumi vispâr, pirmâm kârtâm- sakarîgi jâçd- regulâri, katru dienu kaut nedaudz salâtus no svaigiem dârzeòiem, zupas-kâpostu, bieðu uc.. Ir tik daudz variantu! Un nebûs ne aizcietçjumu, ne hemoroîdu. Ja nu kâdam ir slinkums gatavot salâtiòus, tad vienkârðâkais variants- izlietot daþas reizes gadâ alus rauga tabletes, jo alus raugs satur ïoti daudz B1 vitamînu, kurð ir galvenais no vitamîniem, lai nebûtu aizcietçjumi. Nemaz nav jâlieto tos katru dienu, var tikai "kad atceras",bet lai vispâr organisms to dabûtu. B1 vitamînu satur arî graudu asni (arî to eïïa), biðu mâðu pieniòð (aptiekâs var dabût). Nemaz nav jâdzer tieði tik, cik uz iepakojuma rakstits, bet pa 1 kapsulai teiksim ik 2.-3. dienu, bet lai organisms B1 dabû regulâri. Ir jau arî produkti, kas satur ðo vitamînu.
Un pats galvenais, kas rada hemoroîdus, ir - ar ogïhidrâtiem, rafinçtu cieti un cukuru pârâk bagâtîgs uzturs. Tâtad- jo ðâdu uzturu mazâk lietos, jo lielâkas izredzes neiedzîvoties hemoroîdos. Vçl- B grupas vitamînus organismâ iznîcina daudzi iemesli, tostarp arî- ja daudz çd treknu barîbu. Tâ kâ katram paðam no ðî apburtâ loka jatiek ârâ. Un íirurgu tiekðanâs ðajos gadîjumos kaut ko graizît -ir galîgi garâm! (Tâpat kâ mandeïu izgrieðana!).
Re: HEMOROÎDI !!!!!!
03.02.2006 14:20
Stradinos man tiesam jagaida 1 menesi. Tik loti uztraucos, ka aizbraucu uz Veselibas centru4. Tur tiku atri, bet, protams, stipri dargak. Izradijas, ka ir glotadas plisums. labi vel,ka ta, jo biju sadomajusies visu ko., jo kunga vezis man jau ir bijis....
Re: HEMOROÎDI !!!!!!
06.02.2006 13:27
Tagad òemos ar plaisas sadziedçðanu. nemaz ti âtri neiet. Lietoju svecîtes un ozola mizu novârîjumu. bet pie katras mazâkâs piepûles (gâzçðanâs) atkal asiòo. Varbût kâdam ir lîdzîgas problçmas risinâðanas pieredze?
ydis1
Re: HEMOROÎDI !!!!!!
06.02.2006 13:49
Ja asiòso - nav labi, domâju ka vçreiz jâiet pie proktologa.
Pie kâ biji VC4?
Re: HEMOROÎDI !!!!!!
06.02.2006 16:06
Pie dakteres Rçvaldes, tâ laikam iòu sauca. Pârâk jau neko neizmeklçja - viss esot ar aci redzams.
antonija
Re: HEMOROÎDI !!!!!!
06.02.2006 19:44
KU LAIKAM DOKTORA DISERTACIJU PAR PAKALJAM AIZSTAVEJIS.Lai nu ko, bet pakaljas vinjsh paarzina:-))
Re: HEMOROÎDI !!!!!!
06.02.2006 20:07
Viòð ir specs daudzaas lietaas.Vismaz viens gudrs cilveeks-mums jaapriecaajas,ka viòð te ir!
Re: HEMOROÎDI !!!!!!
06.02.2006 21:31
Re kur veel viens padoms no netradicionaalaas mediciinas, lai muusu pakaljas buutu laimiigas:)!
Sariiveejiet svaigo kartupeli (taa kaa pankuukas taisot:), ielieciet to putrinju auduma gabalinjaa(visslabaak izmantot binti vai marlju(krieviski), un lieciet pie aanusa.
Paliidz nonemt hemoroiidaalaas saapes, patiikami atveesina!
Veelu Jums un sev pasai veiksmi:)!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 3 pieskaita 23?
Ziņa: