Vai var uzticçties tâdai ginekoloìei?

Aizsāka vineta 


Sakiet lûdzu, vai var uzticçties tâdai ginekoloìei, kura izrakstîja Diane-35 un neviena vârda nepieminçja par blakusparâdîbâm un riska faktoriem??? Izlasot ðî medikamenta aprakstu, jâbrînâs, kâ pçc tâ lietoðanas vispâr vçl var palikt dzîvs!!! Ja vçl palasa atsauksmes internetâ.. bet nu labi, tâs nav nekâds informâcijas avots.

Nav jau tâ, ka no zila gaisa man to Diane izrakstîja - bija hormonu analîzes (kaut kâds paaugstinâts androgçns un neplîsuði folikuli), bet noteikti ir arî alternatîvas. Mani vienkârði satriec fakts, ka tik stipras iedarbîbas zâles ar tik vieglu roku izraksta un nebrîdina!!!
Es teiktu, ka tâ ir cûcîba no ârstes puses. Es, un ne tikai, es te diezgan daudz rakstîjuðas, kâdus murgus, kuru sekas vçl aizvien jâârstç, sagâdâjusi ðî Diane 35. ASV ðis preperâts vispâr ir aizliegts. Protams - kaut kâdas pumpas utt viòð apârstç lieliski - bet vai par tâdu "cenu" tas ir tâ vçrts. Ja tev protams tâ bûtu vienîgâ iespçja kâ savest kârtîbâ savu reproduktîvo sistçmu, veinîgâ cerîba kâ tikt pie pçcnâcçjiem - tad varbût ir tâ vçrts riskçt. Bet kaut kâdu piem kosmçtisku uzlabojumu dçï - pumpas novçrsyt, nedaudz mazinât leiko apmatojumu - pilnîgi nav vçrts.
Es tavâ gadîjumâ pakonsultçtos ar vçl kâdu citu ginekologu, skaidri pasakot savas ðaubas par ðo medikamentu.
Paðai mutîtes nebija pajautât?
Re: Vai var uzticçties tâdai ginekoloìei?
01.03.2006 01:20
tapeec tu maksaa aarstam lai vinjsh tev visu pateiktu! tad jau augstskolaa arii nafig iet ja var pats panjemt un graamatas izlasiit.
es taadus kretiinus shautu kas izraxtiitu TAADAs zaales nebridinot.
Mjâ, zinu vienu meiteni, kura pçc Diane 35 lietoðanas dabûja klât daudzus liekâ svara kilogramus un tâda arî palika, lai gan medikamentu jau sen nelieto.

Vineta, ir daudz citu kontracepcijas lîdzekïu. Vai tev objektîvi nepiecieðamas tieði OK tabletes ? Lai vai kâ, tâ tomçr ir iejaukðanâs organisma hormonâlajâ sistçmâ.
Lulu - autore jau min, ka jâlieto nevis kâ kontracepcija, bet lai sabalansçtu hormonu lîmeni. Ir veselai virknei sievieðu mûsdienâs problçma ar paaugstinâtu vîriðíâ hormona lîmeni (androgçnu). Cik sapratu no savas ârstes un literatûras - daudz tâdu preperâtu latvijâ nav, kam piemît antiandrogçna darbîba. Diane 35 ir iedarbîgâkâ, bet lîdz ar to arî ar viss izteiktâkajâm blaknçm, risku iedzîvoties virknç ïoti nopietnu komplikâciju, kur liekais svars, tûska un depresija ir tikai maigas puíîtes no visa atlikuðâ klâsta. Krietni maigâks, un vismaz es vairs nekâdas blaknes nenovçroju ir Yarina. Es neesmu ârsts, tikai pacients, kas pati gâjusi cauri un daïçji turpinu iet vçl visam tam bardakam saistîbâ ar paaugstinâtu androgçna lîmeni. Tâpçc varu tikai ieteikt no savas subjektîvâs pieredzes. Man par laimi ðis paaugstinâtais androgçns tikai un vienîgi rada problçmas kosmçtiski - hirsuitisma (liekâ apmatojuma) formâ. Ârste arî îpaði nebrîdinot par sekâm, pçc hormonu testiem nozîmçja ðo Diane 35. Par sekâm es te kaut kad esmu rakstîjusi. Tikapt labi, vçl nedaudz un es te ðodien nerakstîtu. Lai savestu kârtîbâ Diane 35 bardaku, nâcâs lietot Yarina. Par laimi izdevâs teju atgût savu sâkotnçjofizisko formu. Arî par "kapeiku" ir mazinâjies androgçna lîmenis. Bet vienu es zinu, ka ja man bûtu iespçja izvçlçties - es kaut kâdu vizuâlu defektu novçrðanai vairs nekad neòemtos dzert hormonus. Vienîgais attaisnojums bûtu, ja tieðâm tas vajadzîgs kâ vienîgais iespçjamais veids, lai kâdreiz nâkotnç bûtu iespçja tikt pie bçrniòiem, respektîvi novçrstu neauglîbu.
P.S. Pirms uzsâku lietot to otru medikamentu, biju jau gudrâka un paralçli konsultçjos ar otru ârsti + sirds un asinsvadu daketri, kas man palîdzçja izvçrtçt visus riskus, kâ arî pielâgot atseviðíus medikamentus (piem Detralex), kas palîdz izvairîties no OK iespçjamajâm blaknçm.
Varbût, ka arî tev bûtu prâta darbs pakonsultçtis ar otru ginekologu un vçl kâdu speciâlistu, vai tieðâm situâcija ir tik nopietna, lai riskçtu lietot Diane 35
Tieði tâ, Sevgilim!
Kosmçtiska efekta dçï noteikti nav vçrts lietot Diane35 un sabojât visu pârçjo organismu. Bet nevar jau zinât, kâpçc Vinetai daktere ieteica tieði ðo preparâtu. Un Vineta pati jau arî nemâcçja dakterei pajautât.........
Neesmu pçtîjusi, bet sliecos domât, ka neauglîbas ârstçðanai varçtu bût arî citi medikamenti un metodes. Gan jau meitene aizgâja pie ârsta un palûdza izrakstît droðu OK.
Kaadelj man liekas ka visas blaknes ir visaam OK gandriiz vienaadas... Pie kam... pat koshljeneem uz iepakojuma ir raxtiits, ka var izraisiit caureju :D
Re: Vai var uzticçties tâdai ginekoloìei?
01.03.2006 14:30
Saksima jau ar to ka katru otro zalu blakusparadibas izlasot, mati stavus celas, ta ka biezi vien savam sirdsmieram labak nelasit...
tâ tieðâm ir cûcîba, ka ârsts vispâr neko nepajautâ (par riska faktoriem - vecumu, smçíçðanu, anamnçzi utt.) un arî nebrîdina par blaknçm!
Lietotâj, kâ tu zini, ka ârste neko nejautâja. Ja jau tâ ir viòas paciente, tad tomçr kaut kâda anamnçzes informâcija ir. Îpaði jau ja ir tikts lîdz hormonu analizçðanai. Netîk izvçrsties detaïâs, bet nebija ârstei jâlasa lekcija par visâm teorçtiskâjâm blaknçm.
vai pie enokrinologa ir vçrts iet sakarâ ar androgçna hormoniem?????
cik saprotu ginekologs nav hormonu ârsts un es nevaru no viòa prasît, lai izârstç manus hormonus....
Re: Vai var uzticçties tâdai ginekoloìei?
01.03.2006 14:59
nu ja ta - vari iet pie ginekologa - endokrinologa - tadi Latvijas ari ir, loti maz bet ir...
Vai nu es kaut ko nesaprotu, bet ar ginekoloìiskâs lînijas hormonu vainâm ginekologam tomçr bûtu jâtiek galâ.
tad sakiet, ka pie parasta endokrinologa ar tâdu vainu nav jçgas iet???
Manâ sapraðanâ ginekologam tas bûtu vairâk jâizprot, nekâ endokrinologam
man sakarâ ar androgçna hormoniem man kavçjas cikls - ginekoloìe vienîgo ko ieteica bija OK (4 gadus izmçìinâju visâdas sâkot ar Diane un beidzot ar Regulon),bet tad sâku domât - vaitad man tagad visu dzîvi bûs jâdzîvo uz OK... pârtraucu lietot OK - tagad cikls ir vçl lielâkâ d***...
esmu lasijusi par ginekoloìiskajâm tçjâm, kas regulç ciklu - bet vaitad ar zâïu tçju var hormonus noregulçt???
Nav jâdzîvo visu dzîvi uz OK! Ir sievietes, kam neregulârs cikls ir pierasta lieta. Vienkârði jâpieòem situâcija tâda, kâda tâ ir un jâlieto citi kontracepcijas lîdzekïi, jo kalendârâ metode ðajâ gadîjumâ noteikti neder. Un nevajag dzîvot stresâ par to, ka nezini dienu un stundu, kad sâksies MR. Gaidi to kâ dâvanu un priecâjies saòemot. Tas nav tik stulbi, kâ izklausâs.
itkâ jau man netraucç neregulârs cikls, bet pçdçjâ laikâ sâku baþîties jo ðo "dâvanu" sagaidu arvien retâk - pçdçjo reizi mr bija pirms 3 mçneðiem un nekas neliecina, ka tuvâkajâ laikâ varçtu sâkties... vai tieðâm tas ir tik nekaitîgi? vai tâdâ veidâ es nevaru palikt neauglîga?
Re: Vai var uzticçties tâdai ginekoloìei?
01.03.2006 16:57
Neesmu ginekologs, bet manuprat tik neregulars cikls nav labi...
Re: Vai var uzticçties tâdai ginekoloìei?
01.03.2006 21:54
Man ðo Diane 35 izrakstîja ginekologe-endokrinologe no ARS Tirâne, arî lielâkoties tikai pumpu dçï, jo ar MR man viss ir kârtîbâ un adrostendions ir virs normas tikai par 0.6. Cik dzirdçju ðî daktere skaitâs baigâ "zvaigzne" ðai jautâjumâ, vai tad viòa bûtu ieteikusi kaut ko tik smagu manâ gadîjumâ?
vienkârði
Re: Vai var uzticçties tâdai ginekoloìei?
02.03.2006 17:39
ja man buutu iespeeja, tad ok nekad nebuutu lietojusi, jo tiesi peec to paartrauksanas mana hormonalaa sisteema sagaaja griistee.. tagad , protams, jau nekas cits neatliek, hormonaalie liidzekli ir jaalieto gribot negribot.. ja reiz naakotnee tomeer gribaas beernus..

taada nu ir mana pieredze..

un par taam diane 35.. -es autorei patiesaam iesaku labaak ar visiem analiizu rezultaatiem aiziet pie endokrinologa - homeopaata, zinu, ka arsaa kaadreiz straadaaja viena, varbuut vinja tomeer kaut ko nehormonaalu ieteiktu, jo ar diane 35 nevajadzeetu jokot.. no personiigaas pieredzes..
arî
3 mçneði bez MR bûtu tâ kâ par daudz.......vai tev pirms tam nav bijis liels stress, pârslodze darbâ, fizisks izsîkums, apetîtes trûkums, depresîvs garastâvoklis ?
Iespçjams, ka tavâ situâcijâ Diane35 tomçr ir piemçrotâkâs zâles.......es aizietu pie vçl kâda ginekologa aprunâties.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 8 pieskaita 19?
Ziņa: