varkiozas vçnas

Aizsāka Groovejet 

varkiozas vçnas
30.08.2002 17:11
Pirms pusotra gada man sklerotizçja vçnas vienas kâjas ikros, taèu tagad vçnas tajâ kâjâ - drusciò zemâk kâ sklerotizçtâs - izskatâs briesmîgi, tâda sajûta, ka paplaðinâs viòas pilnîgi strauji un manâmi. Respektîvi - man rodas sajûta, ka pçc sklerotizçðanas varkiozo vçnu problçma ir vçl vairâk saasinâjumies. Kâpçc tâ, vai kaut ko var darît, lai to novçrstu, varbût var "atlipinât" tâs vçnas (ïoti noþçloju, ka vispâr gâju uz to operâciju...)?
Bûtîbâ - mans jautâjums - vai neko nedarît ar varkiozâm vçnâm tieðâm ir pats sliktâkais? Es regulâri ievçroju visus profilaktiskos pasâkumus - aukstas kâju peldes, turçðana kâjas augðâ utt, taèu vçnas paplaðinâs jo dienas jo straujâk. :(((((((((((((( Bez tam, man ir tikai 21 gads un bçrnu nav bijis.
Ko jûs man varat ieteikt?
Vai operâcija bûtu labs risinâjums? Vai operâcija nenozîmç, ka tagad asinîm bûs "mazâk vçnu" pa ko plûst, t.i. vçl lielâka slodze kâjâs? Un tâdçjâdi - VÇL straujâk paplaðinâsies "atlikuðâs" vçnas. Jo tâ mazspçja taèu ir iedzimta vçnâs kâ tâdâs, visâ organismâ...
Re: varkiozas vçnas
02.09.2002 14:59
Cien ???

Diemþçl paplaðinâtu kâju vçnu sklerotizçðana nevienmçr ir tas efektîvâkais un veiksmîgâkais ârstçðanas veids.
Ja neko nedarît tad pakâpeniski vçnas palielinâsies izraisot apkârtçjo audu izmaiòas ->, iekaisumu->, èûlas utt.
Tas ka Jûs ievçrojiet profilaktiskos pasâkumus ir apsveicami, bet viens no bûtîskâkajiem priekðnosacîjumiem, lai vçnas nepaplaðinâtos neveicot operâciju, ir adekvâtu "vçnu" kompresijas zeíu nçsâðana ikdienâ.
Operâcija parasti ir efektîvâkais "vçnu" risinâjums iepriekð pârbaudot dziïo vçnu funkcionalitâti.
Pamatâ asinis no kâjâm atplûst pa dziïajâm kâju vçnâm. Ja ir patoloìija virspusçjâs vçnâs tad asinsrite ðajâs vçnâs ir stipri palçlinâta ja ne apstâjusies, kas izraisa vçnu sieniòas un apkârtçjo audu iekaisumu, vçnas trombozçðanos un sûdzîbas.Tâpçc izoperçjot "slimâs" vçnas situâcija uzlabojas, jo asinis attek pa dziïajâm vçnâm.
Re: varkiozas vçnas
02.09.2002 18:12
Iesaku sâkt ar vçnu ultraskaòas izmeklçðanu ,( var veikt Veselîbas centrâ-4 ) un vçnu kompresijas zeíu nçsâðanu ,ko pçc izmeklçðanas izrakstîs ârsts, ârsts arî pateiks vai tieðâm nepiecieðama operâcija.
Re: varkiozas vçnas
02.08.2004 22:39
Kâ nosaka, vai vçnas ir varikozas? Man kreisajai kâjai ir izspiedies vçnu dzîslojums un kâja kïûst aizvien neglîtâka, jûtu arî smagumu un nelielas sâpes kâjâ. iesakiet kâdu labu ârstu pie kâ griezties ðinî jautâjumâ. lîdz ðim esmu par to runâjusi ar ìimenes ârstu - atbildes nekonkrçtas: nav nekas traks utt. bet esmu jauna, gribas uzvilkt îsus svârkus, bet,ar draudzeni konsultçjoties, ospriedu, ka nevaru to vairs atïauties. tâ ka tâs nav tikai manas iedomas, bet acîm redzama patiesîba. Lûdzu palîdziet!neesmu no Rîgas, tâdçï îsti nezinu, kur griezties.Paldies!
med / centrs ARS, Skolas iela 5, dr. Kovaïovs.
Esmu dzirdçjusi tikai ïoti labas atsauksmes, baigais speèuks esot tieði tajâ jomâ, viòð ir asinsvadu íirurgs.
Re: varkiozas vçnas
16.09.2005 13:19
Pastâstiet kâ notiek vçnu operâcija ar lâzeri.Vai atsâpina tikai vçnu vai tiek veikta epidurâlâ anistçzija?
dakteris
Re: varkiozas vçnas
17.09.2005 19:43
parasti jâsâk ar vçnu ârstçðanu un faktoru mazinâðanu, kas sekmç varikozo veçnu veidoðanos. Operâcija - vçnu problçmas nelikvidç, likvidç tikai virspusçjâs vçnas. Bet problçma paliek. Konservatîvâ ârstçðana palîdz, bet nopietna ârtçðana, nevis kas cits.
Re: varkiozas vçnas
21.09.2005 12:26
bet ja tomçr ir jau nozîmçta vçnu operâcija?Vai arî tad ja jau vçnas ir izspieduðâs uz âru var ârstçt ar ziedçm,kontrastduðâm un tamlîdzîgi?
krivais
Re: varkiozas vçnas
21.09.2005 12:32
domâju - jâuzticas kâdam no labâkajiem flebologiem (Mauriòð, Ûdris, Kovaïovs, Krieviòð)
par to - operçt vai ne - vari apstaigât vairâkus, neminot, ka esi bijusi pie kâda cita
Re: varkiozas vçnas
21.09.2005 16:14
atsaucieties un uzrakstiet kâda anestçzija tiek veikta pie vçnu operâcijas ar lâzeri?
Re: varkiozas vçnas
26.10.2005 20:00
Cik vidçji maksâ ðâda veida operâcijas?
Re: varkiozas vçnas
26.10.2005 20:04
Atkal asinsvadu teema:)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 16 pieskaita 15?
Ziņa: