Razdrazz

Aizsāka Nana 

Razdrazz
10.05.2004 10:33
Atceros, kâdreiz biju lasîjusi românu "Mehâniskais apelsîns", tur bija tâds galvenais varonis, panks un huligâns, kurð pastâvîgi atradâs "razdrazz" stâvoklî (no krievu val. - razdrazhonij), paaugstinâta aizkaitinâmîba vârdsakot.... Jau tâpat pçc dabas esmu holeriíe, bet kaut kâds stresa situâcijas mani galîgi izsit no sliedçm. Piemçram, pçdçjâ laikâ mani drausmîgi "razdrazz", kad sabiedriskajâ transportâ kâds klausâs savus bumbastikus ar nekvalitatîvâm austiòâm vai arî briesmîgâ skaïumâ kas to lai zin:/ Man nav nekas pret mûziku, bet es jau to nedzirdu, bet gan tikai - neartikulçtas skaòas, kas pilnîgi besî ârâ! Tai pat laikâ, agrâk taèu tam nepievçrsu uzmanîbu.... Nezinu, man ðíiet tas saistîts ar pârvâkðanos uz jaunu dzîvokli - gads jau bûs apkârt un dzirdamîba tai blokjmâjas ðíûnî ir vienkârði briesmîga - nekâdas privâtâs dzîves, kaimiòi pat îpaði netrokðòojot vienalga traucç tâ, it kâ ...atrastos aiz kartona sienas... Nu vot tâ nervi galîgi èupâ, pilnîgs lûzerisms. Moð man laiks pie psihologa, vai cita kâda speciâlista, vienkârði nespçju pati nomierinâties un visu laiku nepamet sajûta, ka citi man tracç dzîvot; tai pat laikâ nevaru sev vienkârði pateikt - "neòem pierç", jo nesanâk...
Nja
Re: Razdrazz
10.05.2004 11:07
Nja smaga problçma :)
Varu ieteikt pamçìinât pielikti burku pie sienas un klausîties, tâ lai sadzird detaïas skaòâm aiz sienas. Paklausies katru dienu pa stundai kâdu nedçïu, domâju, ka pieradîsi un apniks. Tad arî varbût arî tâ pârliekâ ausîðanâs pâries.

Tas tâ nevisai nopietni, lîdzîgs "velnu dzen ar belcebulu"

Vçl ðíiet, ka Tev pazudis veselîgais egoisms, vai tâ saucamâ introversijas komponente, kuras ietekmç cilvçki atslçdzas no ârpasaules un dzîvo sevî, savâs domâs, idejâs, atmiòâs u.t.t. Tad nu kaut ko jâdara lai palîdzçtu tev atgriezties pie sevis. Piemçram, pavingrot tâ ka nogursti un visi muskulîði sâp, vai palasît kâdu grâmatu, kas atraisîs tevî kaut kâdas atklâsmes. Pârçsties, tâ lai puncis spieþ, vai tieði otrâdi badoties, ka neko citu kâ par çdienu nedomâsi :)
Vispâr pamçìini pievçrst uzmanîbu pati sev.
neceltnieks:)
Re: Razdrazz
10.05.2004 13:37
Pakonsulteejies ar celtniekiem - jaasaliek skanjuizolaacijas dubultaas sienas (uz kaiminu pusi), iekaramie griesti (varbuut var iztik ar pieliimeetaam Isover Akusto plaaksneem), griida jaapaartaisa ar labaaku skanjas izolaaciju, varbuut arii logi jaanomaina, lai no aara mazaak dzird...
Bet varbuut uzreiz pie savas maajas jaakjeras...:)
Re: Razdrazz
10.05.2004 14:02
Paldies, neceltniek, tâda paða slçdziena jau arî es pati esmu nonâkusi - te var lîdzçt tikai personîgâ mâja (savs stûrîts, savs pleíîtis zemes;) Jo to izolçðanu jau esmu mçìinâjusi, arî plastikâta logi salikti (tas gan notuðçja âra skaòas diezgan, bet toties kaimiòus lîdz ar to dzirdu vçl labâk), nu vienkârði viòiem cits dzîvesritms, kâ es gulçt, tâ ðiem vakara junda! Un tâ katru vakaru un nakti. Praktiski retas ir tâs reizes, kad izdodas aizmigt bez ausu aizbâþòiem;)))) - nu speciâlas tâdas porolona mantiòas aptiekâs pârdodas, tipa lai pasargâtos no krâcçjiem!:))) Vispâr miera un klusuma kâ tâda nav nevienu mîïu brîdi...Ienaidniekam nenovçlu. Un kaimiòus neieredzu tik ïoti, ka ......., ja man par to nekas nebûtu!
Nu bet dakteriem nekas par to nav bilstams?;) Vai tas neizklausâs pçc kâdas psihozes, mânijas? Jo piemçram, vîrs ir pârliecinâts, ka "man labi nebûðot nekur, arî meþa vidû, tur es atradîðot ko citu par ko bût neapmierinâtai un kreòíçties..." Viòam redz kaimiòu trâdirîdi netraucçjot un lai tak es vienreiz liekoties mierâ. Bet cilvçki taèu mçdz bût daþâdi - viòam lûk netraucç, bet es vai prâtâ jûku. Kâ lai tiek vaïâ no ðîs savas, iespçjams, "ieciklçðanâs"...?
Re: Razdrazz
10.05.2004 14:27
Nekas jau nav balts vai melns, patiesîba ir kaut kur pa vidu. :) Protams, no vienas puses, tie kaimiòi tieðâm traki trokðòo, no otras puses, tu tieðâm to visu uztver saasinâtâk kâ citi. Tu jau to pati saproti :) Kâ tikt ar to galâ? Arî ir daþâdi varinati. Var íerties klât no viena gala - censties padarît to dzîves vietu tâdu, lai tos kaimiòus pçc iespçjas mazâk dzirdçtu (vislabâk - pârvâkties uz kâdu klusu vietiòu). Var íerties klât no otra gala - pârveidot sevi, lai paðai pret to visu iestâtos pofig. Tad droði vien bûs vajadzîgs kâds psiho...
Skatoties, kas tev liekas pieòemamâk, to arî izvçlies. A ko tu gribi te no foruma îsti dzirdçt?
Re: maasa
10.05.2004 15:27
Nju-u es nezinu, patiesîbâ gribçju dzirdçt ieteikumus, kâ ar to lai tiek galâ. Kâ panâkt ðâdu pofigismu pret dzîves sîkumiem? Vai tas vispâr ir ârstçjams? Nezinu, man laikam vçl vecâ padomjlaika domâðana, neticu, ka cilvçka dabu paðos tâs pamatos iespçjams mainît.... A varbût ka var? Par ko tad citâdi psihoterapeiti naudu saòem? Varbût viòi varçtu palîdzçt, ja jau es pati nespçju mainît savu attieksmi pret dzîvi un psihoju par to, kas citiem ðíiet sîkums... Nezinu, laikam nemâku tâ îsti izskaidrot, bet katram no mums jau laikam savas jokainîbas... galu galâ, tâdçï tâ robeþa, kur sâkas "novirze no normas" ir grûti formulçjama.
Gus
Re: Razdrazz
11.05.2004 11:45
Lai naktî labâk gulçtu iesaku ausu aizbâþòus no http://www.earplugsonline.com/
, pçc manas pieredzes tie ir daudz labâki par aptiekâ pirktajiem - labâka skaòas izolâcija, çrtâki, nesaíep ausîs, nekrît ârâ. No viena aizbâþòa sanâk divi, to pârplçðot uz pusçm, citâdi tie var bût par lieliem. Es tos bieþi lietoju kad atstâju PC pa nakti ieslçgtu.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 23 pieskaita 16?
Ziņa: