PROKTOLOGS

Aizsāka LIENE 

LIENE
PROKTOLOGS
17.05.2004 16:54
Sveiki! Man ir jautâjums tiem, kas ir jau ârstçjuðies, vai ârstçjas pir proktologa.. Esmu mçìinâjusi ârstçties pie Meïòikovas Gaiïezerâ - ÂRPRÂTS!!!! Grûti pat izteikt! Esmu gatava iet ârstçties pie proktologa-vîrieða, bet man tagad ir ÏOTI grûti izvçlçties pie kâda: pie dr. Kecbajas? Kaïía? Vai Jûs varat ieteikt vçl kâdu? (Meitenes droði vien sapratîs mani, jo man ir jâpârvar ðî barjera.. jâjiet pie proktologa-vîrieða - vai visi proktologi ir korekti?!) Un varbût kâds ir ârstçjies UNIKLINIKÂ? Kâdas atskausmes? Es bûsu ÏOTI pateicga KATRAM, kurð atsauksies un sniegs man rekomendâcijas, jo es esmu pârliecinâta, ka katrs, kuram ir bijuðî hemoroîdi vai anâlâs plaisas zin, cik tas ir sâpîgi... Es ar LIELU nepacietîbu gaidîðu jûsu atbildes un priekðlikumus. LIELS JUMS VISIEM PALDIES!
ku!
Re: PROKTOLOGS
17.05.2004 18:28
Nu man viena pazinja staigaaja pie daktera Danilaana un teica ka labs esot.Tikai nezinu kur vinjsh atrodams.
Atkal Liene
Re: PROKTOLOGS
17.05.2004 19:21
paldies ku!
Re: PROKTOLOGS
18.05.2004 08:59
Es biju pie Kusmanes tajâ paðâ Gaiïezerâ. Ïoti lietiðía attieksme. Nekâdu iebildumu pret viòas darbu nebija.
Atkal Liene
Re: PROKTOLOGS
18.05.2004 09:36
Paldies! Bet man ir jautâjums - dakteri gaiïezerâ izmanto arî (protams, ja nepieieðams) to moderno tehniku? Nu saprotiet, zâles vairs nelîdz, vai tas nenozîmçm ka gaiïezerâ mani aizsûtîtu uzreiz uz operâciju?! Tikai tâpçc, man kaut kâ gribas aiziet uz Uniklîniku, jo esmu dzirdçjusi, ka tur ir vienîgâ vieta, kur izmanto aparatûru, utt.. bet var bût es maldos?!
nu gan
Re: PROKTOLOGS
18.05.2004 10:09
Ku! Nu tu gan laid, kopð kuriem laikiem Daòilâns ir proktologs? Visu mûþu viòð bija gastroenterologs Strados.
Re: PROKTOLOGS
18.05.2004 10:45
Nekâdu aparatûru gan man testçt nav nâcies...
Bet, ja jau esi izlçmusi iet uz to Uniklîniku, kâpçc te vçl tçrç laiku uz jautâjumiem?
li
Re: PROKTOLOGS
18.05.2004 10:47
Vismaz pat TV briesmîgi reklamçja, ka laba diagnostikas aparatûra esot Jûras medicînas centrâ - tieði zarnu un kuòìa izmeklçðanai esot iepirktas jaunas iekârtas, bet tieðâm nezinu vai tâ ir.
LIENE
Re: PROKTOLOGS
18.05.2004 11:12
Maasai.... nu saproti, tur strâdâ tikai vîrieði.. man ir tik neçrti... zinu, ka jâpierod pie domas, ka tie ir tik ârsti, bet tomçr ïoti grûti ir saòemties...... pârsvarâ sievietes jau cenðas iet pie sievietçm-ârstçm... bet nu ta kâ man tâ izdarîja tikai sliktâk.... pat nezinu, ko darît..... vai nu pikukuïot to paðu... bet nu nezinu vai kas mainîsies....
bina
Re: PROKTOLOGS
18.05.2004 11:18
Ak kungs,kas tur ka ârsts ir vîrietis-nu viòð taèu ir ârsts.Un tici man,vîrieði bieþi vien ir daudz iejûtîgâki un delikâtâki ârsti nekâ viòu kolçìes sievietes.
LIENE
Re: PROKTOLOGS
18.05.2004 11:19
Paldies, bina!
kundziite
Re: PROKTOLOGS
18.05.2004 11:28
Nesen biju pie Dr. Kusmanes, kura mani ir noziimeejusi uz operaaciju. Cik sapratu no informaacijas Unikliinikas www., tad taa "nosieshanas" metode ir efektiiva hemoroiidu saakumstadijaas, pie ielaistiem gadiijumiem diez vai taa der.
Dr. Kusmane likaas ljoti pieredzeejusi un iejuutiiga, vieniigais mani "samulsinaaja" tas, kaadas ir operaacijas izmaksas: vecaa metode - Ls 260, jaunaa - ar vienreizlietojamo aparaatu - Ls 360.
LIENE
Re: PROKTOLOGS
18.05.2004 11:42
Kundzîte - to es zinu noteikti, ka Uniklînikâ hemoroîdus ârstç bez operâcijas lîdz pat 3 stadijai! Bet nu îsti nezinu, kâ viòi tur ârstç anâlâs plaisas :-(
kundziite
Re: PROKTOLOGS
18.05.2004 11:47
Varbuut Tu zini arii izmaksas Unikliinikaa?
LIENE
Re: PROKTOLOGS
18.05.2004 11:52
Kundzîte, tas bûs lçtâk, nekâ jûsu operâcija - par 2 mezgliem, aptuveni 75 Ls
L.
Re: PROKTOLOGS
18.05.2004 12:36
Redz, kas notiek, ja savlaicîgi neârstç aizcietçjumus! Tagad bez klizmas laikam vispâr pakakât vairs nevari, ko?
LIENE
Re: PROKTOLOGS
18.05.2004 12:41
a vot i ne! man tâ klizma tikai sliktâk padara! to vietâ es izmantoju sveces pa nakti, un tad jau no rîta gan varu! man tas vçders kïûst ïoti mîksts, lietojot sveces! Bet nu tagad sanâk, ka bez svecçm dzîvot nevaru nemaz... kâ pârstâju lietot, tad sâkâs.. plaisa atkal ir tâda pati, kâ bija (ar svecçm sadzîst), un tas mezgls virs tâs paliek meþonîgi uzpûties un sâp!!!
iveta
Re: PROKTOLOGS
19.06.2004 18:57
sveika,Liene! man juunija saakumaa piedzima puiks un nu ir saacies taads koshmars - uz poda jaaraud:(...asinis naak, bet pa lielam nekaa:(...es taa paarbijos!! domaaju jau pashu ljaunaako...pirms gruutnieciibas jau kaadu laiku mociijos ar hemoroiidiem, bet taa kaa gruutnieciibas laikaa viss bija normaali,tad neko nedariiju, bet nu saakaas viss no jauna:( ko Tu izleemi? kur iesi? gailjezeraa gaaju pie vienas dakteres tikai aizmirsu uzvaardu...taa man nepatika, bet, cik saprotu, tur ir vieniigaa vieta, kur veel ar nosuutiijumu var aiziet..visur ir tik daargi...varbuut uzzinaaji veel ko jaunu? ceru, ka ieskatiisies un atbildeei! paldies!
lasîtâjs
Re: PROKTOLOGS
20.06.2004 14:06
taisi klizmu, johaidî!
visiem diskutçtâjiem.

Droði vien ir divi varianti. Asu izjûtu cienîtâjiem - tiem kas mîl padomju medicînas skolu, un tiem, kas vçlas praksç izjust to, ka aizejot pie ârsta var rçíinâties, ka bûs maksimâla iejûtîba un maksimâli tiks atsâpinâtas visas manipulâcijas.
1) Biju Gaiïezerâ pie Meïòikovas. îsta padomju laiku daktere. Droði vien nav nezinoða, bet... Neko nepaskaidros, griezîs dzîvâ miesâ un vçl beigâs pateiks, ka operâcija obligâta, ja negrib pie viòas regulâri piestaigât uz dibena sagraizîðanu... Nu jâ - vçl uz jautâjumiem neatbildçs un, ja par ilgu aizkavçsies viòas kabinetâ, tad pateiks - brîva. Vârdu sakot manâ izpratnç sadisma kalngals. Droði vien turas uz to, ka ir sieviete. Jo arî man tas bija noteicoðais, kâdçï tieði pie viòas aizgâju. Tâ teikt râdît dibenu komfortablâk ðíita sievietei. Nezinu, kâda ir tâ otra - Kusmane. Saka jau, ka ar nedaudz citâdu attieksmi un neesot tik traki kâra uz grieðanu. Mçìinot vçl ârstçt arî bez grieðanas. Bet nu uz Gaiïezeru tieðâm negribas vairâk ne pie viena iet. Tur, ðíiet, attieksme kopð padomju laikiem nav mainîjusies.
Starp citu vizîte maksâja Ls 10.
2) Biju Uniklînikâ. Saòçmos un aizgâju pie daktera vîrieða. Un paliku dzîva. Tur mani, pirmkârt, iztaujâja par problçmas raðanos, meklçja cçloòus. Otrkârt, pastâstîja, ko tad man Gaiïezerâ sadarîja un kas ar mani ir. Treðkârt, pastâstîja, ka manâ gadîjumâ operâcija nav ne nepiecieðama. nav nekâdas vajadzîbas. Ar viòu metodi rekslmçto mani neârstçja, jo to izmanto iekðçjo mezglu ârstçðanai, bet tas man neesot aktuâli un ar ârçiem mezgliem tiek citâdi galâ. Bet principâ jâ - viòi ârstç iekðçjos mezglus bezoperatîvâ ceïâ.
Attieksme bija ïoti o.k. Visu izstâstîja, paskaidroja.
Starp citu vizîte maksâja Ls 10.

Secinâjumi. Vainas, protams, ir daþâdas. Var jau bût, ka ir stadijas, kad tâ radikâlâ operâcija ir nepiecieðama, bet tiem, kas vçl nav sâkuði kaut kur ârstçties un nav pârliecinâti par operâcijas absolûto nepiecieðmîbu, iesaku pirmoreiz konsultçties un noskaidrot savu problçmu un domât par ârstçðanâs veidu tieði Uniklînikâ. Tas ir to vçrts. Nervu saglabâðanas nolûkâ. Paðcieòas saglabâðanas nolûkâ. Izvairoties no pazemojumiem. Un summa par konsultâciju Jums neatðíirsies ar Gaiïezeru. bet tas tieðâm ir kâ diena pret nakti. Adrese Uniklînikai - Antonijas iela 8. Un par ârstu profesionalitâti ðaubas man nav raduðâs. Nedomâju, ka jo lielâks sadists, jo lielâks profiòð.

Ðis pastâts gan varbût vairâk sievietçm, jo par Gaiïezera daktieriem vîrieðiem neko nevaru teikt. Var jau bût, ka tie ir ar citu attieksmi.
lili
Re: PROKTOLOGS
08.07.2004 11:39
To: sâpoðajam dibenam

Lûdzu pastâsti pie kâda ârsta gâji, esmu bijusi pie Kuðmanes, bet vinas Loti neitrâlâ atieksme kaut kâ nepârliecinâja pie vinas ârstçties un iet uz operâciju. Labprât ietu pie vîrieða, no pieredzes varu teikt, ka vini kâ ârsti ir daudz iejûtîgâki un saprotoðâki it îpaði pret sievietçm.
I
Re: PROKTOLOGS
08.07.2004 17:27
Sveiki! Atsaucoties par ðo tçmu, varbût kâdu vçl intersç. Es arî no sâkuma biju pie Kusmanes, man nepatika, jo pirmajâ reizç uzreiz tâ arî pateica, ja svecîtes nepalîdzçs - operçsim. Izrakstîja svecîtes - nepalîdzçja, izrakstîja otreiz - arî jutu, ka nekâ. Gatavojos jau paðam ïaunâkajma, kad atradu info par Uniklîniku. Pierakstîjos un aizgâju pie daktera vîrieða. Teikðu, ka ïoti sakarîgs un iejûtîgs. Un manu plîsumu saârstçja bez operâcijas. Tas maksâja 105 Ls, domâju, ka baigi dârgi, bet tikko palasîju kâdas cenas par operâciju- nobrînîjos. Bet varbût tâ dârgâ operâcija par hemoroîdiem, bet par plîsumiem lçtâk. Jo es biju tâ sanevozçjusies, ka Kusmanei nemaz neuzprasîju kâdas cenas. Tâ kâ esmu ïoti apmierinâta ar Uniklîniku, iesaku.
ff8
Re: PROKTOLOGS
08.07.2004 22:53
Man ar laikam taa kaa vajadzeetu iet pie proktologa, bet baidos no izmekleeshanas saapeem. Vai kaads var pateikt kaa notiek izmekleeshana un apskate pie proktologa?
otto
Re: PROKTOLOGS
08.07.2004 23:08
-noliek èetrâpus un apskata to vietu - rodas pazemojuma sajûta
-aptausta no ârpuses -pazemojuma sajûta palielinas
-uzvelk gumijas cimdu, iebâþ tajâ vietâ pirkstu un ïoti ilgi un rûpîgi tausta visos virzienos - kauna sajûtai pievienojas sâpes , kas atkarîgas no pirksta resnuma
-ja nepiecieðams iebâþ instrumentu (rektoskopu) un apskata zarnu no iekðpuses - sajûtas lîdzîgas kâ ar pirkstu tikai vçl izteiktâkas
Pie nepiecieðamîbas vçl var izdarît kâdu rentgenu, vai iebâzt kâdu garâku instrumentu pat lîdz 1 metram (fibrokolonoskopu).
ff8
Re: PROKTOLOGS
08.07.2004 23:11
Arkaartiigi iedvesmojoshi...... :(
Pagaidaam veel neieshu.
otto
Re: PROKTOLOGS
08.07.2004 23:13
tâ viòð ir, proktologs nav okulists un pat ne LORs
ku!
Re: PROKTOLOGS
08.07.2004 23:31
Otto,nu tu tik skarbi uzreiz.Meitenes kautreejaas bet tu uzreiz gaaz virsuu pa taisno kaa pensioneetais proktologs (bija te taads).Es ar meiteneem klusu malinjaa parunaaju kas par vainu un vinjas pashas man paraada savu saapi:)Un vairumaa gadijienu taa vaina nav tik briesmiiga un pietiek dupsi ruupiigi sasmeereet un plaisinjas apkopt.Un 105 Ls arii nav jaaizteeree (dibenaa jaaiebaazh).
Padarbiniet kautriigaas mekleetaaju un palasiet.Vai uz manu pastu uzrakstiet guru03@inbox.lv
*****
Re: PROKTOLOGS
09.07.2004 09:56
Lûdzu paskaidrojiet, netieku gudra- vai hemorîdi ir katram?Tikai variants, ka viòi vienkârði netraucç un tu tos nemaz nejûti un variants, ka veidojas akûts process ar visâm nepatîkami izrietoðajâm sekâm?
Uniklinikâ biju pie daktera Igora Troicka. Ïoti korekta attieksme un ne mirkli neradâs problçma , ka vîrietis. dakteris ir dakteris. Tieðâm iesaku.
ku!
Re: *****
09.07.2004 16:03
Jaa vinji ir katram.Pareizaak tas saucaas hemoroidaalaas veenas.Probleema ir tad kad vinjaas iemetaas varikoze.Tobish vinjas palielinaas un iekaist.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 23 pieskaita 22?
Ziņa: