Sistçmiska sçnîðu infekcija

Aizsāka Gus 

Gus
Sistçmiska sçnîðu infekcija
30.05.2004 20:47
Vai ir kâds labs speciâlists pie kâ varçtu griezties?
Esmu bijis pie visâdiem ârstiem, neviens nevarçja man palîdzçt. Nesen internetâ izlasîju par Candida albicans sçnîðinfekciju, man ir daudzas pazîmes un Dr. Crook's tests man ir pozitîvs.
Paldies
r-kje
Re: Sistçmiska sçnîðu infekcija
30.05.2004 21:50
Imunologs
ineshuks
Re: Sistçmiska sçnîðu infekcija
31.05.2004 09:53
Vai taa sisteemiskaa seeniishu infekcija ir pieraadiita? Asinis uz sterilitaati ir njemtas? Un tad var mekleet taalaak.
Nav nekas pierâdîts. Imunologs tâs analîzes tak varçs uztaisît? Es jau pieteicos pie Dr. Bikovas.
miegs
Re: Sistçmiska sçnîðu infekcija
31.05.2004 10:57
Tiri aiz profesionaalas zinkaares iemetu es acis tajos Dr Crooc testos - ljoti parasts paneemiens naudas izpieshanai.
Lai verificeetu mineeto diagnozi nu nekaadi nevar paljauties uz shaadiem testiem, bez laboratoriski pieraadiitiem datiem (asins uzseejumiem) runaat par senishu sepsi ir maigi izsakoties neprofesionaali.
Imnulogi gan parasti nenodarbojaas (sheit Latvijaa) ar seniishu aarsteshanu.
Jâ, piekrîtu miegs. Un imunologs Dr.Bikova no RRC ðajâ gadîjumâ nepalîdzçs, ir jau mçìinâts, tâ kâ netçrç lieki naudu, pavisam nopietni.
Kur tad lai es meklçju palîdzîbu??? Nodarboties ar paðârstçðanu kâ lîdzðim?

Cik lasîju diagnosticçt to pçc asins paraugiem ne vienmçr izdodas, jo Candida albicans ir arî veselos cilvçkos, tikai neinvazîvâ formâ, utt.
Candida FAQ:
http://web.archive.org/web/20020802012431/www.infosky.net/~alexmi/candida.htm

Tas Dr Crooc tests kaut kâ ir ïoti populârs internetâ.

Simptomi ir ðâdi: kòudçðana galvenokârt galvas kreisajâ pusç, spiediena sajûta galvâ, galvassâpes (virspusçjas), miegainîba, slikta koncentrçðanâs, ... un simptomi pasliktinâs pçc saldumu, ar ogïhidrâtiem bagâtu çdienu (piem. makaroni ar sieru) vai alkohola lietoðanas. No dermatologa un neirologa nebija nekâdas jçgas.
no Bikovas jçgas nebûs ne tik, diemþçl.
miegs
Re: Sistçmiska sçnîðu infekcija
31.05.2004 12:48
Es varu piekrist tam ka ir situaacijas,kad mineetaa seene varbuut ir arii asiniis neaktiivaa formaa un bez kliniskaam izpausmeem, kaut gan ticamiiba shadai situaacijai ir nieciiga, un taadu vai citaadu (ieksheeju vai aareeju iemeslu deljj ) infekcija manifestejas, bet nekad (uzsveru nekad) tas neizpaudiisies ar knjudeeshanu, miegainiibu un citiem nespecifiskiem simptomiem, jebkuraa gadijumaa infekcijas manifestaacijai ir raksturiiga asins uzseejumos konstateejamaa seniite (un ne tikai albicans)
Padoms - samekleet labu internistu (terapeitu),
kur?
to pateikt sheit nav iespeejams, bet pareizeem atrodas, variants - konsulteeties ar infekcionistu
-nelasiit tik daudz drazas, kas metaajaas tiiklaa,
-papriecaaties arii par sauliiti aiz loga
miegs, visâdi varbût te neder, ja nezini tad labâk neko nesaki.

No FAQ:
"Candida albicans, is an opportunistic yeast that normally inhabits the mouth, throat, intestines and genitourinary tract of most humans and is usually considered to be a normal part of the bowel flora (the organisms that coexist with us in our lower digestive tract). Its job is to recognize and destroy harmful bacteria. Without Candida albicans in our intestines we would be defenseless against many pathogen bacteria. In a healthy person, Candida albicans is numbered in millions. It is controlled by a properly functioning immune system and "friendly" bacteria. However, if the number of friendly bacteria is decreased (antibiotics), the immune systems is weakened or other conditions for yeast proliferation occur (diet high in sugar, improper pH in the digestive system) Candida albicans will shift from yeast to mycelial fungal form and start to invade the body."

Esmu lasîjis ka ir ïoti daudz daþâdu "nespecifisku" simptomu. Un viens no galvenajiem simptomiem it tieði nogurums - tâ pati miegainîba vien ir.

Infekcionistu? Es jau biju Infektoloìijas centrâ - no sâkuma man konstatçja Toxocara canis, pçc ârstçðanas kursa atkârtotâ analîze bija kârtîbâ, bija arî îslaicîgs uzlabojums, bet kad es pateicu ka man vçl joprojâm ir simptomi, mani pasûtîja.

>-papriecaaties arii par sauliiti aiz loga

Vot ðitâtas otmazkas gan man nevajag!
Re: Gus
31.05.2004 13:52
Ja nopietni, tad raksti man.
kulba
Re: Sistçmiska sçnîðu infekcija
31.05.2004 14:13
fanija ar jogurtinju ieteiks smeereet,dzert.....:)
Ilze, kâpçc tu esi tik pârliecinâta ka imunologs nepalîdzçs? Tu saki ka ir jau mçìinâts - tâtad tev ir pçc simptomiem lîdzîga saslimðana? Kâdi ieteikumi?
ineshuks
Re: Gus
31.05.2004 15:31
Vajag uzmaniigaak lasiit. Sisteemiska infekcija=kandidu sepse ir tad, kad taa seene ir asiniis. Un tur taas normaali nav, jo asinis ir STERILAS. Bet, shkjiet, te jau kaads ir diagnozi sev noteicis un tagad ciitiigi mekle kaa nu to aarsteet un preteejus viedokljus vienkaarshi nedzird. Dazhaadu shkjietamu slimiibu mekleeshana un aarsteeshana ir gana pateiciiga nodarbe, lai laiks buutu aizpildiits un nebuutu laika risinaat patiesos sho probleemu ceeljonus.
r-kje
Re: Sistçmiska sçnîðu infekcija
31.05.2004 15:36
Ja es pareizi atceros, tad Stradinju imunologija shaadas analiizes taisa.
ilze
Re: Gus
31.05.2004 16:21
Es teicu, ka imunoloìe Bikova nepalîdzçs nevis vispâr, ka imunologs nepalîdzçs :), bet uz Stradiòu imunoloìisko centru gan vairs aizbraukt, pati tur nesen biju, tagad gaidu rezultâtus.
Normâli tâs nav asinîs, tâs tur nokïûst asinîs tikai tad kad tâ sçne kïûst invazîva. Augstâk es sajaucu, tur bija domâts ka nevar tik vienkârði diagnosticçt pçc izkârnîjumu analîzçm.

Diagnozi es sev netaisos uzstâtît, es tikai izteicu pamatotu variantu. Ko tad ineshuk tu man gribi ieteikt, iebâzt galvu smiltîs un neko nedarît? Tie ârsti pie kuriem esmu bijis nav varçjuði palîdzçt un loìiski ka es arî pats interesçjos par ðo lietu. Tev tâ varbût liekas ðíietama slimîba, man nepavisam.

Paldies r-kje par informâciju!
Ilze, ja jau uz Stradiòu imunoloìisko centru, tad taèu tomçr pie imunologa?
Ilze, izlaista komata dçï ne tâ sapratu teikumu, vari neatbildçt:
"Es teicu, ka imunoloìe Bikova nepalîdzçs nevis vispâr, ka imunologs nepalîdzçs :)"
ku!
Re: Gus
31.05.2004 20:10
Es neesmu seenju speciaalists bet man ir divas paardomas par sho lietu.
1.Tanii FAQ manupraat beigaas sarakstiita fignja.Miceeliju seenes veido augshanas stadijaa un es neticu ka shajaa formaa kad vinjas veido kolonijas,var izplatiities asinsrites sisteemaa.
2.Ja arii tas taa buutu tad tas liecina ka ir npietni sagrauta organisma aizsardziibas sisteema un parasti tas beidzas ar aatru naavi.
1) Ðî sçne ðíiet ka ir îpaða:

"As Candida proliferates in the intestines, it can change its anatomy and physiology from the yeast-like form to the mycelial fungal form. It is well recognized that Candida albicans is a dimorphic (two shapes and forms) organism and as such can exist in these two states. The yeast-like state in a non-invasive, sugar-fermenting organism, whereas the fungal state produces rhizoids, or very long root-like structures, which can penetrate the mucosa, and it is invasive.

Penetration of the gastrointestinal mucosa can break down the boundary between the intestinal tract and the rest of the circulation and allow introduction into the blood stream of many substances which may be antigenic. Such things as incompletely digested dietary protein may be delivered to the blood through the portals of entry of the intestinal tract produced by the invasive mycelia of the fungal form of Candida albicans. This may explain why many individuals who have chronic Candida overgrowth and a high percentage of the mycelial form of the organism commonly show a wide variety of environmental and food allergies"

(no http://www.mold-help.org/candida.htm)

2) Internetâ esoðâ informâcija liecina ka tâ nav viss, var bût visâdi, simptomi var bût gadiem ilgi. Inetâ ir papilnam informâcijas par ðo sçni.
Gus
01.06.2004 09:09
Ir tikai viens jautâjums: cik ticama ir ðî informâcija?

Piemçrs: tepat Aija un Fanija liek daudz un daþâdu informâciju par jogurtiòu labajâm spçjâm palîdzçt daþâdâs situâcijâs. Viòas abas ir pietiekami pacietîgas un uzòçmîgas un dara to regulâri, pie tam apraksti nav îsie. Tâ kâ, ja mçs pârskatîtu ðo saitu, mçs atrastu, ka ðeit ir DAUDZ informâcijas par ðiem jogurtiòiem. Bet vai tâpçc tâ uzreiz ir jâpieòem kâ absolûtâ patiesîba? :)

Vari neatbildçt.
Bet man gan liekas,ka mazâk i-netâ vajag sçdçt un vairâk pa svaigu gaisu pasportot,mazâ''makaronus ar sieru un alkoholu''lietot,tad arî ðî ''sçne'' mazâk traucçs...
....citâdi man kaut kâ ðíiet,ka te nevis imunologs,bet psihiatrs var palîdzçt.
Tas nu tâ,manas pârdomas,tâ kâ vari neatbildçt.
Re: Sistçmiska sçnîðu infekcija
01.06.2004 11:06
Nu tiem kam naf ta sene bijusi tie protams iesaka svaiga gaisa staigat.
Es jau vairakus gadus cinos un esmu izterejusi vairak naudas ka smeketaji un dzeraji par cigaretem un alkoholu, bet no senes valja netieku, ta tik njemas plashuma un trauce dzivot, saku jau izskatities pec bomzhika, jo mati ir kluvushi nedzivi un ta sene tak grauj to imunitati.
dr_linda
Re: Gus
01.06.2004 11:11
Kaapeec vajag mekleet tik eksotiskas un absurdas dg. ? Domaaju, ka Juusu suudziibas ir izskaidrojamas daudz vienkaarshaak. Diemzheel, pagruuti ir paarliecinaat pacientus, ja vinjus vajaa uzmaaciigas domas par iedomaatu slimiibu.
es tieðâm nesaprotu, kâpçc Gus ir uzkâries uz sçnçm? Vai tâ ir pierâdîta diagnoze? ârsts ir pateicis, ka ir tâda problçma? ir uztaisîtas analîzes, kas ksiadri parâda - jâ Tev ir sçnes tur un tur?
Pats jau vienmçr sev atrod gan neiznîdçjamas sçnes, gan vçzi gan citas nâvçjoðas kaites.

Man bija pastâvîgs nogurums, problçmas ar imunitâti, smakðana, sirdskaluves un protams es domâju, ka sirds beigta, ir aids, zarnu vçzis un vispâr drîz mirðu un staigâju pie visâdiem ârstiem. beigâs aizklîdu pat lîdz endokrinologam un izrâdijâs, ka sirds un viss cits ir vesels, bet vairogdziedzeris slims, tagad ârstçju vairogdziedzeri - un nav ne noguruma, ne sirdskaluves, ne reiboòi un domas par mirðanu un vairs nav jâmeklç imunologi, kardiologi u.c. "logi", kas tâ arî nebija spçjuði noteikt diagnozi un izârstçt manas "nâvçjoðâs" kaites. tâ lûk. Tvas sliktâ ssajûtas var bût no asinsrites prblçmâm vai mugurkaula problçmâm - tad ïoti bieþi cilvçki sûdzas par nelabâm sajûtam galâ, rokâs, reiboòiem un nogurumu, galu galâ kâda nolâpîta alerìija vai vielamiòas problçmas - kas netiek galâ ar ogïhidrâtiem.

Ja Gus palasîtu medicînas enciklopçdiju, tad varçtu pats sev pçc aprakstîtajâm pazîmçm piedçvçt vçl kâdu pussimtu briesmîgu slimîbu un varbût pat grûtniecîbu. Turklât noteikt slimîbas pçc testiem internetâm, man ðíiet, ka nekas stulbâks nav iedomâjams - internets taèu nevar uztaisît asina, urîna u.c. analîzes, veikt magnçtiskâs rezonases izmeklçjumus utt..
Es jau teicu, ka neesmu sev uzstâdîjis diagnozi, tas ir tikai viens variants, esmu atvçrts arî citiem variantiem. Neviens ârsts lîdz ðim nav varçjis uzstâdît diagnozi, tâpçc nevajag brînîties, ka es pats meklçju vainu.

li, variants par vairogdziedzeri - to bûtu vçrts pârbaudît, paldies. Ar mugurkaulu viss kârtîbâ, alerìijas, asinsrites un vielmaiòas problçmas, tas paliek otrajâ plânâ, tikai pie kâdiem ârstiem man jâiet?

Man galîgi nav vçlçðanâs te diskutçt par ðo iespçjamo sçnîðinfekciju ar cilvçkiem kas neko par to nezina. Ja vçlaties par to palasît, ðeit bûs labs linku saraksts: http://www.candidapage.com/
Vairogdziedzeri (t.i. vielmaiòu, hormonu lîmeni, paðu dziedzeri utt.) ârstç endokrinologs.

Un cilvçki, kas cik necik zin bioloìiju saka, ka tâdas visâdas sçnes pie mums nav tik viegli dabût - jâbrauc uz Vjetnamu vai citâm siltâm, eksotiskâm zemçm.

jâsaka, ka galvas sâpes, nespçks, spiediens galvâ - ðîs pazîmes ir tik izplatîtas ïoti daudzâm slimîbâm, ka nav vçrts uzreiz domât par visâdiem neârstçjamiem ârprâtiem.
Re: Sistçmiska sçnîðu infekcija
01.06.2004 16:56
Un kot lai dara, ja arsts ir konstatejis bet tapat nearstejas :(((
ineshuks
Re: dadziits
01.06.2004 17:16
Konstateejis ko? Sisteemisku kandidas infekciju?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 22 pieskaita 14?
Ziņa: