Liela hematoma un grûtniecîba

Aizsāka agate 

agate
Liela hematoma un grûtniecîba
14.12.2006 19:35
Sveiki!

Gribçjâs vienkârði vçl kâdu viedokli, jo esmu uztraukumâ savam ârstam aizmirsusi pajautât visus interesçjoðos jautâjumus...
Tâtad - grûtniecîbas 11.nedçïâ, man konstatçja ïoti lielu hematomu, izmçri: 7 x 6 cm, bija stipra asiòoðana, bet bçrniòam viss kârtîbâ. Nedçïu pavadîju slimnîcâ, tagad jau kâ 2 nedeïas mierîgais reþîms mâjâs. Izrakstoties no slimnîcas, hematomas izmçri bija 7 x 1,5cm, shodien (2 nedçïas pçc izrakst.) - 7cm x 6mm. Uztraucos, kâpçc tâ tik lçni uzsûcas? Ârsts teica dzîvoties mierîgi, turpinât dzert Dufastonu un skatîties, kas bûs... Bet nu uztraukums aug augumâ, sâku domât arî pat to, a ja nu nesamazinâs, neuzsûcas? Kâds ir risinâjums, ja hematoma nesamazinâs, bet arî neasiòo? Vai ar gultas reþîmu bçrniòu ir iespçjams glâbt (domâju to laiku, kad mazais puncî jau ir tik liels, ka kustoties pats var aizskart, pârplçst vai tml. ðo hematomu?)
Pameklçju informâciju internetâ, bet latv.val. nav izsmeïoðas informâcijas, kâ notiek uzsûkðanâs? Un vispâr tieði par hematomâm saistîbâ ar grûtniecîbu inform. latv.val. ir pamaz diemþçl...
Kâ ir ar to gultas reþîmu - ja mierîgi staigâju, sçþu, aizbraucu ar vîru pusdienâs uz centru u.tml. darbojos, bet mierîgâ reþîmâ, vai tas var ietekmçt uzsûkðanâs âtrumu?
`Man arî bija hematoma, un dvîòu grûtniecîba. Nogulçju slimnîcâ 1 mçn, mâjâs arî pârsvarâ gulçju lîdz hematoma pamazâm uzsûcâs ( man lielâs devâs deva dufastonu un nospu pçc vajadzîbas). Tagad jau esmu mamma. Tâ kâ turies, un mierîgi dzîvojies pa mâjâm (audzini punci) viss bûs OK.
agate
Re: Liela hematoma un grûtniecîba
16.12.2006 10:56
Tas, ka vçl kâds veiksmîgi ar to visu ticis galâ, arî uzmundrina :) Lai gan stresiòð tâpat ir, kâpçc tâ uzsûkðanâs notiek tiiiiik lçni... Bet tas jau laikam normâli!
Re: Liela hematoma un grūtniecība
16.12.2006 13:20
Gulēju mājās (atteicos no slimnīcas un nopietnākiem medikamentiem) ,dzēru noshpu un askorutīnu...meitai viss kārtībā...Turies,nestreso,būs labi..:))
Re: Liela hematoma un grûtniecîba
17.12.2006 16:52
Man bija tâda pati situâcija kâ tev. Termiòð bija gan mazâks - 7 nedçïa. Sâka durt un asiòot, aizveda uz Gaiïezeru - paldies dieviòam asiòoðanu apstâdinâja un bçrniòð izdzîvoja. Hematoma bija 7 * 6cm. To novçroja...divas nedçïas tâ nesamazinâjâs, tikai mainîja formu. Tad pamazâm sâka uzsûkties. Nogulçju 6 nedçïas kamçr hematoma pilnîbâ uzsûcas. papildus pie homeopâta bija izrakstîtas zâlîtes, kas varçtu palîdzçt tai uzsûkties. 5 nedçïas taisîga magnes un noðpas sistçmas.
Ar to lietu jokot nevar, jo var sâkties asiòoðana utt utt. Labâk nebraukâ apkârt, bet pçc iespçjas vairâk atrodies horizontâlâ stâvoklî. Pârâk daudz ir ar ko riskçt!!! Es dzçru dufastonu lîdz pat 20 nedçïai!!!!!

Manai peciòai tagad ir 9 mçneði un esmu priecîga, ka izturçju to ilgo laiku uz gultas, jo, kas to lai zin, kâ viss bûtu noticies, ja riskçtu un dotos mâjâs!!!!
agate
Re: Liela hematoma un grûtniecîba
18.12.2006 11:45
Khm... Pareizi, es esmu dzirdeejusi, ka C vit jaadzer. Slimnîcâ arî taèu sistâma bija glukoze+C vit. Bet dr. man neko neteica... Ja es tagad pati uz savu galvu sâktu dzert (ir man askorutîns mâjâs), cik tas jâdzer, lai nepârdozçtu? Nâkamâjâ vizîtç noskaidroðu to arî pie ârsta!
Re: Liela hematoma un grūtniecība
18.12.2006 11:56
Galvenais guli,maksimāli centies nestaigāt un necelt smagumus...askorutīnu,ja nemaldos dzēru pa 1tbl.3reiz dienā,pēc tam mazāk,un noshpu...Būs labi...:))
agate
Re: Liela hematoma un grûtniecîba
18.12.2006 16:28
Paldies par inform. :)
Re: Liela hematoma un grûtniecîba
18.12.2006 19:22
agate

japp, es arî c vitamînu dzçru, tas palîdz hematomai uzsûkties...tâda man bija info ...turies!!
Re: Liela hematoma un grûtniecîba
18.12.2006 21:18
agate

Askorutiinu var droshi. Lai vinju paardozeetu vinjsh saujaam jaarij...
Re: Liela hematoma un grūtniecība
18.12.2006 22:50
...garshīgs tas askorutīns arī ir...var ēst kā končas..:))
Lai Tev veicas.
Es nupat - pirms nedçïas zaudçju bçbi :(
Ja bûtu palikusi slimnîcâ, varbût bûtu viss labi, bet man mâjâs meita - 3 gadi...
Tagad veselîbas problçmas turpinâs.
Iesaku tomçr pçc iespçjas gulçt, dzert arî magneB6 - pa 1 tab.3x dienâ, un drîz jau viss uzlabosies! ;)
Nesatraucies, tas tik kaitçs mazajam. Man draudzenei tâ bija un puikam jau 3 gads! :)) Bûs labi!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 7 pieskaita 6?
Ziņa: