kontrastviela CT

Aizsāka nunurs 

nunurs
kontrastviela CT
11.01.2007 07:59
kas parasti ir kritçrijs, kas nosaka, vai datortomogrâfijâ bûs jâizmanto kontrastviela? konkrçti interesç, kâ tas ir virsnieru pârbaudes gadîjumâ.

tas var bût saistîts ar cilvçka svaru --> tauku daudzumu --> orgânu "redzamîbu"? varbût ðîs ir pilnîgas muïíîbas, nav ne jausmas.
vai varbût tas tiek darîts, atrodot kâdu veidojumu?

tas, vai kontrastviela tiks izmantota, ir izðíiroðais apmaksâ, ja to lieto, tad apdroðinâðana pârbaudi neapmaksâ.
nunurs
Re: kontrastviela CT
11.01.2007 13:18
tieðâm nevienam nav CT ar kontrastvielu taisîta?
Re: kontrastviela CT
11.01.2007 13:25
Vai tad nevar par kontrastu samaksaat atsevishkji...
P
Re: kontrastviela CT
11.01.2007 15:31
man taisîja CT ar kontrastvielu. Maksâju par kontrastvielu atseviðíi k-kâdus 10 Ls, pârçjo summu apmaksâja apdroðinâðana...
Re: kontrastviela CT
14.01.2007 11:27
Pirms CT izmeklçjuma parasti nevar pateikt, vai bûs vajadzîga kontrastviela. Tas atkarîgs, ko atrod vispirms izmeklçjot bez tâs. Par virsnierçm - ja tajâs atrod veidojumu, vispirms kompî izmçra tâ blîvumu un atkarîbâ no tâ nosaka, vai bûs vajadzîba lietot kontrastu. Ja veidojuma blîvums ir zems, tad var uzstâdît diagnozi bez kontrasta.
nunurs
Re: kontrastviela CT
14.01.2007 14:53
Santaklausakundze, paldies!

izmeklçðana jau notika, man bija tikai jâizdzer 2 glâzes caurspîdîga sâïa ðíidruma, ko medmâsa arî par kontrastvielu nosauca, par to nekas nebija papildus jâmaksâ.
tad sanâk, ka kontrastviela ir caurspîdîga un tikai rentgena vai kâdos tur staros iegûst krâsu?
Re: kontrastviela CT
14.01.2007 20:45
Ir arî tâdas kontrastvielas, ko ielaiþ vçnâ, par tâm gan bûtu jâpiemaksâ... Ar ðitâm dzeramajâm vienkârði iekontrastç kuòìa zarnu traktu, lai tas bûtu atðíirams no pârçjiem orgâniem. Kontrastvielas ir blîvâkas un vairâk aiztur rentgenstarus, tâpçc arî bildç izskatâs baltâkas
P
Re: kontrastviela CT
14.01.2007 21:23
nu man bija jâdzer ûdens pirms tam, kâdas 3 glâzes, un tad vçnâ laida kontrastvielu. skatîjâs vçderu. pirms tam bija taisîta USG.
es tikko biju uz magneetisko rezonansi parbaudit galvu, samaksaju 25cus latus, ar nosuutijumu! tajaa skaitaa es lasiiju, ka ir iekllauta arii kontrastviela, kad es apguulos uz taa galda, jautaaju vai kontrastvielas nebuus? aarste atbildeeja, vai tad taada vajadziiga :D un es liidz galam taa arii neko nesapratu, jo es ta4u par to samaksaaju :D murgs kaut kaads!
Re: kontrastviela CT
04.09.2009 13:29
Hmm? Es nezinu vai kodolu magnetiskās rezonanses tehnoloģijā vispār tādu lietu kā kontrastvielu izmanto. Datortomogrāfijā gan izmanto...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Sisie
Re: kontrastviela CT
04.09.2009 17:57
kontrastvielu izmanto ari MRI
nu es nezinu, kas tur ir, tagad gaidu atbildi, veel jaapacieshas liidz otrdienai, un tad redzees, kas pa kam, jo jau lloti ilgu laiku saap galva, un nezinu kaa tikt no shiis kaites valjaa :( veejaa salst galva un visu laiku saap :( no kaa tas vaeetu buut?
Re: kontrastviela CT
05.09.2009 22:26
MR arī izmanto kontrastvielu, cik nu zinu..
Bet man arī taisīja vēderam DT un bija jāiedzer tikai 2 glāzes kkāda šķidruma.., bet redzēju, ka citiem vēnā kaut ko laida..Ja apdroš. neapmaksā ar kontrastv., tad tak par to var atsevišķi piemaksāt..Tad nu probļema :)
Re: kontrastviela CT
05.09.2009 22:30
kur tu taisīji??? man ARSĀ uzreiz dakterītes pateica, ko tur redz.., bet detalizētu aprakstu protams saņem vēlāk..Vispār ARSĀ super radioloģes - cilvēcīga attieksme, kad nāc no izmeklējuma telpas laukā var pajautāt, un uzreiz pasaka galvenajos vilcienos, ko tur redzēja.. Es tik uz ARSU :))
nu jaa es jau arii taisiiju arsaa, bet taa arii neko laadziigu nepieraxtiija tajaa izmekleejumaa, kaut gan galva jau saap sasodiiti ilgi u nevar nedz koncentreeties, nedz dariit ko nopietnu :@ nezinu ko veel te dariit :(
Re: kontrastviela CT
09.09.2009 02:12
kas tai MR bija rakstits? man ari galvai jataisa..laikam magnetrezonanse..ari galvas reiboņi brīziem pasāp..
Tev dopleru taisīja galvas asinsvadiem??? no tiem arī var sāpēt.., ja ir aizlipuši un traucēta asins apgāde..Tāpat galva var sāpēt no muguras, konkrēti spranda..tur nesāp???pie neirologa biji???
jaa es biju arii pie neirologa, bet domajams, ieshu veel, jo netieku skaidribaa ar tiem izmeklejumiem!man ta visu laiku saap, briizziem stipraak, briizziem ne tik stipri, bet saap visu laiku! kas tas doplers? cipa doplerograafija? aadu kaut kad sen taisiiju, bet domaajams, ka vaidzees veel reizi atkaartot, jo kaut kas tur tieshaam nav ta akaa vajag! spranda arii saap, bet tas es domaaju jau no galvassaapeem, jo ja buutu sprandaa vaina, tad galva pilnigi visu laiku nesaapeetu! veel man veejaa nepatiik uztureeties, tad arii galva it kaa salst, tas domaajams saistiits kaut kas ar asinsriti, ka taa ir!
Re: kontrastviela CT
10.09.2009 11:37
Nu jaa, ja salst, tad tiesham izskatas, ka ar asinsriti saistiits..Doplerografija ir usg asinsvadiem..Tieshi tur redz, vai asinsrite normaala, vai nav kadi nosedumi uz asinsvadiem, vai nav venozaa staaze..Sprandam rtg ir taisiits? Jocigi gan tie aarsti..Cilvekam sap galva, bet nerisina probleemu..
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 18 pieskaita 23?
Ziņa: