Darbnespçjas lapas

Aizsāka maitasputns 

Interesanti, vai ir iespçjams kaut ko darît pret ìimenes ârstiem, kas par naudu tirgo darbnespçjas lapas? Tâ tomçr ir samilzusi problçma arî manâ uzòçmumâ. Lîdzko strâdniekiem kaut kas nepatîk, viòi draud: "Ja tu man liksi kaut ko darît, aizieðu uz slimîbas lapu!" Un skaties, nâkoðajâ dienâ viòam jau ðî lapa ir. It kâ skaitâs, ka slimo, bet tajâ pat laikâ pilnîgi vesels staigâ pa pilsçtu un òirdz sejâ. Ir jau pat izstrâdâta skaidra tâme - 5... 10 Ls par dzelteno lapu, bet 40... 50 Ls par zilo lapu! Ko iesâkt ar ðadiem ârstiem? vai ir iespçja to visu kaut kâ piegriezt?
bruute
Re: Darbnespçjas lapas
03.04.2007 09:43
Samazini prçmijas tiem, kas regulâri slimo. Pasaki, ka viòu darba ieguldîjums ir mazâks, tâdçï arî prçmija mazâka
Re: Darbnespçjas lapas
03.04.2007 09:59
nekas labaaks par madekki nenaak praataa.. nemaaku teikt, vai tas ir racionaals ieteikums.
Re: Darbnespçjas lapas
03.04.2007 10:03
Bet vispâr tâ ir laba doma, ja kas, paòemt slimîbas lapu. Piemçram, atvaïinâjumu nedod, bet kaut kur braukt vajag, òemu slimîbas lapu un braucu.
Re: Darbnespçjas lapas
03.04.2007 10:08
Nu nezinu, varbuut pie mums tik ljoti truukst straadnieku bet manupraat taadi cilvji kas negrib straadaat un terorizee ar slimiibas lapaam ir atlaizhami. Tiesa gan atlaishana arii saistiita ar gruutiibaam... Muusu uznjeemumaa nekas taads nenotiek. Neesmu redzeejis ka jebkad kaads buutu slimiibas lapu njeemis. Ja saslimst tad pazvana bosam un tikliidz var taa ierodas darbaa. Varbuut maz maksaa...
bry
Re: Darbnespçjas lapas
03.04.2007 10:08
ðâda veida represijas pret darba devçju parasti izvçlas tie darbinieki, kuriem darbâ nodarîts kaut kâdâ pâri. Darba devçj - paskaties gan pats, vai labi rûpçjies par savu darbinieku vai neapkrauj pârâk ar darbiem utt uttt
kaijala
Re: Darbnespçjas lapas
03.04.2007 10:23
Tiko lasîju vai nu "Dienas Biznesâ" vai kaut kur tamlîdzîgâ laikrakstâ, ka daþi uzòçmumi tiem darbiniekiem, kas pusgada vai gada laikâ nevienu reizi nav slimojuði, izmaksâ smukas prçmijas. Jo no darba likumdoðanas viedokïa - samazinât kâdam algu vai prçmiju tâpçc, ka viòð slimojis, nedrîkst! Kaut arî zinâms, ka slimoðana bijusi viltota. Es, piem., pçdçjo pâris gadu laikâ ne reizi neesmu slimojusi. Vot i labprât tâdu prçmiju saòemtu. :)
Re: Darbnespçjas lapas
03.04.2007 10:26
Kamçr par slimoðanu maksâs, cîòa ir bezjçdzîga.
Pieíert ìimenes ârstu praktiski grûti, ja papîri ir labi sarakstîti MADEKKI nevar îsti pierâdît un patlaban viòiem ir tâds darba apjoms, ka viòi "slîkst" papîros.
Tikai ja ir pierâdijumi tam, ka slimoðanas laikâ ir reþima pârkâpums (dodas sauïoties uz Çìipti) tad var anulçt, bet tad vajag informâciju par to ka pilsonis ir ðíçrsojis robezu no robeþsargiem.
Ieteikusm darba devçjam. Ja tas ir atkârtoti sûtît iesniegumu kopâ ar DNL kopiju uz MADEKKI ar lûgumu izskatît DNL pamatotîbu, ar cerîbu, ka ìimenes ârsts noraustîsies, kad katru mçnesi nâks kontrolçt MADEKKI.
maitasputns
Re: Darbnespçjas lapas
03.04.2007 10:32
Varbût mazos uzòçmumos tâ nav, bet mçs jau esam ïoti liels uzòçmums. Pie vadîbas gala arî inþeniertehniskie darbinieki neslimo gadiem. Tur jau ir cits apziòas lîmenis, bet strâdnieku vidû tas ir izplatîts paòçmiens, kâ atpûsties, pastrâdât citur, paslinkot, sodît darba devçju, kârtot ìimenes jautâjumus u.t.t.! Redz, mçs esam uzòçmums, kas visu darâm atbilstoði LR likumdoðanai - apmaksâjam virstundas, pieðíiram atvaïinâjumus, apmaksâjam papildus atvaïinâjuma dienas, apmaksâjam slimîbas lapas u.t.t. Beigâs sanâk tâ - jo mçs arvien vairâk strâdâjam atbilstoði likumiem, jo strâdnieki kïûst arvien bezkaunîgâki un formâli izmanto savas tiesîbas! Tas parâda, ka ir jau izveidojusies vesela íçde, kurâ ìimenes ârsti ir viens no posmiem - viòi par attiecîgu samaksu izsniedz nepamatotas slimîbas lapas, bet mçs tâs apmaksâjam un vçl papildus maksâjam virsstundas tiem strâdniekiem, kas strâdâ viltus slimnieku vietâ! Mums tie ir tikai izdevumi, bet cînîties ar ðiem ârstiem nekâdîgi nevaram.... nu varbût nezinâm, kâ! Varbût ir kâdi ieteikumi? Kâda lîdzîga pieredze?
bruute
Re: Darbnespçjas lapas
03.04.2007 10:41
Bet prçmijas vajag maksât atbilstoði ieguldîtajam unpadarîtajam darbam. Tie, kas regulâri ir prombûtnç darbâ iegulda maz. Par to jau es arî runâju - tie, kas visu laiku ir darb', ali saòem labu piíi, un tad tiem, kas "basto" arî negribçsies vairs palikt muïía lomâ. Atbilstoði DL ir ok, bet darba likumâ nav reglamentçts, kâdâm jâbût prçmijâm, tâpat tur nav pateikts, kâ tâs sadalît. Valsts iestâdçs arî prçmijas saòem visi, bet summas atðíiras - atkarîbâ no atbildîbas pakâpes un padarîtâ darba premçðanas periodâ.
plants no cita PC
Re: Darbnespçjas lapas
03.04.2007 10:44
Tieði tâ. Mûsu uzòçmumâ ir lîdzîgi. Katrs plosts tiek piesegts ar slimîbas lapu. Strâdnieki augsti kvalificçti. Kuru katru no ielas vietâ nepaòemsi. Gadiem jâmâcâs. Nu tad arî izmanto situâciju. Tagad it kâ esot/bûðot kaut kâdi ierobeþojumi ÌÂ ârstiem uz izsniedzamo slimîbas lapu bieþumu un ilgumu, bet praktiskas izmaiòas nav novçrotas.
Re: Darbnespçjas lapas
03.04.2007 10:56
Patiesîbâ jau slimîbas lapu òemt nav izdevîgi. Par 1. dienu nemaksâ un pçc tam cik tur %, un ja vçl ârstam jâmaksâ...Mums ir vçrojama cita aina- nâk slimi uz darbu un aplaiþ citus.
maitasputns
Re: Darbnespçjas lapas
03.04.2007 11:20
Ja maksâ visus nodokïus no algas un slimîbas lapu aprçíina atbilstoði likumiem pçc pçdçjo seðu mçneða vidçjâ (prçmijas, virsstundas u.t.t. tai skaitâ), tad tâ pirmâ un otrâ diena, slimojot ilgâku periodu, nekâdu iespaidu neatstâj! Tad summiòa praktiski sanâk tâda pati, kâ strâdâjot! Tad slimot ir izdevîgi! :( Strâdnieki pat to praktizç, slimojot mçnesi, saòemot slimîbas naudu, bet tajâ pat laikâ kaut kur pa kluso piehaltûrç un nelegâli uz rokas saòem vçl papildus summiòas! :( Tas ir vesels bizness! :( Izdevîgi paðiem un izdevîgi ìimenes ârstiem, kas tirgo slimîbas lapas! :( Un te nestrâdâ argumenti, ka aldziòas bûtu pie mums mazas un nevar iztikt! Jo, ja jau tik slikti bûtu, diezin vai paði te turçtos!

Nepieðíirt prçmijas? Tas neko nemaina! Pie mums prçmijas maksâ ik mçnesi. Esam mçìinâjuði tâs nogriezt par slimoðanu. Bet strâdnieki nav muïíi - viòi saprot, ja mçneða beigâs savu prçmiju nedabûs, tad nevajag slimot vairs pa nedçïâm, bet jâslimo pa veseliem mçneðiem. Tad nogrieztâ prçmija neko nemaina! :(
Re: Darbnespçjas lapas
03.04.2007 11:41
lai Tava personaaldala pazvana taadam dakterim un pasaka, ka dd nabaga sirdzeejam grib izmaksaat papildus slimiibas pabalstu - vai ar 300 lvl buusot gana sai kaitei => dokam aakis luupaa => pakalpojuma cena celas => pakalpojums vairs nav tik izdeviigs prieks dn..

nu, jaa.. vai arii konverteet aldzinu.. :)

njaa, godiigam dd laikam nav vis viegli..
Re: Darbnespçjas lapas
03.04.2007 13:01
Mums vispâr tikpat kâ nav prçmiju, tâ kâ tas neko neietekmç.
Re: Darbnespçjas lapas
03.04.2007 19:17
nesanâk vis tâpat kâ strâdâjot, jo maksâ 80% no pçdçjâ pusgada vidçjâs izpeïòas... aber, ja pçdçjos mçneðos alga reâli pielikta un netiek praktizçtas lielas masveida prçmijas (un virsstundu nav vispâr), tad galîgi nav izdevîgi. Morâle: vajag kârtîgi pie algâm pielikt, nenerrot ar n-tajâm virsstundâm u.t.t. :P
Kad man nedçïas slimoðana (îsta) 3ciparu skaitli izmaksâja, vairs tâ nedaru. Labâk slima darbâ dirnu un nekâ nedaru, toties pilnu algu saòemu, tâ kâ nav gada beigas, prçmiju anyway nedotu >:)
Protams, ja gribçtu braukt ceïojumâ, bet nedotu atvaïinâjumu, par velti aizvilktos pie ìâ ar kâdu no jau esoðajâm kaitçm un lapa rokâ :P
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 15 pieskaita 5?
Ziņa: