Bilirubîns

Aizsāka ? 

?
Bilirubîns
04.07.2007 14:04
Man jau kopð ziemas ir paaugstinâts bilirubîns. Viens râdîtâjs ir 8.6 (norma 5), otrs ir 21.2 (norma 20).
Vai tas kâ negatîvi var iespaidot manu veselîbu?
Re: Bilirubîns
04.07.2007 15:20
aknas esi parbaudijusi?
?
Re: Bilirubîns
04.07.2007 16:03
Nezinu, kâ sauc aknu râdîtâjus, varbût arî esmu. Nodevu jau otro reizi asins analîzes, lai paskatîtos, kas ar bilirubînu notiek (droði vien, ka ì.â. arî tad aknu râdîtâjus pârbaudîja), turklât pirms mçneða man vçl sâpçja vçders, un vçdera dobuma USG konstatçja, ka aizkuòìa dziedzeris ir blîvâks nekâ tam vajadzçtu bût, nekâdas citas aizdomîgas lietas nebija. Jebkurâ gadîjumâ ì.â. saka, ka tikai bilirubîns esot paaugstinâts, viss pârçjais esot ok. Izsaka versiju, ka varbût man visu mûþu esot bijis paaugstinâts bilirubîns, bet tikai tagad to pamanîja...gribçjâs vçl kâdu viedokli dzirdçt par ðo lietu. Vai to kâ vajag ârstçt?
Re: Bilirubîns
04.07.2007 16:10
Aknu raadiitaaji ir ALAT ASAT GGT ...varbuut vel kas bija ko piemirsu

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
?
Re: Bilirubîns
04.07.2007 16:23
Tâdâ gadîjumâ-jâ, ir pârbaudîts un ir kârtîbâ. Tâtad paliek tikai tas viens bilirubîns...dîvaini. Un nekas nesâp, nekâdu sûdzîbu it kâ nav, bet tas ir biðíiò tâ kâ pa augstu...
Re: Bilirubîns
04.07.2007 16:25
Nu var tak taa buut ka ir paaugstinaats by default. Ja viss paareejais norma un Tu nezini kaads tas bija pirms gada vai 5. Nu tad pagaidi un peec 6meen velreiz nodod analiizes. paaraak neiecikleejies jo uz nervu pamata arii vari papurgaat taas analiizes.

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
?
Re: Bilirubîns
04.07.2007 16:39
Izskatâs, ka tâ laikam arî bûs jâdara, un ja tad arî ir tâds, kâ tagad, nu tad neko. Laikam bûs jâtic ìâ, ka tas nekas.
Re: Bilirubîns
04.07.2007 16:41
jaasaak uztraukties tad ja visi paarejie raadiitaaji saak gljukot un labaak nepaliek, bet paliek tikai sliktaak. Un ja GGT gljuko tad kaa sapratu no sava aarsta, tad esot jau uz chaabiigo pusi.

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: Bilirubîns
05.07.2007 08:55
kur bilirubins tev ir palielinats - tiesais vai netiesais?
?
Re: Bilirubîns
05.07.2007 09:34
belissima, tieðais ir 8.6 (norma 5), netieðais/kopçjais ir 21.2 (norma 20).
Re: Bilirubîns
05.07.2007 10:57
hmm var but tiesham organisma ipatniba, vai bez analizem ir ari kadas sudzibas?
?
Re: Bilirubîns
05.07.2007 12:51
Nav sûdzîbu. Ar analîzçm to pamanîju martâ- tad toè nekâdas sûdzîbas nebij. Vçlâk sâpçja vçders pçc çðanas un no rîtiem, uztaisîju USG un vienîgais, kas tur atklâjâs, ka aizkuòìa dziedzeris nedaudz blîvâks, nekâ manos gados tam vajadzçtu bût. Varbût iekaisis. Nodevu atkârtotas analîzes, kurâs, kâ sapratu, bûtu jâuzrâdâs tam aizkuòìa dziedzera iekaisumam (jo skatîjâs fermentus), ja tâds ir, bet visi râdîtâji bija kârtîbâ, izòemot bilirubînu. Padzçru ârstniecisko tçju kuòìim un vçders vairs nesâp, bet bilirubîns ir, kâds nu ir... ìâ saka, ka iespçjams man esot kaut kâds tur sindroms, un visu mûþu tas bilirubîns ir biðíiò paaugstinâts, jo ar tâdiem cipariem, kâ man, daudz tas arî neskaitoties...
Re: Bilirubîns
18.07.2007 12:23
Mans doks arî ieminçjâs par to sindromu... Arî neko citu neatrada, jo ne ASAT, ne ALAT nav bijis paaugstinâts un arî citu sûdzîbu nav. Paðâ sâkumâ, kad uzzinâju par bilirubînu doks izrakstija man Essentiale forte (ja nekïûdos nosaukumâ) un tad laikam râdîtâji uzlabojâs. Bet visu ðito gadu laikâ, ðíiet tas bilirubîns man ir paagustinâts, bet sâku tagad vairâk pievçrst tam uzmanîbu, jo tagad arî tieðais ir paagustinâts, bet bija tikai kopçjais. Jâ... brâïukam arî vienreiz taisija un to atklâja. Ka viòð pabojâjis aknas, tam es vçl ticçtu, bet es??? Ja vienîgi vçl gribçja norakt uz sen, sen izslimoto þurku mçri - bet man vispâr nav skaidrîbas, ko tas man ir nodarijis. Un kâds sakars aizkuòìa dziedzerim ar bilirubînu? Es tik zinu, ka man jau sen teikts, ka aizkuòìa dziedzeris man tâds kûtrs.
Re: Bilirubîns
18.07.2007 12:36
Oho! Ja godîgi, es tikko pirmoreizi pameklçju netâ par to þurku mçri (Leptospiroze).. Tâkâ es to izslimoju samçrâ vieglâ formâ un esot tik maziòai, ka îsti neko neatceros, tikai ðausmîgo ârstu durstîðanu visâs vietâs, lai no vçnas asinis dabûtu. Tad izrâdâs, ka smagus aknu un nieru bojâjumus rada... Bet cik tad tie ir smagu, ja man tikai minimâli palielinâti abi bilirubîni? Gandrîz kâ autorei... Un ko tad tas nozîmç? Visu laiku man viòi tâdi saglabâsies, vai arî iespçjams, ka tas no kâ cita (vai esmu tomçr pârâk naiva)... Tas nevar bût iedzimts, ja arî brâlim tas bilirubîns ir bijis paaugstinâts - varbût tieðâm abiem tas simptoms, ko ârsts minçja...
?
Re: Bilirubîns
18.07.2007 13:15
Nu man jau ðíiet, ja tu esi visu, uz ko tas bilirubîns varçtu norâdît, pârbaudîjusi un viss ir kârtîbâ, tad nav vçrts uztraukties un nervus bojât. Kâdi tev ir tie bilirubîna râdîtâji? Un aknu?
Ja ar aknâm viss ok, un citu sûdzîbu nav, nu tad... Laikam jânoraksta uz to sindromu.
Es laikam ieðu kaut kad rudenî vçl nodot analîzes, paskatîties, kas un kâ.. Un ja tâds tas bilirubîns ir, nu ko darît- lai ir...
Re: Bilirubîns
18.07.2007 13:23
Es tagad no galvas nezinu, tik zinu, ka nedaudz virs normas bija tie râdîtâji (abiem bilirubîniem). It kâ sûdzîbas nekâdas nav, bet es jau nezinu, kâdas varbût sûdzîbas, ja ir ar aknâm kaut kas. Es jau arî to visu norakstiju uz sindromu, bet tad ieraudziju, ka arî tieðais bilirubîns ir virs normas (agrâk nebija). Bet, tâpat domâju, ka dzîvotâjs bûðu :D. Tik gribçjâs zinât, ko man teikt manai ginekoloìei, pie kuras tagad stâjos uzskaitç ar grûtniecîbu - viòa tâpat visus analîþu rezultâtus zinâs un arî par visu jautâs. Jeb tam vispâr nevajag pievçrst uzmanîbu?
?
Re: Bilirubîns
18.07.2007 13:31
Pasaki, kâ ir un ka nezini, kâpçc... redzçs, ko viòa teiks.
Domâju, ja tam bilirubînam bûtu kâda ietekme uz grûtniecîbu, tad jau ìâ sen bûtu tev teicis, ka jâârstç tâ lieta...
Vnk varbût tagad nedaudz bieþâk pataisîsi analîzes, pavçrosi situâciju...
?
Re: Bilirubîns
03.09.2007 11:58
Paceïu diskusiju. Kâdu laiku jau likos mierâ, bet tad nospriedu vçlreiz uztaisît analîzes, un, lûk, izskatâs, ka bilirubîns kâpj. Kopçjais 31 (norma 20); tieðais 11 (norma 5). Ko lai vçl izmeklç, nesaprotu. Urîna analîzçs olbaltums esot uzrâdîjies 0.15. Ko lai domâ? Vai tas varçtu bût saistîts?
Brasilia
Re: Bilirubîns
03.09.2007 13:52
Ko bilirubîns parâda?? Aknu darbîbu? Stâvokli?? Ja, tâ tad sanâk, ka ar aknâm kaut kas ne tâ?? Vai nevar tâs aknu proves uztaisît vai kâ viòas sauc!?
?
Re: Bilirubîns
03.09.2007 21:36
Aknas pârbaudîtas, vçl pagâjuðajâ nedçïâ uztaisîju analîzes. Visi râdîtâji (tostarp ASAT un ALAT) kârtîbâ, tikai bilirubîns kâpj. Paskatîjos vecâkâs analîzçs, pirms 2 gadiem taisîtâs. Tur bilirubîns normâ.
dika
Re: Bilirubîns
03.09.2007 22:20
tas iespçjams ir Þilbçra sindroms. manam vîram to atklâja. vispâr tâdas lietas skara hepatologi. varbût ir vçrts aiziet uz konsultâciju? nu tur linezera slimn. blakus tai iestâdîjumâ viòi mâjo lielâ vairumâ :)

p.s. vispâr þilbçrs nav ârstçjams. tikai tâ - var apârstçt. principâ dzîvei netraucçjot, bet kâ vienmçr viss nav izpçtîts. var iedarboties ðíiet uz þultspûsli, bet tas katram mazliet savâdâk. cilvçks paliek nedaudz iedzeltens, tas fakstiski arî viss redzamais. vçl ir spiedoða sajûta. citi iesaka ârstçties ar barbiturâtiem??, bet protams blakusefekti neliek sevi ilgi gaidît :)
bet jâ, principâ, ir saistîba ir depresiju.
citreiz lietojot alkoholu, sajûtas pastiprinâs, eksistç viedokïi, ka þilbçrs "barojas" no alkohola, bet tas nav viennozîmîgi. tâ ka.....

ir jau arî ðeit apskatîta tçma par þilbçru, tik tâ pasen....
Re: Bilirubîns
04.09.2007 14:45
Kad man ik pa laikam parâdâs bilirubîns un tad atkal pazîd, tad ârsti pirmais, ko teica - þilbçra sindroms varçtu bût, jo man arî visas aknu proves vienmçr kârtîbâ, bet biluribîns lçkâ - te augðâ, te lejâ. Bet man teica, ka tas nekas traks nav un arî neko tur ârstçt nevajagot (negribu sameloties, jo dziïâk neesmu pçtijusi). Tâdâ gadîjumâ bilirubîns nenorâdot uz aknu bojâjumiem, bet gan vienkârði neizvadâs kâ vajag un uzkrâjas par daudz aknâs - tas arî analîzçs uzrâdoties. Agrâk lika padzert essentiale forte tabletîtes, bet tas tikai pirmo reizi, kad doka ieraudzija paaugstinâtu bilirubînu un tad arî nokritâs. Tagad tâpat viòð man mçtâjas augðâ lejâ, bet neviens vairs nepievçrð uzmanîbu.
?
Re: Bilirubîns
04.09.2007 15:30
Es jau neuztrauktos, ja zinâtu, cik tad ðis var kâpt, un no kura cipara âsâk uztraukties. Jûnijâ tieðais bija 8, kopçjais 21, tagad jau tieðais ir 11 un kopçjais 31. Cik daudz viòð var kâpt?
Re: Bilirubîns
04.09.2007 15:38
Aizej pie cita doka - moð tas vairâk ko sapratîs un paskaidros.
Brasilia
Re: Bilirubîns
04.09.2007 15:57
Tieðâm, pakonsultçjies vçl ar citiem ârstiem
Landa
Re: Bilirubîns
06.09.2007 01:19
Tâ kâ manam vîram arî bija nejaukumi ar Þilbçru, tad pâris dienas pavadîju Internetâ lasot par ðo zvçru. Tâtad-nedrîkst bût ne fiziskas, ne emocionâlas pârpûles, augstâkais-ieðana kâjâm, nedrîkst lietot paracetamolu saturoðas zâles un vçl daudz ko(laikam aî jâuzmanâs no AB), kas var slikti iedarboties uz aknâm, nedrîkst kolu:). saasinâjumi vçrojami pçc slimoðanâm(vîram ïoti slikti bija pçc vîrusa). Visi ârsti kâ viens noliegs saistîbu ar depresijâm un visvisâdâm distonijâm, bet es tomçr uzskatu, ka Þilbçrs ir veicinâjis ðo lietu(summçjot faktus).Jeb arî ârsti Þibçru ârstç ar antidepresantiem;)
Vîrs visu mûþu ir slikti juties(nogurums,slikta apetîte, slikta vçdera izeja, vienmçr no bçrnîbas iedzeltenas acis). Aprakstos par Þilberu tas viss ir minçts-arî neskaidra galva. Uz izmisîgâm ðîm norâdçm neviens ârsts nekad (!)nav reaìçjis. Un tik èetrminûðu vizîtes laikâ izraksta antidepresantus, no kuriem acis paliek vçl dzeltenâkas un vçdera izeja vçl retâka:), bet reâlâ jçga-pilnîgi nekâda. Fu, izkliedzu savu sâpi:)))
Re: Bilirubîns
06.09.2007 10:45
Hmm? Jaapieveersh buus uzmaniibu... es sev arii vareetu pierakstiit lielaako dalju simptomu... Vieniigi acis nav dzeltenas (nu varbuut pavisam nedaudz) un apetiite ir diezgan normaala... Bet katraa zinjaa paciiniities ir ar ko lai justos normaali...
Re: Bilirubîns
06.09.2007 17:46
Landa - laikam mums ar tiem vîriem tâ.... :)
norâdu savu epastu, lai vari uzrakstît sîkâk kas un kâ. jo mançjam depresija pamazâm paòem pçdçjâs normâla cilvçka paliekas...viòð gan spîtîgi atsakâs lietot antidepresantus un tad nu mocamies abi :) arî mani saucieni, ka drði vien vainîgs ir þilbçrs neatrod dzirdîgas ausis, kaut gan ârzemju lapâs ir tieðas norâdes par to!!!
vai tavçjais bija pie hepatologa?
Landa
Re: Bilirubîns
06.09.2007 21:18
Bija pie paða galvenâ valsts hepatologa:)), kurð paòçma kâdas 16 analîzes un neko, pilnîgi neko nepateica. Protams, jautâja arî saistîbu ar trauksmes stâvokïiem un tml., bet arî neko nepateica. Koroè-hepatîtu nav, pârçjais pupu mizas. Jâ, tam es piekrîtu, Þilbçrs nav nâvçjoða lieta. Bet nu, piemçra, p'dçjâs 2 nedçïas vîrs pârtrauca dzert jaunus nozîmçtus AD, jo sâka novçrot visa íermeòa tûsku, un paðsajûta arî tâda slikta. Apetîtes nav, vçderâ viss stâv. Uztaisîja ðodien analîzes un -ðe tev- bilirubîna râdîtâjo 68 un 10.5. Acu baltumi dzelteni.Un domâjams, ka tam visam par iemeslu tomçr ir zâles.
Bet depresija... Lai Dievs stâv klât un dod lielu izturîbu sievietei, kura iet blakus depresîvam vîrietim. gan jau var pateikt arî otrâdi par ðo sçrgu, no kuras neviens nav pasargâts:)Es esmu jau laikam salûzusi, mani nervi ir beigti, mani spçki ar ðo ir galâ un es pati palieku depresîva:)
dika
Re: Bilirubîns
07.09.2007 10:55
landa - uzraksti savu meilu :)
par tâdâm lietâm kas ir kopîgas mums, gribas paþçloties personiski :)

p.s. mans stâþs jau ir 12 gadi :)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 13 pieskaita 24?
Ziņa: