lûdzu info par vairogdziedzera izmçriem

Aizsāka lîze 

pçc ginekologa ieteikuma uztaisîju USG vairogdziedzerim.

Rezulâti sekojoði
Labâ daiva 18.0 x 29.4 x 60 mm
Kreisâ daiva 20.7 x 23.5 x 58 mm
Istmus 4.2 mm
kontûras gludas
viegli nehomogçns (kas tas?)

secinâjums - difûza struma

Dakteris, kas taisîja USG teica, ka palielinâts, bûtu nepiecieðams meklçt iemeslus un jâveic kontrole ik pçc pusgada (ârsts bija íirurgs, zinu viòu un zinu, ka parasti viòð ar diagnozçm "nemçtâjas")

Savukârt ìimenes ârste teica, ka viss ok un nav ko meklçt vainas.

Negribu pârvçrsties par hipohondriíi, kas meklç sev daþâdas vainas, tâpçc lûdzu sakiet, vai tieðâm rezultâti ir Ok un palielinâjums ir nebûtisks?

Vairogdziedzera hormonu analîzes redzçjusi neesmu, bet ginekologe pa telefonu nokomentçja ir norma. Vairâk viòa neko pateikt nevar, jo nav endokrinologs.

Sûdzîbu it kâ nav, vienîgi tâda smieklîga lieta, ka nevaru neko klusâm norît, viss iet lejâ ar klunkðî. Reizçm sirdsklauves un vâjumi(vienreiz esmu pilnîbâ "izslçgusies"), ekg ir uzrâdîjusi ritma avotu migrâciju pa sirds priekðkambariem, reizçm tahikardija un paaugstinâts asinsspiediens. ìimenes ârste noraksta uz veìetatîvo distoniju.
No pieredzes - traucçtas ir vairogdziedzera funkcijas, no tâ arî sirdsklauves, diskomforts, âtra uzbudinâmîba, kaut arî analîzes vçl normâ. Kolosâls rezultâts iegûts ar Sveltform+ u.c., esmu cits cilvçks.
vispâr tâ, atmetu visas sûdzîbas (izòemto skaïo ðíidrumu rîðanu) un tikai vçlos zinât, vai tieðâm ðâdi izmçri un secinâjums ir uzskatâmi par normu un nav nepiecieðama iemesla meklçðana..
Re: lûdzu info par vairogdziedzera izmçriem
17.12.2007 09:51
Sesam, kas ir Sveltform+ ?
Re: lûdzu info par vairogdziedzera izmçriem
17.12.2007 10:33
Visions, vai?

OK, molchu. Mans viedoklis negatiivs. Kameer lieto - ir labi, kaa paarstaaj, taa taaaadas lomkas!
lîze,
vairogdziedzeris samçrâ stipri palielinâts, taèu izmçri paði par sevi neko nenozîmç. Ja hormoni ir normâ, tad visticamâk, tieðâm nekas nav jâdara, tikai regulâri jâtaisa sonogrâfija, lai redzçtu, vai neveidojas kas bîstams.
Man personiski ar lîdzîgiem izmçriem (un normâlâm analîzçm) gan liek operçt, jo audi esot ïoti neviendabîgi un attiecîgi augstâka bîstamîba, ka var kas ïaundabîgs veidoties, bet tas absolûti nenozîmç, ka tev ir tas pats.
Taèu pie endokrinologa gan manuprât noteikti vajag aizstaigât ar savu sonografiju un analîþu rezultâtiem, jo v-dz tomçr ir stipri paliels un iespçjami visdaþâdâkie varianti.
Tas ir fakts, ka tiem, kam ir palielinâts vairogdziedzeris, pat ja tam ir normâlas funkcijas, bieþi novçrojamas visdaþâdâkâs ar nerviem saistîtas parâdîbas, sirdsklauves, trauksme, miega traucçjumi. Ko tur var darît - nezinu. Vision jau nu pavisam noteikti nepalîdzçs, bet katram par to, protams, ïauts paðam uz savas âdas pârliecinâties.
Re: lûdzu info par vairogdziedzera izmçriem
17.12.2007 11:34
Tradicionâlai medicînai vairogdziedzeris ir galîgi neapgûta lieta. Pamatâ notiek novçroðana un grieðana. Labâk paralçli novçroðanai pameklçt kaut ko netradicionâlu. Un tas var bût arî Vision. Vismaz es pazîstu kâdu sievieti, kam ilgstoði lietojot Vision produkciju izdevâs samazinât asinspiedienu, pie tam pietiekoði ievçrojami un stabili. Lçti tas nesanâk. Bet ir jau arî vçl visâdas iespçjas, homeopâtija, piemçram, zâïu tçjas, tinktûras. No tâ sliktâk nepaliks, bet uz uzlabojumu var cerçt.
paldies, el!
Tagad nezinu, kâ tâlâk rîkoties, jo ìimenes ârste pateica, ka neuzskata, ka ir tik palielinâts, lai bûtu nepiecieðams kaut izmeklçt un novçrot. Varbût kâds var ieteikt kâdu endokrinologu, kur var aizèâpot?

Vai tas "viegli nehomogçns" ir tas pats, kas neviendabîgs?
Nevaru, protams, zvçrçt, bet man jau liekas, ka ìimenes ârste kïûdâs. Cik saprotu, tâds vairogdziedzeris skaitâs diezgan stipri palielinâts. Mani pirms vairâkiem gadiem terapeite momentâ aizdzina pie endokrinologa. Jebkurâ gadîjumâ aiziet pie speca netraucçs.
Ieteikt gan neko nevaru. Pati esmu bijusi pie vairâkiem dokiem Stradiòos, bet nebiju sajûsmâ par komunikâciju. Vçl biju Teikas kînikâ pie Ingas Balceres, kas arî laikam ir no Stradiòiem, likâs jauka daktere, bet tâ bija pavisam îsa konsultâcija, nevaru spriest. Pameklç meklçtâjâ, te ir ieteikti endokrinologi.
Nehomogçns jau laikamb ûs vien tas pats neviendabîgs. Manâ gadîjumâ tas nozîmç, ka attiecîgajâ vietâ nav norobeþota mezgla, bet audi izmainîti, mezglaini.
Veselîgu dzîvesveidu, sabalansçtu çðanu (olbaltumvielas nepârdozçt), nepieïaut zemapziòâ nekontrolçtu stresu - jâlieto kas nomierinoðs, ðíidrums pietiekoðâ daudzumâ. Man bija viens tâds mezgls ~20mm , bet nosaukto pasâkumu rezultâtâ tas bija krietni samazinâjies.
Man ari problemas ar vdziedzeri, salidzinot ar maniem raditajiem, Tev ir stipri lielaks kaa man.
Vienalga domâju, ka vajadzçtu aiziet pie endokrinologa, visu cieòu ìomenes ârstam, bet speciâlists ir un paliek speciâlists!
Ja ir traucçta rîðana, tad jâtaisa RTG kaklam un jâskatâs vai palielinâtais vairogdziedzeris nenospieþ traheju un barîbas vadu. Hormonu analîzes jâveic bûtu atkârtoti pçc 3 mçneðiem-TSH, FT4, anti-TPO!
izskatas, ka diezgan palielinats.aizej pie endokrinologa. laba ir Farta ARSAA un Helds Linezera
ari man lidziga situacija difuza struma,analizes viss normali.delj sirdsklauveem tiku nosutita uz ehokardiogrammu-ari tur viss kartibaa...
nu gaidu rindu Stradinjos pie endokrinologa....man veel plusaa pie visa liekais svars :(
paldies par atbildēm.

Laikam tomēr aizčāpošu pie tā endokrinologa, vismaz par rīšanas nelielajām grūtībām pasūdzēties (bet tagad man vismaz ir oficiāls attaisnojums, kāpēc taisu tik skaļus klunkšķus :)) ). Citrez arī naktīs uz rīta pusi kaut kas tai kaklā notiekās un tad visu laiku nākas rīstīties)

Hmm, man gan elekto un eho kardiogrammas nav īsti ok (bet nav arī nekas briesmīgi slikts). Svars normāls (labs)
Re: lûdzu info par vairogdziedzera izmçriem
30.01.2008 12:54
es delj difuzas strumas paris meneshos no 75kg uz 92 kg pienjemos svaraa....tas ir vienkarshi briesmigi.
Bet man asinsaina uzrâdîja pabriesmîgi maz hormonus vairogdziedzerî... Gaidu savu kârtu pie endokrinologa ... un man naf ne jausmas, uz ko man jâbût gatavai. Ìimenes ârste izvairîjâs man kaut ko teikt.
Nekas briesmîgs tev nedraud, Lady. Visticamâk, nâksies lietot tos hormonus tableðu veidâ.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 24 pieskaita 20?
Ziņa: