angioplastija

Aizsāka koronārā 

koronārā
angioplastija
18.01.2008 11:50
manam tēvam izmeklēšanā noteikts asinsvadu sašaurinājums par 78-80%. ieteikta angioplastija. viņš protams uz operāciju negrib iet sava vecuma pēc(70)
sakiet lūdzu , vai citā veidā šo sašaurinājumu nevar samazināt vai vismaz apturēt tā palielināšanos. vai šāds procents jau kļuvis bīstams? ļoti gaidīšu jūsu komentārus.
Re: angioplastija
18.01.2008 13:11
1) Angioplastija nav operâcija ðî vârda plaðâkâ nozîmç, jo manipulâciju veic caur asinsvadu.Arî anestçzija ir tikai lokâla - asinsvada punkcijas vietâ.
2) Angioplastijai nav vecuma ierobeþojuma.
3) Ne mazinât ne apturçt procesus, tâpat kâ apturçt laiku, nav iespçjams.Nozîme ir asinsvadu stâvoklim kopumâ, ko noteica koronarogrâfijâ.
4) Jâ, ðâds % ir bîstams, bet liela nozîme ir arî saðaurinâjuma lokalizâcijai ( tas gan svarîgâk ir manipulâcijas veicçjam).
5) Angioplastiju var atkârtot nepiecieðamîbas gadijumâ.
6) Tas viss ir veicams vai nu P.Stradiòa KUS, vai arî slimnîcâ "Gaiïezers".
koronârâ
Re: angioplastija
18.01.2008 15:48
kâpçc ieteikts dzert tik daudz zâïu, kâ sorti...indur...
tçvam iestâstîts, ka âtri aizaugs ciet un atkârtoti taisît bûs grûti, vai mirst bieþi? nezinu, kâ viòu pârliecinât. viòam iedotajâ disketç redzams, ka èetrâs vietâs ir lieli melnumi.
Re: angioplastija
18.01.2008 16:49
Kas pacientam liekas tik daudz, tas ârstam ir minimâlais.Neticu ka nav vçl kâdas pâris tabl........
Sortis - lai samazinâtu holesterîna lîmeni asinîs un kaut nedaudz kavçtu atreosklerozes izraisîtos nosprostojumus asinsvados.
Imdur - lai nebûtu tâs spiedoði þòaudzoðâs sâpes krûtîs pie slodzes, kas liecina par nepietiekamu sirds muskuïa apgâdi ar skâbekli nosprostojumu dçï.
Tad, kad aizaugs un nevarçs veikt angioplastiju (PTCA), bûs jâveic aortokoronârâ ðuntçðana. Pietiekami smaga un nopietna operâcija pie kardioíirurga. Ja to vairs nevarçs tâdu vai citâdu iemeslu dçï veikt - paliks tikai iespçja lietot saujâm tbl un ..........
Ixus
Re: angioplastija
19.01.2008 01:05
Attiecîbâ uz Imdur ir jautâjums - vai to vajag lietot pie neizteiktiem simptomiem, jo blakusefekti bojâ dzîves kvalitâti vçl vairâk, îpaði, ja tiek lietoti arî asisnsspiedienu pazeminoði lîdzekïi.
Bez minçtajâm, droði vien izrakstîja arî aspirînu un vçl ðo to kalcija regulâcijai.
Kâ Latvijâ ir ar medikamentus izdaloðajiem stentiem - liek tos vai vecos? Manam radiniekam stradu dr pieminçja ïoti augstu restenozes gadîjumu %, kas nebûtu raksturîgs jaunajiem stentiem.
Ixus
Re: angioplastija
19.01.2008 01:33
Piemçram:
Jaunais Terumo Nobori stents, kurð tikko ir ieguvis CE, deva daþos pçtîjumus ap 0.5% restenozes gadîjumu (6mçn laikâ?) un bez velînâs trombozes gadîjumiem (visticamâk, nav pietiekami daudz datu) - bet droði vien tik un tâ bûtu jâlieto gadsimtu vecais Hofmaòa brînums droðîbas labad.
LV to vajadzçtu izplatît SIA Elvim, cerams, ka viòi jau nes papirus uz Lavendeïa kantori:)
Mârtiòð111
Re: angioplastija
19.01.2008 16:18
man lîdzîgs gadîjums radiniekam, ieteikta angioplastija. bet joprojâm ðaubâs, jo domâ, ka gadu pçc procedûras bûs vesels, tad kïûðot vçl sliktâk kâ pirms manipulâcijas. vai tieðâm tik traki?
angioplastija
30.03.2008 19:32
Man bija infarkts 2003. gadaa. Man aatri Andrejs Eerglis veica Stradinjos angioplastiju. Un nu - ruupiigi dzerot zaales, dzerot alu 2 L dienaa - vakaraa (zinu, ka optimums ir 0,5 L dienaa), ieveerojot eeshanas, fizkultuuras pasaakumus, staigaajot 1 st. dienaa, izvairoties no stresiem, dziivoju labi. Bez zjnjaudzeeja kruutiis.
PALDIES ANDREJAM EERGLIM! Vinja kjirurga talanta un teiciena deelj ("Ja piipeesi, tad mums vairs nav par ko runaat") - atmetu piipi jau pirms 8 meeneshiem. Un nepiipeeshu vairs savaa muuzjaa.
Shausmiigi gruuti bija atmest. Bet saaku piipeet 1/2 cigaretes. Peec dazjiem vilcieniem kaifs ir nodziits, bet var jau izmest. Peec 2 nedeeljaam atmetu pavisam. Laba metode - paproveejiet!
taa
Re: angioplastija
31.03.2008 14:41
manam tçvam veica februârî angioplastiju. operçja ïoti laba ârste I.Narbute. pçc 2 nedçïâm ìimenes ârste jau izrakstîja darbâ. darbs fizisks, smags. bet gadi 70. pagaidâm velk.
bet , vai tieðâm alus ieteicams , nekaitîgs vai vienkârði garðîgs?
sirsnina
Re: angioplastija
01.04.2008 12:37
Uzticieties ârstiem. Arî manam vîram bija nopietna operâcija, kuru operçja Stradiòu kardioíirurgi. Varu teikt visu to labâko parðiem íirurgiem un arî mans vîrs jûtas ïoti labi.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 11 pieskaita 10?
Ziņa: