no antidepresantiem pampstu!

Aizsāka womene 

Nepsihoterapeite

Pirms laika man arî nebija saprotami ðie depresijâ ieslîguðie cilvçki, domâju, nu kâ var padoties kaut kâdai depresijai, likâs , ka tie tâdi vârguïi, pat smiekli nâca.
Un tad es izmeþìîju rokas elkoni, tâ smagi, un zini, iekritu depresijâ, raudâju un negulçju. Raudâju par tâdiem sîkumiem, ka kauns atcerçties. Ârsti, gan traumatologs, gan pçc tam ìimenes ârsts izrakstîja vieglas zâles, un tas palîdzçja. Tagad, protams, zâles vairs nelietoju. Un ja tâ padomâ, kâds iemesls bija tam kâpçc raudâju un uztraucos, neatceros.
Tâpçc ïoti labi saprotu cilvçkus, kuri dzer zâles, jo daþkârt ar gribu un rakstur vien nepietiek, tie attiecîgâ situâcijâ pazûd nezinâmâ virzienâ.
Nepsihoterapeite
Re: no antidepresantiem pampstu!
31.08.2004 20:14
to Vaiva - es par cietçjiem, slimniekiem,nelaimîgiem cilvçkiem, trûkumcietçjiem,nelaimîgiem miljonâriem, seksuâli neapmierinâtâm sievietçm un vîrieðiem, traumas guvuðajiem,raudoðiem bçrniem,pamestiem kaíiem,bomþiem un dxçrâjiem - nekad neesmu smçjusies, nekad neesmu uzskatîjusi, ka visu var panâkt ar gribas spçku un raksturu - man ïoti bieþi þçl cilvçku - mçìinu viòiem palîdzçt, savu iespçju robeþâs- gan profesionâlâ, gan jebkurâ citâ veidâ.
Ko nozîmç - vieglas zâles- tiem nav obligâti jâbût antidepresantiem.
DEPRESIJÂ IESLÎGUÐOS CILVÇKUS SAPROTU UN ARÎ TIEM MÇÌINU PALÎDZÇT.

Ðodien pat saskâros ar jaunu meiteni, kura depresijas dçï jau ilgstoði lieto antidepresantus - jautâju - nu, vai palîdz - atbilde bija - nç.

Pie tam ðî nabaga meitene âºstçjas pie labas psihiatres, kuru cienu kâ zinoðu un gudru kolçìi.
Mana dzîve nav bijusi viegla. Vairâkus gadus nevarçju atgûties pçc ïoti tuva cilvçka zaudçðanas. Man bija 2 mazi bçrni, gâju strâdâju... Saprotu ðos cilvçkus, bet nedomâju, ka VIENMÇR nepiecieðami antidepresanti - tâ nav panaceja.
Gija
Re: no antidepresantiem pampstu!
01.09.2004 16:15
Nepsihoterapeitei

Man liekas,ka depresija nepavisam nav izzinaata -un cilveeki arii tik dazhaadi,depresijas iemesli dazhaadi.Reizem man liekas,ka visas manas kjibeles tikai saakaas ar antidepresantiem,bet esnevaru pateikt,kaa buutu bijis,ja tos nebuutu lietojusi...Varbuut nebuutu to spriedzi iztureejusi...
Toties tagad-psihologjiski esmu atkariiga no zaaleem-tikko kaa slikti juutos,uzreiz domaaju,pie kaa kjerties,vai kaut ko neiedzert.Bet praktiski esmu vesela,tikai daudz domaaju,vai atkal nav jaameklee antidepresanti.
nepsihoterapeite
Re: no antidepresantiem pampstu!
02.09.2004 17:59
GIJAI
Lûk, tas par ko runâju, bet mani ðajâ auditorijâ nesaprot. Vai cilvçks grib bût atkarîgs no alkohola, narkotikâm - domâju, ka nç. Arî antidepresantos cilvçks , gluþi tâpat kâ alkoholâ meklç - atvieglojumu, aizmirðanos - kaut uz brîdi. Otrâ - rîtâ - paìiras - kas tur labs?
Depresija tieðâm nav izzinâta. Nekur gan netiek uzsvçrts, ka uz depresiju tendçtam cilvçkam , iespçjams ir kâdas nepilnîbas organisma funkcionçðanâ, kâdu noteiktu vielu trûkums, kas neïauj cilvçkam tikt ar visu savâ dzîvç galâ. kaut gan ir iespçjams noteikt vismaz makro un mikro - elementu trûkumu, kuru klâsts normas gadîjumâ - mûsu organismâ ir liels. Vai to uzòemam ar to uzturu, ko katrs lietojam? Grûti teikt. Stress izvada arî no organisma ðîs vielas.
GIJA! Negribu uzbâzties ar savu laipnîbu - homeopâtiskâ aptiekâ nopçrciet
Valerianaheel - pil. - 15 p. x 3 dienâ, bet vakârâ - 20 pil. , vai arî Nervoheel- pa 1 tabl.x 3 dienâ, zem mçles.
Ja paliek îpaði grûti - 2 stundu laikâ ik 15 minûtes - 10 pil. ( ðíidinât nelielâ ûdens daudzumâ un iedzert ).
Raimonds ap
Re: no antidepresantiem pampstu!
02.09.2004 23:30
Atkartoti piedavaju medikiem likt aiz nika vai nu mazo m burtu, vai specialitates saisinajumu. Tad cilveki vares labak atskirt padomus no murgiem un uzreiz izlaist "Babusku pasakas" (vot man, vot manai meitai u.t.t, jo cilveki jau jauta seit tiesi medikie, ne viss cittu amatu parstavjiem ))) )
mediíis
Re: no antidepresantiem pampstu!
04.09.2004 20:33
Varbût lai nemediíi vispâr nedod padomus ?
Pamçìini Seroxatu - jaunâs paaudzes, dârgs ir, bet, pçc savas pieredzes tikai iesâkumâ ir nedaudz nelaba dûða, bet pçc tan pâriet un mana dzîve ir jaunâ kvalitâtç.
danee
Re: no antidepresantiem pampstu!
15.06.2005 14:34
Miiljais Dievs!

Es kaadu laiku - vairaakus meeneshus - lietoju tiesi efeksoru - un fada laikaa arii pieneemos svaraa par kadiem 10 kg!
Labi, ka uzkeeros uz sis teemas...
Taccu - var buut , protams, runa par shiim blakneem, bet man efeksors kaa taads bija pareizaas zaales - es lidz tam mociijos ar trauksmi, naktii nevareeju guleet, dienaa - koncentreeties darbam, vispaar murgs gatavais!
Taadeelj esmu loti pateiciiga, ka man izrakstiija shiis zaales peec vairaaku citu zaalu llietoshanas, kas taadu labu efektu nenodrosinaaja.
Dziive kljuva dziivojama.
Jaa, ir jau depresijai - tadai kaa mani - daudz iemeslu. Un varbuut nebuutu saakusies taa trauksme, ja man buutu bijusi pashai laba veseliiba, ja nebuutu nomiris teetis, ja nebuutu noticis tas, kas notika... Bet visu sho apstaaklu kopasakaraa man saakaas TAADA TRAUKSME - AR VISU VIIRU UN BEERNU UN DZIIVOKLI rIIGAS CENTRAA - KA
labak nevajag!!!!

To es tai dakterei, kas uzskata, ka vinjas laipnaa attieksme ir panaceja.
Jo, kad uznaak taadas kriizes, tad nu pats cilveeks nevar saakt seksoties vai vingrot un skriet.
Taas ir pilniigas aplamiibas. Taa teikt - no viena graavja otraa.
Labi, ka taa daktere laikam ir ,piem., urologe.
Jo es pat neveeleetossev taadu gimenes dakteri - mana gimenes aarste arii noraadiija uz amnu iespeejamo depresiju!
AneteBirg
Re: no antidepresantiem pampstu!
15.06.2005 14:40
Es lietoju Remeron - apetite kâ 5 veèiem (ok,bet tas labi,jo anoreksiju ârestçju, patreiz man vçl 43kg uz 162cm, cikls joprojâm nav atjaunojies).Vçl esmu lietojusi Fluaxonol (kaut ka ta saucas,laikam) - tas pats efekts + vçl runas trauc., un halucinâcijas :-)
danee
Re: no antidepresantiem pampstu!
15.06.2005 15:02
jaa, taas reakcijas cilveekiem ir shausmiigi dazaadas.
Man , piem., taads Fluanxol kaa taada uudens pile - taadeelj arii nelietoju un man neizraksta ar vairaak.
Bet ciam, redz, halucinaacijas un runas trauceejumi...
Nu, smalka lieta taa psihes fdaktereshana, smalka!
wika
Re: no antidepresantiem pampstu!
15.06.2005 16:10
Es lietoju Wellbutrinu un man jau arste sacija, ka varetu mazliet kristies svara, un ta ari ir. Jutos katra zina labi un saprotu - ja nebutu sakusi lietot, diez vai varetu pilnvertigi stradat un dzivot. Mani arste nomierinaja - Latvija 50% lieto antidepresantus. Ta ka depresija ir 21. gs. kaite.
Re: no antidepresantiem pampstu!
15.06.2005 16:27
50% nu gan diez vai sanaaks...
Vai te ir kaads, kursh lieto antidep.jau gadiem??!Man tuuliit buus jau 2 gadi kopsh tos lietoju,palaikam mazaak,palaikam vairaak,bet bez nav veel izdevies...
baile
Re: no antidepresantiem pampstu!
16.06.2005 09:55
es lietoju efexoru kâdus 3 - 4 mçneðus un pagaidâm nevaru sûdzçties, ka bûtu pieòçmusies svarâ.. par to gan baidîjos, tâpçc piedomâju pie tâ, ko çdu.. protams, ðîs zâles palîdzçja un vçl joprojâm palîdz tikt galâ ar depresiju.. bez tâm es noteikti jau bûtu aizgâjusi pa pieskari ;((
danee
Re: no antidepresantiem pampstu!
16.06.2005 10:36
Redz, es lietoju efexoru ilgaak nekaa baile - turpat gadu. Taccu svaraa saaku pienemties jau peec kadu 5 meneshu lietosanas noteikti.
Vienkaarshi - diez vai es saaku vairaak eest nekaa iepriekss...
Bet man jau taa nav laba taa vielmainja, taadeelj katrs siikums var sacakareet veel vairaak.
meitene91
Re: no antidepresantiem pampstu!
11.11.2008 20:34
bet zini, Tu vari vnk turçt kabatâ turçt, kâdu tabletîti, kas uzreiz Tev palîdzes, ja Tev vnm bûs liidzi, varçsi iedzert.. un ar laiku sâksi pierast pie ðîs domas, ka tikai retu reto reizi vajadzes to izdzert, zinu pçc savas pieredzes....bçt vçlâk, pat vairs nevajadzes...jau sâks saprat, ka tabletes ir tikai uz mirkli nomierinoðas... es ta iemâcîjos ka tikai kristiskâ situâcijâs un kad vajag sevi ''dabût rokâs.''
varbut kâds jau ðo ir rakstijis... bet nu...
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 1 pieskaita 24?
Ziņa: