gimenes ārsta rīcība - jūsu viedoklis ?

Aizsāka Gusta 

Re: gimenes ārsta rīcība - jūsu viedoklis ?
15.04.2009 23:54
Piemēram, mans ģimenes ārsts mani tik ilgi marinēja, kamēr es gulēju uz nāves gultas... Aptuveni trīs gadus mani grauza slimība, bet vienīgais praktiskais padoms no šī (praktiski no cita) ārsta akcepts bija secinājums: ka man ir, citēju: "par maz seksa".


Tas bija pirms 2 gadiem...
Piedodiet, milie, bet jus citigi novirzieties no temata - autore jautaja pec viedokla, bet nevis par seksu vai seksa neesamibu. :)))
Ja autore bus citiga un neatlaidiga sudzibu rakstitaja, vina savu panaks. Vnk tiem, kam tas sudzibas bus adresetas, pavisam driz apniks un, lai tiktu no tas kjepas vala, dr. dabus kaut niecigu, bet tomer sodu.
Re: gimenes ārsta rīcība - jūsu viedoklis ?
16.04.2009 14:19
5- 50 Ls, piemēram! :)
Paņemiet Administratīvo pārkāpumu kodeksu- par daudziem pārkāpumiem soda sankciju izmērs latos nav mainījies kopš 1992. gada. Šmaucieties veseli, tautieši! Nekas jums par to nebūs! :))
Neka, kachenit, veseli 100 LVL!!! :)))
Bet Tavs pedejais teikums ka naglai uz galvas. Diemzel.
Re: gimenes ārsta rīcība - jūsu viedoklis ?
16.04.2009 16:59
Jugusalu: Tu uzmanīgi to kodeksu lasīji? Parasti tur sodi ir no ..Ls līdz...Ls. Simts droši vien ir maksimālais. Ja soda nauda ir zem 100Ls, to var nemaksāt (Ja vien tas nav par auto! Tad tur ir problēmas ar tehnisko apskati...). Tiesu izpildītāja darbs maksā vismaz 80Ls, tātad tādu sīknaudu kā 10Ls neviens pat nemeklēs... Varbūt vienīgi, no pensijas atvilks, ja cilvis kādu pensiju saņem :)

Varbūt labi, ka nekas nebūs. :) Es to izmantoju, kad man vajag. :) Citi arī izmanto. Tāda mums tā valsts un mūsu domāšana. Ja gribas visu, kā rakstīts likumā, ir pie dr.asist. uz Somiju jāpārceļas. Somi ir likumpaklausīgāki, viņ' nav dzīvojuši PSRS.
Re: gimenes ārsta rīcība - jūsu viedoklis ?
16.04.2009 22:10
Jā, tā ir. Birokrātija te ir lēna, sausa bet godīga.
Re: gimenes ārsta rīcība - jūsu viedoklis ?
16.04.2009 22:31
Nu ja tik strikti pieiet pasākumam, tad (tikai mans viedoklis) šis pasākums nav cienīgs atrasties medicīnas jautājumos. Šams jau vairāk kā forumiešu pļāpu gabals izskatās.

P.S.
Komentārs par bezseksu ir īsti vietā, kur prasās pēc medicīniskiem padomiem ;)
Re: gimenes ārsta rīcība - jūsu viedoklis ?
17.04.2009 10:38
Tur nebūs problēma ar bezseksu, problēma bija ar policiju (Tie ir valsts pārstāvji!), kura nepalīdzēja tad, kad Gusti apzaga. Tobiš, neaizstāvēja viņas tiesības. Viņa neapmierinātību izgāž pret ārstiem un bļauj, ka grib cīnīties par savām tiesībām. Kaut kur taču tā škrobe ir jāliek!
Tie, kam gadījies izbaudīt, ka policija, prokurors, tiesa nepalīdzēja, sapratīs, kāda tad škrobe.
dr. asist. Raimonds: esmu redzējusi, kāda ir sejas izteiksme ierindas somam, kad ierindas latvietis sadomā neievērot kādu instrukciju, kas pielikta kaut kur pie sienas :) jautri!
Viņi izpilda visas instrukcijas, pat tās, kas rakstītas atejā :)



Edited 2 time(s). Last edit at 17.04.2009 10:50 by kachenite.
Visiem seksa speciālistiem. Dīvaina jums tā logika. Tad jau iznāk, ka visi streikotāji, vai piketētāji vai Rīgā, vai Briselē , nav svarīgi kur - ir bez seksa jau mēnešiem un gadiem ilgi ? Bet pacietieties - paies jums pubertāte un redzēsiet, ka iegūstot ilgi meklēto mieru savās genitālijās , pasaulē atklāsiet arī citas lietas un krāsas. Vispār jau internetā seksa resursi esot vislielākie , vajadzētu būt, ka savu virtuālo apmierinājumu šai ziņā gūsiet citās lapās.
Raimondam - tā jau arī domāju , muldi savu muldēšanu un lokies kā zutis. Ko īsti nozīmē - ārstiem jāļauj drusku pašmaukties ?! Kas par izredzētajiem ir ārsti ? Un kāpēc drusku tā kā nevar pašmaukties veikalnieki un poliči un skolotāji un kāpēc tā kā drusku nevar pazagt viens ierēdnis un otrs un vēl trešais un kāpēc nevar būt tā, ka Latvijas valsts ir uz bankrota robežas, vai īstenībā jau bankrotējusi, jo druksu katrs kaut ko ir pazadzis ?! Protams, ka var ! Un tā arī visi darām.
Ja vēl par ārstu šmaukšanos - un kāpēc nevar pašmaukties ar receptēm un zālēm un tad jau rodas jaunas idejas un jaunas iespējas. Apvāršņi taču mums dažādi - vienam ārstam jau sirdsapziņas pārmetumi, par kārtīgi neuzklausītu pacientu, bet citam ārstam nieks visiem pēc kārtas izrakstīt jaunās zāles, lai zāļu izplatītāji kā prēmiju apmaksā atpūtu kūrortā ? Nav tā ? !
Par eglīti - vēl 90- ogadu vidū Kuldīgas slimnīcā viņs brauca jaunākā modeļa volvo ar visiem pričendāļiem, bet māsiņām algas nevarēja izmaksāt. Jo slimnīcas budžets jau bija iztērēts par dārgo mašīnu. Un kāpēc maksāt algas tām "zosīm",ka pakurnēt jau pakurnēja, bet no darba prom neviena neskrēja. Tā nav ?! Un kā dzīvo tās māsiņas, kas saņēmās un pārcēlās uz dzīvi tai pašā Skandināvijā ? Bet vai risinājums ir visiem aizbraukt ?
Vispār Raimond - smags gadījums esi. Varēji jau tad uzrakstīt, ka arī somi ir regulārā seksa badā un kādā vēl ! Ja kaimiņa suns traucēs mieru 2 vakarus pēc kārtas, tad trešajā viņš neries, jo būs jau izlikts no dzīvokļa ar visu saimnieku, pat ja tas ir privātīpašums. Lūk. Somi nedomā, ka ir slimi vai bez seksa , ja runa ir par elementāras kārtības nodrošināšanu.
Re: gimenes ārsta rīcība - jūsu viedoklis ?
17.04.2009 14:30
Zini, Gusta:

Stingri ņemot, Tev ir taisnība, bet Tu esi ķērusies pie visšvakākajiem zagļiem. Tad patirini to Eglīti. Esmu bijusi sanitāre (ar 70 rubļu algu), māsiņa un ārsta palīgs un zinu arī ierindas ārsta "jautrās puses" medicīnas nozarē, kur ir maksātnespējīgs pacients. Tad nu labāk nedxxx.

Neviens nepārdotos zāļu firmām, ja būtu labākas iespējas – turklāt tas ir pazemojoši, nav ētiski par to vēl rādīt ar pirkstu, jo ārstam ir jāsavāc punkti resertifikācijai, bet par apmeklētajiem kongresiem ārzemēs tos dod it daudz. Tas dārgi maksā, bet zāļu firmas tad nu izlīdz. Komersants vienmēr pielien tur, kur kāds ir atstāts idiota lomā.

"Vecā skola" bez mudināšanas māca palīdzēt: tas ir asinīs. Es mācījos tais laikos, kad mani skolotāji gāja projām no nodaļas ap 21:30 un iztika bez privātās dzīves. Valsts dod uzdevumu apkalpot pacientu tā un tā, bet nepieciešamos resursus nedod. Tad nu nākas locīties, kā katrs prot.

Un Tu jau nepiketē, bet tieši to vajadzēja – lai medicīnā būtu vismaz vairāk marles saišu, jo drīz tās nāksies mazgāt.

Atgādini man cilvēku bez apjēgsmes, ka ir vēl nejuridiskas lietas arī pasaulē, bez emocijām un ar bufetčicas domāšanu...



Edited 1 time(s). Last edit at 17.04.2009 14:36 by Runcene.
Ikdienā nākās samērā bieži uzklausīt šādus agresīvi noskaņotus un konfliktēt kārus pacientus. Tādi ir bijuši pie visām varām un laikos. Ja padomju laikā lielum lielo vairākumu sastādija kara veterāni un sīkie partijas darboņi un darbones, kuri smalki zināja, kas viņiem pienākās un kuri nekautrējās "braukt augumā" par visu, tad laikiem mainoties ir vērojama tendence, ka parādās gados jauni pacienti, kuri smalki zin "cilvēktiesības", kuri smalki pārzinot pacienta tiesības un , kuri ir kāri cīnities par taisnību visur un vienmēr. It kā jau cilvēki izglītoti, tikai nekad neviens nerunā par saviem pienākumiem. Interesants arī ir fakts, ka šiem cilvēkiem ir grūti saprast kāpēc slimība ir izvēlējusies viņus.
Šai sakarā es bez autora atļaujas atļaušos no citēt man labi zināma un cienījama ārsta sacīto šeit pat pirms pāris gadiem:

"Lai dusmas pret mediķiem būtu mazākas, mēģiniet iegaumēt un saprast dažas lietas
Neviens mediķis nav vainīgs, ka jūs esat saslimis.
Neviens mediķis nav vainīgs, ka cilvēks ir mirstīgs.
Neviens mediķis nav vainīgs, ka daudzas slimības nav ārstējamas.
Neviens mediķis nav vainīgs, ka mediķu Latvijā trūkst.
Neviens mediķis nav vainīgs, ka slimnīcās ir cauri palagi un ēdiens kā (labāk neteikšu)
Neviens mediķis nav vainīgs, ka Jūs nezinājāt , ka bērns ir smagi slims.
Neviens mediķis nav vainīgs, ka Latvijas mediķu iespējas ir ierobežotas.
Neviens mediķis nav vainīgs, ka slimnīcās nestrādā jauni spēcīgi sanitāri, kas spēj jūsu radinieku 4 x dienā pacelt, pagrozīt gultā, nomazgāt
Neviens mediķis nav vainīgs, ka psihiski slimo pansionātā uz 96 pacientiem ir viena sanitāre naktī.
u.t.t."
Re: gimenes ārsta rīcība - jūsu viedoklis ?
17.04.2009 16:04
BĒDĪGI!
Manuprāt, ārsti spekulē ar to, ka cilvēki ir gatavi maksāt nesamērīgas summas par dārgāko, kas tiem ir - vēlme izdzīvot, veselība. Par ko maksāt tam ģimenes ārstam tos 25-30 Ls par vizīti? Par ko? Par to, ka viņš uzskrīpā slimības lapu? Vai par to, ka paskatās uz mani un uzraksta pāris nosūtījumus?
ārstu darbs nenoliedzami ir īpašs - bet - vai ārstiem nevajag, lai būtu kāds muļķis, kas viņiem uzceļ māju? Vai nevajag kādu, kas tīra kanalizāciju, labo santehniku? Vai ārsti iedomājas, ka ir taču arī tādi muļķīši, kas sēž veikalā pie kases arī nakts vidū, un apkalpo viņus, ja ir vajadzība iepirkties? Un par grašiem, atļaušos piezīmēt.
Jā jā, protams, ārstiem ir mega izglītba, viņi ir mega gudri, viņi visiem ir ļoti vajadzīgi (pats jau sev operāciju neuztaisīsi, zobus nesalabosi un recepti arī pats sev nedrīksti izrakstīt) un tāpēc viņi citiem var draudēt, ka aizbrauks no šīs valsts pavisam, ja šī muļķu tauta viņiem nespēs pienācīgi samaksāt vai atļausies kačāt pravas un aizrādīt par kaut kādām nepilnībām viņu darbā...
Es nenoliedzu, ka ārsta darbs ir īpašs, ka viņi ir apbrīnojami cilvēki... Bet nu ir jau kaut kādas robežas arī... Nešaubos, ka pieminētajā Somijā arī citu profesiju pārstāvjiem ir attiecīgas algas, un viņi var atļauties apmeklēt ārstus. Mūsu valstī tiek mocīti visi, gan ārsti, gan pacienti, un medicīniskā aprūpe tiek grauta un nīcināta ārā visos iespējamos veidos, lai tauta ātrāk izsprāgtu...
dakter, respect, sirmajiem matiem, ja nu tādi tev ir , bet tu tiešām esi vecs, ja skumsti pēc vecajiem laikiem, kad cilvēki nezināja kas tas ir tiesības , jo īpaši pacienta tiesības un dakteri varēja darīties kā nu iznāk un sanāk un par to nebija nekāda atbildība. Tagad - ja pacients protestē , tad nu piesauc attiecībā uz pacientu psihenes, vai seksuālo neapmierinātību vai vēl nezin ko. Skumji. Neesi jau dumjš, ka nesaproti, ka ne jau SVF vai ES nauda mūs mainīs, bet mūsu pašu attieksme. Tas kādā sabiedrībā dzīvosim atkarīgs no mums. Es jau te minēju, ka ir pietiekami daudzas iestādes mūsu medicīnas sistēmā, kuras ir sakārtotas. Kaut vai tā pati Gulbja laboratorija. Tā kā tas pēc kā es ilgojos ir tikai un vienīgi normāla lietu kārtība. Viena lieta, ka pieraksta kārtība manā konkrētājā gadījumā tika ignorēta un tomēr sāpīgākā , ka daktere vēl mani par to izlamāja , ne jau nu tā kā tirgussievas lamājas, bet daudz no tā netrūka - nu nē. Manai pacietībai un iecietībai ir zināmas robežas.
Par dakteru vainošanu - nu nepārspīlē ! Dakterus vaino, ja viņi nepareizi ārstē pacientus. Tā nu tas ir, ka dakteru kļūdas noslēpj kapi. Konkrētajā gadījumā - es dakteri vainoju, ka viņa ir negodīga pret mani kā pacientu, kas rada vienu daļu no viņas ienākumiem ! Profesionāli es nekad neko viņai pārmest neesmu varējusi - jebkuru jautājumu atbildējusi man ir ļoti pārliecinoši.
Bet izskatās, ka tu vecais dr esi tāds pats dr kā es la scalas primadonna !
Re: gimenes ārsta rīcība - jūsu viedoklis ?
17.04.2009 18:09
Gusta, nu cik var cepties. Tu taču atbilstošu palīdzību tomēr saņēmi. Man gandrīz nopietni liekas, ka Tev neirologu vajadzētu apmeklēt. Tā vietā lai dzīvotu, Tu bojā nervus sev un citiem. Protams, ka tā no ārstes puses bija nekorekta rīcība, bet Tava reakcija nu baigi pārspīlēta. Negribētu kaut ko nogrēkoties pret Tevi;)
Re: gimenes ārsta rīcība - jūsu viedoklis ?
18.04.2009 19:28
viss ir vienkaarshi - maksaasi vairaak - buus labaaka kvalitaate.
maksaasi mazaak - kvalitaate pieklibos jo biznesam nu buus jaastraadaa ar lielaaku kvantitaati lai dabuutu to pashu naudu.
skaties, taa ir jebkuraa biznesaa - restoraani, veikali utt..
jaaa, mediciina ir bizness. veids kaa nopelniit iztiku.
laipni luugti kapitaalismaa.
Re: gimenes ārsta rīcība - jūsu viedoklis ?
19.04.2009 00:56
to Gusta

Lūdzu vairāk konkrētikas. Par Gustas teikto:
"Raimondam - tā jau arī domāju , muldi savu muldēšanu un lokies kā zutis."

Jautājums man skanēja: "RAIMOND - ... Kas notiktu ar vienu somu ārstu, ja viņš izlamātu pie viņa atnākušo slimo pacientu un sistēmātiski neizdotu čekus ? ! "

Uz ko es atbildēju:"Par Somiju. Redziet, te dakterim nav vajadzības strīdēties ar pacientu. Par savām 8 stundām dienā viņš saņem savus 5 000 euro + parasti vel privātpraksēs, konsultācijās, visādos zinātnes darbos un ekšpirimentos piepelnās ja grib. Nav viņam vajadzības šmaukties. "

Uzskatu jūsu rīcību pret mani par nekorektu un agressīvu. Vairāk neuzskatīšu par vajadzīgo jums atbildēt.



Edited 1 time(s). Last edit at 19.04.2009 00:58 by Dr.asist. Raimonds.
to zb
Jā, Tev taisnība. Pēdējais teik. kā naglai uz galvas.
Tikai nez, ja cilvēki to būtu zinājuši jau 1991. gadā, vai tad vispār kāds būtu gājis uz barikādēm. Ar asarām acīs mums taču tas kapitālisms bija vajadzīgs.
Re: gimenes ārsta rīcība - jūsu viedoklis ?
19.04.2009 12:43
Nevajag jaukt ārstus ar saviem psiholoģiskajiem un simboliskajiem glābējiem.

Jebkura slimība liecina par kaut kādu iekšējās stabilitātes problēmu: neizbēgamā kārtā tad no ārsta arī prasa mierinājumu dvēselei. Agrāk ārsti to sniedza, bet Rietumu kultūras tradicionālā medicīna šo sistēmu ir mainījusi. Nezinu, vai tas ir labi vai slikti, bet ārstam ar pašreizējiem resursiem vairs nav iespējams būt par dvēseles dziednieku. Šī atbildība ir atstāta pašam cilvēkam, kas patiesībā laikam ir labi, jo veicina psiholoģisko briedumu un regulāri atgādina, ka mēs katrs šajā pasaulē esam pavisam vieni.

Ar to jāsamierinās. VID te napalīdzēs.

Pie ārsta jāiet pēc konkrēta pakalpojuma. Ir cilvēki, kuri ir patoloģiski apsēsti ar laipnības gaidīšanām no ārstiem un dažkārt pat saslimst, lai to dabūtu, jo tāpat justies bēdīgi pēc mums iedzītās kleinās domāšanas ir kauns, bet pie ārsta iet un slimot neskaitās kauns. Bet ārsts šo "pakalpojumu" nevar sniegt, jo viņam ir 15 vai 20 minūtes. Un tad sākas: Lūdzu, VID, nokārto...

Man arī reiz piemita šāda sērga, tāpēc es principā saprotu šo situāciju, bet kopš es nejaucu šīs lomas, man pat izslavēti nejaukie ārsti ir bijuši kā maija saulītes. Šīs lietas nav jēgas aplūkot no morāles, ētikas, likuma u.c. aspektiem – pilnīgi bezjēdzīgi...

Vajag atcerēties, ka tautas teicienos ir daudz gudrības: Visi manim labi bija, kad es pate laba biju...

Ne velti šeit pavīdēja mājiens par seksu... ne velti vecmeitas visvairāk sūdzās visādās instancēs un kasās ar kaimiņiem. VID bišku iedos seksu: būs zināms orgasms no atriebes līdz nākamajai reizei.
nu ir gan mums švaka tauta ! Runcene - ar visiem saviem seksīgajiem uzbraucieniem tu esi galīgā vārgule salīdzinājumā ar mani. par seksu mīļā, mazāk vajag spriest , bet vairāk ar to nodarboties ! ! Un vēl mazak vajag kreņķētie kā citiem ar tol ietu sokās !
Nu lūk ! Lasu , vispār iekopēju citātu - Veselības aizsardzības sektora finansējuma samazināšana par 20% nozīmētu, ka lielā daļā sektora būtu jāievieš maksas medicīna par brīvā tirgus cenām, norāda veselības ministrs Ivars Eglītis (TP). Viņš 20% finansējuma samazinājumu veselības aprūpei pieļauj tikai pie viena nosacījuma, proti, ja tiks izstrādāts mehānisms, kas aizsargātu cilvēkus, kuri dārgos medicīnas pakalpojumus nākotnē nevarēs atļauties.

Mans viedoklis ir, ka mums jau ir maksas medicīna un kāda vēl. Nu kur ir robeža tai nenormālajai muldēšanai. Lai ir brīvais tirgus, bet nu elle un indija! - par ko man valstij tad nodokļi jāmaksā ? Lai uz viena ārsta būtu 6 ierēdņi kā uz 6 skolotājiem ir 4 ierēdņi ?!! Nu ko darīt ar eglīti - nozāgēt izmest tādu ! Lai nāk cilvēks, kas tad sakārto šīs lietas līdz galam !
Re: gimenes ārsta rīcība - jūsu viedoklis ?
22.04.2009 19:25
:)

Es visu laiku gaidu varonības reālo rezultātu.

Ceru, ka drīz mēs lasīsim presē.

Pagaidām gaisa kulšana.
Re: gimenes ārsta rīcība - jūsu viedoklis ?
22.04.2009 19:40
Tieshaam , ej pie, kura aarsta gribi - leetaakais , ja jaaatvadaas no 10 ls. Par slimniicaam vispaar nerunaasim. Pie doktoraatiem staav jaunaako modelu, daargaakie auto, ne jau pacientu , bet aarstu. To pashu aarstu, kuri vienmeer uzskatiijushi, ka vini ir priviligeetaa sabiedriibas dala, bet taas privileegijas ir attieciigi jaanopelna un ne jau shmaucoties, kaa taadiem aarstiem vispaar uzticeeties ?Legaali vai nelegaali, bet muusu aarsti jau sen pelna vairaak kaa Somijas aarsti. Par kaadu maksas mediciinu runaa Egliitis , gruuti spriest.
Otra lieta, ko tomeer nesaprotu , kaapeec nauda ir milziigam iereednu aparaatam, kaapeec TV zino, ka vienai produktu reklameeshanai vien teerees simtus tuukstoshus, bet vienkaarsahi tautai, kas nav Riigaa un nestraadaa ministrijaas, tagad arii aarsta pakalpojumi praktiski nebuus pieejami.
Veel es domaaju, Egliitis tagad raada lielu cieteeju un ciiniitaaju par pacientiem, bet vins tachu ir no Tautas partijas, kas shajos 7 trreknajos gados muusu valsti izalupiija un radiija sho likumiigo zaglu sisteemu. Vai vinam ir vispaar moraalas tiesiibas kaut ko veel teikt ?
Gusta, turies gan un neatsakies no savaam iniciatiivaam. Staasti ko Tev atbildeeja uz prasiibu.
Re: gimenes ārsta rīcība - jūsu viedoklis ?
22.04.2009 19:43
...es laikam paziistu tikai aarstus neveiksminiekus, jo lielai daljai auto vispaar nav :) ... par Somijas algaam- legaalaam vai nelegaalaam nemaz nerunaajot... nesaku, ka daljai neizdodas veikli iekaartoties, bet taa vispaarinaat gan nevajadzeetu...
Re: gimenes ārsta rīcība - jūsu viedoklis ?
22.04.2009 19:51
Nu bet tad dabūjiet to Eglīti...
Re: gimenes ārsta rīcība - jūsu viedoklis ?
22.04.2009 20:08
taads iespaids, runcene, ka esi ieintereseeta nevis probleemu apsprieshanaa, bet savu seksuaalo neirozhu novirziishanaa uz publiskiem objektiem
Re: gimenes ārsta rīcība - jūsu viedoklis ?
22.04.2009 20:16
Lūdzu, tusē ar saviem iespaidiem uz velna paraušanu.

Nav iespējams pamanīt, ka ārsti un pacienti ir vienādā situācijā šajā problēmā un ka kasīšanās ap vienu ārstu nav risinājums?
Re: gimenes ārsta rīcība - jūsu viedoklis ?
22.04.2009 20:19
Uz tā fona šitas skan labi:

"Finanšu ministrija izstrādājusi vienotu sistēmu darba samaksai valsts pārvaldē, kuru ieviešot pašreizējā redakcijā, vismaz augstākajām amatpersonām varētu ievērojami palielināties atalgojums.

Izstrādātais projekts paredz noteikt vienotus principus mēnešalgu, kā arī piemaksu, pabalstu un kompensāciju noteikšanai valsts pārvaldē strādājošajiem. Šo dokumentu līdz izsludināšanai valsts sekretāru sanāksmē bija paredzēt nepubliskot medijiem. Tomēr, par spīti slepenībai, tas ir aplūkojams valdības elektronisko dokumentu sistēmā.
Mēnešalgas iecerēts piesaistīt iepriekšējā gada oficiālajā statistikas paziņojumā publicētajai valstī strādājošo vidējai darba samaksai, piemērojot projektā plānotos koeficientus. Pērn vidējā bruto darba samaksa sasniedza 479 latus. Pēc LNT Ziņu dienesta aprēķiniem, līdz ar to, piemērojot Finanšu ministrijas iesniegtajā projektā paredzētos koeficientus, piemēram, premjera alga no pašreizējiem 2385 latiem pieaugtu līdz 3879, ministriem no 2147 latiem uz 3688 latiem, bet Valsts prezidents 2760 latu vietā pelnītu 3975 latus. Algas būtiski kāpj arī Saeimas deputātiem."
Re: gimenes ārsta rīcība - jūsu viedoklis ?
22.04.2009 20:35
Finanšu ministrija-Repše, ministru prezidents-Dombrovskis. Abi- no Jaunā laika, "kas šalkās trīs".
Eglītis-Tautas partija. Jaunlaikieši bļauj, ka "veclaikieši" viņus nelaižot pie stūres,bet šajā jautājumā visi kopīgu valodu tomēr atrada.
Var jau nocirst eglīti un vietā iestādīs priedīti. Podiņš un augsne jau paliks tie paši!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 5 pieskaita 13?
Ziņa: