Reimatoīdais artrīts

Aizsāka NATA2 

NATA2
Reimatoīdais artrīts
31.07.2009 22:49
Gribu aprunāties ar kādu un apmainīties ar viedokļiem par medikamentiem un turpmāko iespējamo sadzīvošanu ar šo slimību. Man ir 33 gadi. Par šo slimību uzzināju pirms nu jau kādiem diviem gadiem, jo man sāka krakšķēt ceļa locītavas un tad man uzstādīja diognozi - reimatoīdais artrīts. Tāpēc ļoti, ļoti gribētos parunāties ar kādu, kuram arī ir šī slimība :( Zinu, ka šī slimība nav izplatīta tāpēc grūti sastapt kādu, kurš var padalīties ar savu dzīves pieredzi.
Kad atklāja man šo slimību nekas man nesāpēja. TIkai nelabi krakšķēja ceļi, plaukstu locītavas. Tagad ir iekaisis elkonis un sāp. Jūtu plecu locītavu kustības. Analīzes par iekaisumu pagaidām neko neuzrāda. RF 43, Anti CCP 150. Dzeru reimatologa nozīmētās zāles.
Kuru reimatalogu Jūs ieteiktu?
Re: Reimatoīdais artrīts
05.08.2009 14:36
Ieteiktu Reimatolgu - Andersone Stradinu slimnica - 67069464

Ilze
Re: Reimatoīdais artrīts
11.09.2009 02:26
Inita Buliņa Stradiņos. ļoti, ļoti laba dakterīte!
Aldijs
Re: Reimatoīdais artrīts
11.09.2009 07:51
Man ir kaut kas līdzīgs - reimatiskais artrīts. Pirmie simptomi parādījās pirms kādiem 6 gadiem, bet visas analīzes bija kārtībā, tāpēc neviens neko nezināja pateikt. Ar vingrinājumiem kautkā tiku vaļā. Bet pēc kāda laika atkal sāka parādīties sāpes iegurnī, papēdī, celī, plecos, brīžiem pat liekas, ka galvaskauss arī sāp. Nu jau kādu gadu ārstējos pie Mikažānes Linezerā - regulāri dzeru zāles utt. Runā jau, ka viņa esot baigais spečuks, bet mani sāk par to mākt šaubas. Jau gadu nekas nemainās - ja neiedzeru kādu dienu Diclac 150MG, tad vispār tā sāp, ka ne paiet, ne pagulēt, ne pasēdēt. brr
Re: Reimatoīdais artrīts
11.09.2009 10:21
šaubas ne šaubas, bet slimība ta neārstējama. Labākais, ko var darīt - novākt nepatīkamos simptomus, tapēc tās zāles ir jādzer.
Aldijs
Re: Reimatoīdais artrīts
11.09.2009 13:01
OK, tad no dakteres puses it kā būtu korekti pateikt uzreiz, ka slimība ir neārstējama. Bet joks jau tāds, ka viņa man visu laiku saka, ka varēs izārstēt. Nu un es viņai ticu un besos, ka nepaliek labāk.
Re: Reimatoīdais artrīts
11.09.2009 21:49
ja ir reaktīvais, ne reimatoīdais, tad to var izārstēt
Aldijs
Re: Reimatoīdais artrīts
12.09.2009 11:19
paprika Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> ja ir reaktīvais, ne reimatoīdais, tad to var
> izārstēt

jā es sajaucu, man ir reaktīvais artrīts. internetā esmu lasījis visādus rakstus un cik saprotu, tad pārsvarā no viņa var tikt vaļā 6 mēnešu laikā. Bet es jau vairāk kā gadu katru dienu dzeru vairākas tabletes - omeprazolu, plakvenil, sulfasalazīnu, diclac. bet uzlabojumu nekādu. daktere gan saka, ka tas esot normāli - slimība ir ielaista un atveseļošanās ir ilga. manī visu laiku mājo tāda aizdoma, ka man ir noteikta nepareiza diagnoze.
Re: Reimatoīdais artrīts
12.09.2009 14:21
Ja mājo aizdoma, neviens tev taču neliedz savākt visu analīžu rezultātus un iet konsultēties pretējā nometnē - pie Andersones Strados, piemēram.
tantiņa-52 gadi
Re: Reimatoīdais artrīts
12.09.2009 23:14
Man ar reaktīvais artrīts. Kamēr es diendienā par to domāju un čīkstēju, tikmēr labāk nepalika. Tagad apstākļu spiesta noriskēju atbraukt strādāt uz Angliju, strādāju fabrikā- 12 stundas uz kājām, pamatīga slodze roku locītavām , tad vēl kastu cilāšana... Pirmā nedēļa bija smaga, bet tad ar laiku sapratu, ka man tās locītavas nemaz vairs nesāp tā kā Latvijā. Dzīvoju pie pašas jūras, elpoju svaigu gaisu, bradāju pa jūru. Dzīvība atgriežas kaulos. Laikam labākās zāles- maksimāli locītavas izvingrināt, lai neiesūno.
man tiesi taspats jau gadu arstejos pie mikizanes labuma nekada
Dainis78
Re: Reimatoīdais artrīts
18.05.2010 20:52
man arī ir uzstādīta diagnoze - reaktīvais artrīts + osteoporoze. Kā jums liekas, Jāņos alu drīkst iedzert kādas pāris pudeles, vai tomēr labāk nē? Tvnetā bij raksts, ka gaišais alus pat palīdz pret osteoporozi?
Slimoju jau...em, pag.....no 3 gadu vecuma, tātad 19 gadus :D
ja bērnībā man tika aizliegtas pārslodzes, pat atbrīvoja no sporta u.t.t.
tad nu jau 7 gadus aktīvi dejoju tautiskās dejas....rudenī likšu aerobikas trenera sertifikātu...vismaz 3-6x/ned. 1-2h nodarbojos ar aerobiem vingrojumiem!
Svarīgākais slimībā ir neieslīgt depresijā, nečīkstēt, ņemties, iet uz priekšu, jo tas ir pats mazākais,kas varēja notikt ;)
[saku pēc pieredzes, jo esmu topošā fizioterapeite, sastapti spināli pacienti, multiplā skleroze u.t.t. kur slimības progresija ir vnk auperātra un neapturama :( diemžēl]
tapēc - galvu augšā![un ne vienmēr varam cerēt tikai uz zālēm u.t.t., katram jāatrod sava pieeja, savs "lauciņš", kurā simptomi mazinās ;) arī par zālēm tas pats - ne viss jaunais ir tas labākais]
Re: Reimatoīdais artrīts
24.05.2010 11:22
Konsultējoties pie Andersones, ātri vien tiku vaļā no sāpēm un zāles jau 2 gadus nelietoju, nav sūdzību, viss šķiet sadzijis kā nebijis!
Tiesa arī pēc spānijas kūrorta viss pazuda! :) laikam arī atpūta un saule bija vajadzīga :)

Ilze
Labdien....Jau patsmit gadus meklēju kas man kaiš,un tikai tagat uzzināju ka man ir reimatoīdais artriits....Kādas tik vaines nebij atklātas,simts un viens izmeklējums ,lērums zāļu un vispār tā ir iista elle,jo tevi uzskatija par psihu.....
slimniece
Re: Reimatoīdais artrīts
23.01.2011 00:53
un kadas zales tev jalieto??? man tas pats..:((
Re: Reimatoīdais artrīts
12.02.2011 19:17
tantiņa-52 gadi Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Man ar reaktīvais artrīts. Kamēr es diendienā
> par to domāju un čīkstēju, tikmēr labāk
> nepalika. Tagad apstākļu spiesta noriskēju
> atbraukt strādāt uz Angliju, strādāju
> fabrikā- 12 stundas uz kājām, pamatīga slodze
> roku locītavām , tad vēl kastu cilāšana...
> Pirmā nedēļa bija smaga, bet tad ar laiku
> sapratu, ka man tās locītavas nemaz vairs nesāp
> tā kā Latvijā. Dzīvoju pie pašas jūras,
> elpoju svaigu gaisu, bradāju pa jūru. Dzīvība
> atgriežas kaulos. Laikam labākās zāles-
> maksimāli locītavas izvingrināt, lai neiesūno.

Tantiņa-52 gadi, kuras zāles Jūs lietojat tur, t.i. vai tādas zāles ka metotrexats, arava tiek kompensētas arī Anglija?
Inita Buliņa-neiejūtīga, virspusēja ārste, vienaldzīga pret pacientu. Svarīgākais ir pa konveijeru pieņemt cilvēkus bez iedziļināšanās
Re: Reimatoīdais artrīts
07.07.2011 23:07
sloka Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Inita Buliņa-neiejūtīga, virspusēja ārste,
> vienaldzīga pret pacientu. Svarīgākais ir pa
> konveijeru pieņemt cilvēkus bez
> iedziļināšanās


nemurgojiet gan! Buliņa ir loti laba, rūpīga daktere. Kaut vairāk tādu ārstu būtu!
zhanele
Re: Reimatoīdais artrīts
20.06.2014 13:22
Pie Buliņas 1,5 gadus gaidīju lai tiktu dienas stacionārā,kur tapat nektiku.Man viņu ieteica ka labu ārsti, bet es to nemaz nekā neizjutu,jo no zālem neko nedeva, nearstēja un vispar viņai neinteresēju.
Bērnu reimatologs daktere Dace Bērziņa, es nevaru izteikt vārdiem cik esmu pateicīga šai brīnišķīgai ārstei gan par attieksmi,gan par rūpēm.no 14 gadiem pie viņas ārstējos un palika daudz labāk..pēc 18.gadiem mani nosūtīja pie Buliņas un tur vispār nekā.
Laura1980
Re: Reimatoīdais artrīts
06.08.2015 12:50
www.topivesels.lv
AnnaA
Re: Reimatoīdais artrīts
11.09.2015 15:45
Es jau 3+ gadus ārstējos pie Dr.Buliņas un neko sliktu pateikt nevaru. Vienmēr visu rūpīgi izstāsta par zālēm vai par citiem jautājumiem. Tiklīdz sākas sāpes vai rodas jauni simptoni, uzreiz sūta uz izmēklējumiem/analīzēm. Man gan bērnībā, gan pašlaik zāles nepārāk palīdz, jo organisms ļoti ātri pierod pie tām un vairs nereāģē, tāpēc daktere regulāri veic analīzes un, ja kaut kas mainās uz slikto pusi uzreiz maina terapiju un ļoti rūpīgi seko tam, kāda reakcija būs organismam. Tā kā es ar abām rokām atbalstu šo dakteri un esmu pārsteigta par to, ka ar kādu viņa ir virspūsēja utml.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 1 pieskaita 1?
Ziņa: