sos-ātrā palīdziba

Aizsāka baiba 50 

Par sevi esmu uzrakstijusi pie tēmas-plisis ikra muskulis, kad iegāju jūrā, jo kāju sarāva krampis.Tātad man sobrīd ir jautajums zinošajiem, vai tai bridi, kad paliku kā nopļauta jūrmalas smiltīs-MAN VAJADZĒJA SAUKT ATROS ?Un tad varbūt butu tikusi pie rezultata ātrāk? To es nedariju, jo nav jau dzivibai bistama situacija, paldies dievam, ka neplisa klāt vēl saite(vai cipsla?).
Un pie reizes-man blakus tai bridi smiltīs bija 3 gadigs bērns. Un cilveki redzeja, ka es knapi rāpoju ārā no ūdens, tas notika Vaivaros, un tie sportiskie jaunēkļi un vīriesi, kas uztur sevi formā skrienot gar jūras krastu-neviens nepienāca klat, un nepavaicāja...bet pakliegt man nebija spēka, jo no sāpem biju nosvidusi.Mazais cilvēciņs man blakus tik spēja pajautāt-Baibit, tev sāp, jaiet uz slimnicu. Paldies viņam, ka mani uzmundrināja, un tai sievietei, kura piedāvaja palidzību,kad man ar krukiem atbrauca pakal savējie.Vina piedavaja sazvanit savu viru, lai krāsliņā varētu mani aiznest lidz mašinai.
Stāsts izvērsas tiri nemedicinisks, bet tāds nu viņs bija.
Re: sos-ātrā palīdziba
18.08.2009 09:25
Varēji saukt. Nez vai ir tāds uzstādījums- vajadzēja vai nevajadzēja. Iespējams, ka par izsaukumu būtu jāmaksā.

Cilvēks pie mums uz ielas var nomirt un klāt reti kurš pieies, jo uzreiz norakstīs visu uz dzērumu...
sakne(īstā)
Re: sos-ātrā palīdziba
18.08.2009 11:57
Jā, pazīstams stāsts...es laikam zvanītu un jautātu, ko man darīt. Man bija pirms gadiem līdzīgi, ar mikro insultu, arī bērns vēl mazs, vieta sveša, svētdiena, es garšļaukus uz ielas...minūtes 10 visi iet garām, a es ta parunāt nevaru, pasaule griežas apkārt, slikta dūša...jāsaka gan godīgi, ka beidzot kāds labs cilvēks atradās un visu saorganizēja, ziņkārīgo pulciņš beigās ar bija paliels :))) Tā kā toreiz nevarēju neko izdvest, tad saku tagad paldies labajiem cilvēkiem.
Re: sos-ātrā palīdziba
18.08.2009 14:59
lūk par šo attieksmi esmu šokēts.. kā var paiet garām uz ielas guļošam cilvēkam, nemaz nerunājot, ja tas cilvēks tavā acu priekšā sabrūk... es regulāri visādiem uz ielas pakritušiem cilvēkiem mēģinu palīdzēt, gan ātros izsaukt, gan noskaidrot vai viss kārtībā. parasti tie gan ir alkoholiķi, bet vai tad viņi arī nav cilvēki? vienreiz guļ man viens te ziemā naktī aiz mašīnas pagalmā, nebūtu braucis nekur, nebūtu pamanījis, izsauktie ātrie īsā sarunā teica, ka būtu pa nakti palicis no rīta būtu līķis.
vai arī atkal alkašs ar pārsistu un stipri asiņojošu brūci pieturā sēž, var redzēt, ka reāli slikti no asiņu zuduma džekam.. kārtīgās kundzītes un sportiskie jaunieši stāv blakus un neko - bomzis, alkašs, lai mirst... es kā godīgs pilsonis izsaucu ātros, sagaidu, atveras durvis un tante ar skaļu sveicieni alkašam "ATKAL TU!" ņemas viņu aprūpēt. izrādās jābrauc uz slimnīcu, jāšuj galva..

bet vispār es domāju jāsauc ātrie obligāti, un ja kas, tad jāstrīdas ir pretī. kādā sakarā ātrie prasītu samaksu par to, ka savāc cilvēku, kurš nevar paiet???
Re: sos-ātrā palīdziba
18.08.2009 15:32
...un ja jams nevar paiet no tā,ka pārdzēris jēgu?... ne nu tā galva lielā tiesā gadījumu jāšuj, nekā, tāpat sadzītu... toties, nokļuvušam slimnīcā, jamam nu jātaisa kompjūters (akūti, jo trauma, nekas, ka gadās pāris reizes dienā), bet kad ierindas pilsonim kas gadīsies, gaidīs savu ambulatoro kvotu pāra mēnešus...

tas tā, ne par tēmu...

par tēmu- dzīvību apdraudošana šī situācija nav, bet tikai dzīvību apdraudošās mūsu valsts klasificē kā bez maksas apkalpojamas...
nu ja
Re: sos-ātrā palīdziba
18.08.2009 15:42
pirms gada rīgā uz ielas noģību.. paldies , ka bija cilvēki, kas palīdzēja = dabūja ūdeni, iedeva padzerties un ļāva atžirgt.. mūžā pirmo reizi noģību.. ātrie arī bija izsaukti, bet, kad atbrauca, jau biju vertikāli.. neesmu alkašs..
Paldies par izvērsušos diskusiju. Gaidu kādu atbildi no mediķiem!T ātad vai man bija jāsauc ātrie? Un nu jau man radies otrs jautājums-vai ķirurga (pati griezos slimnīcā pie ķirurga}, jo kāja palika zila-baigā hematoma un tūska vēl klāt, pienākums pie apskates bija veikt uzreiz arī sonogrāfiju???Manā riņķa dancī pie sonogr. tiku tikai pēc 2.ned. Manā gadījumā ķirurga kungs, rokas halāta kabatā sabāzis pavaicāja-ko sadarījāt???? KO jūs to kāju tā turat(nevarēju pie zemes pielikt)????Saruna un apskate ilga minūti, par to tika paņemti 8Ls. Uzrakstīts izraksts ar diagnozi,(tiesa, ar acu uzmetienu pareizs) un rekomendē-sonogr.un doplex. Un deja-tūdaliņ, tāgadiņ-turpinājās ar pilnu spēku. Tā kā man tagad brīva laika diezgan, rokas darbojas, tik kāja ne, ik pa brīdim izteikšu savas domas. Paldies rakstītājiem.
Re: sos-ātrā palīdziba
18.08.2009 17:32
,,, - tā jau arī ir visbiežāk, ka pārdzēruši jēgu atlūzt. gribi teikt, viņi nav cilvēki? un ja nu 1 no 10 tadiem "tjipa alkašiem" nokritis ar sirdi pilnīgi skaidrā? dēļ tādiem arī Baiba nesaņēma palīdzību laikus...
Re: sos-ātrā palīdziba
18.08.2009 17:57
Ja cilvis salauž roku vai kāju, parasti taču sauc ātros? Kāpēc tad neizsauci, ja pēkšņi tāda ķeza?
Par bomžiem- zinu, ka dažreiz viņi sagrib "atpūsties" un kārtīgi paēst uz slimnīcas rēķina, tad tiek izdomātas sirdskaites un sistas arī galvas. Reiz biju lieciniece tādam gadījumam.
Kāpēc neizsaucu??? Da pavisam vienkārši, tāpēc ka apzinājos, ja man būs jāmaksā kādi 30-50Ls, un vēl viss riņķa dancis pa ārstiem, zālēm, man tas nebūs pa kabatiņai. Vienkārša matemātiskā izteiksme, tik tālu nu esam nonākuši. Un vai man no tā būtu jākaunās?
Re: sos-ātrā palīdziba
18.08.2009 19:42
Vispaar jau ja ir reaals muskulja pliisums var KAPITALOS suudos iedziivoties. Līdzīgi ar saitēm... ja UZREIZ operee, var to pashu sashuut, ja veelaak, var buut jaaliek proteeze/implants.

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
MATUSAM-šobrīd gan visu esmu aptekalējusi, pēc speciālisu slēdziena- muskulis plīsis 10 cm garumā ar ļoti lielu hematomu. Man tas viss protams neko neizsaka. Tik vienu gan nesaprotu kāpēc man ķirurgs piektajā dienā nepateica, ka vajg kārtīgi nosiet ar elastīgo>tā kā to daru pēc traumatologa teiktā, un ir krietnui labāk.Nu protams ar kruķiem, ar kuriem man iet trakāk kā cirkā.Traumatologs pēc sonogrāfijas teica, ka tur neko nevar sašūt.?????
Re: sos-ātrā palīdziba
18.08.2009 21:28
Jau teicu, ka nav tāda uzstādījuma- bija vai nebija jāsauc. Ko nozīmē- bija jāsauc? Par ķirurgu- ja diagnozi pateica pareizu, tad zafig viņam vēl sonogrāfija jāveic? Parastā slimnīcas uzņemšanā muskuļu sarāvumus nesačiņīs, tam speci vajadzīgi. Tie lai arī taisa tos izmeklējumus, kas šiem vajadzīgi.

Ivaram- viņi, bez šaubām, ir cilvēki, kuri savas izvēles pēc bendē savu veselību, iztērē krietnu žūksni nodokļu naudas (ko paši nemaksā) un viņu dēļ tādi kā Baiba 2 ned gaida sonogrāfiju vai citu izmeklējumu... jo sarauts muskulis nav tik akūta vaina kā apsista galva...
Re: sos-ātrā palīdziba
20.08.2009 00:09
Nu nez', mēs parasti guļošiem garām neejam...pieejam palūkot, kas noticis un vai varam palīdzet. Dažkārt vnk guļ šmigā, bet daudzos gadījumos esam saukuši gan "ātros", gan policiju, jo ne mums kādu nosodīt par to ka šmigā kritis, pārsitis pauri un guļ bezfilmā, vai arī-redzu pārdūries jauns čalis-tūlīt,tūlīt aizmigs, bet šāds miegs var būt liktenīgs, bet kāds viņu gaida, viņam tak arī ir māte, tēvs-saucu "ātros", un man pofig par mūsu nodokļiem, ja kādam vb varam izglābt dzīvību.Un, lai cik tas dīvaini nebūtu, parasti tie, kas pārdūrušies nav "zajadlije" lietotāji, jo feisi vēl sakarīgi un smotkiņas vēl glaunas, drīzāk iesācēji, kas devu vēl nezin...un, pēc šāda gājiena, vb apdomāsies. Bet, mans moto vienmēr ir bijis un bus: lai pirmais met akmeni tas, kurš bez grēka. Un cilv. veienaldzība vnk ir šokējoša, gribas jautāt: KUR MĒS EJAM???
savejais
Re: sos-ātrā palīdziba
20.08.2009 10:40
Man šķiet, ka neatliekamā palīdzība Latvijas Republikā ir bezmaksas, un ja cilvēkam ir sāpes, kā dēļ viņš nevar paiet, tad kāda runa par nepamatotu izsaukumu. Cik esmu saucis ātros, nekad nav parādījusies runa par nepamatotu izsaukumu. Un ārsti jau arī ir cilvēki:)
Bet pat ja jāmaksā 50 vai 100Ls, dzīvība un veselība ir vairāk vērta. Un ja tās naudas nav, tad maksāsi, kad būs.
Re: sos-ātrā palīdziba
20.08.2009 10:43
...ja taa pavisam burtakalpiski- par kaadu neatliekamu paliidziibu var buut runa, ja cilvis 2 ned nodanco bez iipasha spaliidziibas un vej dziivs veel... zirgam skaic, ka dziiviibu situaacija neapdraud... kas nenoziimee, ka nedabuutu paliidziibu par kuru, iespeejams, vareetu naaktie smaksaat...
Paldies par komentiem, ta ka dators ir mana vienīgā saikne ar ārpasauli, un tā laikam būs vēl pāris mēnešus, tad izmantoju visas izdevibas arī pati visur klibināt un visu komentēt, parasti tam nav laika,varbut šadi klibinot atradīsu sev darbu, kuru pazaudēju. Kāja protams locities negrib, plus klāt vēl nākusi katru dienu slikta dūša. Bet tā ka sodien noskatījos "The Secret", mēgināsu uz savu klibumu iedarboties ar vizualizaciju. Nu jau pašai smiekli nāk, lai Jums visiem labs prāts.
Nevarēju sodien nomierinaties, nupat piezvaniju ātrajiem un saku-ja cilvēkam jūrā sarauj krampi, vai jūs izbraucat? Dispičere-jums pie gimenes ārsta, trūkst Mg, vai analgetiķi nav? Sveiki, jurmalā zāles?Vai Jums kāju neatlaiž?Saprotu, ka uz krampi neizbrauc, bet skaidroju, tālak, ka tas jau ir noticis, un rezultata muskuļa plisums. Iestajas pauze un seko atbilde, ka, jā mēs varējām tad iepotēt kaut ko atslābinošu un izbraukt.Aizvest līdz kirurgam, kurš tik būtu apskatijis, bet sonogr. man būtu pašai javeic. Nu tad jau viss pareizi, pati ari visu izstaigāju, un pie sonogr.tiku pēc 2 ned. Smiekli mazi, neko nenokaveju vai ar šī brīza ātrajiem vai pati saviem spēkiem.Ieteicu sapulcēs apspriest to, ka krampis var ari parplēst muskuli un ar Mg ieteikšanu vien būs par maz.Šodien laikam esmu nervoza, bet vismaz noskaidroju kā būtu, ja būtu.
Re: sos-ātrā palīdziba
20.08.2009 18:03
...to muskuli sapleeesh ljoooti reti, taa kaa taa nekad nebuus pirmaa doma par ko domaas...
Paldies miklainajam ,,, nu ja es jau ari pati esmu rets gadījums.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 12 pieskaita 19?
Ziņa: