Viena kāja garāka par 4 cm .

Aizsāka Terijs 

Viena kāja garāka par 4 cm .
30.05.2010 08:08
Labdien!

Manam 16 gad.dēlam pirms 5 gadiem bija augšstilba lūzums,kā dēl bij jāpārciešs 2 operācijas.Tagad konstateja,ka vinam viena (veselā)kāja ir garāka par 4 cm par otru kāju.
Ir pieraksts uz operāciju pec meneša,lai īsinātu veselo kāju.
Tomer nesen bijām pie pieaugišo speciālista ,kas apskatot rentgena uznemumu,ieteica,ka viņš neriskētu steigties ar operācijas veikšanu,jo samazinot kajas garumu,varētu rasties probl.ar kājas muskuliem un t.t..Labāk butu nogaidit,jo 16 gadi vēl ir augošs vecums.
Kā lai tagad zinam,ko darīt,jo mediķi visus lēmumus liek pienemt pasiem,bet ka to varam izdarīt,ja nav attiecīgas med.izglītības....
Jāpiebilst,ka neskatoties uz 4 cm starpibu,dēls ir iemanījies iet bez problēmam un sporto arī.
KO darīt?
Bernu kliniskajā slimn.nodaļā (vaditajs ŠTEKELS)uzsvera,ka lidz pilngadibas sasniegsanai šo operaciju veic bez maksas,bet no 18 gadu vecuma...jau tie jau ir ntie tukstoši.
Gribētu uzzināt kadu viedokli no malas.
PALDIES!
Re: Viena kāja garāka par 4 cm .
30.05.2010 10:29
4 cm varbūt nemaz nav tik daudz. Jebkuram cilvēkam kāju garuma starpība var būt +/- 2 cm. Ja viņam tas gaitā problēmas nerada un pats nejūt, varbūt operācija nemaz nav vajadzīga? Par cik viņš vēl augs, varbūt īsāko kāju var kaut kā stiept, lai starpību nedaudz izlīdzinātu?
Pakonsultējies vēl citur arī.
Katrā ziņā steigties tāpēc, ka tagad par brīvu, nav diez ko prātīgi.
Re: Viena kāja garāka par 4 cm .
30.05.2010 12:29
vajag uzklausīt vismaz 3 speciālistus. jānoskaidro, kādi riski, ja neoperē; vai var veidoties deformācijas utt. (mugurkauls u.c.); fizioterapeits arī varētu pateikt, novērtēt, kāda ir situācija.

mūsdienās pamazām jāpierod, ka visi lēmumi ir jāpieņem pašiem. ja cilvēkam ir kāda nopietna kaite (vai viņa bērnam – kā šajā gadījumā), nākas vien izglītoties. to varbūt vajag uztvert nevis kā problēmu, bet iespēju sev par labu.

es nezāģētu augošu, veselu skeletu, kamēr nav ļoti pārliecinošu argumentu, ka citādi draud lielas problēmas.
Jabkurā gadijumā jausklausa daudz ārstu viedokļi.
Un tākā starpību nevar just nevajadzētu steikties ar operāciju.
Jo var būt blakus parādības.
Nogaidat vismav 1 gadu un 2 gadā vel izlemsiet ko īsti darīt.
Lābāk iet pie fizioterapeita un mēģināt.
Un ja pēc gada nebūs izmaiņas tad gan var meiģināt operāciju.
Jo janu gadijumā tā būs nepiecišama kad būs jau pāri 18 gadiem.
Tad iespējams jūs nevarēsiet
Un jūs taču negribat visu mūžu ar vienu kāju garāku.
Un apmeklējiet pēc iespējas vairāk speciālistu
Veiksmi!
Re: Viena kāja garāka par 4 cm .
31.05.2010 14:07
Jā, par ietekmi uz muguru (skoliozes attīstību) vajag padomāt bet citādi ne visai gudri liekas īsināt veselo kāju. Tad jau drīzāk pagarināt slimo. Taču saprotams, ka tas ir sarežģītāk. Vēl jāapskata tāda lieta vai tās veselās kājas īsināšana nav labāka tādā ziņā, ka abas kājas kļūst "traumētas"un izlīdzinās to augšana nākotnē. Bet tur vajadzīgs gudrs speciālists...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Viena kāja garāka par 4 cm .
04.06.2010 09:01
Mjā ,gruti pateikt ka jadara.
Re: Viena kāja garāka par 4 cm .
05.06.2010 19:10
Es pievienojos Ku. Operēt veselo kāju!!!!!!!!!!!!!!!!! Tā ir nervu un muskuļu traumatizācija. Tad jau drīzāk jāpagarina jau traumētā kāja. Savā laikā to sauca par Jelizārova aparātu. Metode sen izstrādāta un pielietotojama praktiskajā ķirurģijā. Nesaprotu kāpēc to nelietoja tūlīt pie lūzuma. . Ilgstoša , sāpīga un nepatīkama lieta. Pagaidām jāiet pie ortopēda uz konsultāciju, kas ieteiks ortopediskos apavus. Tie neļaus izveidoties mugurkaulāja deformācijai.Bet lietas apstākļus vislabāk zinās speciālisti Rīgas traumatoloģijas slimnīcā. Veiksmi.
Bernu kliniskaja slimnica ir loti labs arsts - profesors ZAKIS -domaju ka butu loti labi uzzinat ari vina viedokli sini gadijuma. Zinu ka vins ir praktizejies sada veida operacijas. Ari manai meitai vins veica stiepsanas operaciju - tikai kajas pirkstam. Bija diezgan ilgstosi un sarezgiti, bet ar labiem rezultatiem. Un galvenais- to gribeja pati meita.Jusu delam jau ir 16gadi un janem vera ari vina domas. Jaizruna visi par un visi pret un janoskaidro vai vins pats grib to operaciju.
Re: Viena kāja garāka par 4 cm .
10.06.2010 14:54
Tad jau laiakm tiešām janogaida .
veleja
Re: Viena kāja garāka par 4 cm .
17.06.2010 16:08
Diemžēl mūsu mīļais dakterītis profesors Zaķis ir aizgājis pensijā. Izcils ārsts, iejūstīgs un sirsnīgs cilvēks. Žēl, ka nevarēsim pie viņa ārstēties, jo ir ieguldīts darbiņš 12 gadu garumā un palikusi vēl viena vai divas operācijas, bet nu nekā. Sāksim visu no gala pie cita ārsta tajā pašā nodaļā. Šoreiz mūsu izvēle krita uz dakteri Štekeli, tad jau redzēs kā būs. Manam bērnam 13, diagnoze BCT. Gada vecumā teica - ratiņkrēslis, taču prof.Zaķis paveica brīnumus un puika pat spēlē futbolu :) Lai Jums veicas :))
Re: Viena kāja garāka par 4 cm .
19.06.2010 17:41
Bijā, pie diviem pieaugušo cilveku dakteriem, kas kategoriski neiesaka aiztikt veselo kāju.Viņi uzsver, ka jācenšas stiept to tā saucamo slimo kāju .
Interesanti, cik šada kājas pagarināšanas opweracija maksāt, ja to veiks pec pilngadibas sasniegsanas ???????šobrīd dēlam, ir 16 gadi, bet septembrī bus 17 ,tatad vismaz šobrīd šāda operacija ir bez maksas .
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 4 pieskaita 24?
Ziņa: