Psihoterapeits!!!

Aizsāka Avenîte 

Psihoterapeits!!!
06.09.2004 19:48
Iesakiet lûdzu patieðâm labu psihoterapeitu. Tâdu, kurð netçrç laiku lieki. Saprotu, ka tas ir ilgstoðs process, bet biju pie vina psihoterapeita apm. 10 reizes un visu laiku tikai man bija jârunâ, mierina mani, saka, ka gan jau bûðot labi... Man nevajag mierinâjumu, bet gan padomu un reâlus ieteikumus. Esmu gatava pati aktîvi iesaistîties, negaidu, ka man visu pateiks priekðâ...bet tomçr..
Lûdzu, mîïie forumisti, izsakiet kâdu priekðlikumu pie kâ griezties vai gluþi otrâdi pie kâ nekâdâ gadîjumâ negriezties?
Paldies jau iepriekð...
ku!
Re: Psihoterapeits!!!
06.09.2004 19:55
Vispaar jau tas psihoterapeits nemaz taa ndriikst dot konkreetus padomus.Tad jau tas nav nekaads psihoterapeits bet gan vienkaarshi draugs.Vismaz man taa tika paskaidrots.
Avenîte
Re: Psihoterapeits!!!
06.09.2004 20:06
ku!
Bet kur lai griezhos, ja man nepiecieðams konkrçts padoms?
Kâ jau teicu, negaidu, lai man visu ieliek ar karotîti mutç, bet tâ kâ man nomira mamma un tçtis, tad nav îsti kam prasît padomu!
Protams, ir daþi labi draugi un ïoti daudz paziòu, bet gribçtos tâdu nobrieduðu viedokli uzklausît!
ku!
Re: Psihoterapeits!!!
06.09.2004 20:42
Tad tev droshi vien vajaga gados vecaaku draugu:)Piemeeram mani:)
Bet ja nopietni tad psihoterapeite ar kuru es kaadreiz runaaju bija jauna un es teiktu ka pat ljoti nenobriedusi.Taadus laikam vinjus taas skolas izlaizh.Nu es saprotu ka vinji ir maaciiti manipuleet ar cilveeka apzinju bet nu nezinu,nezinu.Varbuut es taads vecs snobs bet man tas viss neliekas nopietni.Tas taapat kaa ar tiem biznesa konsultantiem.
zâlîte
Re: Psihoterapeits!!!
06.09.2004 20:48
es grieztos pie kâda uzticama, pieredzçjuða, gados vecâka - paziòas, radinieka, drauga .
he
Re: Psihoterapeits!!!
06.09.2004 22:01
ineshuks
Re: Psihoterapeits!!!
07.09.2004 09:27
Tur jau taa psihoterapijas jeega, ka pats runaajot (t.i., verbalizeejot) probleemu, Tu pats ieraugi taas risinaajumu. Profesionaals psihoterapeits nekad Tev nesniegs padomus kaa dziivot un ko dariit, jo taa ir Tava dziive un Tev taa jaadziivo. psihoterapeits taa ir iespeeja izrunaaties un sanjem atbalstu, varbuut nedaudz ievirzoshu, ja citur to guut nespeej vai ar to nepietiek.

tavaa gadiijumaa- varbuut labaak ar draugiem, radiem pakonsulteejies. jo no psihoterapeita, shkjiet, gribi to, kas tam nemaz nav jaasniedz (padomu un reaalus ieteikumus).
Nora
Re: Psihoterapeits!!!
07.09.2004 09:32
Es pa laikam eju pie paziistamaa Mara Silina. Vina Nr var dabut izzinaas. Driz man jaiet pie vina tikai 4.reizi, tadel gruti spriest par jegu. Viziite 10 Ls
li
Re: Psihoterapeits!!!
07.09.2004 09:35
Man it kâ arî vajadzçtu doties pie kâda no psiho.. dakteriem, bet man nevajag tâdu, kurð ar mani parunâsies, kaut ko pakomentçs - man vajag ârstu, kurð vairâk pievçrstos psihisko problçmu íîmiskajiema spektiem.
Rados ir 2 ðizofrçniíi- tâpçc man vajag nevis "vecâku draugu", bet dakteri, kurð diagnosticç un ârstç, ja ir vejadzîgs.

Pie tâdiem pïâpâtâjdakteriem nav jçgas iet (manâ gadîjumâ) - jo pagaidâm man ðie vçl nav pateikuði neko tâdu, kas man palîdzçtu vai lîdz kam es pati nebûtu aizdomâjusies.
ineshuks
Re: Psihoterapeits!!!
07.09.2004 09:38
Tad psihiatrs.
Bernadeta
Re: Psihoterapeits!!!
07.09.2004 16:25
Ir tâda lapa: www.psihe.lv, tur ir dabûnams sertificçtu psihoterapeitu saraxts.

Li, jautâjums, nafig Tev vajadzîgs psihiatrs? Vai Tev arî bûtukonstatçta ðizofrçnija?
Akâcija
Re: Psihoterapeits!!!
09.09.2004 09:08
ineðuks rakstîja:

>> Tur jau tâ psihoterapijas jçga, ka pats runâjot (t.i., verbalizçjot) problçmu,
>>Tu pats ieraugi tâs risinâjumu.

Viena no problçmâm, ka ne visiem pacientiem ir vajadzîga un vçlama ðî verbalizçðanas metode. Jo ir cilvçki, kas jau visu ko ir izprâtojuðies savâ nodabâ un noformulçjuði, un ja vçl turpinâs urbties savâ prâtâ un verbalizçt, tad varbût par kïûs vçl sliktâk. Bet mûsu psihoterapeiti, dzîdamies dabût klientus, ðíiet, reti pacientam atklâti atzîst, ka ðâda terapija varbût ir lieka.
Kâ vispâr var izvçlçties sev iedarbîgâko metodi psihoterapijâ?
Kâpçc Latvijâ tik ïoti dominç "pârrunu psihoterapija"?
Cik derîgas jums ir likuðâs tîmekïa vietnes latvieðu valodâ - www.psih.... .lv (ðíiet, ka ir pat vairâkas)?
DDD
Re: Psihoterapeits!!!
09.09.2004 09:22
to Akâcija:
Pilnîgi Tev piekrîtu, Akaâcija!Tâ vien ðíiet, ka Latvijâ ir tikai viena pati psihoterapijas skola, kur vienîgâ atðíirîba ir cena par pakalpojumu. Tas ir noþçlojami!Un nabaga cilvçciòi iet un maksâ, daþbrîd pat neçduði, bet psihoterapeits pateicis, ka jâiet vismaz 10 reizes, savâdâk vispâr nekas nemainîsies un cilvçks jau to uztver gandrîz kâ lâsu - ja es neieðu - tâtad man nekad nepaliks vieglâk, bet nav jau izslçgta iespçja, ka pacientam paðam paliktu vieglâk, ja viòð neietu pie tâ psihoterapeita. Man ðíiet, ka viòi ïoti manipulç tieði ar "vâjajiem", un bizness rullç...
Ïoti þçl, ka tâ......: (
ineshuks
Re: Psihoterapeits!!!
09.09.2004 10:18
Ar varu nevienu nespiezh. Ja pasham viss skaidrs, kaaapeec jaaiet?
li
Re: Psihoterapeits!!!
09.09.2004 10:43
Nu ðizofrçnija nav konstatçta, bet kaut kâdi tizli miega traucçjumi pilnmçness laikâ piemetâs - debilas fobijas (bailes nopmirt) iemigðanas laikâ, kad vairs nekontrolçju domas, bet vçl neesmu iemigusi pavisam. Lîdz brîdim, kad izslçdzu gaismu un sâku iemigt ir normâli- ne stress, ne sevis uzkûdîðana uz sliktrâm domâm, bet nu pçc pusstundas jâraujas augðâ no miega, kâdu brîdi ir grûti aptvert kur esmu, kas esmu un vai vçl dzîva vai mirusi, liekas, ka nav elpas, ir grûti orientçties tepâ un tml. stulbîbas. Kad izdodas atkal iemigt - lîdz rîtam var gulçt kâ zîdainis- viss normâli.

tâ kâ daþâdi orgâni, kas atbidl par dzîvîbas procesiem ir veseli- sprotu, ka ðitâdas bailes un miega problçmas rodas manâs smadzençs, un mazliet baidos vai gçni nav parûpçjuðies, lai es bûtu treðâ ìimenç, kas uz vecumu nojûdzâs pavisam.
ne ku
Re: Psihoterapeits!!!
09.09.2004 11:01
to li:
Var ieteikt vispirms griezties pie neirologa un ierakstît EEG. Ja tur nekas nebûs atrast, pçc tam var iet pie psihiatra.
li
Re: Psihoterapeits!!!
09.09.2004 11:59
Nu jâpaprovç sâkumâ neirologs. Citâdi psihiski traucçjumi nav novçroti, bet kaut kâ jâtiek vaïâ no tiem tizlajiem miega traucçjumiem.
Re: Psihoterapeits!!!
09.09.2004 18:44
Avenîtei:

LPAA sertificçti psihoterapeitu kontakti ir www.psihoterapija.lv.

Ar ieteikumiem ir sareþìîti. Tas, kas palîdz vienam, var bût pilnîgi nederîgs citam. (Piemçram - pie vienas konkrçtas psihoterapeites gâja divas manas paziòas. Viena bija sajûsmâ, darbs noritçja rezultatîvi, utt, otra - bija tik neapmierinâta, ka gandrîz bija gatava sûdzçties çtikas komisijâ par ðîs terapeites neçtisku rîcîbu.)
Kâpçc tâ: psihoterapija atðíiras no citiem pakalpojumiem (ârstiem, juristiem, galdniekiem) ar to, ka bûtiskâkâ lieta, kâdçï psihoterapija palîdz ir tieði attiecîbas. Attiecîbas starp diviem cilvçkiem - klientu un terapeitu. Tâs var izdoties, un var neizdoties - bet neizdevuðâs attiecîbas nenozîmç, ka psihoterapija (kâ tâda) nekam neder.

Tâpçc mans ieteikums Tev ir: vienkârði pamçìini. Piezvani vienam, otrajam, treðjam - tas neko daudz taèu nemaksâ :))
Un uzticies savai intuîcijai jau sâkot no sarunas pa tâlruni. :)



Ansis
Re: Psihoterapeits!!!
09.09.2004 19:29
Ansim taisnîba.
Tieði tâpçc nevienam neiesaku savu psihoterapeitu. Kas der visam, neder nekam ;)))
dakteris
Re: Psihoterapeits!!!
11.09.2004 19:01
Ar ko gan var mazinât bailes no nâves miegâ? Zâlçm? Nevar ne ar ko. Man arî tâ bija. Tas pârgâja - ar gadiem. Psihoterapeits to varçs atrisinât? Nezinu vai tâ notiks. Bieþi daudzas problçmas, neskaidri jautâjumi , kuri mît mûsu prâtâ un dvçselç - atrisinâs. Òepiecieðams iejûtîgs cilvçks- draudzene, draugs... bet visvairâk paðam jâstrâdâ ar sevi, jâpilnveido...
Re: Psihoterapeits!!!
11.09.2004 22:11
Alstere, Tu esi reklâmas pârskatîjusies:) Tas var bût bîstami:)))
Re: Psihoterapeits!!!
11.09.2004 22:13
Piezvanît vienam, otram, treðajam- tâ nu gan ir laba ideja! Ja ne citâdi , tad vismaz izklaide sanâks:)
nâve miegâ
Re: Psihoterapeits!!!
11.09.2004 22:17
Bailes no nâves miegâ, kapçc ? Tâ ir dieva dâvana nomirt miegâ.
Re: Psihoterapeits!!!
11.09.2004 22:30
Tad, ja nav nepadarîtu darbu.
plants
Re: Psihoterapeits!!!
11.09.2004 22:31
Nâve miegâ ir kunga nâve
Gabriela
Re: Psihoterapeits!!!
11.09.2004 23:46
Vâja cerîba, ka viss reiz bûs padarîts:)
Re: Psihoterapeits!!!
12.09.2004 00:11
...un tomçr es ceru, ka dârziòð man bûs, kur nevîtîs rozes un nesâpçs sirds...:)
Gabriela
Re: Psihoterapeits!!!
12.09.2004 00:59
Katram tiek pçc viòa ticîbas:)
Re: Psihoterapeits!!!
13.09.2004 12:17
to: li

Manai matei ari konstateja sho slimibu (sizofreniju), bet diezgan velu 45 gados. Vel tagad nespeju aptvert, ka tas ta var but (vai shi slimiba var izpausties ari briesmigas galvas sapes?? Matei tas viss sakas ar to, ka vinja saka staigat pie dziedniekiem..) . No teva puses viss ir ok. Par mates radiem neko nezinu, jo vinja ir no beernnama. Kops tas reizes, kad uzzinaju sho faktu, nespeju vairak mierigi dzivot - man ir bail - vai tas tiesam var ietekmet ari manu veselibu??? Man ir milossh virs un mes gribetu berninju kadu dienu (vinsh nezin par manu mati), bet man ir bail, ja nu manam bernam var but shi slimiba vai velak vinja bernam? Vai tas tiesam ta var notikt ???? Ko darit, miljie?? Iesakiet!
ne ku
Re: Psihoterapeits!!!
13.09.2004 13:50
to skumja:

Varbûtîba saslimt ar ðizofrçniju, ja abi vecâki ir veseli, sastâv 1%. Ja 1 no viòiem ir slims, tad, precîzi neatceros, bet laikam ap 2%, ja slimi abi - ap 8%. Var pajautât ìençtiíiem.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 13 pieskaita 6?
Ziņa: