rokas mazais pirkstiņš

Aizsāka Paoluss 

rokas mazais pirkstiņš
04.04.2011 02:31
tātad, pirms kāda gada izsitu mazo pirkstiņu no vietas un vēl bija tur lūzums, laikam bez nobīdes, jo beigās iztiku tikai ar iebīdīšanu atpakaļ vietā, ko es izdarīju pats, un apskati pie ķirurga, kur man uzlika ģipsi.
pats pirksts pēc izskata liekas tāds pats, kāds bija, bet es vienmēr atrodu par ko uztraukties, un kad sanāk sasprindzināt savus pārējos pirkstus, tas mazais pirkstiņš nevis pieguļ 4.pirkstam (blakus pirkstam), bet gan mazliet atraujas no tā, nu rakstot var pamanīt sīku atšķirību no tā, kā bja iepriekš.

nu liekas, ka viņš ir sagriezies uz vienu pusi un, es mēdzu viņu refleksvi masēt dažreiz uz pareizo pusi, šis te gan skan tā dīvaini.

protams, ka saprotu, ka šis te ir sīkums, salīdzinot ar pārējiem rakstiem te, un es atvainojos par garo tekstu, bet es vienkārši interesējos -

-Vai ir iespējams panākt kādu efektu jeb pirksta deformāciju uz pareizo pusi ar tā teikt sava veida masāžu vai ko tamlīdzīgu, saprotu, ka kaulus nesagrozīsi, bet, ja nemaldos, tad tam drīzāk jābūt kaut kādam skrimslim.



Edited 1 time(s). Last edit at 04.04.2011 09:58 by puce.
Re: rokas mazais pirkstīņš
04.04.2011 02:34
ja reiz jautāju, tad man vēl viens jautājums.

ja, kad izsitu pirkstu, pirms atbīdiju to vietā, tas bija izteikti locīts locījuma vietā uz labo pusi, un šoks laikam ļāva man viņu iebīdīt atpakaļ vietā ar krakšķi, tas ko es gribēju jautāt vēl bija -

- Vai tagad man to pirkstu ir daudz vieglāk atkal izsist vai izlauzt, kā to pareizāk saka, nekā pirms traumas?

paldies jau iepriekš.
Re: rokas mazais pirkstiņš
05.04.2011 00:59
es zinu, ka ir ortozes, kuras nēsājot var to pirkstu aizbīdīt atpakaļ..Man ergoterapeite teica, ka ir labs ineta veikals - palidzi.lv tur sadaļā ortozes var pameklēt kko, bet domāju, ka labak, ja pakonsultējies ar doku, kādu pirkt, varbut pietiek tikai ar vingrinajumiem
Re: rokas mazais pirkstiņš
06.04.2011 00:28
prieks par to, liels tev paldies, antarktiida. :]
rūķis
Re: rokas mazais pirkstiņš
06.04.2011 16:17
Palidzi.lv ir ne tikai internetveikals,bet arī parasts veikals - Ganību dambis 7a.Tur uz vietas, piesakoties pie ergoterapēta var saņemt konsultāciju un iegādāties nepieciešamo.
Re: rokas mazais pirkstiņš
06.04.2011 21:55
nu skaidrs, paturēšu atmiņā, tik tās konsultācijas jau arī noteikti, ka maksā to naudu, vispirms varbūt pakonsultēšos ar savas Iļģuciema poliklīnikas ķirurgu, ceru iztikt tikai ar kaut kādiem vingrinājumiem. ja nekā, tad būs vien jāiet pie tā ergoterapēta.

paldies.
rūķis
Re: rokas mazais pirkstiņš
07.04.2011 10:18
Konsultācija,kurā arī parāda vingrojumus maksā 10ls.Cik tad maksā vizīte pie Iļģuciema poliklīnikas ķirurga? Vai tur, tev arī lika ģipsi un rentgentu taisīja?
Re: rokas mazais pirkstiņš
07.04.2011 20:16
jā, tieši tā, tur man uztaisīja rentgenu un ieģipsēja divus pēdējos pirkstus kopā (4. un 5.-bojāto).
(istabā vēl ir saglabājušies rentgena foto rokai}

savā poliklīnikā es domāju, ka varu dabūt nosūtījumu no sava ģimenes ārsta, jo redz, man vēl ir 17 gadu, neesmu vēl pilngadīgs, tātad tas viss bez maksas sanāk.

bet tur, Ganību dambis 7a, uz vietas tā konsultācija, domāju, ka tur nekādu atlaidi nedod, bet es neesmu drošs, vai dod?

un kādas ir tās konsultācijas ar vingrinājumiem? pats esi bijis? tie vingrinājumi tiešām ir kaut kas tik precīzs, ka tos nevar pats izdomāt?, jo es šaubos, ka es reāli tur kaut ko vēl pēc tam gribētu pirkt (cik sapratu no palidzi.lv, tas ortozes maksā ziezgan dārgi) .. vienkārši negribas ticēt, ka man ar to pirkstu ir tik traki, jo tā deformācija ir minimāla, kā jau teicu.

laigan, varētu pat aiziet uz to konsultāciju.
rūķis
Re: rokas mazais pirkstiņš
08.04.2011 10:03
Jā,ir lauzts 5 pirksts.Ģipsī tika salikti 3 pirksti,kas radīja pamatīgas problēmas vēlāk.Priecājies ka tava deformācija ir tik minimāla! Vēlāk man paskaidroja ,ka ir atsevišķas ortozes tikai vienam pirkstam,pie lūzumiem.
Ganību dambī man liekas būs par pilnu maksu un atlaides gan nebūs,Esmu bijis uz konsultācijām un mājās centīgi darbojos.
.Varbūt no sava ģimenes ārsta paprasi nosūtījumu pie ergoterapēta.Tad tev būs gan vingrošana ,gan parādīs ar katalogu un izskaidros visu par ortozi.
Kāds ir uzvārds ķirurgam? Kādas atsauksmes par viņu?
Re: rokas mazais pirkstiņš
08.04.2011 16:22
Nu man bija lauzts bez nobīdes un izsists no vietas. Uz vietas sanāca iebīdīt atpakaļ un es viņu varēju pakustināt, pēc 10 min. viņš jau bija stiprāk piepampis un sāpēja, kad loku.

Starp citu, kā ir ar tiem vingrinājumiem? vai tu lieto arī ortozes? progress ir redzams un uz cik ilgu laiku varu cerēt sagaidīt rezultātus. Godīgi sakot, es nevaru salīdzināt savu deformāciju ar citām, jo es citas neesmu redzējis, tātad nezinu, cik spēcīga skaitās manējā pirksta deformācija, bet nu nekas nopietns noteikti tas nav, rakstīt tikai neērtāk.

Būs gan jāaiziet pie ģimenes ārsta ar cerību, ka viņš mani nosūtīs pie tā ergoterapēta, nevis pie Iļģuciema poliklīnikas ķirurga, nu tad jau redzēšu, kas un kā.

Ķirurga vārdu neatceros, domāju, ka atsauksmes nekur apskatīties arī nevarēšu,

Novērtēju tavu palīdzību un ieteikumus, liels tev paldies, vispār šis te medicīnas forums ir satriecoša lieta.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 7 pieskaita 21?
Ziņa: