Pieriebušās sāpes vēderā/ mugurā

Aizsāka Zelma Zē 

Zelma Zē
Pieriebušās sāpes vēderā/ mugurā
09.11.2011 19:56
Īsumā: pirms kāda laika sākās sāpes vēderā. Pirmā doma - kuņģis. Uztaisīja "kobru" - viss ideāli. Tikko vēl - analīzes - arī aknu rādītājus utt. - viss kārtībā, neuzrāda nekādus iekaisumus utt.

Sāpes pārvietojas. Izteiktākas - kreisajā paribē (kas lika domāt par aizkuņģa dziedzera problēmām, pankreatītu - bet nav ne t, nedz sliktas dūšas, vemšanas, analīzes - norma), mēdz sāpēt arī labajā paribē un tieši zem krūšu kaula. Vēderā.

Bet - man ir pamatīga spondiloze un mēdz nogurt, sāpēt visa mugura. Ir jostas vietas skolioze. Esmu tikusi uz sprandas daļas masāžam, jo 3 dienas mocījos ar galvassāpēm un reiboņiem līdz ārprātam.

Jautājums, kamēr tieku līdz ārstam, USG un rentgenam - vai tādām sāpēm iemesls vēderā var būt muguras problēmas?

Paldies jau iepriekš!

P.S. - esmu nobriedusi arī doties uz ārstniecisko vingrošanu, ko piekopt mājās, bet uz savu galvu - negribu.
Re: Pieriebušās sāpes vēderā/ mugurā
09.11.2011 23:22
Mugurkaula problēmas VAR dot sāpes orgānos vai apkārtējos augos. Tas izkaidrojams ar to, ka no muguras smadzenēm iznāk pa mugurpusi motorās saknītes, bet no priekšpuses jušanas saknītes. Spondilozes gadījumā var tikt nospiestas vai bojātas abas saknītes, un Tavā gadījumā mans minējums būtu, protams, ka bojātas jušanas saknītes, kuras inervē attiecīgā reģiona audus vai orgānus. Tas arī varētu dot sāpju sajūtu. Būtu nepieciešams mugurkaula rentgena uzņēmums un konsultācija pie neirologa.
Bet tas ir tikai mans variants, redzēsim, ko teiks Moderatori ;)
Veiksmi!
Re: Pieriebušās sāpes vēderā/ mugurā
10.11.2011 00:28
Moderātori saka, ka tas ir pilnīgi iespējams :) Paralēli šajā gadijumā ieteiktu pievērst uzmanību tam, vai nav problēmas ar vēdera izeju. Tā var būt gan patstāvīga problēma gan kā sekas problēmām ar muguru...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Zelma Zē
Re: Pieriebušās sāpes vēderā/ mugurā
10.11.2011 21:43
Paldies!

Vēdera izeja ir katru dienu, bet ir mazliet stingrāka, kā parasti. Bet es norakstu to uz pēdējo mēnešu slodzi un nekvalitatīvo, neregulāro ēšanu, jo esmu samērā veselīga dzīvesveida piekritēja, bet nesen arī sāku lietot hormonālās tabletes. Piekritīšu, ka izteiktāk sākās ar sāpju saasinājumiem.

Dienas, kad gandrīz nemaz nepavadu pie sēdoša darba, man nav VISPĀR sāpes paribē un vēderā. Lai ko es ēstu vai dzertu.

Paldies!

Rntg noteikti tiks uztaisīts! Galu galā, esmu jauna, man vēl nav 30 gadu. Dotajā brīdī eju uz masāžām, pēc kurām ir pamatīgs miegs. Vismaz 2-3 stundas jāpaguļ.
Re: Pieriebušās sāpes vēderā/ mugurā
11.11.2011 12:34
Man līdzīgi, tikai sāp labajā pusē un ir arī muguras problēmas. Konsultācijā dakteris pateica, ka mugura vainīga! Ko nu? Tagad trešo dienu pārtieku no ūdenī vārīta auzu putras, tējas, banāna, hurmas...Ir labāk, tātad tā NAV muguras vaina! Bet cik ilgi izvilkšu ar tādu diētu? Nav pie kā prasīt palīdzību!
Re: Pieriebušās sāpes vēderā/ mugurā
17.11.2011 07:42
Sveiki!
Man jau ārsti otro gadu meklē, kas man sāp mugurpusē, labajā pr. paribē, esmu izgrūdis labu naudu, laiku un pacietību. Analīzes vaiktas n-tās reizes, ieskaitot visas kobras, UZI un visu pārējo, rezultāts viens - NEKAS TEV TUR NEVAR SĀPĒT......rrrrrrr.
Vakar arī ienāca tiešī šī doma prātā, varbūt mugura?!....Palietošu kādu laiciņu sildošo ziedi....a vdrug..
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 24 pieskaita 19?
Ziņa: