Kāju sāpes

Aizsāka Elīna123 

Elīna123
Kāju sāpes
29.12.2011 16:41
Sveiki.
Man ir 20 gadu (60kg, siev.) un nesen, pirms kāda mēneša vai nedaudz ilgāk, parādījās ļoti spēcīgas sāpes apakšstilbu muskuļos. Pirmo reizi tas notika, kad centos paspēt uz vilcienu un ļoti, ļoti ātri gāju, gandrīz skrēju.Bet esmu pieradusi skriet uz vilcienu tāpēc pirmo reizi, kad bija tādas sāpes biju ļoti pārsteigta. Sāpes bija pulsējošas un asas, itkā no iekšpuses plēstu pušu muskuļus, vai kā ar nažiem kāds grieztu (sāpes skar tikai apakšstilba muskuļus). Tik spēcīgas sāpes, ka liekas, ka saļimšu un pat gribas raudāt. No liela muskuļu sasprindzinājuma nevar pat pēdu pakustināt un tad ejot tās pēdas tā takā krīt uz zemes vai šļūkājas gar zemi.
Sāpes nedaudz mazinās, kad sāku iet lēnāk vai vilcienā apsēžoties pilnībā pazūd. Un tad atkal parādās no rīta, kad steidzos uz vilcienu. Vakarā ejot mājās, tādā nesteidzīgā, parastā gaitā sāpes nav. Tagad cenšos nekur nesteigties, bet, ja gadās atkal kavēt un es steidzos, ātri eju, tad atkal sāpes ir kā likts.

Es tiešām ceru, ka būs kāds kurš varētu man palīdzēt saprast, kas par lietu un ieteikt ko darīt. Paldies, jau iepriekš.
Nezinu vai tam ir kāds sakars ar sāpēm, bet no septembra apmeklēju tautisko deju kolektīvu. (Kad dejoju, vingroju, vai iesildos sāpes nav).
Re: Kāju sāpes
29.12.2011 21:01
Pilnai atbildei tomēr vēl vajag augumu. .Man 60 kg. neko neizsaka. Vai ir sejas bālums? Pastiprināta svīšana? Tūskas (bedrīte) piespiežot ar pirkstu pret apakšstilba kaulu? Vai spiežot ar pirkstu pret apakšstilba kaula malu ir sāpes? Vai ēdienas kartē ir biezpiens,piens, kefīri,siers?
cieņā.
Elīna123
Re: Kāju sāpes
30.12.2011 11:16
Jā, protams, augums ir 170 cm. Sejas bāluma nav (kaut gan vienreiz, kad gribēju asinis nodot man pateica, ka ir samazināts hemoglobīna līmenis - tikai 120, ā un toreiz man asinis nepaņēma, jo pateica, ka rokās ir pārāk mazas vēnas), pastiprināta svīšana nevarētu teikt, liekas, ka normāla. Nezinu vai tā ir tūska, bet dienas beigās no biksēm (valkāju ļoti piespīlētas līdz pašām potītēm džinsas) ir uz kājām nospiedumi no bikšu šuvēm sānos. Es tieši iedomājos, ka varbūt no tām piespīlētajām džinsām ir kaut kāds slikts efekts, tāpēc tās nevalkāju kādu laiku, bet sāpes vienalga bija.
Elīna123
Re: Kāju sāpes
30.12.2011 11:20
Pienu un sieru ēdu gandrīz katru dienu, biezpienu un kefīru tā paretāk.
Re: Kāju sāpes
30.12.2011 13:04
Ieteiktu aiziet pie ģimenes ārsta un parunāt par šo jautājumu. Vajag apakšstilbu rengenu.Jāizslēdz apakšstilbu periostīts.Tas ir kaulu pleves iekaisums no lielas fiziskas slodzes un Calcija trūkuma organismā. Bet pirms tam vajadzeja būt muskuļu sāpēm pēc slodzes.Ja apstiprināsies kaulu plēves iekaisums,tad tas norāda uz pārāk lielām slodzēm. Mēnesi jaatbrīvo no slodzēm uz kājām. Parasti ir tā : miozīts(muskuļu iekaisums)> periostīts(kaulu plēves iekaisums)>stresa lūzums.Jāpasmērē kāda pretiekaisuma ziede.Jāpadzer Calcija preperāti. "C" vitamīns,"D" vitamīns,fosfors(zivis),saules gaisma (solārijs bez apsārtuma). Ja neārstējas,tad var izveidoties stresa lūzums.Kaula lūzums bez redzamas lielas traumatiskas slodzes.Ir iedzimti faktori, kas veicina kalcija "izskalošonas" no kauliem. Par iemeslu sāpem var būt skābekļa trūkums muskuļiem.Arī zemais hemoglobīna daudzums,"biezas" asinis.vai citas asins vadu pataloģijas.Jāseko šķidruma daudzumam organismā. ( 2-3 l/d). Mazais aspirīns arī škidrina asinis.Jānoskaidro zema hemoglobulīna iemesls. Nedrīkst dzert Colas tipa dzerienus ar ogļskābo gāzi. Svara un auguma attiecības arī norāda uz iespējamo "celtniecības" materiālu trūkumu organismā.
Būsim priecīgi dzirdēt izmeklēšanas gaitas rezultātus. Lai veiksme un veselība.



Edited 2 time(s). Last edit at 30.12.2011 22:33 by Mazdakteris1.
Elīna123
Re: Kāju sāpes
30.12.2011 14:17
Paldies, par tiešām izsmeļošo izklāstu, pat necerēju uz tik plašu info. Vēlreiz, paldies. Pie daktera jau arī domāju beidzot aiziet. :)
Elīna123
Re: Kāju sāpes
04.01.2012 20:41
Sveiki,
šodien pamanīju vel vienu dīvainību savos apakšstilbos (izteiktāk labajā). Masēju apakšstilba muskuļus un šķiet, ka tie ir palikuši mīkstāki vai mazāki un (jau teicu, ka no septembra dejoju tautiskās dejas tāpēc ikru muskuļi bija īpaši spēcīgi) pat sasprindzinot vienā pusē diezgan pamīksti, itkā nemaz nevarētu kādu daļu muskuļu sasprindzināt. Iespējams pat nebūtu pamanījusi atšķirību, bet salīdzinot ar kreiso apakšstilba muskuļiem ir jūtama atšķirība. Arī sāpes šodien no rīta bija krietni spēcīgākas labajā apakšstilbā.

Vel neaizgāju pie ārsta, bet noteikti aiziešu. Bet gribēju noskaidrot šeit vai šis simptoms ir atbilstošs uzstādītajai diagnozei muskuļu iekaisums vai tas varētu būt kaut kas cits?
Re: Kāju sāpes
05.01.2012 15:34
Tikai ķirurgs var šo rēbusu atrisināt. Neredzot kopainu un zinot tikai dažus faktus padomus īstā apjomā nevar dot. Jāredz kompjūtertomogrāfija,asins analīzes.Jāveic apakšstilbu palpācija,vizuāla apskate.Javeic daži pirkstu testi ,attiecībā uz apakšstilbu stāvokli.. Attiecīgas asins analīzes arī pirms tam netraucētu. Pie ķirurga ar plikām rokām nav ko iet.
Lai veiksme,saprāts un veselība!



Edited 1 time(s). Last edit at 05.01.2012 15:34 by Mazdakteris1.
Re: Kāju sāpes
05.01.2012 20:45
Ar sāpēm muskuļos pie slodzes var izpausties arī magnija deficīts ( īpaši, ja lieto hormonālo kontracepciju vai avārijas kontracepciju), gan arī mazasinība
Elīna123
Re: Kāju sāpes
06.01.2012 18:57
Nekādu kontracepciju gan es nelietoju.
Atradu rakstu par ikru muskuļu sāpēm. http://library.mothernature.com/l/symptoms-their-causes-cures/calf-pain_2117.html
Tur sacīts, ka vaina iespējams meklējama cirkulācijas problēmām - arteriālo asiņu nepietiekamība, vai venozo asiņu atteces traucējumi. Tur teikts, ka sāpes parādās un tik pat kā momentāni pēc slodzes beigām, vai pēc 5 min, sāpes izbeidzoties, nu taisni kā man.
Šodien galva reibst, kad ceļos, vai apguļos, kad strauji mainu ķermeņa stāvokli un no rīta bija nedaudz slikta dūša. Nekad tik bieži nav galva reibusi. Dažreiz no paša rīta ceļoties no gultas nedaudz ir noreibusi galva, bet visas dienas garumā kā pieceļos vai apguļos - nekad.
Vai varat pateikt, kādi varētu būt cēloņi?
Elīna123
Re: Kāju sāpes
08.01.2012 00:35
Lasu visādus rakstus un forumus ārzemju saitos un vienmēr uzduros uz compartment syndrome (kompresijas sindroms?!).
Vai tas varētu būt šajā gadījumā?
Re: Kāju sāpes
08.01.2012 00:55
Jāiet pieķirurga!!! Ielieciet google.lv "stresa" lūzums.
Neatņemiet sev un citiem laiku,mēģinot risināt problemas, kas nav risināmas bez speciālista palīdzības.
Cieņā.
Elīna123
Re: Kāju sāpes
11.01.2012 14:48
Biju pie ģimenes ārsta, viņš tiešām arī magnija kapsulas izrakstīja, kuras tikai 2 dienas palietojot jau mazāk sāp muskuļi steidzoties.
Tas tiešām tik traki bija, jo tikai Mg deficīts?!
Labdien, man ir 22gadi, augums 1,62 svars 50kg. Strādāju fizisku darbu , praktiski visu laiku uz kājām.Viss sākās ar to, ka man bija sāpes abos ceļgalos, ar mokām kāpu pa kāpnēm augšā vai lejā, un ne tikai, arī vienkārša pārvietošanās sagādāja grūtības. Jāpiebilst, ka izteiktākas sāpes bija kreisajā kājā. Taču tagad mani nomoka sāpes virs ceļgala augšstilba priekšpusē. Ar grūtībām varu pieliekties un piecelties. Atkal izteiktāk tas ir kreisajai kājai. Pamazām tās sāpes pāriet arī uz otru kāju. Jūtu, ka otra kāja sāpēs drīz tāpat. Smērēju voltaren. Protams gaidu kādu padomu un profesionāla cilvēka viedokli par manu problēmu.
Paldies jau iepriekš!
Re: Kāju sāpes
04.12.2014 11:15
Tava problēma, nav nekas neparasts - meniskīts, sinoviīts, iespējams arī kāds reakrīvs bursīts, ar ziedēm nez vai kas tikas līdzēts, jālietio nesteroīdie pretiekaisuma prepatāti, kaut vai to pašu voltarēnu ( ir aptiekās bez receptes)+ vitamīni ar mikroelementiem, bet vēl labāk, aiziet pie traumatologa.
Re: Kāju sāpes
07.12.2015 16:20
Sveiki!Man jau ilgāku laiku ir sāpes pēdās (apm. 3 mēnešus),konkrētāk papēžos,protams,sāpes no rītiem ir ļoti asas,pa dienu,ja vairāk staigāju,tās mazliet mazinās,bet līdz ko esmu apsēdies ilgāku laiku,uzsākot kustību atkal ir nepanesamas sāpes.Ir taisīts rentgens,neko tur neuzrāda,piesis tas nav,biju traumās pie ķirurga,teica,ka varētu būt dēļ plakanās pēdas,biju pie fizioterapeita,teica,ka līdz plakanai pēdai vēl tālu,esot ļoti normāla pēda, patreiz taisīs padziļinātu asins izmeklēšanu ,vai neesot par maz kalcija vai arī kaulos blīvums par mazu.Eju pie ārstiem,katrs saka savādāk.Esmu arī pierakstījies uz datortomogrāfiju..īsti pat vairs nezinu,pie kā iet,protams,jāsagaida asinsanalīzes rezultāti,datortomogrāfijas rezultāti,kaula blīvums,bet tas viss nav tik ātri,bet mokos jau ilgu laiku un nevaru normāli darboties.
Re: Kāju sāpes
07.12.2015 17:01
Dzimums, vecums,augums,svars? Kādas ir bijušas sporta slodzes? Vai anamnēzē ir kādas citas locītavu (muguras) sāpes ?
Cieņā.
Re: Kāju sāpes
08.12.2015 03:18
skrasti: Kur tev sāp pēdas:? Aizmugurē, kur Ahilleja cīpsla? Pēdas apakša pie papēža? Pēdas apakša pa vidu? Apakša pie pirkstiem? Pirkstu kauliņi? Sāp ārējā malā, iekšējā malā?
Pēdas sāpēm var būt daudz cēloņu. Diagnožu varianti pēdu sāpēm: http://www.ortopedija.lv/?lang=lat&link=gadijumi

Iespējams, Tev var palīdzēt nevis traumatologs "parastais", bet traumatologs, kas specializējies ortopēdijā. Dr. Almants Lācis Pērnavas ielā esot ļoti labs ortopēds. Varbūt, Tev vajag veikt podometrijas izmeklējumu? (Podomertrijas ir divu veidu: statiskā un dinamiskā, jeb "ejošā"un "staigājošā" podometrija. Visiem speciem nav tādas aparatūras, lai varētu veikt dinamisko.)

Ja Tev sāp tikai tad, ja ilgāku laiku nav staigāts, un pēc tam sāpes pamazām pazūd, palasi par plantāro fascītu (plantar fascitis) un pēdu deformāciju! Citu pacientu pieredze ar plantāro fascītu: http://www.noskrien.lv/plantarais-fascits-vai-saposs-papedis/
Plantārā fascīta gadījumā pēdas datortomogrāfija (jeb daudzslāņu rentgens) neko nelīdzēs- tur būs redzami tikai kauli. Mīkstos audus, arī pēdas saites var redzēt ultrasonogrāfijā. Iespējams, ka Tavai probzai USG arī nemaz nav vajadzīgs veikt... Iespējams, vajadzīga vingrošana pie fizioterapeita, stājas korekcija, speciālās ortpēdiskās zoles...? Neko par Tevi nezinot, ir grūti kaut ko ieteikt.



Edited 2 time(s). Last edit at 08.12.2015 03:19 by kachenite.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 12 pieskaita 5?
Ziņa: