lūdzu palīdziet

Aizsāka Malvīne 

Malvīne
lūdzu palīdziet
17.03.2012 12:07
Jau veselu mēnesi mokos ar sāpēm un nezinu, kā no tām tikt vaļā..
Viss sākās ar to, ka 3 stundas mazgāju lielu tepiķi, pēc tam to slapju izkāru uz balkona, aukstumā,vējā,pēc tam vēl 3 dienas nesu ļoti smagas somas. Pirmais sāka sāpēt labās rokas elkonis,tad pēc nedēļas jau nevarēju neko ar labo roku darīt,jo pie minimālas slodzes roka sāpēja (turot rokā krūzi, tīrot zobus,pogājot pogas,skrūvējot vāciņu,pat spaidot tel.taustiņus).Pēc ārstu ieteikuma dzēru Nimesil,smēreju Osteogēlu,roku nosaitēju. Liku šņabja kompreses.Sāpes nemitējās, un vel pievienojās smeldzošas sāpes visā rokā un plecā pat nekustinot roku, arī pa naktīm. Pēc neirologa apmeklējuma dzēru Midocalm,Ibumetīnu. Sāpes nemitējās.Tad sāku lietot Diklofenak tab.10 dienas,B vit. Nelīdzēja. Neiroķirurgs atcela sņabja kompreses, lika sildīt, turpināt Diklofenaku,un vēl iešpricēja kaut ko elkonī . Pēc šīs injekcijas gandrīz pārgāja sāpes pie slodzēm, bet sākās ļoti nepatīkamas "staigājošas" sāpes visā rokā līdz plecam. Naktīs sāpes pastiprinās, - no sākuma kādu stundu sāp augšdelms, tad sāp plecs, tad muguras labā puse, tad viss pāriet uz muguras kreiso pusi, un tā gandrīz līdz rītam, kamēr aizmiegu. Vakarnakt sāpēja abi pleci un abu plaukstu locītavas- viss kopā. Stipra nervozitāte. Karstuma viļņi mainījās ar drebuļiem. Temperatūra 36,1; 35,9; 35,8. Kad iedzēru aspirīnu,kaut kā izdevās aizmigt. No rīta pamostoties sāp abas rokas, sajūta tāda, ka rokas "rauj nost". Ar bailēm gaidu nākamo nakti.Otrdien tikai tikšu atkal pie neiroķirurga. Man 50/50/170.
Re: lūdzu palīdziet
17.03.2012 12:24
Ilgstoši lietot diklofenaku neiesaku. Vajadzetu pariet uz B grupas vitamīnu un pret iekaisuma zāļu injekcijām.Pa virsu varētu pamēģināt Tavegilu. Tas ir antihistamīns,kas noņem agresīvās vielas un pastiprina pret sāpju zāļu efektu.
Mazais svars norāda,ka varētu būt kakla-krūšu daļas skriemeļu deformācija.Netraucētu kumelīšu tējas un Calcija glukonāta tabletes 1x3 d.
Siltuma kompreses galīgi nebija indicētas! Diklofenaku uzmanīgi ,var sākties alerģiska reakcija līdz pat anafilaktiskam šõkam.
Lai veselība un izturība.



Edited 2 time(s). Last edit at 19.04.2012 09:27 by Mazdakteris1.
Malvīne
Re: lūdzu palīdziet
17.03.2012 12:37
Es jau pati sajutu, ka man diklofenaks ir par daudz un pārstāju to dzert, tāpēc laikam divas pēdējās naktis sāpes pastiprinājās. Kumelīšu tēju un Calcija glukonāta tabletes, Tavegilu, nopirkšu. Kādas tad man taisīt pretiekaisuma injekcijas? Kur tad tās špricēt? Ja sēžas muskulī, tad varu pati.. Vispār asins analīze neparādīja iekaisuma procesu. Kompreses es liku vēsas, bet tagad vairs nelieku, tikai sildu sāpīgo vietu. Nesildīt?
Paldies!
Re: lūdzu palīdziet
17.03.2012 12:39
nevajadzēja šabja kompreses,tā liela kļūda,
b vitamīnu komplekss ļoti ieteicams,ilgstoši,devas palieliātas
mikroelementi-īpaši maqngans,arī cinks ,magnijs,varu ieteikt konkrēti http://www.vp.lv/index.php?env=-in-commerce/product/details:m89--3-4-s-:p-1360----
diklofenak turpini
smērē Apizatron ziedi kur sāp,stipri karsē un dedzina
vari līmēt voltron plāksterus uz sāpošām vietām
egļu skuju vanna
vakarā antistress tabletes gulēšanai,vai kopā ar baldriāna tabletēm,nu-pa dienu arī var,ja nepalīdz,prasi GA kaut ko stiprāku-diazapeks,bet ī su laiku.
un nestreso,būs labi,tas var gan prasīt vairākus mēnešus kamēr pilnīgi izveseļosies,tā ka drusku pacietību vajag,bet būs labi!



Edited 1 time(s). Last edit at 17.03.2012 12:40 by ivars61.
Re: lūdzu palīdziet
17.03.2012 12:42
nu,diklofenak ir kaitīgs



Edited 1 time(s). Last edit at 17.03.2012 12:43 by ivars61.
Re: lūdzu palīdziet
17.03.2012 12:47
Ir speciālisti,kas kategoriski neiesaka sāpošo vietu sildīt.Ja tur ir nerva iekaisums,tad pietūkušie audi spiež uz izeju kanālu sieniņām.Sildot mēs vēl vairāk piebriedinam audus.Injekcijas jātaisa tikai ar ārsta- neirologa nozīmējumu. Rietumi,piemēram ļoti neiesaka aizrauties ar B12 vitamīnu terapiju lielās devās.Jo ir aizdomas par to kanceregēno dabu.B1 vitamīns lielās devās var pastiprināt nervu signāus līdz psihozei vai super sonsorām izjūtām.Tatad,sāpju gadījumā viņš šõ signālu tikai patiprinās. B6 vitamīns varētu provacēt pastiprinātu testosterona radīšanas mehānisma iedarbināšanu sievietes organismā. Tatad,tas ir agresivitati,paaugstinātu asins spiedienu, apmatojumu, pinnes u.t...... Bet tās ir tikai manas necilās aizdomas. Tās nav salīdzināmas ar vitamīnu dīleru-profesoru domām:)
Lai veiksme un veselība.



Edited 1 time(s). Last edit at 17.03.2012 12:52 by Mazdakteris1.
Malvīne
Re: lūdzu palīdziet
17.03.2012 12:58
Liels paldies! Gan jau ka tagad iztikšu līdz otrdienai ar visu to, ko jūs man ieteicāt.
Re: lūdzu palīdziet
17.03.2012 13:01
mazdakteris1 raksta:
Ir speciālisti,kas kategoriski neiesaka sāpošo vietu sildīt.Ja tur ir nerva iekaisums,tad pietūkušie audi spiež uz izeju kanālu sieniņām.Sildot mēs vēl vairāk piebriedinam audus.Injekcijas jātaisa tikai ar ārsta- neirologa nozīmējumu. Rietumi,piemēram ļoti neiesaka aizrauties ar B12 vitamīnu terapiju lielās devās.Jo ir aizdomas par to kanceregēno dabu.B1 vitamīns lielās devās var pastiprināt nervu signāus līdz psihozei vai super sonsorām izjūtām.
Lai veiksme un veselība.



nav sevišķi pareizi-b1 vitamīns pārāk lielēs devās izraisa miegainību,bet trūkstot mangānam kļūst toksisks arī nelielās devās
b12 vitamīns lielās devās izraisa alergiju
ir milzīga atšķirība ar ko silda-apizatron palīdz,šņabis pasliktina situāciju
Malvīne
Re: lūdzu palīdziet
26.03.2012 21:40
Labdien!
Jau nedēļu smērēju Apizatron, dzeru kumelīšu tēju, kalcija glukonāta tabletes, Baldriāna tab., izlietoju arī Tavegil 10 tab., nekas nelīdz. Neiroķirurgs tik sūta pie traumatologa-ortopēda, kurš tik taisa blokādes. Labāk nepaliek. Roka sāp pie slodzēm, bet pa naktīm - rokas, kājas, mugura. Tiesa, pēc skuju ekstrakta vannas nakts bija mierīga.
Dzirdēju viedokli, ka tieši tagad daudziem iekaist locītavu saites dēļ magnētiskajām vētrām, kas mums te Latvijā plosās.
Un vēl, aprunājos ar vienu cilvēku, kuram bija tāda pati kaite, tas 2-3 gadus esot mocījies, kamēr izārstējies.
Vairs nezinu, ko darīt. Iešu pēc aspirīna, tas vismaz nervus nomierina.
Re: lūdzu palīdziet
26.03.2012 22:11
kalcija glukonāta tabletes nevis netraucē,bet smagi traucē jo ir mangāna un cinka tiešs antagonists.,tos vajag,omega3,b kompleksu,sevišķī pantotēnskābi un B6 , C vitamīnu,no zālēm-vajag turpināt Diklofenak,nedrīkst ielaist to slimību.kumelīšu tēja neko nedod,tavegils ir pilnīgi pa citu tēmu,kurš to ieteica? nu-žēl ka esi saņēmusi tādus padomus,jo patreiz palīdz apizatrons,baldriāns bij miegam,pārējais-lieki vai pretēji vēlamajam.vari mēgināt arī pati palasīt,ja interesē,jo kko vidēju starp pretrunīgiem ieteikumiem darīt ir tā-kā uz dullo.



Edited 1 time(s). Last edit at 26.03.2012 23:55 by ivars61.
Re: lūdzu palīdziet
26.03.2012 22:23
jā,vēl var ieteikt A un E vitamīnu ,selēnu,bioflavonīdus,tie atrodami apelsīnos citronos,kopā ar c vitamīnu.kalciju es neiesaku-tas mazinās ieraisumu kalā piemēram,ne artrītu.
Malvīne
Re: lūdzu palīdziet
26.03.2012 23:45
Labi, ivars61, tagad mēģināšu kā Jūs iesakat, t.i, visi tie vitamīni + Diklofenaks + Apizatron.
Paldies.
Re: lūdzu palīdziet
27.03.2012 00:09
zivju eļļu neaizmirsti!:)
Re: lūdzu palīdziet
27.03.2012 09:43
es domāju, ka tik kategoriski nevajag iebilst pret Mazdaktera ieteikumiem, tavegils te var ietilpt shēmā, tā varētu būt mazliet novecojusi pieeja, bet dažkārt palīdz; tas ir antihistamīna preparāts, un kā tika teikts, pastiprina pretsāpju līdzekļu iedarbibu, mazina alerģiskās reakcijas, kas vienmēr šādos gadījumos ir.

mūsdienās sāpes var noņemt, tās nav jācieš; ja veidojas apburts loks, kad no slimības nevar izkļūt, reizēm īslaicīgi der kādi trankvilizatori, ķīmiski nomierinoši līdzekļi, arī kādi iedarbīgāki pretsāpju līdzekļi, ko drīkst lietot īslaicīgi, bet ar to var pietikt. diklofenak acīmraugot nelīdz, vajag runāt par to ar ārstu.

ne visi cilvēki reaģē uz magnētiskajām vētrām, bet tādi, kas ir emocionāli jūtīgi. viņi var arī smagāk slimot. vai agrāk nav lietoti kādi antidepresanti, trankvilizatori vai kaut kas cits nerviem?

ivar

Tu jau te vienu kāju gandrīz nopūdēji, es tiešām negribēju uzbraukt, bet ar vitamīniem šādas lietas neārstē, un cilvēki nav jāpakļauj nemitīgām ciešanām. vitamīni ir papildu plūsma, ko neviens ārsts nenoliegs, bet man šķiet, ja nav spēju atšķirt, kur var darboties tautas līmenī un kur steidzami vajadzīgs ārsts, var iekulties nepatikšanās.

neiroloģiskas kaites ir komplicētas, un ārsts vienmēr sāks ar vieglāko ķīmiju, bet tas nenozīmē, ka pakāpeniski nevajag ko stiprāku vai ka ja ārstēšana tik viegli nevedas, tad jāsāk ar vitamīniem.



Edited 1 time(s). Last edit at 27.03.2012 13:16 by Runcene.
sakne (īstā )
Re: lūdzu palīdziet
27.03.2012 10:13
ivars61
Tev tas mangāns kaut ko ir saspiedis, tā izskatās :D
Re: lūdzu palīdziet
27.03.2012 10:54
Es tā saprotu, ka mangāns ir iegūstams ļoti vienkārši. Ņemam lēto AAA bateriju un nogriežam šķēlīti. Noņemam cinka miziņu un melno viduci apēdam :)

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Malvīne
Re: lūdzu palīdziet
27.03.2012 11:54
Esmu loti jūtiga, agrāk ir lietoti antidepresanti diezgan daudz, bet sen.
Nu redziet, es jums rakstu reālo situāciju, ka ārsti visi sūta no viena pie cita, bet neviens tos pretsāpju līdzekļus tā arī neiesaka. Diklofenaku jau palietoju, kaut gan man no tabletēm vienmēr sāp kuņgis un vēders, un šoreiz no viņa man pat šķebināja. Man nav tik daudz naudas, lai maksātu bezgalīgi 3 Ls par katru neiroķirurga un traumatologa-ortopēda apmeklējumu. Tagad jāizvēlās - vai aiziet vēlreiz pie ārsta, vai pirkt zāles un smēres. Un braukt ar šāpošu roku pilnā autobusā arī nav patīkami.
Un ja es jau vairākreizes nāku pie ārsta un saku, ka man ļoti sāp roka un nepāriet, vai ar to nepietiek? Vai man vēl arī ārstam jāprasa - "lūdzu, pasakiet, kā lai es vēl to roku ārstēju"?
Ģim.ārsts jau vienreiz ieteica dzert ibumetinu, nu tad jau lētāk vnk pašai uzreiz to nopirkt.
Re: lūdzu palīdziet
27.03.2012 12:26
Malvīne

Es saku tā. Ibumetīnu 3 x dienā pa 200 mg ik pa 8 stundām. Var lauzt uz pusēm 400 mg tabletes. Tā būs lētāk. Diklofenaku nelietot. Tas der tikai tiem kam ir nerūsējošā tērauda iekšas. Vitamīnu Multi-B Strong sākumā pa pus tabletei kopā ar Ibumetīnu. Vēlāk 2 x dienā. Vitamīnu C 500 mg košļājamās tabletes ar apelsīnu garšu pa pus tabletei 2 x dienā. Un roku sildīt kad vien tas iespējams.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: lūdzu palīdziet
27.03.2012 12:31
Mangāns.Sievietēm 1,8 mg/dienaktī.Satur pākšķaugi.rieksti,pilngrauda produkti.
Piedalās arī kaulu veidošanas procesos.Tatad,ja kaulu eja caur kuru iet nervs, ir sašaurināta, tad to "uzaudzēšana" var kaitet, jau ta saspietajam nervam.
Pārmērīgas lietošanas negatīvās sekas
Neirotoksiski efekti. Īpaši jāseko mangāna devām cilvēkiem ar aknu saslimšanām – toksiskā deva ir zemāka.Ja cilveks ir sastresojies,tad palielināt Mangana devu nebūtu vēlams.
Re: lūdzu palīdziet
27.03.2012 12:52
Malvīne

es pieņemu, ka esat pārmēru sastresojusies.
varbūt ģimenes ārsts var izrakstīt kaut ko nomierinošu, ja nekā mājās nav vai ja nav iespējams paskatīties uz situāciju no citas puses, nav pieredzes ar kādām relaksējošām psihotehnikām utml. vai tas nepalīdz. tas ir saprotams, ka slimot mūsdienās izmaksā dārgi, ģimenes ārsts te vismaz kaut kādā līmenī var palīdzēt, un tas ir lētākais variants.

ja ir tik tālu, ka ārsti sūta no viena pie otra, tad parasti tā nav tikai slimība vien, ir kaut kāds savas domāšanas mehānisms, kas situāciju uztur.

ja ārsti nepalīdz, tad forumā var iznākt tā, ka Jums tiek sajukta galva, jo katrs ieteiks kaut ko savu. tāpēc ir labi, cik vien iespējams ārstus nemainīt, lai viņi var novērtēt, kāda ir situācija, progress.



Edited 1 time(s). Last edit at 27.03.2012 13:20 by Runcene.
Re: lūdzu palīdziet
27.03.2012 14:07
Piekrītu Runcenei, ka pēc iespējas jāizvairās no ārstu mainīšanas. Tā paša iemesla dēļ labprāt komunicēju privāti caur e-pastu jo tad ir lielāka cerība realizēt kaut kādu vienu ārstēšanas politiku. Labu vai sliktu bet vismaz vienu lai nav tā, ka visas kopā un rezultātā kaut kāds sviests...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: lūdzu palīdziet
27.03.2012 20:35
jā,Mazdakteri1,mangāna deficīts rada osteoporosi,artrītu,glukozamīna sintēzes traucējumus,locītavu noārdīšanos,kalcija devas pastiprina tā trūkumu un saskaņā ar pētījumiem ap 80% cilveku trūkst mangāns.deva 1,8mg tāda arī varētu būt,vai-2-5 mg,ja nav kalcija pa daudz.jā,pārbagatība ir tikpat kaitīga kā trūkums,iestājas pie 40-50 mg diennaktī,sievietei ieteicamakais avots varētu but sojas produkti,ar dabigiem avotiem pārdozēšana nav reāla
Re: lūdzu palīdziet
27.03.2012 20:43
Runcene!
tavegils ir pretalergijas zālas,jā alergija var būt cēlonis vai veicinātajs saslimšanai,bet tad tam būtu jabūt konstatētam,kā arī-jāizslēdz alergiju izraisošie produkti vai citas vielas.



Edited 1 time(s). Last edit at 27.03.2012 20:45 by ivars61.
Re: lūdzu palīdziet
27.03.2012 21:05
malvīne!
es tiešām neesmu specs par ķīmiskām zālēm,un neteicu,ka diklofenak ir labs veselībai vispār,varētu būt,ka KU ieteikums ir labāks,bet nu nesen arī sievai bij artrīts un tika veiksmīgi izārstēts ,bij ļoti smags,vajadzēja 2,5 mēnešus,nu-ja kas-mans e pasts ir jekabs19@inbox.lv,bet manuprāt arī Ku var ieteikt ko labu.
Re: lūdzu palīdziet
27.03.2012 23:57
ivars61 Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Runcene!
> tavegils ir pretalergijas zālas

tavegils ir antihistamīna preparāts. tos izmanto ne tikai alerģijas gadījumā, bet arī lai mazinātu iekaisuma radītus simptomus.

__________________
dr.puce@gmail.com
Re: lūdzu palīdziet
28.03.2012 06:33
http://www.farmacija-mic.lv/zales_instrukcija.php?ID=923

vismaz instrukcijaā nav minēts ka tas mazinātu iekaisumu,
Re: lūdzu palīdziet
28.03.2012 09:18
Iekaisums mazinās uz alerģiskās reakcijas samazināšanas rēķina.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: lūdzu palīdziet
28.03.2012 19:06
KU!
varētu būt,ka Tev ir taisnība,man nebij zināma prakse lietot antihistamīna līdzekļus pret artrītu bez pretiekaisuma līdzekļiem,doma bij tomēr-ja ārsts ir izrakstījis pretiekaisuma līdzekli,tad tas jāturpina lietot,ja neder,jāmaina pret citu.
Re: lūdzu palīdziet
03.04.2012 19:47
visa mugura sarkanos plankumos ,nokas;i;ts li;dz asinīm
Malvīne
Re: lūdzu palīdziet
19.04.2012 02:25
Joprojām nekas nelīdz. Jādomā, ka nav zāļu, kas varētu palīdzēt. Tagad taisa ultraskaņu, bet vel bez rezultātiem. Roka sāp, it kā būtu salauzta. Nevar pat salocīt elkonī bez sāpēm. Tas viss vēl uzdod pa nerviem pamatīgi, bet nervu zāļu nekādu nav, jo pie neirologa pieraksts jāgaida veselu menēsi... neesot kvotas poliklīnikai.. varot tikai pa maksu.. Kā tas ir : ja es jau biju pie neirologa pirms mēneša un viņa man teica, ja kas, lai nāku bez nosūtijuma, tad, vai tad man obligāti japierakstās, ja tas pieraksts ir tikai pēc mēneša?
Interesanti, ka rentgens uzrādīja artrozi, bet ārsts saka, ka tur nekā nav. Diagnoze - epikondilīts.
Paldies ārstiem, kas ļāvusi man noticēt, ka šī slimība ir uz mūžu, un ka pat paliekot par invalīdiem...
Jā, un vēl tādas pārdomas savā prātā: kādreiz psrs laikos man bija pielonefrīts, dūra penicilīnu, kad tas nepalīdzēja, dūra ampicilīna kursu, no sapēm ģību, tomēr mēneša laikā izārstēja. Vēl ir bijis dzemdes iekaisums, arī dūra penicilinu, un tad ampicilinu. Izārstēja. Tad kāpēc nevar tagad ārstēt ar penicilīnu??? Vai locītava ir mazāk svarīga par nierēm?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 3 pieskaita 17?
Ziņa: