Bērnam alerģija no lokālās anastēzijas?

Aizsāka Medus 

Pirmdien nācās braukt uz Stomotoloģijas institūta Sejas traumpunktu šūt 6 gadīgam bērnam pieri. Ārsts pirms tam apjautājās vai nav kādas alerģijas. Atbildēju, ka nav, jo šūt nākas pirmo reizi. Tika veikta lokālā anastēzija. Diežēl nepajautāju kādu tieši medikamentu iešpricēja. Tās pašas dienas vakarā bērnam parādījās sarkani vaigi, kurus sākotnēji norakstīju uz satraukumu un karstumu lielveikalā, bet nu jau ir ceturdiena un sarkanie vaigi ir vēljoprojām, lai gan šorīt bija mazāk, jo vakar vakarā iedevām Tavegilu. Vai tā varētu būt alerģiska reakcija uz anastēziju unb vai tā varētu būt tik ilgi?
Re: Bērnam alerģija no lokālās anastēzijas?
07.06.2012 17:57
Alerģija uz anestēziju parasti izpaužas tūlītēji un reakcijas ir smagas. Sarkani vaigi bez citām izpausmēm diez vai ir anestēzijas līdzekļa dēļ. Gan jau tajā dienā bērns bija gan kaut ko ēdis, gan dzēris, gan arī bija pārdzīvojums traumas dēļ. Tavegilu var dot, var pasmērēt ar pantenolu.
Re: Bērnam alerģija no lokālās anastēzijas?
07.06.2012 18:24
Jap, es arī domāju, ka sarkanie vaigi nav no anestēzijas.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 16 pieskaita 17?
Ziņa: