Gļotas pie fēcēm

Aizsāka Zarnas 

Zarnas
Gļotas pie fēcēm
26.10.2012 12:20
Kā cīnīties ar gļotām pie fekām? No rītiem visu laiku skaļi burkšķ vēders, aizeju uz wc un bieži iznāk tikai dažas maziņas bumbiņas ar gļotām. Citreiz atkal viss ir normāli, tad pēkšņi paliek pļutkveidīgs. Ēdu normālu pārtiku, ievēroju ēdienreizes.
Kas tas ir un ko darīt?



Edited 1 time(s). Last edit at 27.10.2012 13:58 by puce.
Re: Gļotas pie fekām
26.10.2012 13:19
Slikti. Izskatās pēc kolīta. Grūti ko ieteikt jo slikti padodas ārstēšanai. Vai ar ārstiem ir par to runāts?

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Gļotas pie fekām
26.10.2012 13:30
Dzimums,vecums,augums un svars.
Kāpēc nav iets pie proktologa?
Zarnas
Re: Gļotas pie fekām
26.10.2012 13:32
Vēl nē, jo maija beigās bija kolonoskopija, kur likvidēja polipu. Teica, ka viss ir kārtībā, nekādu ārstēšanu nevajagot, zarnas normālas.
Ik pa laikam vēdera izeja ir normāla, bet ļoti bieži tā svārstās un ar šīm gļotām.

Vai kolītu var izārstēt ar kādām tautas metodes receptēm? Es te sāku dzert kumelīšu tēju...
Zarnas
Re: Gļotas pie fekām
26.10.2012 13:34
Mazdakteris1 - sieviešu, 26 gadi, 152/44.
Re: Gļotas pie fekām
26.10.2012 13:43
Svars norāda, ka var tikt traucēta imunitāte.
Zarnu floras normalizācija ar biokefīriem. Zivju eļļas kursi pavasaros un rudeņos.
Izslēgt buljonus,kofeīnus,asas vielas,piparus,sāli ,kūpinājumus, konservus.
Sekot regulārai vēdera izejai.
Izstāstīt par gļotām proktologam vēlreiz. Vismaz spastiskais kolīts ir .
Lai veiksme.
Zarnas
Re: Gļotas pie fekām
26.10.2012 13:47
Mazdakteris1 - paldies par ieteikumiem, ņemšu vērā!

Man ir jautājums par ko ļoti baidos, tāpēc iespējams arī pastiprināti sekoju vēderaizejai un nervozēju par to, ja kaut kas nav normāli.
Man ir tagad bailes no atkārtota polipa veidošanās... vai pa pusgadu polips nevar atkal rasties? Cik ilgā laikā tas vispār rodas?

Esmu tagad ārzemēs, atkārtotu kolonoskopiju pateica veikt vai nu pēc gada vai pēc trim. Pēc izvēles kā vēlos...
Re: Gļotas pie fekām
26.10.2012 14:01
Zarnas, tā biji Tu ar ko kādu laiku atpakaļ bija diskusija par polīpu? Man liekas, ka es jau toreiz teicu, ka gļotas ir nevis dēļ polīpa bet otrādāk. Gļotas ir no tā, ka zarnas sieniņa tiek kairināta un cenšas pasargāt sevi no šī kairinājuma pastiprināti izstrādājot gļotas. Vienlaikus šis kairinājums ir arī par iemeslu polīpu augšanai. Bet ātrāk kā pēc gada nav jēga pārbaudīties. Nevajag arī pārcensties ar vēdera izejas panākšanu jo tas arī var būt par kairinājuma iemeslu. Taču no otras puses vienmēr skatos vai nav tā, ka zarnas visu laiku ir pilnas ar kakām. Jo tad viņas iekšā sāk pūt un stipri kairina zarnu sieniņas.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Zarnas
Re: Gļotas pie fekām
26.10.2012 14:06
Jā, tā esmu es tā nelaimīgā...
Tur jau tā lieta, ka vēdera izeja ir regulāra - 1-2x dienā iziet. Bet tā vēdera izejas konsistence bieži mēdz būt nenormāla - vai nu nelieliem kamoliņiem vai pļutka. Es nezinu pie kādas diētas man pieturēties - vai nu dzert kefīru (un tādā veidā palielinu varbūtību uz pļutku) vai ēdu sātīgus ēdienus ar kartupeļiem/gaļu/dārzeņiem.
Kaut kāds ritenis sanāk...
Nespēju saprast, ko es ēdu nepareizi, ka tās fekas tā mainās, jo ēdu es ierastu ēdienu, alerģiju man arī it kā nav, ne pret miltu produktiem, ne pret piena produktiem.

Vai arī es ar savu nervozēšanu panāku to, ka zarnas neklausa?
Re: Gļotas pie fekām
26.10.2012 14:41
Nervozēšana neapšaubāmi var vēderu sačakarēt. Bet jebkurā gadijumā ir tā kā jau teicu sākumā. Problēma ir ļoti grūti ārstējama. Ņem vērā Mazdaktera ieteikumus. Vēl gribu piebilst, ka sevi vajag ļoti organizēt un pārbaudīt vairākas diētas vairāku dienu garumā, kas ir visai grūti izpildāms. It īpaši kad runa ir par uztura ierobežošanu. Pamēģini palietot NO-SPA no rīta un vakarā. Pavēro kas mainās. Padzīvo kādas pāris dienas tikai uz sviestmaizēm. Baltmaize ar sviestu un sieru vai desu. Apmēram kādas 10 maizītes visas dienas garumā. Ja vēders paliks mierīgs tad varēs sākt pamazām kaut ko mainīt. Jo bieži tieši cenšanās ēst "labas un veselīgas" lietas ir par iemeslu problēmām. Tāpēc, ka ne visi var ēst visu. Ja variants ar sviestmaizēm nepalīdz tad mēģini dalīto uzturu. Tas ļoti daudziem palīdz.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Zarnas
Re: Gļotas pie fēcēm
31.10.2012 14:10
Tā, esmu atradusi diētu, ar kuru mana vēdera izeja kopš pirmā šī ieraksta ir normalizējusies bez glotām.
Ēdu pilngraudu maizi, olas, jogurtu, pilngraudu makaronus, liesu gaļu, vistas gaļu, kartupeļus, griķus un rīsus.

Melnajā sarakstā ir baltmaize un ar to saistītais, kafija ar pienu no kafejnīcām un kā izrādījās - svaigi augļi, kuri man izraisa caureju.

Tātad, sēžot uz diētas, vēdera izeja palika normāla. Palika vēl neatrisināts jautājums - pēdējās nedēļās jūtu arī tā kā durošas sāpes kreisajā pusē, lejasdaļā. Ne vienmēr, periodiski. Bet šīs sāpes un pilnuma sajūta ar burkšķēšanu tieši kreisajā daļā rodas naktī! Faktiski tad, kad kuņģim būtu jāguļ, viņš sāk strādāt. Aizmiegu normāli, bet pamostos ap 04:30 vai 05:30 un jūtu, ka viņš burkšķ un baigi strādā, nāk gāzes.
Aizeju uz wc, izlaižu gāzes un tad paliek mierīgāks, aizmiegu. Tad pamostos ap 10:00 un jūtu, ka atkal viņš baigi tur strādā un ir pilns. Tad aizeju uz wc, vēdera izeja normāla un viņš nomierinās.

Ko man darīt, lai naktīs zarnas klausa un nesāk vārīties tik ātri, un ko darīt, lai nav tā durošā sajūta kreisās puses lejasadaļā?
Zarnas nevar pārsprāgt?? Jūs minējāt NO-SPA (to šeit dabūt ārzemēs diez vai varēšu), bet ko īsti tā dod? Cik atceros NO-SPA bija pretsāpju līdzeklis, bet ne ārstējošs.

Manā mājas aptieciņā ir Linex, Espumizan, Rennie, ogles. Vai kaut ko no šī var lietot pie kolīta vai nē?
Re: Gļotas pie fēcēm
31.10.2012 23:38
Nu ziniet man ir līdzīgi kā Jums, gļotas, šķidrs vēders, kādreiz bija ciets un sāp kreisā sānā lejā, ar to dažādos veidos cīnos no maija mēneša, bija kolonoskopija un parādījās, ka man daudz zarnu satura, tātad neiztīrīju vēderu un tas arī viss ko pateica proktologs, pati domāju ka kolīts sigmas rajonā, nu vēders man arī kaut kā viss neizgāja, tāpēc tagad uz poda tupu nevis sēdu, dzēru sulfasalazīnu un duspatalin, kaut kas uzlabojās, bet pēc tam kā palika labāk sāku ēst visu un dzert kolu, šampi atkal tas pats, tagad dzeru duspatalin, tas domāts KZS, vēl internetā salasījos, ka resnajai zarnai patīk mardadžu eļla, to dzeru kapsulās, laikam var arī ar klizmu šķidrā veidā, bet es tā un man tiešām palīdz, taisnību ku! rakstīja, ka iekaisums slikti padodas ārstēšanai, es teikšu pašam jābūt kā dakterim , ja sāp, urkšķ vēders, bet dakteri saka nav vainas, pie kairinātā zarnu sindroma nevar būt tādas asas sāpes kreisā sānā lejā, man pat pieliecoties sāp un galvenais jūtīgs sāns ejot kastā vannā, labi nu jau pietiks, lai Jums veicas.....
Re: Gļotas pie fēcēm
01.11.2012 00:50
Zarnas

Kuņģis jau nav kreisajā sānā tā ka tas nav viņš kas pa nakti strādā. Strādā sakairināta resnā zarna kas ritmiski spazmojās. Tātad Tu tomēr pa dienu ēd kaut ko tādu kas naktī nonākot līdz resnajai zarnai viņu sakairina. Pamēģini nelietot jogurtu, pēc tam kartupeļus, pēc tam olas. NO-SPA vajadzētu būt arī ārzemēs. Varbūt vienīgi ar citu nosaukumu. Aktīvā viela saucas Drotaverīns - Drotaverini hydrochloridum.


Zane10

Ar to mārdažu eļļu klizmās vajadzētu uzmanīgi. Vispār kolītam klizmošana ne visai patīk un KZSnieku klizmošana ir vesela atrakcija. Es ieteiktu tikai ar sāls ūdeni 5 - 9 %. Un ne pārāk liela tilpuma.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Zarnas
Re: Gļotas pie fēcēm
03.11.2012 13:56
Es neko vairs nesaprotu, vakardien pēkšņi atkal 1x bija caureja, kaut gan lietoju tos produktus, no kuriem viss bija labi!
Šodien atkal kreisā puse burbuļo un
aizejot uz wc, podā ieraudzīju putas!!! Tā kā putotas gļotis!!!
:(((
Kāpēc? Kas tas tāds ir? Ko lai es daru?
Re: Gļotas pie fēcēm
03.11.2012 15:37
Palasiet par tādu ēšanas režīmu, kas aprakstīts šajā lapā: http://www.dziedniece.lv/public/?id=22&ln=lv (neieciklējieties uz "dziednieces" personību, šī metode jeb sistēma pati par sevi ir ļoti loģiska un, domāju, ka laba). Pats sākšu pēc šīs sistēmas dzīvot, jo tālāk vairs iet nav, kur: hroniska disbakterioze, biežas caurejas, aizdomas par kolītu utt.

Galvenais šajā Ilzes Jansones sistēmā: ēst svaigus rutkus, kāļus, rāceņus, seleriju saknes, pētersīļu saknes, puravus. Neēst cukuru, balto miltu izstrādājumus (cukurs un baltmaize jāizslēdz pilnībā), etiķi, sāli, buljonus (arī gaļas zupas), speķi, desas. Ierobežot gaļu, olas, sviestu, maizi, kas cepta ar termofilo raugu (tā, kas parasti dabūjama veikalos; jālieto vai nu īstā lauku maize, kas cepta ar iesala raugu, vai pilnīgi bez rauga). Jogurtiņi, protams, nāk par labu zarnu mikroflorai, bet sākumā, iespējams, zarnu vide ir jāsaved kārtībā arī ar fitoncīdus saturošiem dārzeņiem -- rutkiem, ķiplokiem, sīpoliem. Tas "Salveo" pulveris no savvaļas augiem, kas satur arī koku mizas, noteikti ir ļoti labs, pats esmu to provējis, man patika, esmu pārliecināts, ka tas palīdz. Palūdziet, lai kāds no Latvijas Jums atsūta, tas dabūjams visās aptiekās, maksā 4 Ls.
Zarnas
Re: Gļotas pie fēcēm
03.11.2012 15:58
vinnijs, paldies, bet šajā gadījumā šis nederēs, jo esmu sīkas miesasbūves, sveru 43-44kg. Pārtiekot tikai no pāris dārzeņiem dienā, es nolikšu karoti pēc mēneša. Šāda diēta iespējams der cilvēkiem ar lieko svaru, bet ne tādiem, kuriem jau ir pazemināts svars un jūtīgs organisms.

Turklāt nespēju iedomāties kā var pagatavot normālus ēdienus no šiem dārzeņiem...

----------

Tad laikam griezīšos pie ārsta, lai skatās un nozīmē individuālu ārstēšanu, vilkt garumā laikam bezjēdzīgi :(
Zarnas
Re: Gļotas pie fēcēm
11.11.2012 21:52
Aj, tagad ik pēc dienas caurejas, ēdu diētisku pārtiku, vistas buljonus dzeru, sāku lietot Linex/Lacto, bet 3.diena un nepalīdz, joprojām disbalanss ar vēdera izeju un no rītiem urkšķēšana :(
Cik ilgi man sēdēt uz diētiskas diētas un cerēt uz uzlabojumiem vai šeit bez ārsta un medikamentiem neiztikt?
Re: Gļotas pie fēcēm
11.11.2012 22:19
Pārej uz kaut ko mazāk diētisku :) Vispār tiem kam ir problēmas ar vēderu, vēdera izeju u.t.t. parasti ir ļoti grūti mainīt un piemeklēt diētu jo paradums nemanāmi velk uz vienu pusi. Bet tad kad kaut ko maina diētā tad tas bieži vien notiek ar pamatīgu pārcenšanos...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Zarnas
Re: Gļotas pie fēcēm
11.11.2012 22:38
Ahā, cenšos turēties, jo gan pašai uztraukums par to, ka nevar noregulēties, gan nenormālas bailes iet pie ārsta, jo visvairāk par visu baidos no drastiskām (lasīt: spīdzināšanai līdzvērtīgām) diagnostikām kā kolonoskopija, visādas irregoskopijas un sazin kas vēl.
Nespēju saprast, kāpēc 21.gadsimtā, pastāv tik drausmīgas izmeklēšanas metodes, kuras arī attur no savlaicīgas griešanās pie ārstiem.
Es labprāt jau aizietu, bet nespēju vairs iedomāties kā dzeršu to vemšanu izraisošo Fortrans, kā izturēšanu to spīdzināšanu ar trubu dibenā vai, ja ar narkozi, tad draudus nekad nepamosties vai pamosties ar knapi dzīvību velkošu sajūtu...

Dārgie ārsti, ja kāds lasa un uztver to nopietni, nu izdomājiet lūdzu kādu USG aparātu, kurš izpētītu tās zarnas, kuņģi un sieviešu dzimumorgānus BEZ visādu atbaidošu un sāpes izraisošu svešķermeņu ievades!


SOS! :)
Re: Gļotas pie fēcēm
11.11.2012 22:52
Zarnas

Izskatās, ka Tev no bailēm tā caureja ir piemetusies... Tā jau var arī jēlas zarnas dabūt un kādu caurumu viņās...

Varbūt nevajag tā stresot un tik drudžaini raustīt to diētu. Sāc mīlēt savu vēderu. Paprasi kas viņam garšo, paglaudi, pamasē drusku, patausti kas tur iekšā...

Nu ja Tev ir bail no tādām relatīvi nevainīgām izmeklēšanas procedūrām tad ej uz alternatīvajām diagnostikām. Tur pat bikses nebūs jānovelk. Tikai maks jāatver :) Bet arī to var palūgt lai izdara zem vieglas narkozes :)

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Zarnas
Re: Gļotas pie fēcēm
11.11.2012 23:02
ku! pilnīgi iespējams un pat uz 80% pārliecināta, ka manas problēmas ar zarnām notiek stresa dēļ nākotnē pēc vajadzības veikt atkārtotu kolonoskopiju, ģinekoloģiskie izmeklējumi (jo savos 26 gados netiku vēl izmeklēta standartveidā, jo man arī sāp pie mēģinājumiem iebāzt to spoguli), dzemdības (kā tas vispār iespējams?!) un visbeidzot man šķiet man ir kancerofobija :)

Līdz ar to tas viss ir kā tāds slēgtais riņķis. Man ir bail saslimt, es labprāt ietu regulāri pie ārstiem, bet man ir bail no izmeklēšanām, kuru dēļ man arī rodas disbalanss ar vājāko manu vietu - zarnām. "Lāča slimība", vienmēr piemetās caurejas pie eksāmeniem vai kādiem uztraukumiem.
------


Ku! o, par tām alternatīvajām diagnostikām sīkāk, ja var lūdzu :) Es zinu tikai magnētisko rezonansi, bet, cik lasīju, to vairāk piemēro citām giagnostikām, piem. galvas izpētei utml, bet, cik dzirdēju ģinekoloģiskos izmeklējumus un laikam tad arī kolonoskopiju neaizstāj?
Tā ir vai nav?
Kādas vēl pastāv?

Atrodos Zviedrijā, nezinu, varbūt šeit ir kādas attīstītākas metodes... :) D
Zarnas
Re: Gļotas pie fēcēm
11.11.2012 23:23
Es atvainojos par tādiem monologiem, var likties, ka esmu mežone vai paranoiķe, bet gribu, lai mani subjektīvie pārdzīvojumi liek ārstiem padomāt par attīstītākām diagnostikām medicīnā, par to, ka ne visi var paciest "nepatīkamās" sajūtas, kuras ir nevis nepatīkamas, bet reāli spīdzinošas.


Vēl jautājums, vai ir kāds aizstājējs Fortrans līdzeklim? Varu galvot, ka šoreiz vairs nevarēšu pat krūzi izdzert, viss tiks atvemts... 2x bija man iepriekš kolonoskopija, pirmoreiz Fortransa 3l izdzēru, bet otrajā reizē jau vēmu nepajokam, tāpēc tagad vairs patiesi darbosies refleksi.
Kā mani izmeklēs? Jābūt taču kādam alternatīvam līdzeklim, kurš iztīra zarnas kā Fortrans tiem, kuriem rodas alerģija pret to?
Re: Gļotas pie fēcēm
11.11.2012 23:29
Nu redzi, šo "atklāsmi" no Tevis es visu laiku gaidiju... To jau pašā sākumā vajadzēja rakstīt... Bet Tu tikai visu laiku, gļotas no polīpa, gļotas no polīpa... Kā Tev var nebūt iekšas beigtas ja Tu visu laiku ar sažņaugtu sirdi staigā... Tagad kad gribēsi uzzināt par savu problēmu cēloņiem, Tev vienkārši būs jāatnāk uz savu tēmu forumā un jāizlasa :)

Ar alternatīvo diagnostiku es biju domājis Folla diagnostiku, biorezonansi un tamlīdzīgas lietas...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Gļotas pie fēcēm
11.11.2012 23:34
Zarnas

Nu, tas ir Tavs tīri subjektīvais viedoklis par to, ka kolonoskopija ir ļoti spīdzinoša... Medicīna ir daudz nepatīkamākas procedūras.

Fortransa vietā ar labiem panākumiem var izmantot klizmas.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Zarnas
Re: Gļotas pie fēcēm
11.11.2012 23:43
ku! paldies! Strādāšu ar sevi, lai atgūtu iekšējo harmoniju un iemācīties nedomāt par to, kas varētu būt, kas var notikt, ja būs tas un tas...
Tiešām paldies, prieks par atsaucību un tik ilgu manis uzklausīšanu! :)
Re: Gļotas pie fēcēm
12.11.2012 00:01
Zarnas

Viss ok. Ja Tev mans paskarbais stils kaut cik palīdzēja tad man ir prieks par to. Ja ir kādi jautājumi vai vispār gribās pakratīt sirdi, vari rakstīt uz e-pastu...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 20 pieskaita 18?
Ziņa: