Problēma ar urīnizvadkanālu?

Aizsāka Paoluss 

Problēma ar urīnizvadkanālu?
14.12.2012 04:49
Sveiki.

Esmu 19 gadus vecs, augums pie 1,9 m un svars nedaudz virs 70 kg. Nu jau vairākus gadus man ir tāda problēma -

pēc čurāšanas es nevaru brīvi izvadīt visu urīnu laukā no kanāla, to var just tālāk ap starpeni (ja nemaldos nosaukumā), tādu sajūtu it kā kaut kas būtu neiznācis laukā līdz galam, tāda diskomforta sajūta.

Problēma gandrīz pavisam pazūd, ja čurājot loceklis ir nedaudz piebriedis (uzbudinātā stāvoklī), vai arī čurājot, kad esmu apsēdies (šķiet, jo urīnizvadkanāls zem starpenes tiek piespiests).
Visbiežāk gan nākas izlīdzēties ar starpenes (pirms sēkliniekiem, vietu zem dzimumlocekļa, jūtot urīnizvadkanālu) piespiešanu ar pirkstiem, redzot, kā pēc tam iznāk laukā tas urīns (vismaz ducis pilienu), kurš pretējā gadījumā būtu iztecējis vēlāk, biksēs.

Sen atpakaļ (2 gadi) biju pie urologa uz dažām pārbaudēm, ar saturēšanu problēmas nav, urīna analīzes, cik atceros, bija normālas ( konkrēti neko par skaitļiem nevaru atbildēt, bet urologs beigās pateica, ka it kā visam būtu jābūt kātrībā, neredz kur vaina), man veica rentgena uzņēmumu urīnizvadkanālam no vairākām pusēm, it kā nekādas cistas nebija (tādi kā izveidojušies liekas telpas pūslīši, manuprāt, visticamākais variants), dzimumattiecības nav bijušas, citas sūdzības nav, locekļa paskats veselīgs, vienīgi , kad loceklis aukstuma ietekmē sarāvies, tad tā problēma ir izteiktāka, vairāk urīna paliek kanālā.

Ar problēmu esmu sadzīvojis, esmu pat pilnīgi saradis, liekas, laika gaitā sliktāk nekas palicis nav. Vairums reižu, piespiežot kanālu zem starpenes ar pirkstiem un kādu laiku pastaipot dzimumlocekli, pilnīgi pietiek, lai viss urīns iztecētu, retākos gadījumos paliek kāds piliens vai divi. Protams, ka vēlos tikt no šīs problemas vaļā, ja iespējams. Jāsaka, ka tas sākās pirms gadiem pieciem vismaz. Jāsaka, ka agrāk (varētu būt ap to laiku) mēdzu visādi eksperimentēt ar visu, sanāca dušas strūklu pavērst pret urīnizvadkanāla ieeju un steigšus kanāls piepildījās ar ūdeni, sajust varēja, ka urīns no otra gala grib nākt ārā, vēl atceros. Tik vienu vai divas reizes, arī pārāk nepārspīlējot, neko nenosprostoju, duša atradās tālāk un tā bija viena strūkliņa, lai attaisnotu savu muļķību, bet, protams, muļķība tik un tā.

Pagaidām nekur nesteigšos,, jo naudas īsti nav, bet lūgums jums droši ieteikt padomus, ārstus, pie kuriem griezties (droši pat konkrētus), iestādes, kuras apmeklēt, varbūt analīžu nosaukumus, kuras vajadzētu veikt, zāles, kuras varētu palīdzēt un varbūt, maz ticams, kādus vingrinājumus, kuri varētu nostiprināt tos muskuļus ap to vietu, varbūt.

Paldies jau iepriekš.



Edited 3 time(s). Last edit at 14.12.2012 04:52 by Paoluss.
man arī bija tā
Re: Problēma ar urīnizvadkanālu?
14.12.2012 19:27
es gan esmu sieviete, bet man bija tieši tāda pati problema. Plus vēl nepatīkami smakojosi izdalijumi. Devos vispirms pie ginekologa, kurš pateica, ka ginekoloģiski viss kartībā, tomēr izrakstīja vaginalas svecītes, kuru sastavā ir antibiotikas, lietoju, un uzreiz šīs sajutas pargāja. Nosūtīja arī uz urīna analīzi, bet vel neesmu nodevusi, kad nodošu, skatīsies tālāk, it kā aizdomas uz iekaisumu urīnpūslī. Par šiem simptomiem arī lasīju kaut kur internetā, ka tā esot, ja urīnpūslis kaut kadu iemeslu dēļ neiztuksojas līdz galam, tad tas palikušais urīns tur sastavas un izraisa iekaisumu. Neiztuksoties urinpūslis var tad, ja cilvēks kaut kadu iemeslu dēļ daudz svīst, taja gadījumā šķidrums no organisma izdalās caur sviedriem, bet urīnpūslis tad stradā sliktāk. Taja gadījumā vajagot daudz dzert, lai no urīnpūšļa viss līdz galam izdalās.
Atvainojos par stila kļūdām, nav laika labot..
Re: Problēma ar urīnizvadkanālu?
14.12.2012 21:24
Paldies par atbildi. Daudz dzerot, ir vieglāk izdabūt laukā urīnu, nekā tad, kad tas ir koncentrētāks, ja nekļūdos. Tā tas arī ir manā gadījumā, bet tik un tā vajag aizspiest starpeni. Bet iekaisums? Man šī problēma ir jau piecus gadus, kā minēju. Iekaisumu laikam varētu nolasīt no urīna analīzēm, kuras es tik sen atpakaļ paņēmu, būtu laikam jāuztaisa jaunākas. Nākamreiz, kad kaut kur eju ciemos pie ārstiem, gribas vismaz zināt, pie kādiem un varbūt ar visticamākās kaites versiju man galvā, jo pagājušo reizi tas viss pasākums man beidzās bez rezultātiem, mani pat paturēja slimnīcā nakti vai divas tikai tā pat vien, kamēr analīzes tika apstrādātas. Beigās biju laimīģs vien par to, ka beidzot esmu ārā.
- "Bet kāda gan tur starpība, vai es esmu šeit, vai mājās?" es tiešā neizpratnē jautāju smaidīgajam un šķietami jaukajam urologam. Viņš ar ironisku smaidu sejā, ar sajūsmu par savu vienkāršo atbildi, entuziastiski cilādams vairāk un mazāk uzsvērtos vārdus gludi noformolētajā teikumā, atbildēja - "Nu bet tieši tur ir tā starpība, vai tu tikmēr (analīžu apstrādāšanas laikā) esi šeit - slimnīcā, vai mājās."

Lai vai kā, laikam vajadzētu griezties pie tā paša ģimenes ārsta, sākot ar analīzēm, to tik vēlāk.

Joprojām gaidu ieteikumus.



Edited 2 time(s). Last edit at 14.12.2012 21:43 by Paoluss.
http://www.nesaap.lv/lat/nt2/sapju_enciklopedija/sapju_veidi/urinizvadsistemas_sapes

Vai nu pie urologa, vai nu pie nefrologa, jo problēma var būt arī nierēs.
Un Google pats sameklē atsauksmes par labajiem ārstiem
Re: Problēma ar urīnizvadkanālu?
15.12.2012 17:38
Rīgas slimnīca Gaiļezers.Austrumu slimnīca tagad saucas. Uroloģija. 11 nodaļa. Dr.Knipšis.pieredzejis. Nedzenas pēc naudas.Cilvēcisks.
Man liekas,ka pārāk saasināta uzmanība savai personai un urīnam.Vajag izslēgt prostatītu.
Lai veselība un saprāts.
Goša
Re: Problēma ar urīnizvadkanālu?
15.12.2012 17:54
Tajā pašā Gaiļezerā vēl varu ieteikt dr. Leiši.
Re: Problēma ar urīnizvadkanālu?
16.12.2012 14:19
Paldies, tā ar darīšu.
Re: Problēma ar urīnizvadkanālu?
17.12.2012 01:06
Paoluss

Tā čuru iztecēšanas kvalitāte ir saistīta ar audu elastību kas ar laiku mēdz zust bet šis laiks katram ir individuāls. Praktiski visiem kas nav vairs mazi puikas, kaut kas ar kranu ir jādara lai pēdējās piles neiepilētu biksēs. Starp citu, par iemeslu var būt šauras bikses. Bet nevar izslēgt ka kaut kur tomēr ir kāds sašaurinājums.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Problēma ar urīnizvadkanālu?
17.12.2012 07:54
ku!

Šur tur nebūšu izteicies gana precīzi, uzturot tādu kā piesardzīgu optimismu. Piekrītu tevis teiktajam, bet atļaušos ticēt, ka es te no mušām neko augšā nepūšu. Būs vien jācēr, ka atradīsies kaut kas, kaut vai viegli uzlabojams, ja ne izlabojams, tajās pārbaudēs.

Paldies.



Edited 1 time(s). Last edit at 17.12.2012 08:09 by Paoluss.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 11 pieskaita 21?
Ziņa: