miega problēmas

Aizsāka Koudy2 

miega problēmas
12.01.2013 20:49
Sveiki. Jau atkal es. Vírietis. 22gadi. 77kg, 1.86m

Šoreiz jautājums par bioloģiskajiem pulksteņiem. Es strādāju fizisku darbu, un darbs ir maiņās. Vienu nedēļu strādāju no rīta līdz pusdienām, nākamajā no puzdienām līdz vakaram, un tad pa nakti. un tā uz riņķi. Nu jau vairs miegu nespēju kontrolēt. IUelienu gultā, jebkurā laikā, kad neesmu darbā. Paguļu 4-5h, reizēm vairāk, reizēm mazāk. Un ceļos un jūtos okey. Es pat jau esmu aizmirsis, kā man vajadzētu justies, bet jūtos vienkārši okey. Reizēm esmu aizkaitināts, reizēm miegains, reizēm ir grūti koncentrēties.
Jautājums. Vai būtu iespējams no jūsu puses saņemt kādus ieteikumus vai zāles, priekš tā, lai mazinātu izjauktā pulksteņa radītos bojājumus. Kā labāk atpūsties? Un lūdzu neiesakiet mainīt darbu, esmu darbam ļoti pieķēries, un nopelnu labi.



Edited 1 time(s). Last edit at 12.01.2013 20:50 by Koudy2.
Re: miega problēmas
12.01.2013 21:17
Kompleksie vitamīni jebkurā gadijumā. Bet jārēķinās ar to, ka ir cilvēki kam tāds režīms neder. Tobiš, nekāda pielaikošanās nenotiek, tikai veselība iet zudumā... Es piemēram nevaru strādāt rīta maiņās...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: miega problēmas
12.01.2013 21:26
Jā,es arī ieteiktu vitamīnus,pie kam-ja laba alga,tad tādus labākus un drusku vairāk-jo darbs maiņās rada organismam papildus slodzi,vēl būtu noderīgs magnijs,varbūt kopā ar kalciju,tas-lai Tu būtu mazāk aizkaitināms.Bet nekā radikāla tieši šim gadījumam tomēr nav-vnk-nostiprināt veselību.Jā-varbūt-vairāk olbaltumvielas.

jekabs19@inbox.lv



Edited 1 time(s). Last edit at 12.01.2013 21:27 by ivars61.
Re: miega problēmas
12.01.2013 23:21
Paldies, negribējās teikt, bet ieši par šīm papildus vielām domāju. Magnijs, kalcijs un papildus vitamīni. Paldies. :)
Man nav problēmu ar šo darbu sadžīvot. Esmu p[ieradis un nu jau visās maiņās strādāju vienlīdz labi. Arīiemigt nav grūti. Kā palienu zem segas, tā iemiegu. Bet jā, vienīgi šīs garastāvokļa maiņas un mazās miega stundas nepatīk. :)
Jo pāreja no vienas maiņas uz otru brīvdienās reizēm nav sekmīga. Un tad katru 1dienu es jūtos neizgulējies. :)

Paldies par padomiem. :)
Re: miega problēmas
13.01.2013 00:26
Koudy2

kalciju nelieto ilgi,tikai-kamēr izzūd aizkaitināmība,tad beidz,jo tas ir antagonists cinkam mangānam,varan,dzelzij,kas vitamīnos būtu sabalansētā daudzumā,magniju var lietot visu laiku klāt pie vitamīniem.Vitamīnu kompleksos magnijs un kalcijs parasti ir maz,jo-traucē uzsūkties citiem mikroelementiem un vitamīiem,tos arī vajag lietot citā laikā,vēlams-vismaz 2 studas intervāls.

jekabs19@inbox.lv
Re: miega problēmas
13.01.2013 13:02
Mēģini iekārtot lai maiņas būtu ritmiskas.Tas ir, cikliski vienādas.
Gulēt tikai tumšā un ļoti klusā vidē.Pilnvērtīga pārtika no augļiem,dārzeņiem,kas satur dabiskās proporcijās visus mikroelementus un vitamīnus.
C vitamīnu saturošus augļus (apelsīni,kiwi,mandarīni), arī palīdz pret stresu.Vakara pusē pēc 15:00 nelietot kofeīna saturošas vielas.
Pamēģini arī Eleuterokoka preperātus no rītiem. Viņš ir adoptogēns.Veicina organisma adaptāciju stresiem u.c.Mācies lai tomēr, dabūtu labi atmaksātu darbu,interesantu, kas ļauj tomēr ievērot bioloģisko ritmu. Skaties tālāk nākotnē.
Lai veselība un sapratne.
Re: miega problēmas
13.01.2013 13:23
Ar eleuterokoku tiešam var mēgināt,bet-tas var arī izraisīt lielāku energiju/nemieru,bet vēlāk,kad aizkaitināmība izzūd,būtu noderīgs pilnīgi noteikti.Citiem nerodas papildus trauksme,citiem rodas,tāpat arī ar žeņšeņu.

jekabs19@inbox.lv
Re: miega problēmas
13.01.2013 13:50
Viena no profesijām, kur izsenis eksistējusi šī problēma, ir medicīna.

Es teiktu īsi: ir cilvēki, kas var to turēt, un ir cilvēki, kas nevar.

Saprotu, ka Tu to varbūt negribēji dzirdēt, bet vienkārši pasaku, ka tāda ir dzīves realitāte. Katra cilvēka organisms ir ar savām adaptācijas spējām, citam tās ir lielākas, citam mazākas. Ja organisms nespēj pielāgoties, tad tas ir liels risks veselībai. Jāizsver ieguvumi un zaudējumi. Dzīve ir tikai viena.

Maiņu darbs ir viens no iemesliem, kāpēc ārsti un citi mediķi izvēlas farmācijas industriju u. tml. jomas. Pati pazīstu cilvēkus, kuri šī iemesla dēļ kļuva kašķīgi, jo organisms tomēr nespēja pielāgoties un darbu nācās mainīt.
Re: miega problēmas
14.01.2013 02:44
Ar adaptāciju man problēmas nav. Vienkārši es izguļos arī 5h. Un reizēm, kad sanāk brīvdienāš strādāt, nākamā nedēļa iesākas ar grūībām. Bet citādi panesu visas maiņas sakarīgi. :)

Paldies par padomiem. Noteikti pievērsīšos jūsu visu ieteikumiem.
No katra pa biskam par skādi jau nenāks. :)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 12 pieskaita 10?
Ziņa: