Elpas trūkums

Aizsāka xStudentsx 

Elpas trūkums
20.05.2013 19:50
Sveicināti!

Esmu 20 gadus vecs puisis, smēķēju no 17 gadu vecuma. Esmu sācis atmest smēķēšanu jo beidzot gribu tikt brīvs no tā sasodītā sloga.
Galvenais iemesls ir veselības problēmas, kas, manuprāt, ir no smēķēšanas.
Gribu pajautāt vai ir jāsāk uztraukties un kādas pārbaudes (ja vajag) vajadzētu iziet?

Reizēm reibst galva, ir elpas trūkums. pēdējā laikā biežāk.
Paugstināts asinsspiediens, 140/100 un pulls 80-85.
Reti ir spiedoša sajūta gan kreisajā, gan labajā pusē krūškurvī. (ne reizē)

Ģimenes ārste apgalvo, ka tas ir no stresa - vai tā varētu būt vai galvenais iemesls varētu būt smēķēšana.
Esmu uztraucies.

Paldies jau iepriekš.
Re: Elpas trūkums
20.05.2013 20:25
Atmetot smēķēšanu tā var būt. Tur nav tikai stress, bet organisms pie šīs indes ir pieradis un prasa to. Nav jau tas pats, kas heroīns, bet savas lomkas visiem (vai vismaz daudziem) ir un būs.

Tāpēc jau ir visādas bijušo atkarīgo grupas, lai var cits citu atbalstīt; ja galīgi slikti, tādu var pameklēt.

Par šo tēmu ir grāmatas. Veģetatīvās nervu sistēmas stiprināšanai labi der ūdens, kontrastdušas, peldēšana. Kamēr tas viss turpinās, ļoti jādomā par veselīgu dzīves ritmu un sabalansētu pārtiku, daudz jādzer ūdens. Palīdz draugu un tuvinieku atbalsts.
Re: Elpas trūkums
21.05.2013 00:16
Īsti nesapratu domu. Vai šīs parādības sākās pēc smēķēšanas atmešanas? Mani interesē arī auguma/svara attiecības.Kā ir ar nakts mieru? Ap cikiem ejam gulēt?
Re: Elpas trūkums
21.05.2013 19:55
sākās pāris dienas pirms atmešsanas sākuma. Bet tas manu lēmumu atmest neitekmēja, sakritība tāda.
augums 183, svars 70.
gulēt ejam normāli, pirms 23iem..
Re: Elpas trūkums
22.05.2013 10:08
Paaugstināts asins spiediens varēja izsaukt līdzīgas sūdzības.Jātiek pie dakteres lēkmes laikā.Jāskatās vai nav reakcija uz pelējumu(Bronhiālā astma). Jāsamazina stresa ietekme. Atpūta svaigā gaisā. Labs miegs tumsā un klusumā. Nakts klusumam ir liela nozīme. Neturēt zem galvas mobilo telefonu naktīs.Tam jābūt nost vismaz 3 metru attālumā.Samazināt sāls devu un kofeīnu saturošos dzērienuspēc 15:00.Lielā auguma un svara starpība norāda uz to ,ka organisms strādā uz pilnu klapi.
Organisma rezerves dedzina adrenalīns,testosterons un kofeīns.Nikotīns izsit adrenalīnu no virsnierēm. Tas savukārt nevajadzīgi liek izsviest no rezervēm testosteronu. Adrenalīns un testosterons veicina laimes hormonu pastiprinātu izdalīšanos.Ar to izskaidrojams,kāpēc smēķēšana izsauc atkarību.Pie sliktas ēdināšanas, laimes hormoni tiek izstrādāti maz. Bet organisms tos pieprasa. Kofeīns un smēķi uz laiku,pastiprinot visu dziedzeru darbību to kompensē. Bet uz citu orgānu rēķina.Smēķu vietā jālieto banāni,šokolāde un saprātīgās devās saule.Ādu nedrīkst apadedzināt.Saule ir bīstama pēc 11:00 līdz 17:00.Jāskatās noteikti vai tev ir pietiekošā daudzumā šķidrums".Biezas"" asinis mazina skābekļa iekļūšanu audos, kas var būt par iemeslu komandai pacelt asins spiedienu.Vismaz 2,5 l/d.
Pārlasi šo tekstu vairākas reizes.
Lai veiksme un veselība.



Edited 2 time(s). Last edit at 22.05.2013 10:13 by Mazdakteris1.
Re: Elpas trūkums
22.08.2013 11:16
Sakiet lūdzu,vai pienākas invalidātes grupa astmatiķiem ? Plaušas funkcionē 75%.ģimenes ārsta atteica formēt dokumentus uz komisiju,aizbildinoties,ka es neesmu gulejusi slimnīcā un maz slimibas lapu.diemžēl nevari tādu prieku atljauties
Re: Elpas trūkums
22.08.2013 19:48
Anna, kādus medikamentus un kādās devās Jūs lietojat ikdienā un kādus pie paasinājuma?
Re: Elpas trūkums
03.01.2016 20:46
Maaan ir tieši visss taas paats! Tas laikam patiesaam uz nerviem. Galvenejs nesatraucies. ;) nepipeju 3 dienu,un liekaas ka ir grutaak neka kad pipeju,bt nu kka japarcies viss.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 15 pieskaita 14?
Ziņa: