Stipras, ilglaicīgas vēdersāpes

Aizsāka samsaran 

Stipras, ilglaicīgas vēdersāpes
16.06.2013 23:50
Jau vairākus gadus mokos ar vēdersāpēm lejasdaļā. Izteikti zems svars. 19 gadi - augums - 1.83 cm svars - 58kg. Jūtīgas zarnas ar izteiktu vēdera pūšanos un periodiskām, ilgām sāpēm. Esmu bijis pie gastroenterologa un taisījis daudzas analīzes un pārbaudes. Bija doma par laktozes nepanesību taču nepierādījās, celiakijas analīzes arī taisītas - negatīvas. Kobrā neko sevišķu neatklāja. Vairogdziedzera analīzes normālas. Vēdera sonogrāfijā arī viss kārtībā. Lielas problēmas rada ēdiena sagremošana, īpaši tauku un cukura, lietoju fermentus, bet īpaši nepalīdz. Gastroenterologa ieteikuma dēļ izgāju antibiotiku kursu. Un lietoju arī liveo, enterol labvēlīgās baktērijas.
It kā daudz kas norāda uz to pašu klišejisko kairināto zarnu sindromu, bet nekādas atbildes tas nesniedz. Pieļauju, ka tas veidojas nervu sistēmas ietekmē, taču grūti pateikt vai tas ir iemesls ja vēdera problēmas ir galvenais neirožu iemesls. Viena lieta stimulē otru. Šķiet, ka dzīvoju dziļā depresijā, nespēju pat iztēloties kā ir dzīvot pilnvērtīgi, katru dienu nedomājot par vēdera sagādātajām problēmām.
Būtu pateicīgs par kādiem ieteikumiem.
Lieto vitamīnus un linsēklas-svaigi maltas.Tas stipri izskatās pēc A un b grupas vitamīnu,kā arī mikroelementu trūkuma-neko atrast nevar utt.Reāli zarnu epitēlijs no tā ir sliktā stāvoklī,bez kāda cita iemesla,Tās manas domas,ne-ārsta.
Re: Stipras, ilglaicīgas vēdersāpes
17.06.2013 00:33
Vitamīnus cenšos lietot regulāri, varbūt neuzsūcās labi.
Re: Stipras, ilglaicīgas vēdersāpes
17.06.2013 09:41
Nesapratu par dzimumu?
Es,protams,nevaru garantēt,bet-tieši tā arī var būt,ka slikti uzsūcas,no tādiem stāvokļiem var iziet ar palielinātām devām,jā-atkarīgs no dzimuma,sievietei var būt citas problēmas vēl. Barības nesagremošana bij raksturīga vienam b grupas vitamīnam,precīzi neatceros kuram.
Ja nav kkas nopietnāks,tad vitamīni +kalcijs+magnijs+linsēklas varētu palīdzēt labi.Man pašam ir labi zināms variants,kad normālas devas neiedarbojas,tur var būt antibiotikas,alkohols,kafija un vēl daudz kas pie vainas-dažadas zāles,iekaisumi utt.
Ja ir stipra nervozitāte,tad tā būtu jālikvidē-tas pats kalcijs,magnijs,baldriāns vai kkas stiprāks,meditācijas uc.relaksēšanās tehnikas,pilnvērtīgs miegs un uzturs-vajag olbaltumvielas vairāk,uzturēšanās svaigā gaisā,pozitīvas domas,
Re: Stipras, ilglaicīgas vēdersāpes
17.06.2013 12:22
vīrietis
Re: Stipras, ilglaicīgas vēdersāpes
17.06.2013 14:33
vēl kādi ieteikumi? varbūt virsnieres hormonus pārbaudīt?
Re: Stipras, ilglaicīgas vēdersāpes
17.06.2013 16:59
Nu ko tur daudz ieteikt? Skaidrs, ka KZS. Un kas ir ar kakāšanu? Bieži, reti, caureja, aizcietējumi, gļotas, bumbiņas?

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Stipras, ilglaicīgas vēdersāpes
17.06.2013 17:02
Ja pūšas vēders,tad jāmeklē tur.KZS izskatās.
Ar ģimenes ārstu apspriest vai nevajag endokrinologa konsultāciju ,jāskatās aizkuņģa dziedzeris,kas atbild par ogļhidrātu skaldīšanu..Jāskatās aknu darbība, ja jau ar tauku gremošanu grūtības.Jāpadomā arī vai nav bijušas vēdera traumas un operācijas vēdera dobumā(saaugumi?).
No savas puses.Biokefīrus,termiski apstrādātus burkānus. Izslēgt asas( etiķis,pipars) ,žāvētas vielas.
Lai veiksme un cerība.



Edited 1 time(s). Last edit at 17.06.2013 17:04 by Mazdakteris1.
Re: Stipras, ilglaicīgas vēdersāpes
17.06.2013 17:19
grūti internetā ar diagnožu noteikšanu.

ir viedoklis, ka KZS ir psiholoģisks pamats, var būt arī maskēta depresija, kas izpaužas kā somatiski simptomi. citām lietām izmeklējumos būtu jākļūst redzamām.

nav dzīvē (pirms šo sūdzību sākuma) bijušas kādas nepatikšanas, zaudējumi, grūti risināmas, hronisku spriedzi un uztraukumu uzturošas lietas, hronisks stress?

kā sevi raksturotu: viegli ej pa dzīvi vai daudz ņem galvā?
Re: Stipras, ilglaicīgas vēdersāpes
17.06.2013 20:15
Vēderizeja neregulāra (parasti vienu/divas reizes dienā) caureja reti, bet reizēm ir,aizcietējumi ik pa laikam. Vēderizeja visbiežāk bumbiņu veidā.

Par endokrinologu runāju ar ģimenes ārstu, bet viņa nebija ieinteresēta rakstīt nosūtījumu.
Vēdera traumas un operācijas nav bijušas.

Par somatisko simptomu izpaušanos caur depresiju piekrītu, tā varētu būt, taču kopumā vēdera problēmas ir galvenais nervu sistēmas problēmu cēlonis. Problēmas ar vēderu sākās jau pirms kādiem desmit gadiem, pirmie novērojumi bija tādi, ka vēders palicis jutīgs (cik atceros, tad, kad parādījās tādas sajūtas, apkārtējā vidē nebija nekādu satraukuma izraisītāju). Kādu laiku pirms tam bija liels stress skolā, vecāku šķiršanās un tāds pastāvīgs bezizejas stāvoklis izveidots bērna iztēlē. Tāds aizsardzības mehānisms ir izstrādājies arī tagad, uztverot lietas, attiecīgi daudz ņemu galvā (bet tas arī atkarīgs no vēdera, ja sāp, tad visu uztveru pastiprināti, ja nesāp, tad varu viegli izturēties pret notikumiem apkārt).

Uztrauc arī tas, ka ļoti zems svars. Visu laiku gribās kaut ko saldu ēst.



Edited 1 time(s). Last edit at 17.06.2013 20:29 by samsaran.
Re: Stipras, ilglaicīgas vēdersāpes
17.06.2013 21:25
Ja ir tā, ka kakā bumbiņas tad tas ir aizcietējums. Neatkarīgi no tā cik reizes dienā iziet vēders. Tātad tā ir viena lieta ar kuru var sākt nodarboties. Bumbiņas veidojas spazmu dēļ. Spazmas rodas no sakairinātas zarnas. Kairinājums var būt uz nervu pamata bet var būt arī no pašām bumbiņām kas dažkārt var sakrāties lielā daudzumā un būt par sāpju cēloni. Bet sāpes var būt arī tikai no pašām spazmām.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Mazākais-būtu jāpārbauda cukura līmenis asinīs,un nevajadzētu aizrauties ar saldumiem,lai stāvokli uzlabotu,jāēd auzas,griķi,nē-cukuram,saldumiem un balto miltu izstrādājumiem.
Par nerviem-tas izskatās pēc apļa,kurā nevar pateikt,kas kam ir sekas.
Vnk-tagad būtu jāveic pasākumi,lai stresu un nervu problēmas risinātu.
Re: Stipras, ilglaicīgas vēdersāpes
17.06.2013 22:01
Manuprāt, Tu esi psihoterapeita klients. Tās nav pie ārstiem risināmas lietas. Beigsies vienas problēmas, sāksies citas. Gremošanas sistēma ietekmējas viena no pirmajām.

Kad psihe stabilizējas, parasti var ēst visu ko saprāta robežās.
Re: Stipras, ilglaicīgas vēdersāpes
17.06.2013 22:09
Cukura līmenis normāls.
Jau vairāk kā gadu eju pie psihoterapeita, bet vēdera stāvokli tas nav īpaši uzlabojis.
Re: Stipras, ilglaicīgas vēdersāpes
17.06.2013 22:18
Spastiskais kolīts. Diezgan grūti nosakāma diagnoze. Aizcietējumi mijās ar retām bet regulārām caurejām. Diēta. Arī Runcene ieteiktā konsultācija. Jāskatās kā samazināt adrenalīna un līdz ar to trauksmes līmeni.Ūdens peldes bet nesaldēties.Ziemā vēsas dušas.Labs,drošs,miegs klusumā un tumsā.Pēc rakstura esi pūce vai cīruli?. Domāju,ka pūce.Kā iet ar sēklas noplūdi. Vai nemoka sirds apziņa par plaukstiņkundzi?
Laba trauksmes noņēmēja :):)
Es kā nespeciālists tomēr domāju,ka kkas nav kārtībā ar organisma ķīmiju arī,jo-viens no aizcietējumu rašanās iemesliem ir b vitamīnu trūkums,organismā tie nesitezēsies tagad.Unes lietotu kalciju un magniju,jo-ja gada laikā pie psihoterapeita nav būtisku uzlabojumu,tad ar ķimiju kkas varētu būt nekārtībā,98%.
Tad vēl-tieši šīs problēmas var rasties no vitamīnveidīgo vielu-holīna un paraaminobenzoskābes(pabs) trūkuma,dažos vitamīnu kompleksos tās ir,bet visai reti,jā-aizcietējumi mijas ar diareju,un izteikti zūd svars,ja trūkst b1.
Katrā ziņā-es kko mainītu,nevis turpinātu psihoterapiju bez kādām izmaiņām,jo-manis minētie iemesli neļauj iedarboties antidepresatiem,un tāpat psihoterapija ir mazefektīva.
Vēl jautājums-balti plankumi uz nagiem nav? Kāds libido vispār?
Re: Stipras, ilglaicīgas vēdersāpes
17.06.2013 23:06
Šis nav tas gadījums, kad psihoterapija var iedarboties gada laikā; ja problēma ir bijusi 10 gadus, tad tas ir gana daudz, gads ir par īsu; nav bijusi runa ar psihoterapeitu par antidepresantiem?

Parasti jau jauniem cilvēkiem no tā cenšas izvairīties, cik tik iespējams, bet šādi turpinot var ļoti sabojāt veselību. Tāpēc es par veselīgu uzturu esmu skeptiska un arī vitamīniem šai gadījumā, jo nekas normāli neuzsūcas.

Derētu privāta gastrologa konsultācija, kur var normāli izrunāties, jo ir taču medikamneti, kas spazmas mazina. Kaut arī psiholoģiskā spriedze turpinās, ir taču iespējas, kā ķermenim palīdzēt citādi.
samsaran Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> vēl kādi ieteikumi? varbūt virsnieres hormonus
> pārbaudīt?


Jā,to arī varētu,jo-simptomi vāju virsnieru gadījumā ir ļoti dažādi,bet uzskaitītie atbilst.Kāds asinsspiediens? Alergijas,astma,artrīti nav?
Psihoterapiju,protams,nevajag pārtraukt,tomēr-kkas būtu jāmaina
Re: Stipras, ilglaicīgas vēdersāpes
18.06.2013 01:20
Jā, esmu pūce, naktis patīk vairāk kā dienas. Libido kopumā labs, bet mainīgus stāvokļus piedzīvoju. Balti plankumi aiz nagiem ir diezgan bieži, pašlaik tā mazāk, bet vispār jā, ir.
Par antidepresantiem vēl neesmu runājis, nezinu kā mainīt priekšstatus par viņiem, nedaudz satrauc tā padarīšana.
Ir kādi medikamenti ar kuriem var novērst spazmas bez antidepresantiem? Uz receptes?
Mēģināšu palietot B vitamīnus lielākās devās.
Asinsspiedienu pārbaudīšu tuvākajā laikā, bet cik atceros, tad bija normāls.
Nesen uz rokas parādījās sauss pleķis, pēc uzbūves velk uz psoriāzes tipu, bet šķiet, ka varētu būt alerģija. Astma un artrīti it kā nav.

Vēl varu pieminēt to, ka no rītiem mēle ir ar baltiem plankumiem, reizēm nedaudz dzeltena nokrāsa pa vidu, bet mēli cenšos tīrīt regulāri.



Edited 1 time(s). Last edit at 18.06.2013 01:30 by samsaran.
Pievērs uzmanību tiem baltajiem plankumiem,tas ir cinka deficīts organismā.Vajag cinku tabletēs vai ķirbjus un ķirbju sēklas lietot.
No cinka trūkuma neiedarbojas A vitamīns,slikti strādā B vitamīni,simptomu parādībai kopumā ļoti daudz,es,ja godīgi-nesaprotu kā ārsti var nepievērst uzmanību nagu stāvoklim,jo pazīme ir pilnīgi klasiska.
Labāk būtu cinku tabletēs,jo-tad ir garantēts uzņemtais daudzums.
Re: Stipras, ilglaicīgas vēdersāpes
18.06.2013 09:44
Zarnu spazmām ir paredzēts Spasmomen bet iesākumā var pamēģināt NO-SPA. Ja zarna ir izstaipīta un sāpes ir no tā, ka tur iekšā krājās kakas tad var būt vajadzīgas klizmas.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 23 pieskaita 11?
Ziņa: